Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Építjük befelé a katasztrofális minőségű fát. Lehet hogy ukrajnában ez a fasza de én mondjuk nem ehhez a minőséghez vagyok szokva. Ebből sokkal nagyobb küzdelem árán lesz egyenes. Fafödémet befejeztük és a székállás teherelosztóit lecsavaroztuk. Még délután megjött a terasz látszó szelemenanyaga és oszlopai. Ma azzal fogunk foglalatoskodni. Remélem ha azon túljutunk még jut idő a derékszelement felállítani.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap felállítottuk a külső szelemensort. Mennyire jóleső érzés volt dolgozni a méretpontos, gyalult, csiszolt rétegragasztott fával. Ezek után visszahuppantunk a valóságba amikor a székállást kezdtük építeni. A méretpontatlan, csavarodott, szana szét repedt fák világa várt ránk. 11,8 és 13.7cm között minden előfordult az amúgy hivatalosan 12-es fák között. Remélem ez a fatelep nem sokáig lesz beszállító.
    Ma még befejezzük a széket és felállítunk 2 pár szarufát. Taréjszelemen bele és folyt köv. a többi egész pár szarufa.Ezen a héten még lehet hogy élszarufát is rakhatunk.
    Sajnos egyelőre nincs semmi hír Csillagról. Ugyan mondtuk hogy nézzék át az egész autót de ezek szerint valami hiba még van. Jó lett volna ha hétvégére visszakapjuk de végül is nélkülözhető a verda.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a székállítást és rászabtunk 4 égész pár szarufát. Már szabás közben észrevettem hogy valami hiba ismét van. Most nagyjából egyenes a fa de két mértani alakzatra vágták a téglalap helyett. Trapéz és paralelogramma alakra sikerült vágniuk ami nagyban befolyásolja a síkomat. :W Teljesen kész vagyok tőle! Mit csinálnak Ukrajnában?!
    Ma egyedül leszek mert az emberem esküvőre megy. Van még 3 pár egész és utána élszarufákat fogok egyedül beépíteni. Már most szeretem a 8 méteres fákat.
    Sajnos Csillagról még mindig semmi hír. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyedül dolgoztam. Egyedül az borzolta a kedélyemet hogy visszább vágatták velem a szarufákat mert nagyon lelóg. Ezek szerint a 70cm vízszintesen már sok. Igaz alatta járda van és kicsit védene esőben de 6m2-el több lambéria és cserép kell. Reggel gyorsan elrendeztem és utána kiszabtam a maradék egész párt. Beépítettem és még jutott idő az élszarufákra is. Elég gürcös volt egyedül feltornázni a 8 méteres 10x15-ös fákat de azért sikerült. Készítettem pár fotót.
    "zsinórpad" ami alapján a kiszabás folyik. Szigorúan csak akkor működik ha a párhuzam és a vízszint ott van ahol lennie kell.
    eleje. itt volt a legtöbb a szintben 18mm. Látszanak az alátétek amiket alá kellett vágni a szelemennek.
    hátulja
    Ha mindent jól számolsz akkor a földön így előre ki lehet szabni az élszarufákat is.
    meg így.
    Van akinek ugyanez a csomópont így sikerül. Azt mondta a tulajdonos hogy legalább olcsó volt. Én meg azt mondom erre hogy hagyja abba mert ez NEM megy neki!
    Hétvégén pihi. Kell vennem pár bit fejet mert eltördeltük őket. Legalább kettesben leszünk szerelmemmel kicsit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi nap legfontosabb történése hogy visszakaptuk Csillagot! Azért volt a szerelőnél ennyit mert ő is érezni akarta a hibát és egy melegebb napon nála is leragadt a kuplungpedál. főmunkahenger csere. Azt mondta ez még a gyári volt benne ami kibírt 242e km.-t és 15 évet. Pár millió kinyomás lehetett benne. Valószínű hogy nem nagyon nyúltak hozzá mert olyan helyen van amihez egy rakás dolgot le kell bontani hogy hozzá lehessen férni. Ha már ott volt lecserélték az olajat is benne az összes szűrővel. Átnézték és azt mondták teljesen rendben van. A féltengelyek belső oldalán a gumiharang ki van repedve de nem veri a zsírt és a következő átnézéskor az is cserélve lesz. Semmi folyadékszivárgás nincs és futómű-fék minden ok. 75e. fizettünk ezért az akcióért.
    Mivel visszatért a családhoz a mi kis csillivillink ahogy szerelmem hívja megy mindenki reggel apámhoz. Én misézek ők papáznak és kutyáznak. Most hogy túljutottunk a bélférgen ami egy szerény huszasba fájt. 14e volt a 2 doboz tabletta és a fertőtlenítőszerek.
    Onnan az utolsó bevásárlásra megyünk. Ruhák, cipők stb. ami még kell az iskolakezdéshez. Amíg a család vásárolgat én elviszem Csillagot lemosni mert igencsak retkes.
    Délután forma1! Remélem Max győz és Ham kiesik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap mielőtt elindultunk ránéztem Csillagra. Lemaradt az akksi feletti műanyag burkolat és az olajat egy kicsivel túltöltötték. A kuplung pedig szokatlanul alacsony pedálállásnál old már. Nekem kicsit zavaró. Ma telefonálni kell a szerelőnek hogy korrigáljon. Úgy érzem most kicsit el lett nagyolva ez a szervizelés.
    Apámtól elmentünk lemosni az autót és onnan vásárolni. Cipők és ruhák. HA lehet inkább elkerülöm a gyerekekkel való vásárlást mert kiakadok.
    Ma a csonkaszarufázást csináljuk az utcafronton. Holnap ha minden igaz el kell ugranunk egy kis maszek melóra ahol egy tetőkiugrást megszüntetünk és egy tetőablakot építünk be helyette. Valszeg szerdán is oda megyünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk, bár az emberem nagyon beteg volt. Torokfájással küzdött és nagyon folyt az orra. Remélem mára jobban lesz mert egy másik helyre megyünk. Igaz első nap lesz segítségünk de nem volna jó ha kidőlne a sorból.
    Tegnap reggel felhívtam a szerelőt és elmondtam a kuplung problémát neki. Ma délután visszavisszük és ránéz tud e valamit tenni vele. Azt mondta hogy mivel olajos ez ilyen. Nincs állítási lehetőség rajta. Sajnos kicsit utánaolvastam én is és kiderült hogy a pedált nagy részben maga a kuplungszerkezet tolja vissza az olajos rendszeren keresztül. Tehát akár belül is lehet probléma aminek a kijavítása súlyos pénzösszeget jelenthet. Igaz nincsenek gyanús hangok a pedál kinyomásánál járó motornál és nem is csúszik szóval egyelőre még ne fessük az ördögöt a falra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagy szerencsénkre volt segítségünk ehhez az elcseszett munkához. Mire lebontottuk azt a kiszögelést a tetőről vért izzadtunk. Minden mindennel is össze volt szegelve. Valami román faházépítők voltak a tettesek. Le lett bontva és egy tetősík ablak lett helyette beépítve. Visszacserepeztük és jól van. Ma megyünk és belülről körbejavítjuk lambériával és felszereljük a fényvédő rolót és a szúnyoghálót az ablakra. Ha nem futunk bele semmi komoly akadályba akkor időben fogunk végezni.
    Még munka után kivittük Csillagot a szerelőhöz. Ma ha lesz ideje ránéz. Mondjuk nagy reményeket nem fűzök ahhoz hogy bármi is történni fog az autóval.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szerencsére átrágtuk magunkat ezen a munkán és ma visszatérhetünk a sajátunkhoz. Ma és holnap befejezzük a szerkezetépítést és hétfőtől már mehet is a lambériázás és lécezés.
    Tegnap megkezdődött a lányoknak a suli. Kati és Sári úgy rohantak be a suliba mintha cukorkát osztanának ott. az elindulás előtti pillanatok egyike.
    Isi előtti kép nem is készülhetett mert szerelmem lemaradt . Boldi még nem kezdi az ovit mert 9.-én GOKI kontroll és nehogy összeszedjen valami betegséget addig.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kiszabtuk és nagy részét felraktuk a csonkaszarufáknak. Mára már csak a "kölkök" maradtak amiket az élek levágása közben fogunk a helyükre csavarozni. Nem sok minden maradt de azért van még mit egerészni. Taréjszelement alá kell 3 helyen támasztani és egy részen még a szarufákat is. Egy plusz oszlop betétele a teraszon és össze is kell takarítanunk a házban. Azért remélem nem nagyon fog elhúzódni a nap. Remélem némi pénz is áll a házhoz. Meglátjuk...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a szerkezetépítést. Utolsó mozzanat az volt hogy levágtuk az éleket és zsinórhoz igazítottam a szarufavégeket hogy a lambéria egyenesen álljon rajta. Készítettem pár szokásos képet.
    utca front
    kert felől
    közeli
    padlás
    MA reggel mehetek némi zsetonért. Velem jön szerelmem és hazafelé megállunk cukrászdában egy kis randizásra. Ha hazaértünk eszek és megyek mert szereztem 4 trepnire való deszkát amit összecsavarozgatok.
    Sajnos Csillagról még semmi hír. Talán leszedték a váltót? :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk a pénzért amiért megdolgoztam. Jó volna ha mindig így kapnám a lét és nem keverednék bele egy körbetartozásos sztoriba. Jött velem az én Mónikám és hazafelé megálltunk a cukiba egy sütizésre. Ő megkóstolta az ország idei tortáit én pedig a szokásos csokis sütit ettem. 2 órácska kettesben ami jól esett.
    Hazaérve szóltak hogy mehetünk Csillagért. Állítólag valami vákumos szerkezettel légtelenítették és most jó. Szerelmem vezetett visszafelé a szerelőtől és azt mondja jobb lett de nem olyan mint volt. Ezzel a dologgal már többet nem foglalkozik a szerelő. A műanyag ha nem kérdezünk rá megint ott marad.
    Én még elmentem mert újabb 4 trepni anyagát szereztem be hulladék anyagból. Lassan lesz elég járófelületem az állványomra.
    Ma misére egyedül megyek és utána sietek haza mert megyünk valami egzotikus állatsimogatóba a családdal. Igyekeznünk kell mert 3-kor indul a futam és arra haza szeretnék érni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap a reggeli mise után elmentem apámhoz hogy leadjam az ellátmányt és beszéltünk pár szót. Siettem haza mert mentünk a Kimba parkba . Jól éreztük magunkat és az idő is jó volt. Olyan sokáig azért nem voltunk mert a futamra haza akartam érni. Szerencsére Max simán behúzta így maradt esély a vb. megnyerésére.
    Ma kezdjük a lambériázást és fólia/lécezést. Jó volna végezni a hét vége előtt hogy át tudjunk menni a következő helyre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekiálltunk a lambériázásnak és az első sor fóliát ráhúztuk azon a két oldalon ahol felütöttük a lambériát. Ma átfordítjuk az állványt a másik 2 oldalra és ott is megcsináljuk ugyanezt. Holnap becsomagoljuk az egész kecót és csütörtökön lelécezzük. Ez a terv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a lambériázást és az első sor fóliával letakartuk. Ma fóliázunk és lécezünk. A cél az hogy minimum 2 oldallal végezzünk. Meglátjuk hogy mennyire fog ez sikerülni.
    Adri már tegnap is itthon volt mert az osztályban lett egy covidos ezért mindenki karanténban van. Boldi még nem kezdte meg az ovit mert holnap viszi szerelmem kontrollra a GOKI.-ba . Kíváncsian várjuk milyenek lesznek a nyomásértékek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sikerült befóliáznunk és leléceznünk 2 oldalt és mára maradt másik két oldal. Ma addig leszünk amíg nem végzünk teljesen mert holnap már Újbarokkon kezdünk egy tetőt. Ida majd 1x visszatérünk de már lehet bent szorgoskodni mert nem ázik.
    Ma mennek a GOKI.-ba szerelmemék. azt mondta hogy reméli már időpontot fognak adni mert jó lenne ha túllennénk a műtéten. Meglátjuk. Majd a sors alakítja az életünket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fárasztó napunk volt. Nem voltunk sokáig de a sok napja tartó erőltetett ment leszívja minden erőmet. Kollégám készített pár érdekes képet az ájfónjával.
    eleje
    hátulja
    terasz
    Ma új tetőt kezdünk Újbarokon.
    Tegnap Boldizsárunk kontrollon volt. Lényegében nincs változás de a meszesedés egyre erősebb. Időpontot még nem tudtak adni mert olyan nagy a torlódás a műtéteknél hogy ami halasztható azt halasztják is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nekifogtunk a következő tetőnek. Ez egy egyszerű nyeregtető amivel gyorsan fogunk haladni. Kiszinteztük és nagy részén leszórtuk a talpszelement. A héten nagyon kifáradtam ezért jól fog jönni a két nap pihi.
    Ma elmegyünk szerelmemmel reggel kicsit kettesben. Mekibe megyünk mert régen voltam és megkívántam. Csillaggal megyünk mert tegnap volt bent vele fehérváron szerelmem és megint szar a kuplung. Én is megnézem és sajnos másik szerelőt kell erre a feladatra mert túlnőtt aki eddig javította. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel végül Röfivel mentünk annyira vacak volt a kuplung. Valszeg szét kellene szedni az egészet és mivel az most sok pénzt emésztene fel ezért félreállítjuk Csillagot. Ha már szét lesz szedve mindent ki fogunk cseréltetni ott. Kettőstömegűtől elkezdve az utolsó csavarig mindennek menet lesz hogy egy jó darabig ne keljen hozzá nyúlni és az munkadíjjal együtt ütni fogja a 3 kilót. Erre spórolnunk kell. Délután még elmentem megnézni egy terasztetőt ami jövőre lesz esedékes.
    Ma Masnival megyek misére, ami lehet nem is lesz megtartva csak abban az esetben ha lesz felszentelt pap rá. A közösség nagy része megy pestre a pápa által celebrált misére. Onnan apámhoz megyek és haza.
    Remélem Max. behúzza a mai versenyt ami nagy fegyvertény lenne.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt mise mert találtak olyan papot aki inkább megnézte tévén Ferenc pápát. Apámhoz bugrottam és felajánlotta hogy kifizeti az autó szerelését. Majd ezt még átrágjuk az én Mónikámmal.
    Délután már nem volt semmi érdekes. Max. és Ham. érdekes ütközése és utána hogy megbüntették Maxot. No comment....
    Ma befejezzük a talpszelemeneket és a födémgerendázatot felszórjuk. Vagyis egy része még nincs ott ezért csak azt tudjuk feltenni amit pénteken kihoztak.
    Ma megkezdi Boldi az ovit. Gyakorlatilag a szobatisztaságot kipipálhatjuk mert azóta 1x sem pisilt be pedig volt itt pesti kontroll hosszú autóúttal és számtalan éjszaka ahol szintúgy egy csepp nem volt. Még itt az ovi kétséges hogy mer e majd szólni az óvónőnek hogy kell neki pisilni. Meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy piszok hétfői nap volt. Elsősorban az emberemnek de én sem voltam csúcsformában. A fafödémet készítettük és az eddigiekkel ellentétben változtattak a szerkezetén. Kiritkították és szerintem ez így nem az igazi de nincs mit tenni mert statikával kiszámolták hogy elegendő. Majd az évek megmutatják hogy kinek volt igaza. Ma mindenképpen befejezzük és talán a székállásnak is nekiállunk. Meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.
    Boldi boldogan ment be az oviba. Csak 4 órában van és nem pisilt csak hazafelé az egyik fánál. Talán majd ha jobban oldódik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap korábban jöttünk haza mert nem küldték a tetőanyagot. Majd ma reggel. Reméljük... Elkészültünk a födémkészítéssel és haladnánk tovább felfelé. Szokásos székállítás és az első pár szarufák.
    Sajnos fél család lebetegedett. Hétvégén Adri és anya, hétfőre Sári és mára Boldi. Anya és Adri már jól van és Sári sem vészes de azért a héten még itthon kell maradnia, Boldit pedig ma viszi orvoshoz szerelmem. Katica tartja magát és én is elvagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan araszolgatunk előre. Tegnap a székállítással foglalkoztunk de olyan későn jött az anyag hogy csak a felét sikerült megoldani. Majd ma befejezzük és szabunk rá pár db. szarufát. Holnap nem leszünk mert én országos tetőépítő konferenciára megyek. Meghallgatok pár előadást és beszélek a kollégákkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a székállást és felraktunk 4 pár szarufát. Hozzáfogtunk a taréjszelemenhez is de csak a középső darabig jutottunk. Majd hétfőn kipótoljuk és folytatjuk a szarufázást. Nagy eséllyel kedden elkészülünk a szerkezetépítéssel. itt járunk.
    Ma tetőépítők országos találkozójára megyek és esik az eső szóval nem nagy kiesés lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fejtágításon voltam. Sok új dolgot hallottam és pár új gyártóval is megismerkedtem. Sok prospektust szedtem össze és beszélgettem a forgalmazókkal. Ott volt természetesen a BMI is ahová tartozok de azért megnéztem a Tondach új termékeit is. A Dörken minden évben egy új fóliát mutat be Most kifejezetten a fémlemez fedés alá hoztak egy olyan fóliát ami bír tartósan 150 fokot. Delta Therm a neve. Nem rakunk lemezt de azért nem árt ha tudunk a létezéséről. Ami még megfogott az a Svájci SIGA gyár termékei. Használtuk már a ragasztószalagjait mert azt adják a Roto tetőablakokhoz de úgy a gyárat még önmagában nem ismertem. Kaptam mintát különféle ragasztókból amivel a tetőfóliát lehet ragasztani. Rothoblaas termékeiről gyűjtöttem még infót. Csavarjait használjuk rendszeresen de a vasalatait nem ismertem. Beszereztem vaskos katalógusokat amit majd átnyálazok.
    Adri elment apukájához. Vasárnap buszozik. Közben itteni VAG. csoportos emberkére ráírtam hogy mi lehet a gond a kuplunggal és válaszában írta hogy az alsó munkahenger lehet még a ludas ami ha 6 sebességes a váltó akkor belül van. Természetesen 6 sebességes, szóval váltó le és vissza. Ha már lent van akkor minimum kuplungtárcsa csere meg ami még olyan állapotban van.
    Ma délelőtt szét kell szednem a gérvágomat mert a padot nehéz forgatni és nem akarom hogy tönkre menjen mert ilyet már nem lehet kapni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt a nagy gérvágómon végeztem karbantartást. 14 éves Makita és sajnos az idő már elég szépen erodálja. Szerencsére a motort és a lehajtást még örökkévalóságnak tervezték de a pad része kopik, főleg azért mert súlyos fák kerülnek rá amit néha csak úgy ráhajítanak. Szétszedtem és letisztítottam róla a gyantát ami akadályozta a működését és megzsíroztam ahol kellett. Van pár alkatrész ami hamarosan cserére szorul és addig kell beszereznem amíg le nem áll az alkatrész utánpótlás. Egy ideje már nem gyártja azt a típust a Makita és az utódja már kisebb átvágóképességű. Ma már csak a Metabo gyárt ekkora gérvágót és elég drága. Amíg lehet életben tartom ami van.
    Délután lementünk a gyerekekkel és Sári hisztijével ért véget a bicózás. Ezzel kiharcolta hogy ma ne jöjjenek ők velem apámhoz. Mivel nincs itthon Adri ezért beférnénk Masniba de szerelmem behúzta a féket. Szóval egyedül megyek misére és apámhoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentem reggel misére és onnan apámhoz. Beszélgettünk kicsit és jöttem is el. Elfogadtam az anyagi segítséget az autó javíttatásához mert mostanában elég vacakul érkezik a lóvé a generál kivitelezőtől. Ha minden jól megy a héten szervizbe kerül Csillag és végre megjavítják rendesen a kuplungot.
    Délután lementünk kávézni szerelmemmel kettesben ide a cukrászdába. Készítettem egy képet ott az én kacsámról. [kép]
    Adrit ha ott van az apjánál egy profi fényképezővel fotózgatja. ilyen képek születnek. Nyilván ez nem telefonos minőség.
    Ma folytatjuk a szerkezetépítést. Már nagyon nincs mit gondolkodni csak kitölteni a szabad helyeket szarufákkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kiszabtunk és felszórtunk 10 pár szarufát. Mára csak a látszókat hagytuk és a vakszarufákat amik a fal felett lesznek. Még pár apróság és kész a szerkezetépítés. Délután állunk neki lambériázni és lécezni.
    ÓÓÓÓÓ! Most nézem hogy veterán lettem. Ez egy elég "öreg" titulus és mostanában így is érzem magamat. Az építőipari lufi kezd kipukkadni. Mivel rengeteg hiteles ház épül és el kell jutni önerőből egy bizonyos százalékig hogy a bank fizessen, és természetesen alig van ember akinek az első ütemre van elegendő lóvéja, a kivitelezők és az építőanyag fogalmazók előfinanszíroznak. Persze akadnak olyan verebek akik csak akkor veszik észre hogy ő is előfinanszírozott a munkájával amikor nem jön a pénz. Na én ebbe a csoportba tartozok. Ez mondjuk sem a pénztárcámnak, sem a gyomromnak, sem az idegrendszeremnek nem tesz jót. És amikor nyakig benne vagyunk a munkában már nem lehet kiszállni. Mindeközben nem csak a vállalkozásomat hanem a családomat is finanszíroznom kell. Természetesen senki nem teszi fel a kérdést hogy miből oldom meg. Remélem hamar megoldódnak ezek a dolgaim.
    Ma megy szerelmem apámhoz a pénzért. Bejelentkezünk egy másik szerelőhöz hogy végre javítsák meg Csillagot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztük a szerkezetépítést. Illetve egy apróság van még hátra mert nem tudtunk tenni viharlécet ami kötelező a nyeregtetőknél de egyszerűen nincs rá anyagunk! Kiküldték délután a lambériát és a fóliát de egy fia lécdarabot sem küldtek hozzá. Elvileg ma délelőtt érkezik. Kíváncsi leszek rá hogy így lesz e.
    1
    2
    Ma lambériázunk mert arra van anyagunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunkat elmosta az eső. Nagyjából egy órácskát tudtuk nyomni de a végét már esőben. Összepakoltunk és eljöttünk. majd ma folyt. köv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Valahogy ismét ránk jár a rúd. Tegnap csak délig dolgoztunk mert az utolsó pillanatban az emberem szétlőtte szegbelövővel a bal kezén a gyűrűs ujjának végét. Köröm felett leszakította neki a gép. :( Nem is tudom mit mondjak erre. Figyelni kell ezekre a gépekre mert 100Joule körüli ütési energiával bírnak hogy el tudják ütni a 90-es szeget és ezeknek egy ujjvég gyakorlatilag semmi.
    Összepakoltunk és hazafelé bementünk Mórra a kórházba de onnan továbbirányítottak minket Fehérvárra. Oda már a haverjával ment. Vissza varrták neki a leszakadt részt és a hétvégén pihen.
    Ma egyedül fogok fóliázni és lécezni a változatosság kedvéért. Öröm és boldogság.... Ráadásul viharos szelet ígértek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon fárasztó volt egyedül dolgozni. Az erős szél pedig kifejezetten hátráltatott a fóliázásban. Az egyik oldalon végeztem a fóliázással és lécezéssel. Ismét szemétre való lécet kaptunk Ukrajnából. Eszem megáll! Ma megyek és a másik oldalon is nekiállok lambériázni és fóliázni mert hétfőre esőt ígértek ami most igencsak hátráltatna minket.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap időben sikerült elvégeznem azt amit terveztem. Belambériáztam és az egész elejét lefóliáztam. [kép] Hétfőn már csak rá kell lövöldözni a lécet. Persze 4 köteggel kevesebbet hoztak és még fólia is kell + az oromszegéshez gyalult deszka. Ha mindent megkapunk időben esetleg még végezhetünk is hétfőn. Majd alakul.
    Nagyon el vagyok fáradva ezért amikor hazaérek miséről kinyúlok. F1-ig fel sem kelek. Jó futamnak ígérkezik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a reggeli mise után mentem apámhoz leadni az ellátmányt és átbeszéltük a hetet. Utána elmentem előszavazásra és leadtam a voksomat. Délután elmentem vásárolni az én Mónikámmal és utána futamnézés volt. Elég káoszos volt de egész jól jött ki belőle Max.
    Ma lécezünk a kollégával. Reméljük nem jön ránk eső és akkor be tudjuk fejezni a lécezést. Feltéve ha hoznak még lécet ami menet közben el fog fogyni.
    Szép napot mindnekinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni de az eső elmosta a napunkat. Lett volna 2 lazább napunk és ehelyett lett egy erősebb mert ma mindenképpen be kell fejeznünk cserepezésre készre. Holnap távozunk egy másik helyre és belefogunk egy 3. tetőbe. Ennek mondjuk annyira nem örülök mert nem szeretem a félbehagyott munkákat de ez van.
    Óriási elmaradásokból elvileg ma törlesztenek. Úgy legyen...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. Tegnap nagy nehezen elkészültünk de vagy 1 órát vártunk az anyagra ami a végén kevés is lett mert felülbíráltak. :F
    eleje
    hátulja
    Ma belekezdünk egy újabb tetőbe de nem szívesen. Ennek két oka van. Az egyik az hogy már a 2. tető amit itt hagyunk félig készen és ennek nem örülök, a másik pedig az hogy az előző tető készültségi fokából sem fizettek ki mindent és ezt majd talán 2 hét múlva rendezik. Talán! Ma ennek a cégnek belekezdünk egy újabb tetőjébe de ha délig nem hozzák a zsetont amit már múlt hét óta ígérnek akkor átvonulunk egy 4. tetőre ami saját munka és már nagyon nagyon várnak minket! Ahogy fogy a saját tőkével rendelkező házépítő, úgy jön vissza a körbetartozás az építőiparba.
    Csillag még mindig itt áll a parkolóban mert nem vihettük a szerelőhöz. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon nehéz szívvel álltunk neki egy szopósabb munkának. Nem nagy és nem bonyolult a tető de 50°a hajlásszög és tele van rakva tetőablakkal amiben van 2x4 vagy 1x8db Még nem döntötték el hogy összesorolódik e a két csoport. Ráadásul pontot sem kapok érte mert terrán lesz a fedőanyag.
    Délutánra kerítettek egy kis pénzt nekünk és így letudtuk az egyik tartozást. Már "csak" az előző tetőből nem kaptunk semmit. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni de esett az eső ezért eljöttünk haza. Azért délután elmentem segíteni egy állványátépítést. 150m2 le és a másik oldalra felépíteni. Negyed 8 körül végeztünk.
    Megkértem volt kollégámat hogy ehhez a tetőhöz segítsen odafuvarozni az állványomat. Megraktuk szegény transitot és jól megült. Úgy látom ehhez fuvarost kell majd fogadnom mert túl nehéz egy ilyen kis duplakabinos-platós autónak. Már mindegy. Fent van...
    Ma kijelöljük az ablakokat és kivéssük a kármikat. Felállványozunk és vége a hétnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából fél 11-ig feltartottak minket a tulajdonos és a tervező. Volt pár dolog amit tisztázni kellett mert olyan sületlenségeket dobott ki a tervező program amin lehaltam. Plusz még kitalálták azt hogy felfelé hizlaljunk keresztben rá a szarufára 8cm.-t 60cm közökkel és töltsük ki szigeteléssel. Ám legyen. Van az a pénz.... ;] Egy egyszerű tetőnek indult és már mindennel is bonyolítják.
    Hétvégén pihenek. Bornapok vannak nálunk ezért irány a vásárba a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt kimentünk bornapokra. Ennyi gyerekkel egy igazi pénznyelő mutatvány volt és még annyira jól sem éreztük magunkat.
    Délután már semmi nem volt. A vásárfiával játszottak mi pedig pihentünk.
    Ma közösen megyünk apámhoz Masnival. Délelőtt érkezik haza Adri is hozzánk. Nekem még valamikor le kell mennem kipakolni az autóból azokat a cuccokat amiket nem használunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi napunkat nagyjából az határozta meg hogy Boldi ismét lebetegedett. 1 hetet járt oviba és ismét köhög de már láza is volt.
    Ugyan közösen mentünk reggel apámhoz de nagyon nyügi volt már. Ma orvos.
    Ma a volt emberemmel leszek mert az új emberem varratszedésre megy. Szarufázatot készítünk és állványozunk. Nem tudom meddig jutunk de azért remélem haladni fogunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész szépen haladtunk. Hiába, azért az a 10 hónap együtt dolgozás nem tűnt el nyomtalanul. Ma még segíteni fog nekünk a volt kolléga de holnaptól már nem lesz. Amit csak tudunk el kell végeznünk a szerkezetépítésből hogy minél kevesebb nehéz fa legyen amit magasra kell beépítenünk. Majd holnap kipihenjük a mai hajtást mert nagy esőzést ígérnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az egész hátulján fel tudtuk tenni a hosszú szarufákat és az elején is több mint a fele fent van. Sajnos a többi be van építve a födémzsaluba amit elvileg ma kibontanak. Lenne még egy kevés dolgunk mert a derékszelement is fel kell rakni de nem tudom az eső mennyire szól bele. Néztem a radarképet és egyelőre nyoma sincs annak az óriási esőmennyiségnek amiről regéltek az időjósok. (szerencsére) Persze ez nem azt jelenti hogy ha odaérünk nem szakad le az ég.
    Elvileg ma szervizbe kerül Csillag és a héten elkészül. Már nagyon hiányzik!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentünk dolgozni és kemény 1 db. derékszelement tudtunk felrakni mert elkezdett esni az eső. Mivel betonfödém van be tudtunk volna alá húzódni ha nem bontották volna épp kifelé a tetőanyagot belőle. Két olyan ember bontotta mint akik régen a moszkván vártak arra hogy elvigyék őket egy zsákszatyor mindenféle szerszámmal amik minden munkára jók voltak. Ha kőműveskedni kellett azt csinálták, ha tetőt kellett rakni akkor azt. Persze semmihez nem értettek. Ezek a mókusok is inkább magukra bontották a zsalut.
    Még odaúton szereztünk 6-os vasat az állványkorlát biztosítóját újragyártani és azt csinálgattuk de eljöttünk. Ma el sem indulunk addig amíg szakad az eső.
    Csillag ma reggel megy az "orvoshoz".
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyvonalakban sikerült teljesítenünk a tervet, bár 10-kor indultunk el dolgozni. Simán elkészültünk volna a héten a szerkezetépítéssel ha nem esik ez a nyomorult eső. Ma egy kis derékszelemenezés vár ránk és nekiállunk a fogópárazásnak. egy kép a tetejéről
    Tegnap végre javítóba került Csillag és bízom benne hogy úgy kapjuk vissza hogy teljesen rendben van. Már több mint 1 hónapja c vágányos mert nem csinálták meg rendesen.
    Ma ped.szakszolgálathoz viszi Boldit szerelmem iskolaérettségi vizsgálatra. Tudjuk hogy nem érett de ezt nekik kell írásba foglalniuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elég pénteki nap volt. Befejeztük a szelemenezést és felraktunk pár fogópárt. Közben az állványt szétbontottuk és kétfelé felépítettük hogy kényelmesen dolgozzunk. [kép] Hétfőn ezt a részt teljesen befejezzük és a kakasülőket is felrakjuk. Kedden az alsó résszel foglalkozunk. Ereszkialakítás és a csüngő visszatámasztása.
    Boldi egyáltalán nem iskolaérett. Nem beszélt sehol és nem volt hajlandó együttműködni. Szerencsére az iq teszten rendben volt és simán hozta azt a szintet ami elég a normális sulihoz még így is hogy belesz@rt az egészbe.
    Ma pihenünk elmegyünk közösen vásárolni szerelmemmel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Reggel bementem szerelmemmel kicsit kettesben randizni. Ez azt jelenti hogy ettem egyet a mekiben amíg ő kávézott és egy tostot evett. :DDD
    Úgy volt hogy délután bemennek a gyerekekkel cipőt venni de még délelőtt egy olyan veszekedés volt közöttük hogy lefújta szerelmem. Elvileg ma mennek be amíg én nézem a forma 1-et. Feltéve ha addig nem lesz megint balhé közöttük.
    Egyedül megyek misére mert nem készült el Csillag. Inkább kibírunk még pár napot nélküle de JÓ legyen amikor visszakapjuk.
    Mise után apámnál beszélgetek kicsit és utána elugrok unokatesómhoz felmérni az eresz lefolyókat mert fel akarják építtetni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Reggeli mise után mentem apámhoz az ellátmányt leadni és picit beszélgettünk az öreggel. Utána unokatesómnál megbeszéltük hogy ideiglenesen a régi csatornába vezessem bele a lefolyót és ahhoz milyen anyag kell. Majd szombaton megoldom ezt a kis munkát.
    Amíg néztem a futamot szerelmemék bementek cipőt venni a lányoknak és pár meleg holmit.
    Még tegnapelőtt este kiderült hogy a két leányzó újra férges. Mivel maradt még gyógyszer megkezdtük a kúrát. Már szinte biztos hogy apám kutyája a ludas mert csak ők kutyáznak. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kínok árán ugyan de fel tudtuk fogópárazni a tetőt és a kakasülők is felkerültek. Mára már csak a hátsó rész alja maradt amit lépcsősre kell kialakítani mert így álmodta meg a tervező.
    Szerintem holnap már nem ide jövünk mert a csúcsfalakat meg kell rakni és két fal túlnyúlást le kell vésni ami kilóg a tetősíkból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sajnos nem tudtuk befejezni az alsó részt. Ennek elsősorban az volt az oka hogy délben kiderült, nem kapok pénzt. Most épp azért mert vissza kell mennem cserepezni Újbarokra mert hétfőn jön a bankos felmérni a készültségi szintet és addigra el kell készülnünk. El is ment a kedvem az egésztől.... :(
    Ma délelőtt befejezzük és áthurcolkodunk csatornázni barokkra.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák