Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    Sziasztok!

    Több szünetmentesem van itthon, 3 részre bontottam az akksikkal megtámogatott működésű készülékeket, minden ágon van egy egy szünetmentes, a teljesítményigánynek megfelelően.
    A legutóbbi vásárlásom egy pannon power 1200VA CD típus, mely elsősorban a teljesítményéhez képest a jó árával tűnt ki, ez lenne az: [link]
    Ennek egyetlen feladata lett volna, hogy egy Benq W1070-es projektort áramszünet esetén ellásson 2-3 percre árammal. Ez az elmúlt 1 évben 3-4 alkalmat jelentett, végülis mondhatni tette a feladatát, de:

    Amikor megvettem, egy FSP nano 600VA volt a helyén, az a kis 360W-ot tudó készülék ment 3 percig, lemértem, ez új korában 20 percet tudott, sebaj, jó lesz. Most is rá van dugva fogyimérő, a szünetmentessel együtt 267W-ot kér. Fél évesen tudod 1.5 percet, de nem foglalkoztam vele, az áramszünetek se tartanak eddig, jellemzően csak egy pillanat az egész, viszont ma lemértem ismét, 18 másodperc, ez nagyon nincs rendben.
    Azt tudom, hogy a projektorhoz rendes szinuszos kellene, de az én kevés infóm szerint ez az eltérés mindössze annyi különbséget jelent, hogy a szinuszos a megfelelő jelalak miatt többet tud ugyanakkora terhelés mellett, a 20-30 perc működéssel nem nyerek annyit, mint félárárt az 5 perc működéssel, az, hogy a projektor tápegysége miatt rosszabb a hatásfok, nekem nem probléma, de a készüléknek az? Lehet eből adódik a gond?
    Namost nem hiszem, hogy ez a gyors és nagymértékű kapacitásvesztés így jól van, a két másik FSP-ben az akksik nem hogy 1 áv után, de 2 év után is jó állapotban vannak, direkt lecseréltem őket, és az új reddot akksival ugyanúgy 45 percet tudott a 60W-ot fogyasztó ágon az egyik, mint a használttal.

    Itt kissé meglepődtem, elő is kerestem a számlát, igaz az 2018 április 4.-ei, ma meg 14.-e van, 1 év az akksikra, 2 év a készülékre, tehát az akksi gariból kicsúsztam, nem érdekes, de mi van, ha a készülék töltőrendszere nem megy megfelelelően? Hogy tudom én szétszerelés nélkül kiszűrni? Holnap hívom őket, holnap után vissza is viszem hozzájuk, ha más nem, cseréljenek akksit, nyilván fizetősben sem gond, de ez így sehogy sincs jól.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák