Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap megkezdtem az új tetőmet építeni. Pár oldalon felszórtam a talpszelement de mivel egyedül voltam elment a kedvem az egésztől. Azért majdnem 4-ig kihúztam. Ma megyek vissza lecserepezni a kis féltetőt mert megjött a cserép oda is.
    Szerelmemék tegnap meglátogatták apámat és vittek neki ellátmányt. Mivel ők megnézték hogy van az öreg ezért én nem megyek holnap hozzá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy laza délelőttöm volt. Felszórtuk a sráccal a cserepet miközben beszélgettünk. ilyen lett
    felső sarok
    Sajnos a srác elhagyja a Hiltit. Nincs a területén pénz és ezért inkább másba fog. Sajnálom mert jó kapcsolatunk van és sok repi cuccot adott nekem. Videózásba fog mert van neki 2 profi kamerája és egy profi drónja. Azt ígérte készít erről a kis vacakról is drónvideót hogy meg tudjam nézni milyen. Lehet az elkészült munkáimról is csináltatok.
    Hazafelé felpakoltam a vasbakjaimat holnapra apámnál, vesztemre. Ma reggel viszem Röfit olajcserére és a kipufogót megjavíttatni és a garázskapun nem fér be így a kocsi. Szedhetem le az egészet. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk vásárolni az én Mónikámmal és utána leadtuk Röfit a szerelőnél. Itthon reggeliztünk és Adrival Csernobil napot tartottunk. Megnéztük mind az 5 részét a minisorozatnak. Gyakorlatilag a fél napunk elment erre. Utána már nem sok mindenre jutott idő. Eközben szegény szerelmem a konyhában ténykedett.
    Röfin kicserélték a kipufogó egy részét és lecserélték az olajat. Átnézték az alját de nagyjából rendben van és nincs szükség azonnali beavatkozásra. Szerencsére nem kellett leszedni a bakokat a tetejéről mert befért a garázskapun.
    Ma folytatom a talpszelemen lerakását de már lesz segítségem is. Nem is nagyon szeretném egyedül művelni mert nagyon kikészül a könyököm tőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap volt 2 segítségem is szóval ketten nézték mit csinálok mert nem lehetett rájuk bízni semmit. Befejeztük a maradék szelemenezést és kiszinteztük. Volt benne 2cm magasságilag ami kőműves szemmel átlagosnak mondható. Mondjuk nem értem hogy akkor miért nem én csináltam és nem lett volna benne ennyi. :F Még nekiálltunk a fagerendázatnak de mára maradt a befejezése. remélem jut ma idő a székállás felállítására hogy holnap ne keljen a szintezőt már magammal vinni. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a fagerendázatot készítettük el és szinteztük ki. Volt benne rendesen. Szerencsére átléptünk a kőművesek sz@r munkáján és már egy sík és vízszintes rétegről folytathatjuk felfelé a munkát ahol már működnek a mértani számítások. Erre ráment 3 napunk. :((
    Remélhetőleg kicsit gyorsulnak az események mostantól. Ma a székállást fogjuk felállítani és az egész szarufákat szabjuk ki. Ez a terv és remélem sikerül is ebből minél többet teljesíteni.
    Gyerekek elvannak itthon és szerelmem is beletörődött már hogy naponta 3x kiidegelik őt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap a székállást felállítottuk és felszórtunk pár egész szarufát. Ma még 2 pár felmegy és lehet berakni a 4 élszarufát. Utána mehet a sifterezés. Lehet ma készítek pár fotót.
    Szerelmem beletörődni látszik ebbe a karanténba. A gyerekek egész nap marják egymást és hisztiznek az anyjuknak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtunk. Még én is meglepődtem ezen és újra kellett terveznem mikor tudok nekiállni a lécezésnek. Ha olyan napot le tudunk vágni mint tegnap akkor ma végzünk a csonkaszarufázással és holnap neki tudunk állni a lambériázásnak és a lécezésnek. Ehhez viszont az kellett hogy cseppentőlemezt rendezzek ami nem könnyű eset a zárvatartások miatt. Sajnos csak horganyzott lemez lett így nagy hirtelen .
    Ma mennek apámhoz a kis család. Már nagyon nem bírnak magukkal a lányok és legalább kiélik magukat. Apámnak is kell a társaság.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdek elfáradni. Jól fog jönni ez a két nap pihi mielőtt lehalok teljesen. Tegnap a "kölökszarufákon" kívül minden siftert beszabtam és feltettük. Segítségem pedig gőzerővel festegetett. Ma szerintem 10-ig befejezzük a szerkezetépítést és nekiállunk lambériázni az alját első sor fóliával. Ma biztosan nem fogunk sokáig lenni.
    Tegnap apámnál voltak szerelmem és a gyerekek. Sári
    Katica
    A legvadabb amikor épp szelíd.
    Lulu
    Boldi
    Adri előkapartam a rég nem használt MILC gépet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma alhatnék bármeddig és persze 3-kor már kivet az ágy. Szerelmem ennek annyira nem örül de nincs mit tenni. Tegnap befejeztük a szerkezetet és nekiálltunk a lambériázásnak de elfelejtettem elvinni a fényképezőt ezért csak úgy van kép hogy a segítségem telefonjával készítettem párat. Persze szart elküldeni a képeket, szóval képek majd akkor ha átküldi azokat. Korábban eljöttünk mert már belefáradtam a hétbe.
    Ma közösen elmegyünk mekibe és az ott vásárolt kaját apámnál a kertecskéjében piknikezve elfogyasztjuk. Gyerekek közben rohangálnak és dögönyözik Lulut. Nagyjából ez a terv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap apámnál piknikeztünk . Örült nekünk apám és a gyerekeknek is olyan már mintha haza járnának. Sok kép készült ezért ma képes napló lesz.
    A gyerkőcök és én
    Szerelmem és Adri
    Boldi és én
    Apám a lányokkal
    Szerelmemmel.
    Megjöttek a képek a munkámról is.
    utcafront
    Hátulról-oldalról
    részletkép
    és még egy
    Ma már meglocsoltam szerelmemet hogy el ne olvadjon. Ma lecserélem röfin a téli gumikat és elmegyünk lefürdetni mindkét autót. Rájuk fér mert totál koszosak és belül is durva a helyzet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kitakarítottuk és lemostuk az autókat. Teljesen meglepődtem hogy Röfinek van színe. :Y Amikor késő ősszel vettem nem volt lemosva és én sem mostam még le mivel tél volt. Erre most kiderül hogy olyan fénye van a verdának hogy csak na. Szerintem 1-2 éve nem volt megfürdetve a különbséget elnézve.
    Délután már nem történt semmi. Persze volt egy kis eső hogy ne maradjon túl szép az autó de nem vészes.
    Ma körbe akarok érni a lambériázással és az első sor fóliával. Mivel fóliázás= viharos szél. Ez már csak így megy...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi vacak időben a teljesítményünk rendkívül alacsony volt de legalább sikerült megfáznom. :W Gondoltam körbeérünk a lambériázással és az első sor fóliával de tévedtem. Mára maradt még egy hosszú oldal és ha ezt befejeztük akkor indulhatunk el felfelé a lécezéssel.
    Ma megkezdődik újra az online tanítás. Szerintem sok szülő pezsgőt fog durrantani ha végre újra beindul az isi és az ovi. Ezt úgy látom nem ebben az évben fog megtörténni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyögve nyelősen araszolunk előre a lécezéssel. Nem nagyon olajozza a gépezetet az sem hogy nem tudni lesz e pénz. Egy halvány ígéretem van péntekre de ki tudja mi lesz belőle. Nem azért megyek el dolgozni mert itthon unatkozok hanem mert ebből élek. Még a másik munkámat sem fizették ki teljesen ezért már szépen növekszik a kintlévőségem. Nem értem az építőiparban miért nem kell azonnal fizetni csak majd egyszer... :F Ma nagy részét be fogjuk lécezni ennek ellenére. Úgy kell sietnünk hogy kiderüljön elég lesz e a fólia és a léc mert ha nem akkor azt még ma ide kell rendezni vagy legkésőbb holnap.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Még a kerékcserénél készítette szerelmem ezt a képet.
    Boldi is szerel
    Mindenhol ott kell lennie és mindenben részt kell vennie. :DDD

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap körbeértünk a lécezéssel és pénzt is kaptam. Szóval jó napom volt. :DD
    Ma nyomom a bádogozást de csak lazán mert holnap egy fél nappal akarom befejezni hogy maradjon még valami a hétvégéből a családnak is.
    Ma mennek szerelmemék apámhoz és visznek neki elemózsiát. Sajnos a csúszda nem érkezett meg amit rendeltünk a gyerekeknek ezért marad a sima mekis piknik és a kiskertben a csigakeresés.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit bealudtam és most kóvályog a fejem. Tegnap ismét vér lassan haladtunk de ennek az az oka hogy sokan feltartottak. Inkább beszélgetnek velem és nem haladok. Tudom ezek a beszélgetések munkát hoznak csak épp nekem ma tepernem kell hogy körbeérjek ezzel az egyszerű bádogozással.
    Tegnap ismét pénzt kaptam egy másik helyről ezért öröm és boldogság. :DD Meg is fordult a fejemben egy új szegbelövő vétele. ;] Egyelőre még nem veszek de már célkeresztbe került egy ilyen vegy egy ilyen szerkezet.
    Szerelmemék apámnál voltak. Az öreg nagyon örül az unokáknak és az ellátmánynak. Újra piknikeztek és vittek neki mekis kaját. Úgy főzött szerelmem csütörtökön hogy tudjon babgulyást is vinni az öregnek. Többet is vásárolt neki mint kért mert az egy gyereknek is kevés lenne egy hétre. Sajnos a csúszda amit rendeltünk nem jött meg. Így azon tegnap még nem csúszhattak. Remélem azért a hét elején megjön .
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hamarabb körbeértem a bádogozással mint arra számítottam. 1 után már indultam is apámhoz 3 bakkal Röfi tetején. Lassan el kell hoznom onnan a cuccomat mert egyszerre sok lenne. eleje
    hátulról
    Ma a fürdőszobai lefolyót fogom tisztogatni mert már alig megy le a víz és pihengetek a holnapi cserepezésre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még reggel szétszedtem a mosdónál a szifont és ez a látvány fogadott. Egy ilyen "nyalánkságot" húztam ki egyben belőle. Utána még csőgörénnyel jól megtisztítottam a csövet biztos ami biztos. A kádszifont alig tudtam szétszedni mert aki beépítette az kifelejtett egy tömítést és gondolta ha brutál meghúzza a hollandert akkor sem fog ereszteni. Igaza lett csak épp megoldani alig tudtam. Összeszerelésnél pedig eresztett ezért túrtam egy tömítést a kacatjaim között. Még jó hogy soha nem dobálok ki semmit. Ott is egy hasonló fonatot húztam ki de azt már nem örökítettük meg.
    Ma elvileg lesz segítségem akivel felszórjuk az egész cserepeket. Ha nem akkor cakkosra rakjuk ismét az élek mellett és nekiállunk darabolni.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész hamar végeztünk az egész cserepek felrakásával és így időben haza tudtam jönni. Ma vágással fogok vacakolni és talán kúpozok is. Nem rohanok mert 2 napot szántam cserépvágásra és egy napot a kúpozásra. Ennek bőven elegendőnek kell lennie úgy hogy nem hajtjuk szét magunkat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jó tempóban haladtunk. Bevágtuk az első két élt és le is kúpoztuk. Ma lehet hogy befejezzük az egészet ugyanis a tegnapi naphoz még egy 4méteres vízszintes kúpozással kell már csak többet csinálni és kész is van. Úgy számoltam hogy holnap fejezzük be de nem lesz baj ha egy nappal előbb végzünk.
    Szerelmemet idegileg teljesen leamortizálta már ez a home office. A gyerekek nem kímélik őt és hol van még a vége?
    szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap végre befejeztük a tetőt. eleje
    hátulja.
    Ma megyek az előző tetőmnél elkészült a terasz és be kell tenni a végleges oszlopokat+kevés lett a cserép amit pótoltak és azt is fel kell tennem.
    Holnaptól 3 nap pihi és hétfőtől tetőfelújításba vágok bele egy olyan helyen ahol sok sok évvel ezelőtt dolgoztam.
    Holnap közösen megyünk a kis családommal apámhoz. Csúszda megérkezett amit apám nem bírt magával és összeszerelt. Gyerekek már mennének minden nap de szerelmem nem bírná idegekkel a sok gyereket. Tegnap megérkezett a gyerekpiszoárBoldinak. Ügyesen pisil bele. Remélem ez így is marad.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma ráérősen vagyunk mert tegnap befejeztem az előző tetőmnél a hiányzó cserepek felrakását és 3db oszlop beépítését. Ma közösen megyünk apámhoz az egész család. Gyerekek csusziznak édes pedig elszalad a Pepcoba pár nyári göncöt venni nekik. Mielőtt elmennénk én elszaladok a bariboltba kereket nézni a molnárkocsimra mert összetörték a műanyag felnit a segédek cseréphordás közben. Vacak kínai fos amit ha tehetek fémre cserélek mindkét oldalon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma valahogy nehezebben ébredtünk. Tegnap reggel előbb szerelmem szaladt egy bevásárlókört utána pedig én mentem körbe. Kaptam molnárkocsi kereket és vettem fúrószárat is. Utána elmentünk autót mosni és apámhoz. Gyerekek nagyon élvezték az új csúszdát. Adri készített pár egész jó képet.Katica
    Boldi
    Sári a troll
    Anyai szerelem
    És az apai szerelem.
    Egy nagyot piknikeztünk mekis kajából. Semmi csak a szokásos. ;]
    Elvileg ma itthon vagyok de tegnap hívtak telefonon hogy azonnal be kellene zsaluznom egy lépcsőt. Igaz nem szóltak vissza hogy odavitték az anyagot hozzá ezért az addig olyan mintha semmi nem történt volna.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Mégis mennem kellett zsaluzni és meg kellett nyomni hogy nagyjából időben végezzek és ne kelljen ma is mennem. Vagyis ma semmi szín alatt nem mentem volna. Elkészítettem az alját és a belső táblázást. Most következik az hogy bevasalják és végül felcsavarozzák a lépcsőfokokat. Azt vagy ők megteszik vagy megvárnak amíg végzek a tetőfelújítással. Sajnos tegnap szétment valami a stihlem berántószerkezetében ezért ma szét kell szednem hogy milyen alkatrész kell hozzá. Táltosomat is elviszem mosóba mert szegényke elég koszos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt szétszedtem a Stihlemet és kiderült hogy a berántó rugója törött el. Kibírt 25 évet szóval egy szavam nem lehet miatta. Ideiglenesen hajlítottam rá egy kampót hogy beakadjon és el tudjam indítani a gépet de ma mindenképpen venni fogok bele vagy én vagy szerelmem. Úgy volt hogy elmegyek lemosni táltosomat de végül nem mentem el mert nem tudtam volna visszaállni arra a jó helyre ahová most tettem múlt hét pénteken.
    Ma állok neki egy tetőfelújításnak . Nem bonyolult mert csak egy oldalon kell kicserélni a fóliát és a lécezést + 2 tetőablak cseréje. Érkezik a napelem rendszer és előtte rendbe akarják tenni alatta a rétegrendet. Erre nagyjából ez a hét fog rámenni de lehet nem tart be egészen. Majd alakul.
    Reggel be kell munka előtt mennem apámhoz mert valami nem jó a számítógépén és az öreg nagy hírolvasó. Remélem meg tudom javítani neki mert ha nem akkor össze kell vakarnom neki valamilyen gépet hogy tudjon legalább netezni.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Meghúzódott a derekam ezért most eléggé fáj. Tegnap leszedtük a cserepet és a régi szétkorhadt lécezést a szétmállott fóliával együtt. Hogy ne ázzanak be ráhúztuk az új fóliát és leellenléceztük. Ma elkészítjük az alját ahol a levegő beérkezik a héjazat alá és felcsavarozzuk a lécezést. Úgy kell igyekeznünk ezzel a munkával hogy max. pénteken végezzünk. Remélem sem az időjárás sem a derekam nem krepál be addig.
    Tegnap vett szerelmem berántórugót a gépemhez. Az amúgy 1650ft-os ár itt nálunk a helyi Stihlbe 2550ft volt. Mire fel? :Y Na mindegy....
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A derekam semmit nem javult és ez nem jó. Tegnap túljutottunk a régi rom részen és már csak az újra kell koncentrálni. Beléceztük és kialakítottuk az alsó légrést.Ma kiegyengetjük a síkot és beépítünk 2db ablakot. Esetleg ha jut rá idő akkor az alján van egy kis elszegni való. Remélem az időjárás nem kavar bele a menetrendbe.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Derekam még mindig fáj és ma cserepezni fogunk amit lehet nem fog bírni. majd meglátjuk mi lesz. Tegnap elkészítettünk mindent annyira hogy esélyes legyen a mai befejezés. Meglátjuk az égiek mit szólnak majd ehhez.
    Ma mennek szerelmemék apámhoz a heti ellátmánnyal. A gyerekek majd játszanak egy jót és kimozogják magukat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok de legalább a derekamon javulás jelei tapasztalhatóak. Tegnap fél 7-re fejeztük be a tetőt és 7 re pakoltunk mindent össze. Most elvileg 3 nap pihi de bármikor jöhet egy telefon hogy valamit sürgősen meg kell csinálnom. Ha az időjárás engedi ma megpucolom a gépeket amit használtam a cserepezésnél mert totál kerámiaporos lett minden. Gyűlölöm a kerámiacserepet mert pontatlan és az erőssége is kérdőjeles.
    Szerelmemék voltak apámnál. Boldi nyunnyogott a sok "hatalmas bogár"-tól ami kb muslica nagyságú volt. Lányok pedig rosszak voltak mint az égető tűz. Kiborították édesemet egészen. Ma legalább itthon leszek és amennyire tudok segítek neki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Későn ébredtünk de nincs jelentősége. Mondanám hogy ma nem dolgozok de tegnap rávett haver hogy menjek el neki kicsit segíteni ahol kartonozni fog fel kellene támasztani a taréjszelement és kibontani a régi szerkezet egy részét. Másfél órásra saccolom a munkát ami ilyenkor szokott egy fél napig betartani.
    Tegnap csak pár gépet tudtam megtakarítani mert kifogyott a levegő a kompresszoromból és nem akartam benyomni itt a házban ne rinyáljanak. Az első ülésemet is javítanom kellett mert egy behuppanásnál letörtem a tekerőgombot. Még szerencse hogy a régit át tudtam aplikálni bele.
    Ma reggel ha kinyitnak a boltok megyek egy kört. Vennem kell nyomtatókábelt és a mosógéphez megpróbálok itt helyben kereket venni. Gyanús is volt hogy egy jó ideje nem kellett hozzá nyúlnom az ifjú korú gépünkhöz. Gyakorlatilag letört a rúd a végéről. Nem kellene venni ha tudnék hegeszteni de se gépem se tudásom nincs hozzá inkább veszek. Ha sikerül beszerezni, ma még ezt is megszerelem.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem egy vásárlókörre de a nyomtatókábelen kívül sehol nem vártam ki a sort mert ezren voltak mindenhol! :Y Hazaérve épphogy beüzemeltem a nyomit mehettem is melózni. 2,5 óra alatt sikerült kibontani a régi tetőszerkezetet és az újat feltámasztani 3 lábbal. Délután pihentettem a még sajgó derekamat.
    Kitaláltuk hogy ma valahová el kellene mennünk kicsit. Adri valami kirándulást szeretne ezért elmegyünk ide reméljük nem lesz zárva a hely. Igazi retro kirándulást akarunk a kis kiflis szendviccsel szalvétában. Reméljük az idő is jó lesz hozzá.
    A mosógéphez nem kaptam kereket ezért a molnárkocsi abroncsát tettem ideiglenesen az alá a sarka alá és soha nem volt még ilyen csendes a gép. :DDD Ma megrendelem a kereket neten.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi nem történt velünk. Épp amikor indultunk volna kirándulni Kati és Sári verekedett egyet amitől szerelmem kikelt magából és ezek után Katicánk nem volt hajlandó kabátot venni amivel be is tette a kiskaput az én Mónikámnál aki lefújta a programot úgy hogy már mindenki ott állt felöltözve az ajtóban. Annyit mondhatok hogy ha a zasszony berág akkor jobb ha mindenki hallgat. ;] :DDD Így nagyjából ennyi volt a tegnapi nap.
    Ma megyek és beépítek 4 tetőablakot. Remélem sikerül végeznem mert nincs kedvem holnap is oda menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap viszonylag korán befejeztük az ablakok beépítését ezért hazaérve még meg tudtam szerelni a mosógépet. Alkatrészt kaptam helyben hozzá pontosan 2x annyiért mint a neten linkeltem. Sebaj! Erősítem az itteni gazdaságot. A mosógépnél mindig elcsodálkozom mennyire pofonegyszerű szerelni, nem úgy mint a mai gépeket. Több időt vett igénybe levenni az oldalburkolatot mint a görgőt kiszerelni és visszaszerelni az újat.
    Ma bádogozni megyek egy rég belécezett tetőhöz amihez odaért a cserép de holnap el kell mennem egy kis kartonozásra hogy máshol is haladjanak a munkálatok. Azért hogy csütörtökön tudjunk cserepezni ma addig kell maradnom hogy végezzek a csatornával. Lehet hosszú napom lesz.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyunk. Tegnap feltettem a csatornát de az utolsó órában nagyon eláztam. Nem mostanában esett ennyi eső mint tegnap. A mai napom még számomra is rejtély. Mennék kartonozni de még vakolnak és a nedvességet nem kellene hogy a karton felvegye, ráadásul a tegnapi idő sem segített a fal száradásában. Ha itthon maradok átmegyünk a szembeni cukrászdába sütizni. Ha én megyek dolgozni a család átmegy nélkülem is. Nem baj legalább kimozdulnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem mentem és ezért tudtam tanulni Katicával. Ma viszont már megyek cserepezni és úgy látom hogy talán lesz holnap egy lazább napom de szombaton is dolgozni fogok.
    Tegnap nem volt túl jó idő de lementünk fagyizni egyet a gyerekekkel. Nagyon örültek hogy kimozdulhattak a lakásból.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egy húzós nappal befejeztük a cserepezést és két oszlopot is beépítettünk ami hiányzott. Még elhurcolkodtunk és lepakoltunk apánál ezzel teljesen kitöltöttük a napot. Ma megyek szerelmemmel és a gyerekekkel apámhoz majd megnézek egy munkát Gárdonyban és onnan viszem Adrit az apjához Pestre. Képeket segítségem készített amit persze nem küldött még át.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap közösen mentünk apámhoz délelőtt. Kicsit beszélgettünk és zabáltunk. Onnan elmentem munkát nézni amit ma kezdek el és közben vittem Adrit az apjához. Szerencsére most csak B.őrsig kellett vinnem mert ott dolgozik az apja.
    Már napok óta panaszkodik édesem hogy vacakol Masni. Rángat és prüszköl. Hazaérve megnéztem a gyújtásrendszert és úgy gondoltam felújítom az egészet mert csillió kilométert futott már úgy hogy nem nyúltunk hozzá. Gyerta-gyújtókábel-gyújtáselosztófedél-rotor. Ebből a kábelt és a gyertyát megkaptam azonnal és adtak egy nem bele passzoló rotort is (amit ma kicserél szerelmem) és ma reggel érkezik az elosztófedél. Ha már szétszedtem megcsiszolgattam az érintkezőket és ettől megjavult a paripája. Ha ma hazaérek kicserélem az újra mindkettőt és holnap ezzel megyek a misére. Lehet kiviszem a pályára is kicsit megkergetni mert szerelmem tiszta nagymamisan vezeti és ellustult. :DDD
    Röfinek is kellett egy kis pályázás, igaz 140-nél látványosan nyeli a benzint. ;]
    Ma terasztetőt készítek. Gyalulás és a régi tetőbe belebontok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Átjöttek a képek a cserepezésről.
    1
    2
    Nagyjából ilyen lett.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma jó későn vagyunk. Hiába engedte a góré vidéken a miséket ha az egyházmegye úgy döntött maradjatok online liturgián. Már mennék igazira de ha nem akkor nem.
    Tegnap gyalulás és egy kis óvatos bontás volt. Ma rakodás és takarítás lesz. Ha megjön Adri akkor pedig egy kicsit lemegyünk bicózni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Új nap és új hét. Most éppen a terasztetőt fogom tovább barkácsolni nem nagy kedvvel. Már hetek óta tartoznak egy rakás pénzzel megint. És minél többet dolgozok annál többel fognak tartozni. Azért itthon nem üldögélhetek hanem csinálni kell a dolgaimat. Munka van és a pénz meg majd valamikor ki lesz fizetve.
    Tegnap délelőtt pakoltam a lányok szobájában. Nem mernék képet feltölteni arról hogy milyen állapotok vannak mert a putris cigányok kutya f@sza ahhoz képest ami ott szokott lenni. Változtatásokat vezettem be a veszélyhelyzetre való tekintettel. ( ;] ) Este bemegyek és ha nincs rend akkor kikapcsolom a tévét addig amíg el nem pakolnak. Ha nem akarják ezt akkor összecsomagolom a készüléket és addig nem kapják vissza amíg nem végeznek. Ha napokig semmi akkor napokig nem nézik. Egy nap alatt akkora kupit úgysem tudnak csinálni amit 10 perc alatt ne tudnának elpakolni.
    Délután lementünk bicózni. Vagyis lent voltunk mert Kati bicója azonnal beszart és Sári meg elfelejtette hogyan kell menni a kétkerekűvel. Kati nem tudott utána Adri bringájával menni és egy idő után ő ment Sáriéval. Boldi srága autózott amíg le nem merült, mi pedig egy padon üldögéltünk szerelmemmel. A lányok egy idő után virágot szedtek Boldi pedig rohangált. Én táltosomat beindítottam és mentem vele egy kört. Ezen a héten mindenképpen lemosom mert nagyon retkes szegényke.
    Adri is végre hazatért. Ő ide tartozik mint a többi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk szerelmemmel 5 éves házasok. Nem vagyunk egy nagy ünnepelgetősek de azért megölelgetem az én szerelmes gombócomat. Már ennyi ideje elvisel engem ami csoda! Persze ebben nem csak a hivatalos évek számítanak hanem amit amúgy együtt vagyunk ami lassan 11 év.
    Tegnap úgy határoztam hogy a felállított oszlopokat úgy merevítjük hogy közé rakjuk a korlátokat és ezért egész nap azokat az elemeket készítettük szép komótosan. Ma raknánk fel a szarufákat de eső közeleg a radarkép szerint. A piszok szél már ideért ami a vacak időt hozza. Ez még bekeverhet ennek a napnak. Igazából nem lennék nagyon letörve ha maradni kellene.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap azért elmentem dolgozni ha kicsit később is értem oda. Az időjárástól eltekintve egész jól haladtunk. Felállítottuk a szerkezetet és lelambériáztuk. A lambériát be is fóliáztuk és beellenléceztünk.
    Ma lécezés, szegés és bádogozás lesz soron. Holnap cserepezés. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kicsit ráléptünk a gázra és amit tudtunk befejeztünk a terasztetőből.ilyen lett. belülről. Megint átkozott jó képeket készítettem. ;]
    Ma még némi bádogosmunka lesz ha odaviszik az anyagot. Addig ki sem mozdulok itthonról.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap munka fronton nem történt semmi. Számítottam is erre mert nagyjából késznek mondható a munka, leszámítva a kis bádogozást. Ilyenkor már egyáltalán nem sürgős semmi mert fizetni kellene. Még a jövő hetem függőben van hogy mi lesz velem de utána héten kezdek egy könnyűszerkezetes garázst olyan helyen ahol fizetnek is.
    Kihasználva az itthonlétet tanultam Katicával. Utána elmentem venni műanyagtisztítót és műanyagápolót és nekiálltam gépkarbantartásnak. Kell is néha amikor van idő rá ráncba szedni a gépparkot hogy ami sürgősen javítandó azt meg tudjam tenni.
    Délután leadtuk Masnit olajcserére. Levetetem az olajteknőt is mert túl kevés olaj szokott lejönni a motorból pedig a nívópálcán jó helyen van a szint. Ezért nem álltam neki én a cserének.
    Ma csak Röfi van velünk emiatt átcsúszik holnapra apám ellátása.
    Ha megjön a bádog akkor elmegyek befejezem a teraszt, ha nem akkor pedig folytatom a gépkarbantartást. Van egy halvány ígéretem hogy egy másik helyről pénzt kapok és oda el kell ugranom ha valóban így lesz. Nagy tétben nem fogadnék arra sem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap folytattam a szerszámkarbantartásomat. Pár telefont megengedtem és mára ígéretet kaptam egy kis pénzre, ezért elmegyek kartonozni. Megértem én ha valaki szorongatott helyzetben van de azért lássam hogy szándékában áll törleszteni az adósságát.
    Délben elmentek édesemék Röfivel apámhoz és hazafelé bementek a játékboltba Sárinak választani ajándékot. Hétvégén ünnepeljük a 6. szülinapját a kis rosszaságnak. Mostanában azért enyhültek a hisztik. Mikor hazaértek tanultam Katicával és már késő délután is lett.
    Masnira muszáj kicsit költeni mert nagyon elhasználtuk. Olajcserével egyben ki kell cserélni a szelepdekni tömítést is és egy motormosást is kap az olajteknő tömítéssel együtt. Remélem a mesterember hamar befejezi s nem lesz túl drága.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kartonoztam kicsit. Mivel nem vagyok benne igazán otthon ezért pénzt nem nagyon termelek ki belőle. Ezt csak úgy kényszerből csinálom de nincs mit tenni. Egyedül pedig kész kínlódás az egész.
    Ma reggel 8 körül elmegyek apámhoz és elviszem vásárolni az öreget. Masnival megyek mert Röfinek átnézi a szerelő a futóművét hogy mit kellene cserélni és mennyibe fájna. Első kerék csapágy is cserés szóval biztosan nem lesz olcsó mulatság.
    Délután Sári szülinapját ünnepeljük.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt elmentem apámhoz és elvittem őt vásárolni. 2 hónapja ez az első eset hogy kimozdult otthonról. Alapvető dolgokat megveszi neki szerelmem de ő ragaszkodott hozzá hogy a tartalék borát saját maga vegye meg. Vett még pár dolgot de nem tudom mit mert nem mehettem be vele. Nem is nagyon akartam.
    Hazaérve Sárit megünnepeltük. 1
    2
    3
    4
    Ma jobb híján folytatom a kartonozást hogy letudjam mielőtt nekiállok egy újabb tetőnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem tudtam kartonozni mert kiderült hogy a villanyszerelő közel sincs kész a munkájával. Befejeztem a bádogozást ami elmaradt a terasztetőből és így már az is kész. Addig nem megyek kartonozni amíg nem végez mindenki hogy ne legyen kavarás ebből. Ha közben nekiállok egy újabb tetőnek akkor pedig tolódik az egész.
    Ma reggel tanulok Katicával mert szerelmemnek nem fogad szót utána meg takarítunk.
    Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel tanultam Katicával 10-ig mert akkor videóhívása volt a tanító nénijével. Szerencsére addigra végeztünk az összes leckével.
    Megpróbáltam a fürdőszobai zuhanyváltót megszerelni aminek az lett a vége hogy újat kellett venni mert javíthatatlan volt. Szokásos 2x szorzóval ment a csere. Utána szerelmemmel és Boldival és Sárival ablakot pucoltunk. 2x annyi időbe telt és sokkal nagyobb kosszal járt mint amúgy kellett volna. Olyan elánnal pancsoltak a gyerekek az ablaktisztítóval hogy az én Mónikám haja hullott. Pár ablakot azért megpucoltunk.
    Ma megyek kartonozni de holnap már neki kell állnom egy olyan tetőnek aminek pont most nullázták le a rajzait mert az atikafalat nem lehet merevíteni és valahogy máshogy kell megoldani hogy azért élhető legyen a tetőtér. Tehát kapok egy kocsi anyagot és egy kézzel rajzolt skiccet amiből tetőt kell készítenem gyorsan mert bent laknak. Vidám lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kartonozgattam. Messze vagyok a késztől de ez most teljesen lényegtelen. Ma már belekezdek egy új tetőbe ami pár hétig biztosan betart majd. Érdekesen kezdődik mert kaptam egy tervet amit kapásból átalakítanak és teljesen más lesz. Jó hogy nem én számoltam az anyagot ezért ez okozhat kellemetlen pillanatokat amikor mondjuk kiderül hogy rövidek lesznek itt ott az anyagok. Majd meglátjuk mi lesz.
    Tegnap Sári megkapta a 6 éves oltását. Nagyon ügyes volt. Semmi sírás vagy hiszti. Holnap megy újra Adri az apjához a hétvégére. Szerelmemék beviszik apámnak az ellátmányt és onnan indulnak B.őrsre. Ott kell csak kitenni a munkahelyén az apjának.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák