Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz SirRasor #96386 üzenetére

    2003-as építésű tégla. A ház építésekor egyedül a mi lakásunkban szabálytalanul lett bekötve a kazán a kéménybe. Mi 2015-ben vásároltuk a lakást. Szerintem az eredeti tulajok se feltétlenül tudtak erről a szabálytalan bekötésről.
    A béléscsövezés előtti felmérésnél derült ki a ház életében először (jelzem 2023 januárjában, azaz 20 évvel az építés után), hogy jé, van egy kazán ami szabálytalanul van bekötve. Ekkor már volt olyan lakás, aminek másfél éve nem volt fűtése és melegvize (régi kazán tönkrement, új kazán meg csak béléscsövezett kéménybe köthető), miközben nálunk azóta is él és virul a kazán.
    Minden évben volt kémény vizsgálat, de soha senkinek nem tűnt fel a szabálytalanság.
    Mivel pont a mi lakásunk volt ez a szerencsétlen, vállaltam, hogy időt és pénzt nem kímélve mielőbb megszüntetem a szabálytalanságot. Ami sok kör lefutása után kiderült, hogy úgy lehetséges, hogy tetőtéri a lakás, leválunk a közös kéményről, új kéményt építtetünk.
    Leválás megtörtént, új kémény saját pénzemből elkészült több, mint fél millióért, közös kéményről lemondó nyilatkozat megtörtént, amivel mellesleg 300 ezret spóroltam a háznak a béléscsövezésnél, mert 8 helyett csak 7 lakást kell béléscsövezni.
    Erre jött az értesítés, hogy a házban a kémény közös és a kémény béléscsövezésére, mint a társasház legnagyobb alapterületű lakása, nekem kellene a legtöbb pénzt befizetnem több, mint 400e-t, azok után, hogy a ház érdekében saját pénzből, a katasztrófavédelem által is elismerten, több mint 500e-ért leváltam a közös kéményről.
    Hát ezért fáj, most ez a 400e.

    [ Szerkesztve ]

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák