- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Megjottek kozben az FSP 1500-asok, de maxon porgeti mindketto a ventit, nem csak toltes kozben. Rohadt hangos, lehetetlen megmaradni mellettuk, pedig hidegek. Szereznem kell csavarhuzot es levalasztani oket, mjad csere.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
mno
tag
Inkább ne kösd le, tönkre ne menjen venti nélkül, ezeknek még hálózati módban is kell a hűtés. Műszakilag úgy vannak méretezve hűtőbordák, végfokfetek, elektronika, hogy kap egy százforintos ventilátort, és csak folyamatos aktív hűtéssel működhet, nem véletlenül rakták bele.
Joe
-
flash-
veterán
erdekelne hogy igaz e hogy egy szunetmentes tapegysegre ha valami ezkoz van csatlakoztatva es szokatlan rendellenes halozati problema van akkor azellen védi az ezkozt?
-
keIdor
titán
Na kozben az egyiket mar megcsinaltam. Sufnituning.
Mivel ezek a kis apro 6 centis ventik csak 2 pinrol kaptak a tapot, ventiszabalyzoval forrasztgattam, ratettem egy ventiszabalyzot, lecsavartam minimumra es most mar nincs is szinte hangja, de ventit is csereltem egy 8 centisre, kb annyi levegot mozgathat, mint a 6-os maxon...De ilyen gany egy modszert gyarilag, tobb FSP-t nem veszek... kis szar venti vagy 60dB-el, maxon... annyi tuti volt.
Meg a masikkal is meg kell ezt csinalni, de csak egy szabalyzom volt, holnap veszek egyet meg.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
félisten
Akit érdekel:
APC Back-UPS BE700GR 160-170W-os folyamatos fogyival 11percet stabilan elmegy, és ekkor még volt 10% az akkuból.
Majd nyomok egy 370W-os terheléskori szünetet is.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Milyen szünetmentes tápegységet tudnátok nekem ajánlani?
A számítógép adatai az adataim között.
Táp: Chieftec GPS 550A
Lehetőleg teljesen zaj mentes, megbízható és olcsó legyen. -
félisten
válasz Rendo84 #5560 üzenetére
Én úgy tudom, azzal a táppal pl az én szünetmentesem nem tudna együttműködni. De erősítse meg az aki ért hozzá. A gondot amúgy a szinuszhullám körül kell keresni. Ami meg valódit ad ki az drága.
Nekem is volt ilyen tápom, de eladtam mert nagyon sokat evett a gép, rossz volt a hatásfoka. Az meg a mostani között cirka 40W a különbség terhelt állapotban és a gép semmit sem változott csak a táp. Ezt csak úgy mondom.Ami nekem van az neked is jó lenne mivel a 2500K alapon + a GTX570 nem eszik közel sem annyit mint az én gépem, ami 2600K 4.6GHz és GTX580OC. Nekem ezzel a felállással ha játszok van kb 5 percem kilőni a gépet, de ugye ha beüt a krakk nem ülsz még ott, kilépsz, azonnal csökken a fogyi és kényelmesen kikapcsolod. Ha netezel azzal a géppel, legalább 15 perced van, legalább APC Back-UPS BE700GR esetén, csak mint írtam a tápod nem oké hozzá erre szinte mérget merek venni.
[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
-
GrandeP
addikt
Üdv!
Nem volt elsö hszben info.-.. ezert bekerdezem..
Hogy "taroljuk" a szünetmentes?
Van 3 db egybe kötött APC 2200 XL-em, 12 db akksival....
Hogy taroljam amig ujra be nem kereül epitesre?
Köszi.
ui: nyilvan nem az erdekel, h becsomagolva, indianoktol elzart területen, hanem h minimalis legyen az aksi karosodas...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
félisten
dolgozik a kicsike! Vihar van és ingadozik a 230,az izzókon látni, a hifim kijelzője vibrál, DE mi filmet nézünk gépen! be is jegyzi, hogy elektromos zavar. 190v alatt akkura vált és 256v felett szintén.
-
őstag
válasz Kolondrum #5566 üzenetére
Na az baba, de azért vigyázz mert a villámokat vagy fogja vagy nem...
Nálam is van két UPS vígan elvagyok viharoknál, nem úgy mint régen hogy rögtön kikapcs.
Balfék netszolgáltatót kéne rávenni valami korszerűsítésre mert itthon hiába van 2×1000VA, ha elmegy az áram nem jön ki a falból a net... olyankor teljes idle van... annyira jó így hogy kivárom az áramszünetet vagy rendben leállok... viszont a netes dolgoknak azonnal lőttek ilyenkor.üdv!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
félisten
válasz SchumiBácsi #5567 üzenetére
Itt vihar alatt is van net. Áramszünetre nem marad ki, nem mindig.
-
dudika10
veterán
Üdv!
Az adatlapomnál szereplő pc-t szeretném egy szünetmentessel ellátni.
A lényeges rész igazából a táp. Ez az FSP gond nélkül együtt tud működni szünetmentesekkel vagy akadhat problémám?Elég, ha 2 percig elbírja a gépet meg 1 monitort, amíg mentek és leállítom.
Aminek viszont örülnék, ha lenne rajta antenna és UTP védelem.Bármilyen építő kritikát, tippet örömmel fogadnék, ugyanis életemben nem foglalkoztam még szünetmentes tápokkal.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
mno
tag
válasz Enszuke #5571 üzenetére
Fekete SUAxxxx sorozat barátságosabban fogyaszt mint SUxxxx sorozat, valódi szinuszosak, teljesítményben több van, 750VA(500W) - 2x7AH akku , 1000VA(670W) - 2x12AH akku , 1500VA(980W) - 2x18AH akku.
Legújabb SMT sorozatot nem ismerem, az még csak újonnan elérhető.
[ Szerkesztve ]
Joe
-
mno
tag
-
mno
tag
"akku ellenállása elég minimális."
Csak érdekességnek: Nekem van egy műszerem, ELK-BLT, ilyen, vagy ilyen. Használt akkut pár mp alatt leteszteli, vezető képességet mér, ami a belső ellenállással fordítottan arányos. Nagyon hasznos, használt akkukat válogatni, de még újakat is párba válogatni. Az érdekes hogy kapacitástól szinte független ez a mérés, ez élettartamot mutatja inkább meg. Kapacitást feltöltés utáni kisütéssel lehet megbízhatóan leellenőrizni.
Tény hogy önkisülés miatt csepptöltésben többet kér egy nagyobb akku de az természetesen hogy nem arányosan kapacitással. Viszont elektronika, töltőáramkör, egyéb alkatrészek méretezése, minden sokkal nagyobb és csak pár wattal fogyaszt többet egy sua1500 mint mondjuk egy 750es, ami nagyon korrekt, tehát érvként nem hangozhat el egy nagyobb ellen hogy azért nem kell mert sokkal többet fogyaszt alapjáraton.
Ha viszont ki van sütve teljesen, akkor már természetesen kapacitással arányosan kéri vissza tárolt energiát.
Joe
-
canniball
nagyúr
-
G@ben
addikt
Van egy APC RS 500-as szünetmentesem, ami mostanában gyorsan merül. Másfél éves az akksija, azért is kérdés, hogy mi baja.
Akkor kezdődtek a gondok, amikor kicseréltem az alaplapot, procit, vga-t, de a fogyasztás kb 5-10 wattal emelkedett, most monitorral együtt kb 120 watt, anélkül kb 90. Azóta elég sokszor láttam, hogy a táp tölt, néha lement 50%-ig is, most viszont 0%-ra is lemerül, bár olyan érdekes dolgokat csinál, hogy egy önteszt futtatásánál felmegy 30%-ra.
Most akkor mi van vele? Áramszünetek nincsenek, úgyhogy az sem meríti.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
cOxeR
Ármester
Valakinek tapasztalata Eaton Ellipse ECO EL1600USBDIN szünetmentessel?
Esetleg inkább válasszak egy BR1500G-GR-t?
Egy i7-es gép lógna rajta 27"-os ips kiejlzővel, meg egy 4 diszkes NAS
Köszi előre is a javaslatokat![ Szerkesztve ]
-
DrGreen
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, hogy én szúrtam el valamit, vagy "csak" szimplán akkut kell cserélnem a szünetmentesben, esetleg még valahogy javítható.
Egy FSP EP850-es tápom van, 2010. novemberében vettem. Teljesen jól szuperált azóta, sok vihart úsztam meg vele.
A hiba: Pár hete újabb vihar esetén áramszünetkor simán lekapcsolt a gép, mintha a szünetmentes ott se lett volna. Egyet sípolt, majd az elején lévő kék power led is elaludt. A monitor programban továbbra 68%-on áll a töltöttsége a battery-nek, de nem bír megtartani egy nyomtatót se.
Kérdésem a fenti: Javítható az akku, vagy csere?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
őstag
-
erikke17
őstag
válasz DrGreen #5592 üzenetére
Egyszerűen meg tudhatod mi baja szétkapod ( 5 csavar, elejét kicsit feszegetni kell), rákötsz pl: egy autó izzót 55/60wattosat, imádkozz hogy ne világitson mert különben ups kuka, ha világit akkor ups bajos.
Nekem is EP 850 van 1 év alatt meghalt akkuja, vettem bele újat Vision CP1290 12V 9Ah pöpecül megy azóta is, többet is bir mint a gyári akkuval.. Súlyán is érezni, hogy több az anyag benne...
De szerintem akkud lesz halott, orvosolható egy új beszerzésével Szabvány szóval nem lesz nehéz.
Szerk: Esetleg próbáld meg még azt saját magát el e birja látni úgy, hogy nincs konnektorba bedugva, tehát csak szimplán kapcsold be, és ne legyen rá kötve semmi.[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
DrGreen
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, holnap szétszedem és megnézem a aksit.
-
félisten
2 és fél óra után halk csipogással jelezte, ennyi volt. Maratoni áramszünet.
-
Rick4
félisten
Most vettem 2 db FSP nano 600-ast, [link] egyik a pc-lcd, másik a másik szobában tv-multimédia, nas, stb. Ezen semmiféle kezelőport nincsen, ne foglalkozzak vele, szimplán csak csináljam a dolgom, vagy kell kezelni, beállítani valamit?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
őstag
-
Rick4
félisten
válasz SchumiBácsi #5599 üzenetére
Jaja, az rendben is van, ott a dobozon is hogy mikor hogy csipog.. De akkor a gépkikapcs az kézi vezérlés szigorúan.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest