- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
"Tudtommal egyik másik build sem tartalmazza alapból a miniDLNA-t, de lehet tévedek.
Ráadásul az enyémben ott van mellette a trasnmission is, és ez a 2 program együtt igazán hatékony...."Na és vargalex build? Abban is van TM és DLNA is, meg talán még poli27-ben is, bár azt nem tudom.
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #11401 üzenetére
igen, én is kihagytam egy fontos dolgot, hogy viszonylag friss, és (utolsó) stabil verziós buildekre (BB) gondoltam...
-
MODERÁTOR
-
Zuglói
tag
Bocs, hogy félreérthető voltam.
Tehát:
A belinkelt kép csak minta volt arra, hogy az oldaladon levő leírások olvasásával kezdjek, és csak utána kérdezzek!
A https működik, köszönöm a segítséget!
Az op rendszer magyar, másik böngészővel (köszönet: PistiSan) böngészgetem tovább a leírásokat.[ Szerkesztve ]
-
Vicu21
tag
vargalexé volt fent, aztán most suste firmje.
Az elején szénné szivattam magam, aztán kiidegeltem pár fórumtársat, végül elolvasgattam a readme-ket.
nagyjából azóta stabil
bár tegnap eldobta magát a minidln-m hogy nem találja a br-lant, majd pár újraindítás után elindult a luci is...
aztán vissza, lépésről lépésre beállítgatva, most újra stabil minden -
Wajk
addikt
@all: kösz srácok, suste 0.4, MiniDLNA, Samsung TV, a számítógép csöndben és lehet DLNA-zni. Juhejj, köszi mindenkinek... Persze elsősorban Suste-nek az FW-ért és a jó readme-kért, minden benne volt ami kellett a működő rendszerhez. (Bár meg kell jegyeznem az Internet csatlakozás (WAN) beállítása megizzasztott volna readme nélkül, még jó hogy letöltöttem előtte.... Nincs valami egyszerű helyen az egyszeri user számára... persze ennyit simán beáldozok az immár tökéletes rendszerért...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
FunkyBoy
tag
válasz SztiviVander #11373 üzenetére
Szia Sztivi!
Az ötlet jó! Valóban rögtön tűzfal mögött próbáltam és valóban nem megy dmz-ből sem, már csak azt nem értem miért nyom dmz-ben is 807-es hibát a win ami olyam mintha port forward hiba lenne.
Köszi! Nyomozok még tovább!
üdv.:
FB -
Tegla80
addikt
válasz Intruder2k5 #11397 üzenetére
Szia
Nalam Sony W828 van es a router....nemreg probaltam epp a dolgot es muxik .
Gyari fw es gyari mediaserver a router-en es latom/lejatszom a filmeket a tv szinten gyari medialejatszojaval.
Akkor ezek szerint a Sony tudja az uShare-t,ami nekem nagy elony. (En spec nemtom mi az uShare,de orulok,h tudja akkor.)elerhetem a gyari fw mellett a hdd-t a routeren,h masoljak is ra ?
Srry ,h neked ,de ebben a hsz-ben leltem meg a kerdezesi feluletet a temaban.
Koszi.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
-
Headless
őstag
válasz Tegla80 #11411 üzenetére
Mit ne mondjak ezt hamar feladtad
akkor kezdjük az alapoknál:
0_(usb-s vinyó a routerbe bedugva)
1_webes felület elérése 192.168.0.1 gyári beállítás esetén
2_ belépsz
3_usb settings
4_storage sharing
5_Rescan-> Start-> EnableWindows
6_megnyitsz egy windows intézőt
7_elérési útnak megadod ezt: \\192.168.0.1 (fontos a fordított per)
8_jobklikk a megjelenő ikonon és hálózati meghajtó csatolása.-> ok-> ok amennyiszer kellÉs csak a poén kedvéért ez lépésről lépésre le van írva a webes felületen.
kéééépLEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Tegla80
addikt
Koszi mindenki....
Oszinte leszek, elorebb nem jutottam,de mar tudom,h "nem is kell ez nekem".
Plusz a lenyeg nektek,h a Sony W8 latja alapban a router-en (gyari fw ) logó hdd-rol megosztott tartalmat,nem ugy mint egy Samsung.
Sziasztok.Sony® & PlayStation®
-
Vicu21
tag
Az mitől van, hogy a régi avi-s meséket dlna-ról nem játsza le a tv, pendrive-ról meg igen?
-
arty
veterán
Lekaptam Suste legújabb owrt-jét, hogy megejtsem a szokásos félévenkénti tesztemet: megy-e az xbox 360 wifin wpa2/AES-CCMP titkosítás mellett valamely custom fw esetén (owrt vagy ddwrt) - eddig mindig kudarc lett a teszt vége.
Összességében nem tudom, hogy pontosan mennyit vártam, talán valamivel több, mint egy évet a 3600 megvétele óta, de végre működik!
köszönöm az owrt fejlesztőinek és persze sustének is
(mivel lucit szeretem, ddwrt-t már ki se próbálom)(ps3, xbox one, nexus 5, lg g3 is mind-mind mennek, bár ezekkel eddig se volt gond, csak az xbox360-al)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
a statikus dhcp beallitasok utani rezet (tudom, h nem kellett volna, de tesztelni akartam, h minden megkapja-e a jo cimet) után sose jött be többé a luci ... ssh-n még elértem, wgettel lekaptam egy webrevert (vágott) fw-t és az mtd -r write firmwaremeve.bin firmware parancsal fellőttem a gyári fw-t (régebbit, abból volt csak vágott és mindig ezzel álltam vissza gyárira...)
a flash, majd a reboot után már nem éledt a router.... (csak a power led ég)
ekkor a tftps metódussal (volt fent 2014es gyári fw már, szerencsére... bővebben itt is le volt írva hogyan: #10893 ) sikeresen rávettem a routert h leszippantsa a webrevert fw-t - ISMÉT.... de hiába, semmi. nemtom nem flasheli be vagy nem szedte le jól.... :/
próbáltam kétségbeesésemben vágott ddwrtt, owrtt, stb... meg ujra és ujra a webrevertet... de szerintem a tftps letöltés után nem flashel a router nem látom, h csinálna valamit.
gari?
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
suste
veterán
az még oké, hogy feleslegesen kísérletezgettél, hogy ha jól mködött, de hogy minek kezdtél bele az újra flashelgetésbe, azt már tényleg nem értem
sima 10mp-es resettel visszaállíthattad volna alapra a routert, vagy failsafe-ben a firstboot-tal....a leszedett fw-ket minden esetben tesztelted MD5-tel?
-
MrSealRD
veterán
Mi okozhatja, hogy leesik a szabad memória( openwrt) alatt?
Korábban azt hittem, hogy a távoli bruteforce támadások miatt, de zártam ezeket a lehetőségeket így már nem támadható, és a logok is tisztultak... A process listában 3% a legnagyobb de összeadva sincs 10%
Szóval most nem értem, hogy a korábban 68-70% free memory hová tűnik. Restart után megint jó...aztán bumm, lerohad.
Ráadásul ezt onnan veszem észre, hogy a net érezhetően lassabb lesz és a weboldalak betöltésekor késleltetés lesz.
Egyik gépről néztünk egy 10GB-os mkv-t a másik gépen. De ez kb sima másolással egyenértékű és korábban nem volt ilyen gond...
Merre kellene keresgélnem?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
suste
veterán
válasz PistiSan #11419 üzenetére
vargalex csinálta meg még a saját fw-jéhez, és én ezt raktam bele az enyémbe
valami egyébként van az alap openwrt-ben is, vagy legalábbis mintha láttam volna valamit valamelyik mappában (talán a failsafe környékén), de nem teszteltem, inkább beraktam vargalexétegyébként 5mp-re van beálllítva (vagyis ennél hosszabb nyomvatartásra), csak azért írok mindig 10-et, hogy ne az legyen a probléma, hogy csak 4,5mp-ig tartja valaki....
-
Headless
őstag
Van Gyári openwrt-ben is, a tenda A6-omra csináltam egy buildet nem foglalkoztam bővítésekkel és működött a reset gomb.
/etc/rc.button/reset
#!/bin/sh
[ "${ACTION}" = "released" ] || exit 0
. /lib/functions.sh
logger "$BUTTON pressed for $SEEN seconds"
if [ "$SEEN" -lt 1 ]
then
echo "REBOOT" > /dev/console
sync
reboot
elif [ "$SEEN" -gt 5 ]
then
echo "FACTORY RESET" > /dev/console
jffs2reset -y && reboot &
fi[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
arty
veterán
- nem kísérletezgettem feleslegesen, hiszen nem működött jól: luci reboot után elszállt
- az újraflash tényleg hiba, de félévente jutok owrt elé az utóbbi időben, bocsásd meg, amiért nem emlékeztem rá, h van 10 mp rezet...
- leszedett fw-t nem md5öztem, mert wgettel egyből a routerre rántottam az fw-t ugyan rémlett, h talán owrtdben is van md5 csekkoló, de lusta voltam megguglizni lehet ez bosszulta meg magát.... de már mindegy, gondolom ha tftp után nem flashel, akkor ennyi - mondjuk sehol nem olvastam hasonló gondot, h ilyenkor mi van... akinek a tftp összejön, ott általában utána minden ok, nálam meg nem
nincs 30mp rezet vagy egyéb trükkök? igazából utóbiakért jöttem vagy egy végső megerősítésre, h gariztassam
-
Headless
őstag
Benne van a scriptben
Ha egy másodpercnél kevesebb ideig nyomod akkor reboot.
Ha pedig 5 másodpercnél tovább, akkor factory reset. Hát itt a tendánál ez az egy gomb ezen nincs mit összekavarni De valóban lehet ez tp-linknél gond.Elállítottam olyan szinten a routert anno (még kezdő voltam), hogy nem működött az egyetlen egy lan portja wifi meg ki volt kapcsolva... és hasznát vettem
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
arty
veterán
hjaaa, azóta persze, mindet leMDötöztem tftpzés előtt, de hiába: egyik se flashelődik be vagy nem tudom mit csinál a router, de egy led se pislan meg, miután tftpvel ráment az fw...
az azóta pécén leellenőrzöttek tuti jók... de h a wget a routerre mit szedett le, az nagy kérdés... vszeg hibásat
tanulság: SOHA nem flashelünk mdötözés nélkül saját káromon....
-
arty
veterán
-
bigbearhun
újonc
Sziasztok
Segítség kéne, most üzemeltem be routerem, azt vettem észre, hogy folyamatos adatforgalom van a router és a pc-m között. A wireshark-nál ebből "TCP segment of a reassembled PDU" rengeteg van. mi lehet ez?
-
Wajk
addikt
válasz bigbearhun #11431 üzenetére
-
PistiSan
addikt
válasz SztiviVander #11430 üzenetére
Nálam szintúgy.
-
arty
veterán
válasz SztiviVander #11430 üzenetére
próbáltam azt is
(kivéve a legeslegujabbat, lehet annak még adok egy esélyt, kösz az "ötletet")
-
pankotain
tag
Sziasztok!
Egy egyszeü kérdés.
Hogy lehet beállitani a hd-idle-t, hogy több hdd megáljon.
ez Tp - 1043 nál sikerült régen, de már nem emlékszem.
www.pankotainorbert.hu
-
Ahol a wifi ki-be kapcsolást lehet időzíteni, ott a merevlemezre is létre lehetne hozni szabályt? Jó lenne ha az is lekapcsolna éjfélkor, és reggel 6-kor meg újraindulna. Bármit csinálok vele csak hallom éjjel, hogy berreg.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
pankotain
tag
Sziasztok!
Hogy tudom beállítani a dydns ha nincs a T-home routerbe.
A TP-3600 meg a saját ip-t küldi.
www.pankotainorbert.hu
-
hudyfiu
senior tag
-
suste
veterán
válasz Victoryus #11437 üzenetére
ha a crontab-ra gondolsz, akkor ott bármit lehet időzíteni, csak tudni kell a megfelelő parancsot
a te esetedben meg kell keresni, hogy milyen programmal és/vagy paranccsal tudod leállítani a HDD-t, majd ha már működik parancssorból, akkor felveheted a crontab-ban is ezt a parancsota crontab az csak az időzítést csinálja
remélem így érthető(ha az én buildemet használod, akkor ott a 8081-esen is a wifion/wifioff 2 különböző fájl, amikbe a megfelelő parancsok rögzítve vannak a wifi ki/be kapcsolásokhoz, és a crontab ezeket a fájlokat hívja meg a meghatározott időben)
[ Szerkesztve ]
-
Igen, a Te általad főzött firmwaret használom. Szóval nem olyan egyszerű ezt a hdd kapcsolgatást megoldani. Lehet be kéne rakni egy fiókba a vinyót, akkor nem hallanám. Vagy másik külső házat veszek neki... a mostani nem zaj szigetelt.
kaciokos: Hát, túl sok mindent nem seedel, csak Walking Death-et
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Wajk
addikt
próbáltam kicsit utánaolvasni, nem vagyok egy Linux expert.
Adva van egy 1TB-s winyó, ebből mondjuk lenne 200GB másnak és egy 800GB amit fel szeretnék csatolni a routerre. Filmek lennének rajta.Jelenleg NTFS-be van formázva, de úgy hallottam az nem a legjobb sebesség szempontjából. Még exFat lehetne, mert ha jól tudom a Fat32 nem kezelné a 8GB-os filmeket.
Az lenne a lényeg, hogy FTP-n vagy hálózati meghajtóként csatolva másolnám rá a filmeket, nem húznám le a routerről. Ebben az esetben sem lehet linux partícióra (ext4?) formázni nem?
köszi a segítséget előre is...
suste 0.4FW, Samsung M3 1TB[ Szerkesztve ]
-
Wajk
addikt
köszi, akkor az ext4 az ajánlott és akkor azt láthatom hálózati meghajtónak is és FTP-n is hozzáférek? Ahogy írtam csak a routeren lenne, max nagyon ritkán lenne lehúzva de akkor csak azt a 150GB-os partíciót használnám, a 800-as partícióra nem lesz szükségem.
(#11446) MMA87: kössz a plusz infót...
Ahogy utánaolvastam, betáraztam a Ext2Fsd progit minden eshetőségre ha mondjuk egy ismerősnek szüksége van valamire és mégis Wines gépre kerül...[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
ha le akarod egyszerűsíteni a dolgod, akkor "/mnt" -be csatolod fel az ext4-re megformázott partíciót, és akkor nem kell semmit állítanod, mert a "/mnt" meg van osztva SAMBA-n is, és ez a home-ja az "ftp" usernek is
felcsatolást csinálhatod a luci/rendszer/csatolási pontoknál, vagy csinálhatod a 8081/format-mount oldalon is (1.1)
ftp beállítást meg a readme-nek megfelelően a 8081/ftp felületen és a luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok alatt kell csinálnodha transmissiont és minidlna-t is használnál, akkor ott is az alapbeállítás a "/mnt"
-
Wajk
addikt
köszi szépen, pont így csináltam, tökéletes köszönet továbbá a readme-kért azokkal minden sima volt.
Végül hálózati meghajtóként végezte a winyó, így a másolás több mint 13MB/s ami elég is ha van valami átdobjam. NTFS-el teszteltem még előtte, azzal 0.5MB/s volt...
mission accomplishediPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM - félkonfig
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
- Kingston HyperX FURY 2x4GB (8GB) DDR4 2666MHz MEMÓRIÁK
- GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8G rev.1.0 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs