- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz Core2duo6600 #44102 üzenetére
Rendben van. Remélem minden rendben lesz.
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #44094 üzenetére
Nem az igazi ez a cloud station, nem lehet külön mappákat megadni, hogy miket szinkronizáljon, hanem dropbox módjára sajt mappát saját mappával.
De így pl nem tudom beállítani, hogy Munka és Képek mappát szinkronizálja mindenhol. :\
Van ezer féle sync, de valahogy egyik sem az igazi, mit használtok?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
kulu22
aktív tag
válasz BullZeye #44104 üzenetére
A Windowsban (ha azt használsz) meg lehet mondani, hogy a fényképek, kedvencek stb. mappa hol legyen fizikailag (jobb gomb rajta, Properties / Location), én egyszerűen bepakoltam őket a Drive (Cloud station) mappa alá. Tettem ezt a notebookon, asztali gépen is, így mindenhol ugyanazt látom. Így megvan a nason is és onnan megy egy biztonsági mentés róluk.
-
BullZeye
veterán
válasz gyugyo79 #44105 üzenetére
Nekem nem sikerül beállítani, hogy pl ezt a 2 mappát szinkronizálja
BullZeye/Otthon/Képek
Szinkronizálva legyen aVolume1/Otthon/Képek
Nekem csinál egyCloudStation
mappát NASon ahova akarom, és saját gépen ahova akarom, és azon belül szinkronizál, de ez nem amit szeretnék.Nekem össze vissza van 4 almappa, amiket szeretnék összekötni és szinkronizálni minden eszközök.
Képek, Munka, Lakás, Bank mappák, de mind máshol van.User error, be lehet pipálni, hogy ne hozzon létre új üres mappát
szerk.:
Mikor kliens progiba kiválasztanám, hogy hol a mappa a NAS-on, akkor nem enged hozzáadni új mappát.Játszom még vele, remélem ez is csak user error lesz. Köszi!
szerk sokadik...
Volume1/home/Cloudstation
Ez elég fixnek tűnik, ezt nem tudom átállítani, és még véletlenül se sikerül megváltoztatnom, mit nézek be?[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
fulton
addikt
Na srácok, megjött a 418play. Beraktam a lemezt sikeresen áthozta. Megvannak a fájlok. A belépési adatok is azok amik régen voltak.
Ahogy nézem itt már elég csak kihuzni a tálcát a HDD nek és visszatolni. A kérdésem, ha teszek bele uj HDD-t akkor kapcsoljam ki a nas-t vagy menet közben is betolhatom?Ilyen mint "Perl" PHP 5.6 PHP 7.0 Node.js
Mire jók?
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz BullZeye #44107 üzenetére
Ez elég fixnek tűnik, ezt nem tudom átállítani, és még véletlenül se sikerül megváltoztatnom, mit nézek be?
Csak és kizárólag a home (homes/user) nem állítható be mert azon belül csak a saját maga által létrehozott Cloudstation (CSS esetén) vagy Drive (Drive esetén) állatható be.
De ezeket vagy ezekből könyvtárat is át lehet mountolni egy már engedélyezettbe és így ez a limitáció is áthidalható ha nagyon nagyon szükséges.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz toth_janika #44110 üzenetére
Ahhoz az nem is kell. Azt nézd meg, hogy ha rámész egy torrentre akkor alul a tracker állapot success -e.
Ez mutatja, hogy a kliens el tudta e küldeni a trackernek az infókat, ehhez nem kell bejövő kapcsolat mert ez kimenő és ilyenkor kéri le a seeder / leecher -ek számát meg azt is itt írja mikor próbál meg megint ezzel a torrentel kapcsolatba kapcsolódni a trackerhez.Ha itt azt írja, hogy sucess és nem jó akkor vagy :
- túlterhelt a tracker/ oldal és még nem dolgozta fel a kapott adatokat még ezért nem látod az oldalon.
- DHT be van kapcsolva és csak azon keresztül ment minden forgalom
- Baj van a klienssel a tracker nem számolja el amit kapott tőle. Gondolom próbáltad már újraindítani a DS-t?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Beraktam az uj 4 TB ost a meglévő mellé. A kötetkezelőben, létrehozás - Gyors - SHR SHR kell választanom?
Így lesz biztonsági lemez 2 lemeznél? -
claire78
senior tag
-
törölt tag
válasz claire78 #44116 üzenetére
"Beraktam az uj 4 TB ost a meglévő mellé. A kötetkezelőben, létrehozás - Gyors - SHR SHR kell választanom?
Így lesz biztonsági lemez 2 lemeznél?"vs
"az első lemezt fogja tükrözni a másodiknak berakottra."
Hát egyáltalán nem, de biztos én értem rosszul...
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz claire78 #44116 üzenetére
Azt szeretném elérni. A most meglévő 4 TB red mellé betettem egy másik 4 Tb-osat.
Ez most biztonsági lemezként szeretném hogy üzemeljen.
Ezután beteszek egy 2 TB-osat purple (ez csak a videókamerának lesz benne) így szeretném ha külön álló lemezként futna.Később pedig lesz bele téve még egy 4 TB os red, és azt szeretném hogy ez a 3 lemezből legyen 8 Tb használható adatom és 4TB biztonsági.
Ezért kérdem hogy most miként csatoljam a redet, és a purplet miként.
-
fulton
addikt
válasz Core2duo6600 #44120 üzenetére
418play, 4 lemezes fiók.
Most van benne 1 db átköltöztetett SHR kötetes ext4 fájlrendszerű lemezem.
+ Betettem 1 db origi new 4 TB Red et 2.ik lemeznek. Szeretném ha ez biztonsági lemeze lenne a meglévő red-nek.
+ beteszek most 1 db 2 TB lemezt, ezt külön szeretném hogy kezelje, mivel erre semmi nem lesz másolva, csak az IP kamera rögzítése menne rá. Tehát amolyan különálló lemezként kéne.
Később teszek bele majd még 1 db 4 Tb lemezt, ezt szintén adattárolás gyanánt.
Szeretném ha ez a 3 db 4 TB lemez egyben lenne, így kapva 8 TB használható/4 TB biztonsági lemezt, és a külön álló 2 TB a kamerának. Ennyit szretnék. -
fulton
addikt
válasz #56573440 #44122 üzenetére
Azért ne gondoljátok nem nézem kutakodom, egyfolytában azt csinálom. Sajnos kicsit bonyolult, és félek hogy elcseszek valamit, ezért vagyok óvatos.
A másik dolog, hogy nekem nem úgy hozza a nas mint az összefoglalóban. Legalábbis én nem látok csak olyat hogy "gyors" és egyedi lehetőség. Az összefoglalóban emelett olyan is van hogy: adatmosás indítása, meghajtó hozzáadása SHR kötethez stb...Erre mentem most a + 4 TB red nél.
Gyors-SHR-Ext4-létrehozás. Ezzel lesz ha jól értem biztonsági lemez úgy, hogy nekem az 1 lemez SHR kötetetes ext4 es.De azt hiszem értem..kapisgálom. Ez után a 2 Tb osra egy alap kötetet kell csinálnom, majd ha beteszem a 3.ik 4 TB lemezt, azt szintén csak SHR kötetként hozzáadni és kész
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz fulton #44123 üzenetére
Egyedit kell választani minden bizonnyal, hisz akkor meg tudod mondani neki, hogy mit akarsz.
És ne a rendszer döntse el.Tehát ha jól értem, akkor most így néz ki :
Slot 1: 4 TB tele cuccal
Slot 2: 4 TB még nincs benne
Slot 3: Üres
Slot 4: 2 TB csak a kamerának, még nincs benneHa ez így van,
Berakod a Slot 2 be a második 4 TB osat, majd azt mondod neki, hogy egyedi, majd hozzáaádás a lemezcsoporthoz, amiben a Slot1 van, és mivel shr szépen felépíti a raid1 nek megfelelő tükrözéstMajd berakod a slot 4 be a 2 TB osat, és egyedivel csinálsz rá egy egyszerű kötetet, egyetlen kötet raiden talán a menűpont.
Ez külön lesz.Majd ezután beteszed a slot 3 ba a 3 ik 4 TB od disket, és eljátszod ugyanazt, hogy hozzáados a másik 2 disket tartalmazó lemezcsoporthoz.
A végeredmény a Slot 1-3 egy 3 lemezes raid 5 lesz.
(#44124) fulton
Tegyél be egy képet a lemezkezelőből, hogy most hogy néz ki ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
fulton
addikt
B* meg, ezt kaptam
Kötet kettő : tönkrement.
összeomlott, mentsek mindent. Ezt írja..
Elérhető rekeszek : 3 (holott 2 HDD van benne)[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
Csak gondolkodom, saját kútfőből, ezért lehet, hogy marhát mondok!
Igazítsatok ki, ha tévedek!
A NAS-ban levő minden diszken, amit a rendszer már egyszer bekebelezett, rajta van a NAS komplett rendszere, mivel bármelyikből képesnek kell lennie újból helyrehozni az eredeti állapotot. Gondolom ez egy külön partíció és a NAS összes fizikai meghajtóján egyszerre pontos tükröt készít belőle. Ez függetlenül attól, hogy az adatok partíciói hogyan vannak szervezve, milyen RAID kötetek vannak megvalósítva, valószínűleg így kell működnie!
Rosszul gondolom? -
Tuomas
addikt
válasz #56573440 #44126 üzenetére
Én is pont most csinálok kötet bővítést, hogy tükrözve legyen a 2 merevlemez.
Vagyis csinálnék, mert valami nem kalppol. Egyszerűen az első kötetemnél nem találok olyant, hogy kezelés/meghajtó hozzáadása. Létrehozás van, meg eltávolítás és egy tevékenység (töredezettségmentesítés, és konfigurálás almenükkel) menüpontok vannak.
Raid típus: SHR (adatvédelem nélkül).
Hol lehet a hiba?Szerk: most mindent előröl kezdtem, töröltem mind a két kötetet, és mind a két tárolókészletet. Létrehoztam az első lemeznek egy új kötetet és tarolókeszketet a "gyors" módszerrel a leírás alapjá , per pill ellenőriz.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
Borisz76
veterán
válasz fulton #44128 üzenetére
Jól gondolod.
A DSM minden lemezen megtalálható.
Egy lemez halála esetén a DSM a következő , hibátlan lemezről fut tovább.
Szinte biztos , hogy ez független a raid szinttől.Amúgy 3 partició van minden lemezen.
1, Rendszer
2, Gyorsítótár
3, AdatEbben a bejegyzésben - a lap legalján - egy képet is lőttem a DS918+ modellből kivett lemezről.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fulton
addikt
válasz Core2duo6600 #44125 üzenetére
Itt járok fiuk most. :S
Most mit csináljak, vegyem ki a 2. lemezt majd ujra be?És igen jól érted, ezt szeretném elérni pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Nem értem mi a fene van, eltávolítottam a rossz kötettet ahogy a nas javasolta. De nem látja a hdd-t. Kikapcsoltam, kivettem betettem, bekapcsoltam, és továbbra is azt írja 3 rekesz szabad. Magyarán nem látja a hdd-t. wtf?
-
fulton
addikt
Bettem az asztali Gépbe ezt kaptam, Mit válasszak?
(külső rack-ben pakoltam be usb ről)[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
válasz fulton #44133 üzenetére
Erről beszéltem!
Semmi pánik! (szerintem!)
Egy lemezen, (hivatkozva Borisz76 alábbi válaszára is) nincs meg a DSM, a rendszer, ezért ez az üzenet!
Feltételezi, hogy valami történt egy lemezzel, ezért biztat a biztonsági mentésre! De ugyanez van, ha beleteszel egy, a DSM számára még szűz lemezt is. Ha tovább mész, akkor létrehozza a Borisz76 által is emlegetett partíciókat, ráteszi a DSM rendszert, majd felmásolja az adatokat. Figyelj arra, hogy milyen opciót választasz majd a továbblépésnél! Ha az egyszerű utat választod, akkor elég furcsán fog gazdálkodni a lemezekkel! Ha mondjuk egy 2 Gb-os lemez mellé teszel egy 4-est, akkor SHR kötetet fog létrehozni, tükrözi a kisebb lemezt a nagyobbra, de a kötet mérete marad akkora, amekkora a művelet előtt volt, vagyis 2 Gb! A lemez másik fele egyenlőre parlagon marad, majd ha a 4-es mellé beraksz egy másik 4-est, akkor fog a kötet mérete megnőni! -
kgymac
őstag
válasz fulton #44133 üzenetére
Ez így két SHR kötet, nem újat kellett volna létrehoznod, hanem a második 4 TB-st az első kötethez kellett volna kapcsolni. Új kötetet majd csak a 2TB-snél kellene létrehoznod (basic).
PC-n partíciótörlés után újrakezdheted az első kötet bővítését. Persze smart-ot azért kéne nézni, mert akár gond is lehet a lemezzel.szerk: pc-n GPT-t, mert >2TB
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz kgymac #44138 üzenetére
Már gondban vagyok, itt járok.
A win rack-ból egyiket sem tudja végrehajtani:
MBR : Adathiba (crc)
GPT : A megadott lemez nem konvertálható mert mérete kisebb mint a GPT lemez létrehozásához szükséges legkisebb méret.
Ezt kapom.** jó berakom a gépbe nem rack-be, hátha...
(tuttam hogy *ni fogok ezzel, hiába járom körbe ahogy tudom)
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Akkor én is kérnék egy kis segítséget
Tehát a felállás. Cél: SHR adatvédelem, a modell DS 512J.
Üres mindkét lemez, elkerülendő az adatvesztést.
Lemez 1: 1 Tb
Lemez 2: 2 Tb.Kötet 1 létrehozva SHR-re. Nade. Nem látom a lehetőséget a kötet bővítésére. Hol találom?
Lemez 2 bent.
Hogyan tovább?
Képek:A tárolókészletet menüpontban van egy olyan, hogy lemez hozzáadása, az lenne az?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
kgymac
őstag
válasz fulton #44141 üzenetére
Tedd vissza a nasba a 2. rekeszbe.
kapcsold be, lépj be admin jogú felhasználóval
indítsd el a tároláskezelőt
hdd/sdd menüben lemez2 állapotinformációk lekérdezése (smart, ezt mondjuk win alatt is lekérdezhetted volna)Nálam a raid group vagy a kötet menüben is van eltávolítás, az SHR2-t (a tönkrement kötetet) eltávolítanám. Figyelj, mert adatvesztés, ha rosszat távolítasz el. Bár úgy gondolom, idáig nem fogsz eljutni, én smart bibire gondolok.
-
fulton
addikt
válasz kgymac #44143 üzenetére
A winbe betettem hd sentinel semmit adatot nem lát a hdd ről, hogy kondició stb.. tesztelésre mennék de semmi...
lemezkezelő nem tud vele mit kezdeni..
akkor tegyem vissza a nas-ba, oké.Csak az a baj hogy a nas nem is látja mint lemez. Azt írja 3 üres rekesz van a gépben. Hiába van betolva
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz kgymac #44145 üzenetére
De. Olvastam. És te olvastál korábbi hozzászólást? Mert írtam, hogy az én rendszeremben a kötet menüponton belül nincs lehetőség a bővítésre, ezt a tárolókészletet menüpontból kellett megtennem. Amit nem láttam a leírásban, sem az összefoglalóban lévőben, sem pedig a fentebbi hozzászólásban linkelt leírásban, mert mindenhol az szerepelt, hogy a kötet menüponton belül kell bővíteni.
Idézem:
"Tároláskezelő / Kötet / Kezelés / Meghajtó hozzáadása egy SHR kötethez"De azért köszi!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
fulton
addikt
Hát, feladtam. Szerintem ez a hdd meghalt. Nincs ötletem mi lehet vele.
-
fulton
addikt
válasz Core2duo6600 #44125 üzenetére
A végeredmény a Slot 1-3 egy 3 lemezes raid 5 lesz.
És az hogy az első 4 TB már eleve SHR ben van nem számít? akkor is raid 5 lesz? -
fulton
addikt
Olyan hogy lemez ellenőrzés kötet létrehozásánál már nem kínálja fel (origi lemeznél legalábbis , csak ezt próbáltam eddig),
Írjátok hogy olvassam át az összefoglalót, én hiába olvasom ha nem olyan a rendszerem mint annak aki írta. És totál nem találom azt amit ott ír. Nem vagyok kezdő PC s, azért csak végig mennék ha úgy lenne ahogy eőttem a nas rendszeren a dolgokon. Egyszerűen nem értem így , nem áll össze a fejemben a kép.
Nekem pl nincs olyan hogy Tároláskezelő / Kötet / Kezelés / Meghajtó hozzáadása egy SHR kötethez.
Csak ezek vannak.
Szóval hol kellett volna nekem itt flecsatolni meglévő SHR kötet mellé?-------------
Én azt csináltam a második lemezzel hogy gyors, SHR kötet, ext4 rendszer, és létrehoz. Ennyi, erre összeomlott az egész kóceráj, aztán eltávolítottam a hibás kötetet ahogy a nas javasolta, onnantól meg se kép se hang a hdd-re. Sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest