Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koncsik

    MODERÁTOR

    válasz Parci #52751 üzenetére

    EMA egyetért veled :K :K
    Jan 11 (Reuters) - Az Európai Unió gyógyszerügyi szabályozó hatósága kedden kételyeinek adott hangot a COVID-19 vakcina negyedik emlékeztető adagjának szükségességével kapcsolatban, és azt mondta, hogy jelenleg nincsenek olyan adatok, amelyek ezt a megközelítést alátámasztanák, miközben további adatokat keres a gyorsan terjedő Omicron-változatról.
    "Bár a további emlékeztető oltások alkalmazása része lehet a vészhelyzeti terveknek, a rövid időközönként megismételt oltások nem jelentenek fenntartható hosszú távú stratégiát" - mondta Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség oltási stratégiáért felelős vezetője egy sajtótájékoztatón.
    Az EMA tisztviselője aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a négyhavonta történő emlékeztető oltások beadásának stratégiája feltételezhetően azzal a kockázattal jár, hogy túlterheli az emberek immunrendszerét, és a lakosság kifáradásához vezet.
    Cavaleri azt is elmondta, hogy több adatra van szükség az új variánsnak az oltóanyagokra gyakorolt hatásáról és a jelenlegi hullám kialakulásának jobb megértésére annak eldöntéséhez, hogy szükség van-e Omicron-specifikus vakcinára.
    "Fontos, hogy a vakcina összetételének megválasztása körül jó megbeszélést folytassunk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy stratégiánk nem csak reaktív... és megpróbáljunk olyan megközelítést kidolgozni, amely alkalmas lesz egy jövőbeli variáns megelőzésére" - mondta.
    Az EMA közölte, hogy jelenleg tárgyalásokat folytat a vakcina fejlesztőivel arra az esetre, ha szükség lenne egy frissített vakcinára, de hozzátette, hogy minden ilyen változtatást globálisan kellene koordinálni.
    Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
    https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-drug-regulator-says-more-data-needed-impact-omicron-vaccines-2022-01-11/

    [ Szerkesztve ]

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Új hozzászólás Aktív témák