Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Blu-ray lejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz _kovi_ #22091 üzenetére
Nos....az én meglátásom szerint :
NAS kell az adattárolásra.
Minél több lemezes annál jobb.
Nem kell egyből telepakolni 4-5-8 lemezzel.
Kezdésnek elég 2db SHR-ben és idővel könnyen bővíthető.És ahová kell , oda pedig nem média player hanem egy jobb MINI PC ( HTPC )
( Sok fajta méretben és tudásban kapható / összerakható. )
Miért is ?Mert egy asztali média player idővel elavul, szoftveresen.
( Tisztelet a kivételnek...amikkel foglalkozik a cég és fejlesztik a firmware-t ).De egy kis PC-vel nem csak filmet lehet nézni hanem böngészni, esetleg játszani is.
( Ha arra alkalmas a CPU-ba rejlő IGP esetleg dedikált VGA van benne. )PC-re lehet a leghamarabb letölteni a szoftverfrissítéseket is...
Mint írtam ez a személyes véleményem.
Mondjuk nem vagyunk egyformák lehet neked kényelmesebb egy kifejezetten "csak" filmezésre készített célhardver.....ez majd TE el tudod dönteni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
_kovi_
aktív tag
válasz Borisz76 #22102 üzenetére
Köszi! Sokat segítettél, ahova ez lenne, kimondottan csak filmet néznének, nem kell a PC-s tudás. De teljesen igazad van!!
Tudod, igazából kezdem nem érteni akkor miért kell a jóval drágább 216play. Oké, hogy 4k-t kódol, de a PH tesztben nem volt túl jónak minősítve. Azért egyre jobban hajlok a 215j+mediaplayer.
-
Madwe
nagyúr
válasz Borisz76 #22102 üzenetére
Milyen frissítés kellene egy meidalejatszora, ami nélkül elavult lenne?
Kovi, ha jol emlékszem projektorhoz kell? Ahoz azért érdemesebb mar kicsit jobb medialejatszo, popcorn hour a400 vagy dune, persze ha mar a mede8er se tetszett árban, felek ettől szívrohamot kapsz mindenesetre sztem hosszú tavon megéri, amíg 1080pt vetitesz sose fogod lecserélni azt hiszem ph a500 mar 4kt is tud amugy, jövőbe lehet fektetni
Persze nem feltetlen kell ennyire igényeinek lenni, sokan eleve azért hülyének néznek h mar akkor is sír a szám ha nem bd isot nézünk hanem sima 1080ps rippet, de na, en szeretek ezekre adni, nézzen ki annyira jol amennyire csak tud
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Videó és Hang kodek ?
Ugye mindenki csak azt látja, hogy egy film .avi vagy .mkv
De ezek "csak" konténerek amibe belerakják a videó és hangsávot / hangsávokat.Ezeken belül is sok-sok fajta variáció létezik a kép és a hang lekódolására.
Nos , ezeket a kodek-frissítéseket leghamarabb egy PC-n kapja meg az ember.
Volt annó olyan asztali DivX-XviD -s DVD lejátszóm amihez 3 hónap után érkeztek az aktuális frissítések...
és ez sem gyári volt hanem egy "csoport" összeállt ,akiknek hasonló player-ei voltak és ők csiszolták, finomították a kezelőfelületet és az aktuális kodekeket is belepaszírozták a firmware-be.Nem azt mondom, hogy használhatatlanok az asztali cuccok de előbb utóbb szembesülni fog a tulaj azzal, hogy a frissen beszerzett virágboltos RLS nem megy a gépén...
Lassan jön / terjed az x265 -s kódolás, 8 bit helyett 10 bites videosáv...és még ki tudja mit is hoz a jövő.
Ne értsetek félre mert nem szeretnék senkivel sem vitázni....csak sokan ezt sem veszik figyelembe.
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mire költi a pénzét.
Remélhetőleg megfelelő tájékozódás és mérlegelés után....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
whoever70
tag
sajnos nekem ez az ez-internet varázsló semmit se csinál, kiakadt szerintem az adatútválasztó adatok azonosításánál, rendszerkonfigurációk olvasása közben.
mobiltelefonról érdekes mód a ds video is működik, mobil és otthoni hálózaton keresztül is, quickconnect is megy, de ha a valami.synology.me oldalt írom a keresőbe, még mindig semmi.
a synology account-ban meg zöld a valami.synology.me
-
tomi5244
őstag
Feltettem a plexet a 215J-re, frankón megy, nem vettem észre, hogy nagyon beterhelné és nagyon bejön ez a borítőképes megjelenítés is.
Belső hálól a közvetítés minőségénél "eredetit" állítottam be, gondolom ez az, hogy nem transzkódol. Van olyan film (720p) amit frankón le is játszik, de van amit (szintén 720p) nagyon magas processzor terheléssel streamel - mármint a helyi gépen - felpörög a proci ventilátor is. Nem valami új a mac mini 2011-es HD3000, de fullHD val is simán elszokott bánni. Ha pl simán mappából játszom VLC-vel.
Valami ötlet? Egyébként kissé fura, hogy böngészőből kell a kliens program részét intézni, a magas processzorterhelés jelenségét én ennek a számlájára írom.
T -
tomi5244
őstag
válasz lajos75 #22115 üzenetére
Okos TV-m nincs, a 20%-ot a NAS-odra érted? Mert én a magas proci használatot az adott helyi gépre mondtam. Nálam a NAS egész alacsony, 30-40%-al beéri.
Most belenéztem pár filmbe direkt, volt köztük 1080p is, nem volt semmi gond. Egydül egynél ami feliratos, angol DTS hangal, na ott halt bele a mac mini. A többi szinkronos viszont AC3, azzal nincs gond. Ennyi számít az audiosáv?
-
psg5
veterán
válasz Chrys_ #22076 üzenetére
Windows mobile_ra is vannak ezek?
(#22091) _kovi_: 215j+ RPi2 (mint médialejtátszó) és egy Dune HD TV 101-is minden kábellel kötve.
A Dune már több éves, de tökéletes, az RPi2 összesen 20k-volt és szupper. Annyira nagy beruházás nem kell ha médialejátszót dobsz a NAS-hoz. Hozzátéve, hogy a PI esetében azért az elején be kell állítgatni mindent. Na de utána...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Synology 215j fájlmegosztásával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Eddig volt egy linux szerver, adatok megosztott mappaval, es abban az almappakban voltak a jogosultságok adva különféle felhasználóknak. Tegnap nagyjából az egész napom elment, hogy ugyanezt produkáljam a Synology-n, sikertelenül. A probléma alapvetően az, hogy ha sok-sok megosztott hálózati meghajtót csinálok, akkor a jogosultságok kiosztásával gyönyörűen lépked be vagy adott esetben korlátoz.
A remálom akkor kezdődött, amikor megpróbáltam prezentálni a jelenlegi linux-os állapotot.
A dolog úgy megy, hogy a Windows PC-ken felcsatolgatják azt a bizonyos adatok mappát, és jogosultságtól függően navigálgatnak az almappákban. A synology-n létrehoztam az adatok megosztott mappát, azon belül az almappákat, próbáltam a jogosultságokat beállítani. A probléma a rendszer beépített általános users csoportja. Ha létrehozok egy felhasználót, alapesetben ebbe a csoportba rakja be. Ez nem lenne baj, de az admin ennek a csoportnak az alapértelmezett tagja. Ergo, ha az admint kiszedem a csoportból, nem férek a megosztásokhoz hozzá. Ha a users csoportnak tiltom az adatok megosztott mappához való hozzáférést, majd személyenként az almappakban megis adok, akkor az adatok hálózati meghajtót nem tudja felcsatolni, hiába kér nevet-jelszot. Sőt, az admin-t is eldobja ugye. Gondoltam megfordítom a dolgot, akkor mindenki kap hozzáférést, majd személyenként tiltok. Ez sem.
Gondoltam,akkor kicseszek a rendszerrel, csinálok egy másik user groupo-ot, ez sem oldotta meg a gondot.
Kissé ideges voltam az este már, utána olvastam, hogy ez amiatt van, mert a samba megosztás és a linux megosztás alapbeállításai eltérőek.Tud valaki megfelelő magyarázatot adni, netán valami segítséget?
Ha más nem, marad a megosztott mappák, viszont van olyan gép, amelyiken így nyolcat kéne felcsatolni...Köszi!
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
MrCsiT
addikt
válasz Mezga Aladár #22074 üzenetére
Neked és Doky586-nak: a vadi újan telepített DSM, a windows alá felcsatolt meghajtóra nem tudta hozni a 100+ MB /s sebességet.
Ekkor tapasztaltam a korábban leírtakat, a 215j feladat elosztásáról, amit korábban írtam.1 db, nagy file-al próbáltam a másolást. A másik oldal SSD volt, gigás netes csatlakozással.
A 215j, ennyit tud.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
nagyúr
-
Elemental
addikt
A 212j-mnek 60-65MB/s volt a plafon, amíg a tés epc3925 routert használtam. Amióta átköltöztettem azt otthoni hálómat a tplink archer c7-re, nem ritka a 100 körüli sebesség.
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #22124 üzenetére
"large mtu"
Ezt sok asztali médiaplayer, TV, stb nem tolerálja... -
e-zoli
tag
Segítséget kérnék költözéssel kapcsolatban.
Jelenleg egy DS414 van 3*3 TB SHR (RAID 5) + 1 TB SHR külön.
DS214 be költöznék 2*3 TB SHR (RAID 1)-re, adatom csak 1,5 TB van. Ezen felül van még egy üres 3 TB vinyóm.Hogy lenne a legegyszerűbb a költözés?
-
Madwe
nagyúr
válasz csusza` #22121 üzenetére
Többféleképp is neki tudsz indulni. A legegyszerübb ha a user grouponak van hozzáférése a megosztott mappához, de azon belül sehol nem adsz neki külön jogot (elméletben mindenki mindent láthat)
Az adminnak se kell jogokat adj, mert ő alapból mindent láthat, őt ne tedd csoportba se meg userként se emlegesd, felesleges.Innentől kezdve viszont ami célszerűbb az az, h létrehozol felhasználói csoportokat userekből, akiknek majd azonos elérése lesz.
Ezután elég a csoportoknak írási, olvasási vagy tiltó jogokat betenned, viszonylag nagy mappastruktúra alatt is gyorsan megvagy.
(Hiszen user group enged mindent, de mondjuk a pénzügyi groupnak adsz csak egyik mappához jogokat, s minden más csoportot tiltasz, akkor csak ők fogják látni. Amire figyelj, h mindenki legyen benne vmilyen groupban, amit vagy tiltasz vagy engedsz, mert a group nélküli emberek csak a user group jogokat nézik, ami mindenhol engedélyezve vannak )
Amire figyelj, h ha egy ember több csoportnak is tagja, s az egyiknek engeded a másiknak tiltod, akkor ha jól emlékszem a sorrend számít (először tiltasz e vagy először az engedélyezett csoport van e felül - ezért érdemes mindig először az engedélyeket majd a tiltásokat megadni - hiszen ha a pénzügyiu csoport láthatja de a mérnöki nem, akkor aki mindkettőnek a tagja az látni akarja)
Remélem érthető, ha vmi nem világos írj nyugodtan privátot (vagy írj ide, ha másokat is érdekelhetnek hasonló problémák )
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Aki Foglalkozik DS RSS-el nCoreról annak működik a fő RSS link? Én nem tudom "megetetni" vele. uTorrentben direkt kipróbáltam és ott ugyanez a link megy. Mondjuk az más gépen volt, asztali win alkalmazás.
Ki tudná próbálni valaki, nála mit dob?
https://ncore.cc/rss/rssdd.xml: COOKIE:nick=******;pass=******
A csillaggal jelölt rész értelemszerűen adott felhasználóra értendő.
Köszi!
T[ Szerkesztve ]
-
-
McAdam6
aktív tag
SSD kezelésére mennyire vannak a Syno nasok felkészítve ? Trim-re gondolok.
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
3x3TB van egy 414 DS-ben. Jelenleg SHR (RAID5) -ben üzemel. Gondolkozom a RAID0-ban, mert lényegében filmek vannak rajta. A fontos adatokról meg egyébként is készítek biztonsági mentést egy külön kötetre.
Van-e lehetőség ilyenkor már egyáltalán átállítani?
Ha elkezd pusztulni egy HDD RAID0-ban, akkor van-e lehetőség kicserélni (mielőtt teljesen odalenne)? -
-
törölt tag
válasz claire78 #22139 üzenetére
menet közben adatvesztés nélkül nem fogod tudni legjobb tudomásom szerint variálni a tömböket.
a raid 0-ból ha csak kidobja a kötet de még működik, akkor lehet mákod, de alapvetően nem értem a koncepciódat...
ha csak filmek vannak rajta, akkor minek raid 0? a sebesség amit ad azt nasként főleg ha filmezel róla akkor nem fogod érezni, és csak hátránya lesz számodra mintsem előnye.
ennél már a jbod kötet is jobb ötlet, ott egymás után felfűzi a vinyókat, pl 3x3tb-ből lesz 9 tb, úgy látszik mintha egy vinyó lenne továbbra is, ha egy kiesik akkor még egy linuxos rendszer alól esetleg van esélyed visszamenteni az adatokat is.
-
-
törölt tag
válasz claire78 #22142 üzenetére
miért ne lehetne 3 lemezes jbod?
jah én néztem el, így már értemjust a bunch of disks rövidítése, gyakorlatilag annyit csinál, hogy logikailag egy vinyónak tekint többet. lehet benne minden féle fajta és méretű, bővíthető is pont ugyanígy. van x tb hely a jbod tömbben, elkezdi írni az elejét. az első vinyót. ha az megtelt folytatja a másodikon, stb. nincs benne az ami a raid 0-nál, hogy a file egy része egy vinyón a másik másikon.
ha totál megmurdál a vinyó akkor adat buksa
ha csak kidobja mert valami hibás részre futott és nem válaszol időben, akkor linux alól ki tudod menteni jó eséllyel az adatokat, ext-et az eszik jellemzően. max azt bukod fixen, ami átlógott rá vagy róla más vinyókra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz claire78 #22144 üzenetére
figy shr-ből ha nagyon akarsz meg tudod oldalni egy minimális tornával
mivel így tuti hogy van egy vinyód ami "nélkülözhető", így azt ki tudod venni a kötetből, adatvesztés nélkül. azt beteszed jbod-ba, és ráhúzol amennyit lehet. a maradéknak kéne már csak helyet találni külső vinyó, asztali gép, laptop szentháromságban, és akkor bontható a maradék is, majd bővíted velük a jbod-ot.
ez így működhet, persze ha fullon van a 6tb akkor nem segítettem sokat
[ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
válasz Quentin82 #22148 üzenetére
Azt megnézted, amit javasoltam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Blu-ray lejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest