Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    A cseheknél ugye megszűnik elvileg a vészhelyzet, a parlament nem szavazta meg a folytatást, a mutáció viszont elszabadult, főleg a német határnál.

    Bizonyos körzetekben a 7 napos előfordulási érték meghaladta az 1000-et. Összehasonlításképpen: 2021. február 12-én, pénteken Németországban a legmagasabb 7 napos előfordulási arányú körzet Tirschenreuth (felső Pfalz) 348,4-es gyakorisággal. Különösen súlyos a helyzet hetek óta Chebben, ahol csütörtökön rekordszámú, 1149-es incidenciaértéket jelentettek.

    Jaroslav Flegr (vicces kinézetű figura és parazitológus) szerint csoda lenne, ha a cseh egészségügy nem omlana össze. A mutációkról azt mondta, hogy most az aerosolos terjedés jobban kedvez a variánsoknak, mint nyáron, amikor a cseppfertőzésre "koncentrált" a vírus.

    Flegr szerint a vírus terjedésének feltételei fokozatosan változnak, így változik a vírus szempontjából hasznos mutációk köre is. "Nyáron például azok a mutációk voltak előnyösebbek, amelyek lehetővé teszik, hogy a vírus az aeroszol helyett inkább cseppeken keresztül terjedjen tovább - szellőztettünk és többet maradtunk kint - ilyen körülmények között az aeroszol nem nagyon működik. Egészségesebbek és ellenállóbbak is voltunk, ezért nagyobb fertőző adagra volt szükség a fertőzés kialakulásához - ezt a cseppek biztosítják. (…) Télen az aeroszol szaporítása sokkal hatékonyabb, mert hajlamosak vagyunk a helyiségekben tartózkodni, kevesebbet szellőztetni, melegíteni a levegőt és így kiszárítani. Az aeroszol terjedése általában előnyösebb a vírus számára - az egyik fertőzött így több embert megfertőz."

    A vírus fejlődése gyors, ügyesen alkalmazkodik és pl. a karantén idő csökkentésével könnyedén elszaporodhatnak és végül győznek, ami az oltásokra is befolyással lesz. Ha a lakosság nagy részét beoltjuk (sajnos Csehországban ez nem jelent nagy veszélyt), akkor elterjednek azok a mutációk, amelyek ellen ez az oltás nem fog működni. Ezért jó, hogy különböző típusú oltásokkal oltanak be minket, és ezért nagyszerű, hogy különösen az RNS-oltásokat gyorsan megváltoztathatják "- írta Flegr.

    -------------------

    Akinek van esetleg Spiegel előfizetése, megírná mit ír?

    Corona in Tschechien: Parasitologe Jaroslav Flegr über »immer tödlicher« werdendes Virus - DER SPIEGEL

    --------------------

    B.1.1.7 vs eredeti vírus szoba-szimulátor

    Corona-Infektion: So ansteckend ist die Variante B.1.1.7 in Innenräumen | ZEIT ONLINE

    [ Szerkesztve ]

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák