Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap sajnos minden erőfeszítésem ellenére nem tudtam beindítani táltosomat. Úgy néz ki el kell engednem a kezét és egy másik autó után nézni. Mindenféle típusra nyitott vagyok de az anyagi lehetőségeim elég rendesen be vannak korlátozva.
    Ma mise után megyek Pestre Adriért és utána hazafelé ha minden összejön megnézek egy mondeot. Meglátjuk mennyire használható.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggeli mise után rohantam Pestre Adriért. Hazafelé megnéztem egy 1,8L-es benzines Mondeot. Az állapota munkás, viszont iszonyat megy a benne lévő közel 300000km ellenére. Ez egy lehetséges jelölt. Az ami megriaszt az a 10L körüli fagyasztása. Mondanom sem kell hogy táltosom 7L alatti fogyija után ez letaglózna a napi sok megtett km miatt. Szinte nincs olyan nap amikor ne mennék minimum 100km.-t.
    Ma megyek oviindítóra Boldival és szerelmemmel majd onnan megnézek egy dízel pözsót. Soha nem volt még gázolajos autóm ezért elég óvatosan fogok közeledni felé. Az 5L körüli átlagfogyasztása ami csábító és az állapota sem "munkás". Meglátjuk mi lesz. Ma nagy valószínűséggel venni fogok egy akármilyen autót mert mennem kell dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentünk Boldi oviindító foglalkozására és gyógymasszázsára és onnan mentünk megnézni a pözsót. Vagyis csak néztük volna mert addigra elvitték. :W Még egy seat toledot néztem meg de olyan hosszú volt a hibalistája hogy inkább megmaradtam a mondeonál. Kicsit félek az egynyóc 115lovas benzinestől hogy lezabálja majd a hajamat is de hirtelen most nincs más. Amikor 5 évvel ezelőtt vettem táltost egy éven át nézelődtem és keresgéltem. Minden lehetőséget figyelembe vettem mire döntöttem. Most erre az egészre volt pár napom és kész. Sokat nyomott a latba hogy ez az autó azé a srácé volt aki nekem segít a munkában és ő adta el a barátjának még 2008-ban. Azóta ő nyúzta tehát az előélete nagyjából ismert. Nem füstöl, nem zörög, jól húz és a karosszéria is elfogadható állapotban van. Van vonóhorog és egy javítandó tetőcsomagtartó. Kaptam felnire szerelt téligumi szettet is. Igazából a megbízható motorja miatt vettem meg. Majd meglátjuk hogy teljesít.
    Ma már megyek dolgozni amíg az időjárás engedi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma később indulok mert táltosomat elhúzzuk a doktorbácsihoz. Nem hagyjuk az út szélén az öreget csak azért mert valami miatt nem indul be. Nyilván ha nagyon komoly hibája van akkor nem költök rá de tudnunk kell mi a probléma. Előtte lesz időm felkísérni Katicát a suliba.
    Tegnap teljesen káosz napom volt. Amikor esett lejöttünk a tetőről és letakartuk a gépeket, majd amikor elállt visszamásztunk. A kukim kivolt teljesen ettől.
    Boldi logón volt Edinánál. Először nem volt hajlandó megszólalni de a végére csak csak valamicskét karattyolt. Egyszerűen felfoghatatlan hogy még itthon sem tartja fontosnak hogy megszólaljon. Van amikor beszél de többnyire hallgat.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap legurultunk a szerelőhöz táltosommal aki 5sec alatt beindította azt. Egy testkábel volt leszakadva amit az ő gyakorlott szeme azonnal kiszúrt. Otthagytam neki hogy próbálja meg kideríteni miért nem gyorsul. Ránézett és azt mondta hogy szerinte ez vagy az lehet de nem menne bele egy cserélgetős javításba mert ha nem elsőre találja meg a hibát akkor simán átléphetjük azt az értékhatárt amit a kocsi ér. Mondjuk pont erre számítottam. Valami hiba a vákumos rendszerben van ami a plusz naftáért fele. Hogy ez maga a vezérlésben vagy a szelepek egyikében van az valszeg már örök rejtély marad. Vasárnap korábban indulunk misére és szerelmem odaugraszt érte én pedig majd mise után azzal jövök haza.
    Jó későn értünk oda a melóba és amúgy is a körülöttünk zajló negatív események hatására nem túl jó a hangulatom. Ez rá is nyomja a bélyegét a teljesítményemre. A lécezést erőltetjük de alig haladunk. Délután még bekaptunk egy munkaügyi ellenőrzést is. Nem volt gond de 3 hónapra visszamenőleg majd be kell menni a céges papírokkal a könyvelőnek. Ez még kellett a közérzetemnek... :(
    Ma amíg nem esik az eső készítem tovább a lécezést.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtam egyedül a lécezéssel. Ma ha minden jól megy be is fejezem. Észrevettem hogy néha nem baj ha egyedül vagyok a melóban. Lehet többet idegeskedek de valahogy mégis haladok annyira mintha segítségem lenne. Összeszedettebbnek kell lennem mert nincs kedvem sokszor fel-le ugrálni a tetőről mert elfelejtettem éppen valamilyen anyagot oda készíteni. Ha ma befejezem akkor hétvégén pihizek. Illetve autót szerelek. Kicserélem téligumira az új táltosom papucsait. és a rádiót is kicserélem mert nem működik. Vannak apróságok amit meg kell szerelnem rajta hogy jó legyen. Itthon takarítani fogunk közösen a lányokkal.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délre befejeztem a lécezést és délutánra már csak az összepakolás maradt. [kép]
    Hazasiettem és még el tudtam menni édesemmel a Márton napi lámpáskészítésre az oviba. Csak pár percig maradtam mert utána szaladtunk az isibe Katiért.
    Ma az autómat szerelem. A fogyasztását úgy néz ki észszerű keretek közt tudom tartani. Nagyjából 7.5L fogyasztást tudok kihozni belőle mert keveset járok a városban. Ez mondjuk nem olyan vészes az 1.8L-es benzinestől. Nyilván ebben nem lehet benne a lámpától lámpáig nyélgázon nyomom hanem inkább az öregurasan gurítom és csak akkor lépek oda amikor feltétlenül szükséges.
    Ma rádiót szerelek bele és ha minden jól megy feldobom a téligumis felniket. Az ülés háttámláját is javítanom kell amiről semmilyen dokumentumot nem találtam a neten.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap délelőtt az autómat szereltem. Neve még nincs pedig ilyenkor azért már szokott lenni. Rádiót kicseréltem és az üléssel vacakoltam. Kiderült hogy eltörött és mivel nem lehet javítani ezért nemes egyszerűséggel meghegesztették egy adott ponton ami nekem kényelmetlen. Most ülést vadászok hozzá bolhán. Kerekeket nem cseréltem ki mert esett az eső.
    Délután kipakoltuk a szekrényemet és nagy szanálás következett. Előkészítettük a helyet Jézuskának hogy tudja hová tenni az ajikat.
    Ma hajnalban indulunk édesemmel táltiért. Odavisz és én onnan megyek vele misére ő pedig jön haza. Úgy látom egy tartalék autó lesz belőle amivel itt helyben el tud lavírozni szerelmem a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap hajnalban elmentünk táltosomért és semmi komoly anomália nélkül el tudtam vele közlekedni. Sajnos 1/3 gázadásig megy csak rendesen utána betortyan. Ha teljesen sík terepen laknék tudnék is simán vele közlekedni de sajnos a dombra felfelé gázt kellene adnom amikor + üzemanyag kellene és ott megáll az élet.
    Én misére mentem és onnan apámhoz. Átbeszéltük a 2 hetet mert múlt héten Adriért voltam Pesten. Itthon sok minden nem történt velünk. Kaptam az autóhoz egy korrodált sínes tetőcsomagtartót amiből csak a rögzítőket tudom használni és a C síneket cserélnem kell. Azt hittem táltosomról át tudom szerelni a sínt de 15cm-el rövidebb. Mivel egész nap esett az eső ezért kerékcsere ismét elmaradt.
    Ma nem fog esni az eső de kétséges hogy tudok e menni mert mindenhová anyagot kellene rendezniük. A legkisebb tétel ide a bádoganyag. Addig amíg ez kialakul elmegyek Boldival és szerelmemmel oviindítóra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel elmentem édesemékkel tópartra és visszafelé vettem a tetőcsomagtartónak anyagot. 30x40-es erősített falú zártszelvényből lesz. Vettem rá festéket is hogy ne rozsdásodjon. Hazafelé telefonáltak hogy kellene mennem bádogozni de majd visszaszólnak hogy mit is szerezzenek be. Nem szóltak... Délután újabb telefon hogy akkor el tudok e ma kezdeni egy új tetőt de majd visszaszólnak hogy az anyaggal mi van. Nem szóltak...
    Eközben nem unatkoztam mert kihasználva a jó időt kicseréltem a téligumira. Bal oldallal szét szívtam magamat! Hátsó kereket alig bírtam leszedni de az első!!!! :Y Négy csavarból 2 annyira rá volt rohadva hogy a meglazításnál körbefordult a tőcsavar. Ezt a két csavart úgy kellett levágnom flexel. :W Gondoltam 2 csavar is megfogja ideiglenesen a kereket. Illetve az egyik tőcsavarra vissza tudtam kapatni nagyjából az anyát. A 4.-nél viszont szó szerint lötyögött a tőcsavar. Gondoltam elmegyünk a kedvenc helyemre csavart venni. 4 komplett anya-apa szettet vettem de nem akartam még cserélni. Feljöttem és megnéztem a neten hogy mit és hogyan kell csinálni. Akkor döbbentem rá hogy a kerékagyból hátrafelé ez ki tud esni! Ha ez megtörténne akkor ott a féknyergen át sok mindent szét tudna cseszni. Újra le, és egy ponton ki lehet szedni a csavart úgy hogy ne keljen leszedni a komplett fékrendszert és a kerékagyat. Az egész 10 percet vett igénybe. Még jó hogy ránéztem a neten mert meglepődtem volna egy 100-as tempónál ha beránt az eleje.
    Ha mára kiderül hova mehetek és mit kell csinálnom akkor Masnival megyek mert Wili (így nevezték el) megy eredetvizsgára fél10-re. A héten el kell rendeznem az átírást mert megbüntetnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel felkísértem Katit az isibe és itthon segítettem kicsit szerelmemnek amíg ő az oviba vitte Sárit. Fél 10-re elmentem eredetiség vizsgára Wilivel ami 1 órán át tartott. Hazaérve megkötöttem a biztosítást rá aminél rögtön meg is büntettek az autó vétele óta eltelt 8 napra 5700ft fedezetlenségi díjat fizettem. :W Mivel már 10 körül esett az eső ezért esélytelen volt bármiféle munkát végezni. Közösen mentünk logora Edinához délután. Boldi most kivételesen nagyon ügyes volt.
    Ma reggel ismét megyek Katival az iskolába és onnan egyenesen megyek a kormányablakhoz és befejezem az autó átírását. Nem tudom tudok e ma bármit is dolgozni mert ismét esőt ígérnek és csak kinti munkám van.
    Tegnap szólt a Hiltis srác hogy kaptam egy teljesen új gépet a hibás helyett. Nem volt nagy hibája neki de ez a cég nem azt keresi hogy vágjon át hanem azt hogy 3 napon belül bárhogy is de egy tökéletesen működő gép legyen a kezemben. Nyilván ennek nagyon komoly ára van.
    Ma jön az UPC.-s ember mert újra kellett kötni a szerződésünket és megszűnt az a csomag amiben voltunk. Most 153 adónk lesz meg isten tudja hány mega net. A mostani előfizetésnél 700ft-al fizetünk majd többet és kapunk a kisszobába is boxot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel miután Katit felkísértem isibe elmentem átíratni az autót. (már nem Wili hanem Röfi) Persze nem fogadták el a Netriskes cuccot ezért el kellett mennem az Alianzhoz hogy kapjak egy papírfecnit a biztosítás meglétéről és a kötvényszámról. Szerencsémre tudtam kártyával fizetni a hihetetlen vagyonszerzésemről és így összesen biztosítással együtt (fedezetlenségi díjjal) majdnem 93 000ft jött még rá a vételárra. EMBER! Ez egy 25 éves autó! Milyen vagyontárgy ez?! Ez azért elég durva lehúzás.
    Még délelőtt nekiálltam a tetőcsomagtartó megépítésének. Lefestettem a zártszelvényeket és vettem csavart a rögzítőfülre való aplikáláshoz. Elvileg ma viszik ki a faanyagot a következő tetőhöz aminek nekiállok de csak abban az esetben indulok útnak ha már az anyag kigördült a fatelepről. Addig a szokásos reggeli menetrendet követem. Elkísérem Katit isibe majd elmegyek édesemékkel oviba és vásárolni. Ma még kiegészül azzal hogy Boldit dokihoz kell vinni. Természetesen ismét lebetegedett. Már délután lázas volt és éjszaka is. Még este elugrottam lázcsillapító kúpért a patikába hogy ne szenvedjen a kis kukacos.
    Holnap temetésre megyünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel felkísértem Katit és elballagtunk Sárival az oviba. Boldit vittük orvoshoz mert fájt a torka és lázas is volt. Most egy másik antibiotikumot kapott mert 1 hónapon belül ez a 2. ilyen jellegű megbetegedése. Ha kapná az RSV.-s védőoltást nem lenne ilyen problémánk. Mivel ki van véve a csecsemőmirigye ami 5 éves korig az immunrendszerért felel ezért még 2 év ilyen telünk lesz. Utána fogja védeni csak a végleges immunrendszer.
    Délután el kellett mennem feltenni két csatorna lefolyót és segítettem kerítést építeni.
    Ma reggel kitesszük a gyerekeket oviba és isibe és utána azonnal indulunk Pestre a temetésre. Az egész délelőttünk odalesz emiatt. Hazafelé bemegyek csavarért ami kellhet az új tetőhöz amit holnap el kell kezdenem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mindenkit kitettünk az oviban és isisben majd indultunk is Pestre a temetésre. Szerencsére nem volt sehol torlódás és ezért időben érkeztünk meg. Igazából a szertartásból én semmit nem hallottam mert Boldira vigyáztam.Elég sokan voltak jelen akik nagy része számomra teljesen ismeretlen volt.
    Hazafelé be kellett ugranunk a bakjaimért és csavarért. Úgy elment az idő hogy épp addigra értünk haza hogy a gyerekekért kellett menni.
    Ma megyek dolgozni. Nekilátok a fehérvári tetőnek de fő tennivalóm a csomagtartó befejezése lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elmentem dolgozni de tulajdonképpen inkább Röfit rendezni mentem oda és azért hogy esetleg nagy nehezen kapok e végre pénzt. Valahogy a sok munka ellenére nem tudta kinőni az építőipar a körbetartozást.
    Megcsináltam a tetőcsomagtartót és az ülést. Nekiálltam feltenni a talpszelemeneket és rögtön egy bosszantó hibába futottam bele. Ez egy OSB falú ház aminek a felső keretére kerül a talpszelemen. Csakhogy az OSB lap magasabban van ezért körbe le kellett vágnom. Bosszantó... :(
    Hazafelé megnéztem egy kocsibeállós munkát amiből esetleg lehet valami. Majd alakul.
    Ma megyek misére és apámhoz de még valamikor el kell mennem felmérni egy trapézlemez mennyiséget ami le kell rendelnem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap semmi különösebb esemény nélkül. A reggel szokásosan telt és dél körül még elugrottam felmérni egy lemezelést. Hazafelé bemegyek a bádogosokhoz árat kérni az anyagra.
    Mára is esőt jósolnak szakaszokban de muszáj elmennem csinálni mert rettenetesen le leszek maradva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap fél10-ig ki se tudtam szállni az autóból mert folyamatosan esett. Utána elzárták odafent a csapot és egész jól haladtam. Felszórtam amit tudtam a talpszelemenből és ki is szinteztem azt a részt. Ma fagerendázattal foglalkozunk nagyrészt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mai első oldalam a radarkép volt. Szerencsére elkerül bennünket egyelőre az eső de ez hamar megváltozhat. Ma van még segítségem ezért minél messzebb kell eljutnunk. A fafödémet rakosgattuk tegnap de sajnos nem értünk a végére. Ma a székállás anyagát feltétlenül fel kell szednünk a födémre mert egyedül oltári nagy szívás lenne.
    Ma van a sokadik hófordulónk szerelmemmel. Ilyenkor megdobban a szívem hogy még mindig mennyire imádom őt!
    Tegnap logón voltak Boldival. Edina nagyon megdicsérte a kis kukacost.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az eső nagyjából 10-ig nem esett majd eleredt és ismét kicseszett velem. Nagyjából több a benzinpénzem mint amennyit kitermelek. Remélem ma nem fog esni és tudok haladni. Mielőtt hazajöttem volna megnéztem egy kisebb pár napos munkát aminél csak a szerkezetet kell építenem. Egy perc alatt megegyeztünk ami jó hír. Ha itt végzek a szerkezetépítéssel odaugrok azt összedobni. Vasárnap megyek fixálni egy 2 autós beállót. Muszáj ilyen kisebb munkákat is elvállalnom mert ahol most a nagyobb munkákat végzem a fizetési morál elég vacak.
    Boldit hétfőn vitte vissza szerelmem a dokihoz elvileg gyógyultan de tegnap délutánra ismét lebetegedett! Ma ismét doki. :( :W És hol van még a tél vége?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap esőben indultam dolgozni de mire odaértem elállt. Persze full vizes minden és idő kell hogy kiszáradjon. Szerencsére többnyire a födémen egerésztem. Sikerült felállítanom a székállást és a taréjszelement. Mindent szinteztem hogy a számolt méretek működjenek. Nem is tudom mi lenne velem ha nem lenne ez a trigonometriai kalkulátor. Mehetnék vissza az alapokhoz tng. ctng. ami rengeteg időt venne el. Persze izgulok hogy ha rászabok egy pár szarufát hogy minden stimmel e. De azért általában szokott. Készítettem pár képet de nem lettek a legjobbak. [kép] Ismét egy hiányzó terasz amit majd ideiglenesen meg kell oldanom mert természetesen a tetőszerkezet kifut rá. Elképesztő hogy ezt egyáltalán nem veszik figyelembe a kőművesek. :F
    Ma bedobálom az egész pár szarufákat és amennyi élszarufát csak tudok beteszek. Jó lesz birkózni a 8 méteres fákkal. Ilyenkor azért eszembe jut mi a fenéért csinálom egyedül. Tegnap is mire a széket összeraktam teleszaladt a naci. :(
    Boldinak nem adtak újabb gyógyszert. Kataflam cseppet lehet neki adni hátha jobban lesz tőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap beszabtam pár egész szarufapárt és nekiálltam az élszarufákat is berakni. [kép] Mivel minden mértani alapelvet megpróbálok maximálisan betartani ezért nem nagyon kell fent vacakolnom a helyszínen a vágásokkal hanem lent előre ki tudom szabni az illesztéseket és a fakötéseket. [kép] Így néz ki az élszarufa felső találkozási pontja. [kép] És így amikor helyére teszem a párját. Többet kell számolni és gondolkodni de kevesebb erő fogy el mintha ott a helyszínen vacakolnék vele. Így hogy többnyire egyedül dolgozok olyan trükköket kell kitalálnom ami lehetővé teszi hogy el tudjak végezni egy egy munkafolyamatot. Egy egyszerű mérőszalag végének odatartása adott pontra is komoly kihívást jelentett. Már van rá 2 kis fűrészem amivel adott helyen meg tudom annyira metszeni hogy beszoruljon a szalag vége. Egyik fent van a másik lent. Ma csonkaszarufákat kell szabnom mert nagyon úgy fest hogy kevés lesz az 5 méteres fám amit mihamarabb pótolni kell. Ennyit arról hogy valaki más kiszámolta az anyagot. :(
    Tegnap Adrit elvitte az apja ezért holnap nekem kell érte menni. Szuper...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap később indultam hogy szerelmem gyerekmentesen tudjon vásárolni és előbb is jöttem el a munkából. Amit akartam azt elvégeztem és jöttem is haza. Úgy volt hogy ma megyek Pestre Adriért de közben kiderült hogy az apja haza is hozza mert a matektanár csak délelőtt tud jönni korrepetálni őt.
    A szokásos menetrend lesz reggel azzal megfejelve hogy apámnál bevárom a családot és onnan átmegyünk a mekibe reggelizni. Rég látta az unokákat az öreg ezért talizunk ott.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap semmi különös nem történt. Jól alulöltöztem magamat reggel. Arra számítottam hogy melegebb lesz a templomban közben kifagyott a seggem is. Picit meg is fáztam pedig az én Mónikám mondta hogy öltözzek fel rendesen. :(
    Apámnál bevártam a család több tagját és onnan átmentünk a mekibe enni. Gondoltam veszünk pár meleg cuccot hazafelé a gyerekeknek de elég nehezen ment a dolog. Nem nagyon volt az ő méretükben semmi. Azért nacit nagy nehezen tudtunk venni.
    Ma folytatom a szerkezetépítést. Lesz segítségem ezért olyan részen fogok ténykedni ahol szükség van a plusz kézre. Ez konkrétan a hátsó el nem készült teraszra vonatkozik ahol ismét a semmibe kell felállítani a talpszelement. Még a bejáratnál van egy ilyen rész de az sokkal kisebb. Majd meglátom meddig jutunk el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egész jól haladtam annak ellenére hogy egyedül voltam. Hogy így alakult kénytelen voltam magamban felszenvedni a teraszos részt. Nagyjából össze is tudtam hozni bár a szelement elég vérveríték volt feltenni. [kép] Ma lesz segítségem és próbálunk majd minél tovább eljutni mert holnapra ismét esőt jósolnak. Ma az elejét fogjuk készíteni és ha minden összejön holnap az eső előtt talán végezhetek is a szerkezetépítéssel.
    Édesem meglátogatott Boldival és hozott nekem kávét. Onnan mentek vásárolni az ósenbe a mikulásra. Ez is letudva...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap az elejét készítettük és ha sietek akkor talán még az eső előtt befejezhetem a szerkezetépítést. Annyira sok már nincs hátra hogy ne lehessen megvalósítani. Ma délutántól csapadékot ígérnek pár napra előre. "Hurrá"!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyon hamar végeztem a szerkezetépítéssel amin még én is meglepődtem. [kép] Utcafront [kép] Hátulja.
    Már este esett az eső és most is szakad. Nem érdekes mert se lambériám, se lécem nincs hogy neki tudjak állni a további munkálatoknak.
    Reggel felkísérem Katit az isibe és onnan elmegyek a kormányablakba kivonatom ideiglenesen táltit a forgalomból. Addig se kelljen fizetni rá semmit. A biztosítónál megpróbálom áttetetni a bonuszomat Röfire mert táltin már a maxon vagyok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel úgy gondoltam hogy táltosomat még 1x megjáratom mielőtt kivonatom a forgalomból ezért Katit azzal vittem isibe. Két hete nem ment a jószág de ennek ellenére hamar beindult. Kitettem Katicát és odagurultam vele a kormányablakhoz. Leparkoltam de le sem állítottam a motort mert úgy gondoltam hogy inkább mégsem vonatom ki a forgalomból. Tökéletesen üzemelt azt leszámítva hogy olyan őrült gyorsulásokat nem lehet vele végezni de azért itt helyben lehet vele menni. Igazából azt a közel 5e forintocskát tudnánk megspórolni de inkább befizettük a biztosítást rá és ha úgy alakul hetente párszor azzal mennek majd oviba szerelmemék.
    Még délelőtt rendet raktam a pincében a csavaroknál. A maradékokat mindig csak behánytam a polcra de most rendszereztem őket hogy lássam miből mennyi van. Egyelőre nem nagyon idegeskednek a faháznál hogy folytatnom kellene. Fizetniük kellene egy kis zsetont de úgy látom ez gondot okoz... :F
    Tegnap este elugrottam még ahol vállaltam egy pár négyzetméter trapézlemezelést és elhoztam anyagra a zsetont. Ma délelőtt bemegyünk Fehérvárra lerendelni mindenféle anyagot ami kell hozzá. Hazafelé beugrunk a Krém cukrászdába sütizni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit későn vagyok mert át kellett néznem az F astra vezérműszíj cseréjének a lépéseit. Történt vala hogy tegnap délelőtt bementünk Masnival Fehérvárra megrendelni a bádogot de már a 81.-en forrt a vizünk. Mi pics? :F Bementünk és megrendeltem de töltöttünk is bele fagyállót mert nem sok volt benne. Onnan irány haza és nem sok híján ismét forrtunk. Megálltunk az Unixnál és vettem termosztátot hogy kicserélem. Már pár szót olvastam róla hogy elég macerás de gondoltam semmi pánik. Addig amíg lehűlt a motor átrágtam magamat az interneten hogyan lehet kicserélni ezt az alkatrészt. Akkor döbbentem rá hogy az egész vezérlést le kell szedni hozzá! :Y Szívesen megölelgettem volna az Opel mérnökeit hogy ilyen faszán elrejtették az autóban. Muszáj párhuzamot vonnom táltosommal ahol a Ford úgy oldotta mindezt meg hogy a motor felső részére tette a termosztátházat amit 3db 6-os csavar meglazítása után simán ki lehet venni. Volt hogy Adritól hazafelé zárt állapotban fingott ki és egy buszmegállóban szereltem ki a termosztátot. Na hát ennél az autónál ez nem így történt. Egy óra volt mire lebontottam mindent hogy hozzáférjek a termosztáthoz. A kicserélés kb. 2 perc volt majd vissza az egész. Na de itt jön a feketeleves. A vezérműszíjkerék ami a főtengelyen van elmozdult és nem tudtam eldönteni hogy kicsit előrébb van a helyes üzem vagy visszább kell fordítanom egyel. Abba maradtam hogy úgy ahogy van felteszem és kézzel körbeforgatom a motort. Ha akadna lépek egy bordát előre. Nem akadt ezért összeszereltem. Ismét egy óriás fekete pont a mérnököknek akik ezt a vezérműszíj feszítést kitalálták. :W Na mindegy. Összeszerelés után kipróbáltam és egyáltalán nem húzott az autó= egyel visszább kellett volna raknom a bordás szíjat. Újra szétszedtem és jól összeraktam de túlfeszítettem a szíjat ezért ilyen síró hangot ad a motor. Ma ismét szétszedem és ezen javítok mert nem szeretném ha elszakadna.
    Ma reggel nemsokára indulunk Röfivel Fehérvárra egy letárgyalt dupla kocsibeállójánál veszem fel az anyagköltséget és onnan megyünk csizmácskát venni Boldinak. Ha hazaértem gyors Masniszerelés mert ki tudja hogy lehet még vennem kell egy feszítőgörgőt is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából úgy történt minden ahogy lejegyeztem. Reggel elmentünk felvenni az anyagelőleget és onnan elugrottunk egy csatornát megragasztottam mert eresztett. Hazafelé megálltunk bakancsot venni Boldinak és még délelőtt megszereltem Masnit. Most ár könnyen ment a dolog mert tudtam mit hogyan kell csinálnom.
    Délután már nem csináltam semmit. Ma reggel mise után bevárom apámnál a többieket és megyünk cukrászdába. Kis közös családi program.Úgy látom keményen vakarni kell az autókat. Idei első komolyabb fagy volt az ablakból nézve.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap reggel mise után mentem apámhoz és ott bevártam a kis családomat. Gyerekek ilyenkor többnyire kutyáznak de azért apámmal is foglalkoznak minimálisan. Onnan hamar átmentünk a cukrászdába és szinte el is röppent a délelőtt. Délután elmentünk megnézni Katica adventi fellépését az énekkarral. Nagyon ügyesek voltak bár nem hinném hogy bennük van az "X". ;]
    Éjszaka valamennyi hó esett de már eső esik. Megyek szerelmemmel oviindítóra és onnan elmegyünk megnézni egy kisebb munkát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap ítéletidő volt. Semmi szín alatt nem dolgoztam volna ez tuti! Elmentem óvodaindító foglalkozásra Boldival és szerelmemmel és onnan átmentünk megnézni egy munkát. Lenne egy kocsibeálló amit csinálhatnék azonnal ha kész lenne az alapja. Sajnos addig még az anyagot sem tudom odavinni mert nincs hová letárolni. Folytathatnám a tetőt is de ott se anyag se pénz. Most tanakodnak mi legyen és addig szétázik a faház. :F
    Ma itthon fogok segédkezni édesemnek. Takarítunk és rendezkedünk. Adrinak egy tükrös szekrényt hoz majd a Jézuska ezért körbenézünk itt helyben találunk e jobb vételt mint az Ikeában.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később vagyunk de nem vészesen. Nem kell kapkodnom mert tegnap csak addig jutottak el akiknek készítem az OSB.-ház tetőjét hogy talán oda kellene rendezni a lambériát és a lécet hogy tudjak tovább haladni. Egy halvány ígéretet is kaptam pénzügyben de semmi komolyat.
    Tegnap Kati maradt itthon azzal az indokkal hogy beteg. Orvos szerint annyira nem de a héten azért maradjon . Itthon összepakoltunk és kitakarítottunk. Gyerekszobába már este ebből szinte semmi nem látszódott. Bútornézésre ma megyünk el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem nagyon van mit lejegyeznem és ezért nehezen vettem rá magamat hogy írjak. Tegnap elmentünk bútort nézni Adrinak de itt nálunk túl drága minden. Marad az Ikea. Hétvégén viszi el az apja és amikor megyek érte hazafelé talán bemegyünk érte de ezt még át kell gondolnom. Tetőcsomagtartóm van de tükrös az ajtaja (ez külön kérés volt) És mi van ha eltörik hazafelé?
    Munkában egyszerű a képlet. A fővállalkozó felvette mindenhol a komplett tető árát és az a pénz már sehol nincs. Most viszont kapálózik hogy valahol legalább anyagot kapjon és nekem is tudjon fizetni. Persze közben a ház pedig szépen szétázik ami a tulajdonosoknak kevésbé tetszik. Augusztus óta így áll a kecó. Én amit tudnék ezalatt az idő alatt csinálni ott az alap egyik fele egyszerűen nem készült el és így nehéz lenne felállítani a beállót. Vasárnap megyek tárgyalni egy tetőre amit pedig szinte azonnal lehetne kezdeni. majd valami lesz. Olyan őrült torlódásba szaladok bele amit tavaszig nem fogok tudni utolérni. Elképesztő! Már 3 félig kész tetőm lesz és sehol nincs meg már a befejezéshez szükséges pénzösszeg. :(
    Ma leszaladok és megkenem speciális zsírral az ajtó körüli gumikat mert szinte kivétel nélkül mind a két fordomnál ráfagyott az ajtó. Gépet is fogok takarítani mert rájuk fér.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap úgy alakultak a dolgok hogy kora délelőtt meghozták az anyag egy részét és el tudtam menni dolgozni. Ez a beszerzés egy általam nehezen tolerálható módon történt. X vállalkozó tartozik Y fatelepnek 5 gombóccal de nem tud utalni. Kellene még faanyag és elmegy egy másik fatelepre hogy onnan szerezze be ami hiányzik. :(
    Lambériát és lécet kaptam és cseppentőlemezt is de fóliát pl. még nem. Pénzt sem....
    Azért a héten ellavírozok még és majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Amúgy igazi szívás a szarufákra ráfagyott betonkemény havat levakarni. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap folytattam a lambériázást és az állványépítést. Egész nap szitált ez az átkozott köd amitől az embernek nem sok kedve van dolgozni. Azért muszáj erőltetni mert nagy lemaradást szedek össze. Nagyjából eddig jutottam. Már csak a hátsó oldal maradt el. [kép] [kép]
    Ma már nekiállok lécezni. Körbe ki kellene húznom az első sor fóliát és a két kezdősor lécet hogy hétfőn már fent tudjak egerészni a tetőn.
    Nem megyek korán mert felesleges. Elmegy szerelmem boltba és azt kivárom mert Sárival életveszélyes bármilyen boltba bemenni. Adri újra az apjánál van ezért holnap mennem kell érte. Még tárgyalnom is kell menni előtte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap kikínlódtam az első sor fóliát és a kezdő sorokat pár lambériázott oldalon. Hétfőn és kedden lesz segítségem a lécezéshez de ebből a holnapi időjárás miatt lehet nem lesz semmi hasznom. Még pénzt is kaptam szóval egész nyugodt lehetek.
    Ma mise után megyek picit apámhoz és onnan tárgyalni. Onnan irány Pest Adriért és jövünk is haza. Megnézem Röfi mit eszik meg autópálya menetben. A sima fogyasztása 7,5-8L között van és ehhez képest megnézzük.
    Délután könyvelőnél jelenés szóval ma nem sokat fogok pihenni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon vacakul aludtam mert este sokáig néztem a tévét. Ilyenkor teljesen felborul az éjszakai menetrend de hajnalban automatikusan ébreszt a belső órám ha kipihentem magamat ha nem. Ez van. Imádkozom hogy ma minél később kezdjen el esni az eső. 10-re ígérik de azért remélem kicsit késik. Nem jönne jól ha csak pár órát tudnánk melózni.
    Tegnap reggel mise után apámnál kicsit beszélgettem mert csak 9-re mentem tárgyalni. Egy kisebb egyszerű tető lesz amit készíteni kell de elég magas. Onnan mentem Adriért Pestre.
    Fogyasztást 2x mértem. Először amikor misére mentem lemértem a 3 munkanapot. Az 7,3L-re jött ki és utána az autópálya+Pestet mértem meg, az pedig 8,3L-re . Szerintem elfogadható az az érték is, főleg úgy hogy 120 alatt nem mentem a pályán megrakodva minden géppel és szerszámmal. Persze lehet hogy Masnival fogok ezek után bandukolni mert az bizony 2L-el kevesebbet kajál százon.
    Azért jöttek elő problémák is mert rég volt meghajtva Röfi ennyire és valami melegedési anomália jelentkezett. Szerintem nem indul be a ventilátor. El kellene vinnem valahová megnézetni. Voltak érdekes felpörgései amikor álltam a lámpánál és egy kis gyújtáskimaradás is volt. Ma gyújtókábel köteg csere lesz benne mert a régi szerintem áthúzott hogy túlmelegedett a rendszer.
    Ma minél többet be akarok fóliázni és lécezni az eső előtt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nem sokat léceztünk mert arra mentünk inkább rá hogy minél több rész le legyen fóliázva. A két legnagyobb oldal és az utcafronti nagyobbik rész le van fóliázva és ellenlécezve. Ma viszont csak a lécet fogjuk erre a részre fellövöldözni. Ez a mai terv mert a héten már nem lesz több segítségem. Csak kisebb oldalak maradhatnak az egyedül szopásra. A héten mindenképpen be kell fejeznem mert elkészült a kocsibeálló alapja és jövő héten kezdenem kell ott. Már legkésőbb hétfőn meg kell gyalulnom mindent mert jövő héten is csak kedd szerda lesz segítségem amikor viszont szerkezetet kell állítanunk. Sietni kell hogy karácsony előtt kész legyünk azzal is.
    Sajnos ez a párás szottyos idő hozza rendesen a bacikat és én is beleestem valamibe. Fáj a torkom és a közérzetem sem valami fényes. Majd elmúlik munka közben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma piszok korán ébredtem fel. Már hajnali 2 óta fent kukorékolok és nem tudtam visszaaludni.
    Tegnap beléceztük azt a részt ahol le volt fóliázva. Ez kitette a tető nagy részét de maradt mára is bőven. Még állványoznunk, lambériáznunk és minimálisan bádogoznunk is kell. Ma mindenképpen be kellene fejeznem a lécezést mert holnapra esőt jósolnak és még szombat előtt be kellene zsaluznom valami koszorúféleséget. Mondjuk ha esik az eső akkor nehéz úgy lesz. Majd alakul...
    Szerelmem megrendelt minden karácsonyi ajit és mind meg is érkezik a héten. Amióta összeköltöztünk talán ez lesz az első olyan karácsony amikor igazán meg tudja venni azokat a dolgokat a gyerekeknek amit szeretnének. És mi is kapunk valamit a Jézuskától. Én hála istennek új mobilt kapok. Ez a CAT?! :W Egy fos! Kapok Nokia 800 strapamobilt ami végre jó lesz. (remélem) Szerelmem kenyérsütőt kap ami régi vágya. Adri gardróbszekrényt a gyerekek pedig egy rakat játékot. Már nagyon várjuk szerelmemmel az ajándékbontást.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég vacakul voltam napok óta és a tegnapi zéró teljesítményemen látszódott is az eredménye. Egyedül dolgoztam és nem tudtam befejezni. Persze ma mennem kellene zsaluzni de esélytelen. Még átkínlódom magamat ezen a lécezésen és majd holnap megyek zsaluzni. Mára picit jobban vagyok. A hasam is kezd rendbe jönni és ha erőm nincs is annyi de azért elvagyok.
    Azt tegnap elfelejtettem lejegyezni hogy Edina néni januártól már nem fejleszti Boldit a logon mert szerinte nem kell. :Y :W Azt hiszem a tóparti fejlesztés ezzel lezárult számunkra. A hidroterápia nincs mert elment szülni a konduktor, a mozgásfejlesztésből kiesett emiatt mert azokat a betegeket vette át Eszter néni, és most a logó is?! Egyedül a hétfői oviindító csoport maradt a masszázzsal. Nekünk logopédia/beszédfejlesztés és mozgásfejlesztés/erősítés kell. Körbenézünk a környékünkön hogy hátha találunk ezeken a szakterületeken szakembereket.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap nagyjából időben végeztem annak ellenére hogy szinte egész nap esett valami szmötyi. Hol csak simán erősebb ködszitálás, majd eső lett belőle és ha lanyhult akkor ismét csak ködszitálás. Muszáj volt átrágnom magamat ezen a lécezésen mert kukim tele volt vele.eleje
    hátulja
    Ma elvileg zsaluzni kellene mennem de most épp a hó esik amiből hamarosan eső lesz. És ELEGEM VAN mindenféle csapadékból!
    Amit tudok segítek az én drága szerelmemnek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap elautóztam 120km.-t a semmiért. Egy rom házra kellett volna koszorút zsaluznom hogy ne dőljön össze de sikerült kihúznom magamat ez alól a munka alól. Majd körbefalazzák és bebetonozzák. Utána átmentem egy másik ácsok által készített tetőhöz hogy megnézzem mert nem hajlandóak felütni maguk után a bádogot és be kellene cserepezniük. Elvileg annak álltam volna neki ma de nem sikerült az anyagot odavinniük. Ezért ma reggel a fatelepen nyitok és kiválogatjuk a 2 köb fát amiből a jövő héten kocsibeállót készítek. Viszem magammal Adrit és Katicát mert nyílt nap lesz a cukrász suliban és a nagylány körbenéz. Utána jövünk haza és a tetőcsomagtartót még megerősítem amin a következő munkához elhozom a trapézlemezt. Így az év vége felé beindultak a dolgok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap egyszerűen későn ébredtünk és már értelmetlen volt bekapcsolni a gépet. Tulajdonképpen sok mindent nem is tudtam volna lejegyezni. Már úton voltam Adrival és Katicával Fehérvárra amikor csörögtek hogy megjött a bádoganyag. Ezt bebukták mert nem szóltak még pénteken hogy megjött az anyag. A fatelepen már össze volt készítve a kocsibeálló anyaga szóval ott sem volt mit tennem. Elmentünk az OBI-ba nézelődni addig amíg nem kezdődött a nyílt nap. Ott semmi extra dolog nem volt. Pár infó ami hasznos lehet a felvételhez.
    Vasárnap Elmentem Adrival fát venni. Egy 2méter körüli gyönyörű normannt vettünk. Tavaly egy ronda fánk volt amit szerelmem vett és ezért mi mentünk el venni.
    Ma minden anyagot meg kell gyalulnom amit szombaton kivittek és hazafelé el kell hoznom a csodacsomagtartón a trapézlemezt amit még ünnepek előtt fel kellene aplikálnom. Sűrű napunk lesz.
    Szerelmemék Nelli nénihez mennek szívkontrollra. Vajon Boldi végigordítja majd a vizsgálatot?
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A tegnapi gyalulásban nagyon kipurcantam. Ezek a gerendák nem vizesek voltak hanem a vízben volt némi gerenda. :Y A súlyuktól beszartam rendesen. Ma lesz segítségem összedobni a szerkezetet de szükség is lesz rá. Még meló előtt be kell pakolnom Röfibe és be kell ugornom a bádogosokhoz mert megjött a szép zöld lemezanyag ide. Ez a két nap elég húzós lesz de utána kipihenem magamat majd a bádogozásnál.
    Boldi szívecskéje változatlan. Az értékek elfogadhatóak és élheti tovább az életét különösebb beavatkozás nélkül. Vizsgálat után kimentek a tóparta mikulásbuliraés ott beszélt sz én Mónikám az igazgatóval. Kapni fog egy másik logopédust a kis cicaborsónk. Mindenki látja hogy nem beszél ezért nem értjük hogy miért lett lepasszolva.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap még az előző nap fáradalmait hordoztam magamon. Azt hittem hogy pik pakk feldobjuk a szerkezetet és ma már lambériázunk de sajnos tévednem kellett. Elvileg ma végzünk a szerkezetépítéssel és holnap ha minden igaz bádogozni kell mennem.
    Sári egy komoly torokgyulladásban van. Szinte semmi hangja és egész nap csak fekszik. Ez abból a szempontból nem jó hír hogy szerelmem nem tud ajit csomagolni. Ezt még valahogy meg kell oldani. Adri szekrénye is a pincében van amit ha fel is hozunk hogy rakjuk be a fa alá? :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma is bealudtunk pedig tegnap korán értem haza. Még Katiért is fel tudtam menni az isibe. Boldi lebetegedett.... Elkapta Sáritól a torokgyulladást. Ó de jó! Még ez hiányzott a hátunk közepére hogy ő is beteg legyen. Még este kapott Sári gyógyszeréből és éjszaka lázcsillapító kúpot is be kellett vetni. :(
    Én elkészültem a szerkezetépítéssel amit jól el is felejtettem lefotózni. Ma cserepezni megyek mert délután jön az egyik tetőhöz az értékbecslő. Agyrém!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap is káosz napom volt. Reggel odamentem cserepezni csak a cserép épp akkor indult el a gyárból és délutánra ért csak oda hozzám. Ezért átmentem bádogozni csak épp a csatornavas hajlítóm nem volt nálam ezért az egyik kollégámtól kellett kölcsön kérni. 10-re értem ki a munkahelyre és 3-ig csináltam. Ennek ellenére egész jól haladtam a csatornával. Ma kész is leszek és holnap elmegyek a kocsibeállóhoz mert kértek még 4db. könyökfát.
    Mai reggel elég káoszos lesz mert ma van utoljára bádogos bolt és holnap lesz utoljára fatelep. Azután 2 hét szünet de az élet nem állhat meg. Hirtelen össze kell szednem a 2 hétre minden anyagot hogy emiatt ne kelljen állnom.
    Utána befejezem a bádogozást ami remélem nem tart be egész nap.
    Ma vagyunk 165 hónaposak szerelmemmel. Jól bírja a csajom hogy ennyi ideje elvisel. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap befejeztem a bádogozást és átmentem segíteni kicsit zsaluzni. Egy kabaré volt amit a kőművesek csináltak zsaluzás címszó alatt. Inkább csak röhögtem rajtuk és a táblákat bontottam szét hogy tudjanak haladni. Ma visszamegyek pár órácskára a kocsibeállóhoz és viszek 2db. deszkát is. Közösen átnézzük a tulajdonosokkal van e még valami kívánságuk az extra könyökfákon kívül mert ma van az utolsó nap amikor még fát tudok venni az évben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hullák vagyunk! A tegnapi napunkat Boldi betegsége határozta meg. Én reggel elmentem a fatelepre 2 szál deszkáért és utána pár könyökfát feldobtam még a kocsibeállóra. Hazafelé rácsörögtem szerelmemre merre járnak mert megbeszéltük hogy elviszi privát gyerekorvoshoz Boldot aki eléggé belecsúszott ebbe a felsőlégúti betegségbe amit vélhetőleg Sáritól kapott el. Már a hét közepétől szedte ő is Sári gyógyszerét de nem használt. Kapott most erősebbet de estére úgy belázasodott hogy el kellett vinni az ügyeletre mert a szíve miatt nem hagyhatjuk hogy sokáig lázas legyen. Ilyenkor a pulzus felszalad és nála ez komoly gond. Az ügyeleten mint a kutyával úgy bántak vele mert hogy merte magánszektorba vinni... :((( Kapott receptet egy másik lázcsillapítóra és ha egy órán belül nem vitte volna le a lázát irány a kórház. Nem hogy beadtak volna neki injekcióban lázcsillapítót! Hazaérve hütőfürdőzés és új lázcsillapítóval 38 környékére le tudta tornázni szerelmem a hőfokot. így telt az éjszaka. Ez a tegnapi akció közel egy huszas volt amit nagyjából leszarok csak felmerül a kérdés bennem hogy hol van a befizetett tb.-m? Vagy egy botlábú focistának el kell jutnia még Hawaira? :W
    Ma reggeli mise után megyek apámhoz mert ő meg defektet kapott és le kell cserélnem a kerekét amit 2 dolog nehezít. 1: Isten tudja mikor volt leszedve utoljára az a kerék. 2: a csomagtartója sem nyílik ki évek óta ezért nem férek hozzá a pótkerékhez. Vajon hol találok ma gumist aki megjavítja azt az átkozott kereket? :F
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Boldi tegnap egész nap elvolt de estére belázasodott újra. Sikerült gyógyszerrel levinni a lázát és utána nyugalomban telt az alvás. Reméljük holnapra teljesen jól lesz mert nem szeretném ha elrontaná a karácsony élvezetét részéről.
    A reggeli mise után mentem apámhoz aki a pár km.-re lévő bolttól úgy jött haza hogy a jobb első kerékről a végén már leszakadt a gumi. :W Természetesen a felnit is hazavágta és mivel mankókereke van ezért vehetek egy újat helyette. Szerencsére a szerelés simán ment. A csomagtartó is kinyílt és nem kellett feszegetnem. Itthon már semmi érdekes nem történt.
    Ma elvileg itt helyben egy pár m2 trapézlemezt kellene felraknom de esik az eső így tutira nem megyek. Amúgy is meg vagyok fázva és nincs kedvem pont karira totál lebetegedni. Majd megcsinálom ünnepek után.
    Elvileg ma jön meg a vezetőülés Röfibe. Már úgy vettem hogy nem volt jó és annyira eszkalálódott a helyzet hogy vennem kellett egy másikat. Ha megjön azt biztosan kicserélem még ma.
    Édes éjszaka becsomizta az ajikat úgyhogy felőlünk jöhet a Jézuska. Ma töltök minden akkut ami a fotózáshoz kell.
    Szép napot mindenkinek.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák