Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Synology 215j fájlmegosztásával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Eddig volt egy linux szerver, adatok megosztott mappaval, es abban az almappakban voltak a jogosultságok adva különféle felhasználóknak. Tegnap nagyjából az egész napom elment, hogy ugyanezt produkáljam a Synology-n, sikertelenül. A probléma alapvetően az, hogy ha sok-sok megosztott hálózati meghajtót csinálok, akkor a jogosultságok kiosztásával gyönyörűen lépked be vagy adott esetben korlátoz.
A remálom akkor kezdődött, amikor megpróbáltam prezentálni a jelenlegi linux-os állapotot.
A dolog úgy megy, hogy a Windows PC-ken felcsatolgatják azt a bizonyos adatok mappát, és jogosultságtól függően navigálgatnak az almappákban. A synology-n létrehoztam az adatok megosztott mappát, azon belül az almappákat, próbáltam a jogosultságokat beállítani. A probléma a rendszer beépített általános users csoportja. Ha létrehozok egy felhasználót, alapesetben ebbe a csoportba rakja be. Ez nem lenne baj, de az admin ennek a csoportnak az alapértelmezett tagja. Ergo, ha az admint kiszedem a csoportból, nem férek a megosztásokhoz hozzá. Ha a users csoportnak tiltom az adatok megosztott mappához való hozzáférést, majd személyenként az almappakban megis adok, akkor az adatok hálózati meghajtót nem tudja felcsatolni, hiába kér nevet-jelszot. Sőt, az admin-t is eldobja ugye. Gondoltam megfordítom a dolgot, akkor mindenki kap hozzáférést, majd személyenként tiltok. Ez sem.
Gondoltam,akkor kicseszek a rendszerrel, csinálok egy másik user groupo-ot, ez sem oldotta meg a gondot.
Kissé ideges voltam az este már, utána olvastam, hogy ez amiatt van, mert a samba megosztás és a linux megosztás alapbeállításai eltérőek.Tud valaki megfelelő magyarázatot adni, netán valami segítséget?
Ha más nem, marad a megosztott mappák, viszont van olyan gép, amelyiken így nyolcat kéne felcsatolni...Köszi!
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Star Citizen
- Autós topik
- Windows 11
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
- Sos ! 25000 forintért eladó az összes megmaradt holmim
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest