Hirdetés
- Androidos fejegységek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz claire78 #21340 üzenetére
Pontosítanálak. Legalább az előző hozzászólásban küldött képet nézd meg!
A 192.168.1.1 az a start IP address. A 192.168.1.254 a Host IP, de nevezheted átjárónak is.
Tudod ha valahol tanácsot kérsz akkor azt vagy megfogadod vagy nem, de nem illik beírni, hogy te pont ugyanígy csináltad meg, holott totál katyvasz amit konfigként megadtál, az úgy nem működik.
Van itt egy kis olvasnivaló az ONT-ról.
Egyébként Aladárnak igaza van! (kivételesen) Ez tényleg hálózati probléma, tedd legalább Off-ba.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Telepítitek/használjátok a NAS-hoz tartozó vírusirtót? Nagyon fogja a rendszert? Ha PC-n fut már pl Nod32 és fájlok inkább PC-ről kerülnek fel NAS-ra érdemes akkor is?
F.K.T.
-
Bobbacsi
veterán
válasz Mezga Aladár #21357 üzenetére
Hát nem tudom,minden Vasárnap 10-re van időzítve az ellenörzés ekkor nem magyon szoktam filmet nézni.
Meg úgy érzem elég erős a NAS-om ( DS415+) hogy ne fogja le.
A hatékonyságáról nem tudok mit mondani biztos van jobb is de eddig nem volt vele problémám. -
Multibit
nagyúr
Telepítitek/használjátok a NAS-hoz tartozó vírusirtót? Nagyon fogja a rendszert?
Szerintem az elég nyilvánvaló, hogy a szóban forgó vastól függ, hogy mennyire fogja a rendszert. Azaz, a gyengébb NAS-okat jobban leterheli, az erősebbeket kevésbé. Hasonlóan bármi máshoz (torrent, backup, stb.).[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Nálam éjszaka ellenőriz, időzítve, minden nap hajnali 2-kor kezdi.
Mivel éjszaka dolgozom....ráér.
És fogott már meg olyan progit amit a NOD32 is "kéretlen alkalmazásnak" minősít.Nem fogja meg a vasamat....mondjuk durva is lenne ( 2415+)
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Mezga Aladár #21361 üzenetére
Sőt a PC-re nézve sem jelent különösebb veszélyt mert egy "crack" mappa tartalmáról volt szó...
Csak ugye a NOD is "kéretlen alkalmazásnak" minősíti az ilyen jellegű fájlokat.Van jó pár eredeti játékom de hébe-hóba elcsábulok egy új címhez...
Kipróbálni meg jó a virágboltos változat is.
Ha tetszik akkor megveszem. Steam és Origin fiókom is van de igazság szerint az utóbbi időben szinte csak a Wargaming féle World of Warships-el tolom.
Valamiért nagyon bejött.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
veterán
Sziasztok
Gyári DS appot használom torrentre, elég sok torrent van bent, de az oldalon látom hogy 25-el kevesebbet seedelek, szóval kb. 25 unregistered torrent lehet a kliensembe. Sajnos a DS ezt külön sehogy sem jelzi ki.
Van valami tippetek hogy lehet(ne) kiszűrni az unreg torrenteket? Legalább itt is pirosra átválthatna a státusz, de ugyanúgy kékkel jelzi ki.
Persze azon kívül hogy egyesével átnézegetem őket hogy a tracker státusza mi.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Borisz76
veterán
válasz jozsi252 #21363 üzenetére
Pedig csak a tracker státusz ellenőrzésével lehet megállapítani....
Én sem találtam más megoldást eddig.
( Több mint 200 tori van bent most is )
Havonta 1x szoktam ellenőrizni ..ha nem felejtem el[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Torrentes kérdés....
Nálatok is megállt az "nMag" oldala hajnali 2 óra környékén.
Kizárt , hogy azóta nem tettek fel semmit !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Köszönöm.
Akkor a hiba az "én" készülékemben van.Csak azt nem tudom, hogy mi....
Olvasgatom a PH-t, kommentelgetek, Origó-s cikkeket olvastam, weben nézem a NAS töltögetést, Google maps-on meglestem egy kínai rakétakilövő állást és a Word of Warships-el is nyomtam vagy 2 órát.ÉS akkor az NC oldala....miért is szarakodik ?
100 Forintos ( nálam euró van ) kérdés.
Mod : Explorer alatt is ugyanaz a szituáció fogad !
Restart lesz és megnézem megint.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Adott a nason pl 5 db mappa a gyökérben. Hogy tudom azt megcsinálni hogy egy 6. mappába felcsatolom az előző ötöt.
-
Borisz76
veterán
válasz Borisz76 #21369 üzenetére
Restart sem segített és a Hide IP-t is aktiváltam...hátha a Németek kavartak be valamit.
Több országból elérhetetlen de ha be is jön valamelyik másik országból a NC oldala akkor is a 2 órás utolsó feltöltés fogad.Nem értem.
Köszi az infót Bobbácsi !
[ Szerkesztve ]
-
Serricon
senior tag
válasz Borisz76 #21372 üzenetére
Van néha ilyen, általában pár frissítés megoldja, most nem.
Naplózás mutatja az újakat, meg is tudom nézni, de a letöltéseknél nincsenek ott nálam se.
Várj türelemmel, megoldódik mindig.(#21364) Borisz76:
Megy a gyári DS-el is a Transmission Remote GUI, abban látni külön csoportban a hibás torrenteket, elég ránézni, mind kijelöl és törlés.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21370 üzenetére
Pl. létező mappák:
/volume1/filmek1
/volume1/filmek2
/volume1/filmek3
/volume1/filmek4
/volume1/filmek5mkdir /volume1/osszes_film
cd /volume1/osszes_film
ln -s /volume1/filmek1 fimek1
ln -s /volume1/filmek2 fimek2
ln -s /volume1/filmek3 fimek3
ln -s /volume1/filmek4 fimek4
ln -s /volume1/filmek5 fimek5 -
tomika
aktív tag
Sziasztok!
Két DS215J NAS-om van két külön hálózaton (DSM 6.0 beta 2-vel). Az egymás közti kommunikációt úgy oldottam meg, hogy a "NAS A"-n a File stationben webdav kapcsolatként (5006, https) felcsatoltam a "NAS B"-t. Két napja újratelepítettem a DSM-et a "NAS B"-t, azóta nem tudom a "NAS A"-ról elérni őt (a korábban hozzáadott kapcsolat nem működik, és új kapcsolatként csak connection refused-et kapok).
Viszont a macbookomról minden probléma nélkül meg tudom nyitni webdav kapcsolatként a "NAS B"-t ("NAS A"-t is). Emiatt kilőném a lehetséges ddns, port forwarding, fw problémákat. Úgy is kipróbáltam, hogy teljesen kikapcsoltam a NAS tűzfalat, de az se segített.Van valakinek ötlete mi okozhatja a problémát?
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21376 üzenetére
Úgy érted, hogy a soft linkek megmaradnak a NAS újraindítása után is? Igen, megmaradnak.
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21378 üzenetére
Passz. Próbáld ki!
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21380 üzenetére
Sajnos a File Station nem látja a soft linkeket, csak a hard linkeket. Ez utóbbiak csak fájlokra alkalmazhatók.
-
Mezga Aladár
veterán
Na müxik egy lemezen belül. Ugyan ezt hogyan tudom több lemeze esetén?
-
Multibit
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21382 üzenetére
A hard link csak lemezen belül működik. Lemezek között csak a symbolic (soft) link használható.
-
Borisz76
veterán
válasz Serricon #21373 üzenetére
"Megy a gyári DS-el is a Transmission Remote GUI, abban látni külön csoportban a hibás torrenteket, elég ránézni, mind kijelöl és törlés."
Nálam a NAS-on jelenleg a DS fut.
Korábban telepítettem a PC-re a TM Remote GUI-t.
Most kipróbáltam de nekem nem sikerült csatlakoznom hozzá.Részleteznéd ...ha megkérlek ?
Köszi !
-
Serricon
senior tag
válasz Borisz76 #21384 üzenetére
Mivel a DS is Transmission, ahhoz hasonlóan rendelkezik egy settings.json konfiggal.
/usr/syno/etc/packages/DownloadStation/download/settings.json
(Én WinSCP segítségével jelentkeztem be és fértem hozzá a rendszerfájlokhoz, ehhez előtte SSH elérést kell engedélyezni a DSM-ben)
Letiltod a whitelistet, és már fel is tud csatlakozni.
"rpc-whitelist-enabled":false,De mivel a DS szeret szívatni, minden indításkor kitörli és újragenerálja ezt..
/var/packages/DownloadStation/scripts/start-stop-status fájlban van egy ilyen sor:
rm ${PACKAGE_DIR}/etc/download/settings.json
ha ezt kikommenteled, akkor nem fogja piszkálni a konfigot.Én már egyszer végigszenvedtem vele, mert szerettem volna az eredeti gyári cuccal használni, de annyi szopás mire használhatóvá teszi az ember, és még akkor is lassabb, macerás, hogy inkább maradtam a jól bevált Transmission-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Bobbacsi
veterán
Azt hiszem maradok a DS-nél és a tracker nézegetésnél
-
Serricon
senior tag
válasz Borisz76 #21388 üzenetére
Ugyan csak nem visszariadtunk? Nem is olyan bonyolult..
Előtte is évekig Transmissiont használtam Ubuntu szerveren, megbízhatóan működik akár több ezer torrenttel is, nagyszerűen átlátható, kezelhető a GUI-val.
Ehhez képest a DS sehol nincs a webfelületével, abban kotorászni, lapozgatni.. 10-20 megosztás fölött szerintem alkalmatlan a feladatra.
Most még nálam sincs a TM-ben pár száznál több, de eddig minden rendben, egyedül a nagy cache méretet nem szerette a DSM.[ Szerkesztve ]
-
Serricon
senior tag
válasz Multibit #21390 üzenetére
Anno 2GB cache-el használtam Ubi alatt, akár hónapokig is futott, csak frissítéskor resiztem néha.
DSM-ben most összesen van 2GB RAM, próbáltam 1GB cache-el először, de mind elfogyott.
Lentebb vittem 512MB-ra, ott már maradt egy kicsi, de ha egyszerre hozzáadtam több feladatot akkor kifagyott az egész rendszer, elérhetetlen volt a DSM is, reset.
Most 256MB cache van megadva neki, és úgy van 44%-on hogy más nem fut mellette, ez az egyetlen csomag, de stabil. Később tervezem még hogy bővítek virtualizálás miatt, aztán kitesztelem hogy a sok cache, vagy a "kevés" RAM a gondja, addig így marad. -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Régi Syno-mról újra migráltam. A régiből kivettem mindkét lemezt, betettem az újba, és migrálás után minden ugyanúgy működik. Na most ha el szeretném adni a régit, van még bármi teendőm azzal, reset vagy ilyesmi? Vagy pedig ha a vevő beletesz egy új lemezt, akkor úgy is újratelepül a rendszer, és minden gyári állapot lesz.
Köszi!
-
hami85
tag
Sziasztok!
NAS-t szeretnék otthoni használatra vásárolni, ebben kérnék segítséget.
Ezt néztem ki magamnak: SYNOLOGY DiskStation DS215J
A TV esetén van PLEX app, azzal szeretném összekapcsolni a TV és NAS egy hálózaton lenne, vezetékkel összekötve. Jó lehet erre a célra ez a NAS?
Köszi előre is. -
Bobbacsi
veterán
válasz hami85 #21394 üzenetére
Nem tudom mennyi az az összeg amennyit szánsz a vásárlásra én inkább a DS 215+ javasolnám.
[link] itt láthatod az eltérést a két NAS közt.Nekem volt 215j-m de a Plex-et nem próbáltam rajta Lehet hogy kevés lenne a 800MHz-es proci és az 512Mb memória,ha még valami mást is szeretnél kezdeni a NAS-al ( torrent ....stb )[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves:
Miért van, hogy fel szeretnék venni egy újabb mappát videók közé Kodi alatt, de ahol a többi van ott nem látja? NAS-on van minden, amit már felvettem és ez is amit nem tudok. Nas-on mindegyik mappa ugyanúgy van beállítva.
Mit tévesztek el nagy valószínűséggel, mit kellene NAS-on esetleg beállítanom?F.K.T.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Mezga Aladár #21348 üzenetére
Köszi, később tudom csak kipróbálni, meglesem majd.
Arra van ötlet, hogyha DSM-ben beállítok X órát, hogy seedeljen, mégsem áll le a feltöltés amikor eltelik? Más is használja ezt az opciót? Működik?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC Intel i5 13500 / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti / 512GB NVME SSD / 1TB HDD / Beszámítás / Garancia
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest