- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apophis
őstag
válasz SOAD19 #272799 üzenetére
Nettó 1M még nagyon nem középosztály, az kb. egy tisztességes megélhetés. Ebből ma nem lesz jól szituált helyen családi ház, nyaraló, párévente két új min. középkategóriás kocsi, évi 3-5 1-2 hetes nyaralás, ami a középosztály alja.
All was naught but to serve the void...
-
addikt
válasz bigmasterg #272801 üzenetére
Par honapja beszelgettem egy ismerosommel orakrol es meselte, hogy vett a baratnojenek ajandekba egy nem olyan draga orat, csak 1milla volt... Nem irodai dolgozo, nem NER lovag, nem orokolt kastelyt. Siman belefert neki, egy havi fizu.
-
addikt
válasz SOAD19 #272805 üzenetére
Ez a kozeposztaly definicio szinte ertelmezhetetlen a mai Magyarorszagon sajnos. Annyira szet van szakadva a tarsadalom, hogy sokan kozeposztalynak erzik magukat, pedig csak nem halnak ehen. Tolunk nyugatabbra egy luxusora pl. boven nem gond az also kozeposztalynak sem. Hogy a temanal is maradjak.
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz lenox #272808 üzenetére
Igen, és a KSH vagyis a kormány szerint a magyar családok átlagosan 20 millió forint feletti megtakarítással rendelkeznek. Azóta is keresem ezt a 20 millát de sehol sem találom. Az átlagkereset nem túl beszédes szám, ha a milliárdosok fizuja felnyomja. Na de befejezem az offot.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
driv4r
aktív tag
Upszi, bocsika.
[óvatosan kihátrál, mert a pénzhez egyáltalán nem ért, ami abból is látszik, hogy órákra költi, mert azokat viszont szereti; szívesen olvasgatna is róluk, már ha tehetné, valahol]
-
lenox
veterán
Nem tudom, mit akarsz ezzel mondani. Mert a 'sehol nem talalom' arra utal, hogy szerinted nem igaz. Csakhogy szerintem ez a bevallott jovedelem alapjan van, tehat en arra szavaznek, hogy igaz. Es mellette azt is gondolom, hogy nem bevallott jovedelem, es nem berjovedelem is van, tehat a valodi atlag efelett lehet. Nade ha az a bajod, hogy a milliardosok fizuja felnyomja (egyebkent nem hinnem, hogy a milliardosok bevetele nagyreszt fizetesben lenne, mivel van mas lehetoseg is, ahol kisebb az ado), erre tok egyszeru megoldas van, hogy pl. a mediant kell nezni, nem az atlagot. Nem en kertem, hogy az atlagot ird.
Amugy szerintem 2 havi jovedelem is eleg jelentos, mezei ember arra is egy evig sporol, ha nem tovabb. En biztos nagyon meggondolnam, hogy egy evi munkam gyumolcset mire csereljem, szoval csak ha tuti a szerelem, akkor vagnek bele.
-
tag
válasz Veron #272789 üzenetére
Nem szerettem volna "átlagkeresetes" lavinát indítani, egyszerűen csak az alapján aspektáltam, hogy a felsorolt paraméterek (COSC, titán, 300m...) alapján más a konyhájában mennyiért főz hasonlót.
Seiko Prospex S23635J1 2700 eur
Oris Aquis Titanium Date 2500 eur
Zodiac Super Sea Wolf Pro-Diver Titanium 2500 eur
Epos 3504 Titanium 2600 eur
.... sorolhatnám. CW - kupon és az is 2450 eur. Ez most a áruk kb.... sajnos, de ez van."there are more jacks then one at the fair..."
-
driv4r
aktív tag
válasz djeperto #272813 üzenetére
Azért már 1000 körül is vannak titán búvárok, már ha ez a heppje valakinek.
[link] [link] [link] [link] [link]
Persze ehhez úri huncutságnak kell gondolni a COSC minősítést, ld. WLTP hatótáv.
Ezt én könnyűszerrel megteszem, mint az alsóbb jövedelmi kvintilisekben tanyázó, visszaeső órázós életvitele alapján akár lumpenprolinak is minősíthető gyanús alak, ld. osztálydüh és társadalmi ellenállás.
A METAS meg maga a pokol, a rendszerszintű patriarchális elnyomás eszköze.
-
-
tag
válasz driv4r #272818 üzenetére
Azért egy NH35 ne hasonlítsunk össze egy COSC szerkezettel... de elvégre beli kelhattek egy titán San Martint is... vagy még nem tudják a ferde... szemöldöküek megmunkálni, lekoppintani azt?
.... had induljon meg a szócsata"there are more jacks then one at the fair..."
-
driv4r
aktív tag
válasz djeperto #272819 üzenetére
Békepártiak vagyunk, csak semmi szócsata:) Off-ba is teszem gyorsan, mert elég partikuláris a téma.
Személy szerint én nem vagyok San Martin-vallású, csesztetem is őket állandóan, ma például kétszer is beléjük rúgtam az elvetélt premizálódási próbálkozásaik miatt.
Továbbra is a békesség és a konstruktív párbeszéd jegyében azért ránéztem az általad javasolt órákra, fogalmazzunk úgy, találtam COSC szerkezet felhasználására utaló lehetséges jeleket.
Seiko Prospex S23635J1
Kiváló japán kvarc szerkezet (7C36), nyilvánvalóan örömmel adták meg neki a svájciak a COSC minősítést.
Oris Aquis Titanium Date
Cal 733, leánykori nevén SW200. Belőhető pontosra, de hivatalosan nem COSC.
Zodiac Super Sea Wolf Pro-Diver Titanium
Na ez trükkös lesz. Cal STP3-13, a méltán híres Fossil tulajdonában álló STP-től. Nem egy direkt ETA-klón, hanem jó eséllyel egy ETA-klón Sea-Gull klón... Viszont, ha utána biggyesztetted volna a Limited Edition szűkítést, az abba a modellbe tett werket valóban elküldték minősítésre, az COSC volt. De ezt az aprócska kiegészítést nekem kellett az én angyali jóindulatommal megtennem, a világbéke érdekében:)
Epos 3504 Titanium
SW200, mi más. De itt is Neked kedvezek, ha azt írtad volna, hogy Epos 3504 Titanium COSC LE, akkor jogos lett volna, valóban volt egy ilyen 300 darabos limitáció. De sajnos nem ezt írtad:)
Szóval négyből jóindulattal kettő, az azért nem is olyan rossz. Peace, love, happiness:)
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz driv4r #272821 üzenetére
A kvarc nekem is feltunt. De amugy 2000+-ert ahogy fent irtam, csak ha megvan a kemia, akkor meg COSC vagy nem COSC, tok mindegy. Mondjuk nekem fenykepen nem neznek ki jobbnak a Steinhartnal, tehat en inkabb 660-at adnek erte, mint 2500-at, de hat ezert szamit a kemia. Mondjuk a titan Yacht-Masterert 15k-t adnek. 25-30 at nem, egyelore retail folott feldughatjak.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz driv4r #272821 üzenetére
Respect, mint mindig.
Igen, kihagytam a teljes elnevezéseket, így pontatlan, de aki "tudora" a témának, mint te, az könnyen rájött a turpisságra
Ennek örömére. Mai óra. Az egyik első CW Trident PRO COSC SW200-al
Ezt a modelt 2012-ben dobták piacra, 500 db limit. 2015-re ki is futott.
Kis ismertető CW rajongóknak
735 font volt, és nem titán.
2015 ben átlagban 430 Ft volt egy font, tehát cc 320.000 Ft-ba került az óra (kint).
2012-2015 ben 223-247.000 Ft volt a bruttó átlagbér (2023-ban 589eFt)
De ami a számomra (és lehet mindenkiére) lényegesebb, hogy 2013-ban egy 68 m2-es 2008-as téglalakást 10 m2 erkélyel és fedett kocsibeálóval Szegeden 13 m Ft-ért vettem... most 50-60 között mozog.
... akkor mi is és hol van alul/túlárazva?
kb. ebből indultam ki, és a hasonló minőségű órák árainak a növekedéséből az elmúlt 10 év alatt.PEACE
#272820csabiks
Minden LOUPE magazinhoz kapni szoktam egy 150 eur vouchert, ami a teljes árú órák vásárlása esetén beváltható."there are more jacks then one at the fair..."
-
lenox
veterán
válasz djeperto #272825 üzenetére
Szerintem biztos, hogy nincs tularazva, es szerintem nem is jo megkozelites atlagfizeteshez, ingatlan arakhoz, vagy mas javakhoz hasonlitva latolgatni, hogy tul van-e.
Amit irtal hasonlo orak, az jo osszehasonlitas. Nyilvan szubjektiv, nekem a listaban kb. az Oris jonne szoba ellene, tehat mindenkepp a lista elejere tennem.
Ezen kivul meg egy novekvo aru listat neznek, hogy ott melyik mennyire eri meg a felarat. Tehat pl Steinhart - CW - Pelagos - YM vonalon melyik upgrade erne meg (ez is szubjektiv nyilvan, meg biztos jobb listat tudsz mondani).
-
tag
válasz lenox #272826 üzenetére
Ez a hozzáértő hozzáállás
Jó a tól-ig felsorolásod. Mint tudható Ti-BZI vagyok, és mechafanatikus
Számomra ebben a tól-ig felsorolásban a Pelagos az etalon.
Arany középút talán?
Upgradelés miatt távozott tőlem annó, csak azért nem bántam meg, mert egy Ti GS-be "olvasztottam" be.
Azóta sóvárgok utánna, de még nem jött el az a pillanat, hogy megvegyem újból (vagy nem jött szembe velem egy kihagyhatattlan ajánlat )... majd.
emklékkép... a CW még megvan:
... igen! Tudom. Sz@rul fényképezek, óriásinak tünnek az órák, de 20-as csuklóm van, néha még egy kicsit +os is[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
hdanesz
őstag
A Spinnaker is belépett a meteoritos világba. 50 darab...ennyi és nem több.
Ha jól emlékszem, ez ugyanaz a meteorit lehet amit a Bulova pakol a Lunar Pilot speckó kiadására? -
batmun
csendes tag
válasz andrew01 #272713 üzenetére
Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem, először is szeretném megköszönni Nektek a hosszú üzeneteket, segítséget.
Lehet kicsit off volt, mivel vintage órának számít, ezért elnézést.
Őszintén szólva szeretnék valami az én ízlésemnek megfelelő, hasonló méretű órát, ami ha van rá esély analóg. Köszönöm az ajánlásokat, talán a Seiko egészen tetszik, de akkor már inkább valami Omega szerű.Írtam az ajánlásodra, hogy esetleg valamilyen órás-mester megtudná-e nézni az órát vásárlás előtt, erre viszont azt a választ kaptam, hogy a jászberényi egyik órás-műszerész nemrégiben vizsgálta át, aki azt mondta, hogy rendben van. Szétszedve nem volt, ugyanis elmondása szerint tökéletesen jár, nem lenne értelme.
Mit gondoltok erről?
Illetve azt is említette a kolléga itt fenn, hogy kicsit lutri ilyesmi órát venni. Esetleg kitudnátok fejteni az érveket-ellenérveket, illetve természetesen mindenféle ajánlást elfogadok.
Ahogyan ti is említettétek laikusként vagyok itt, (bízom benne, hogy ezt tudom majd kicsit javítani) így bármi érdekel, amit tippként tudtok Nekem adni.Köszi mégegyszer!
Üdv, Ádám
-
mrke
újonc
Sziasztok
Meg érkezett az Orientem. link
-
RetroAnalóg
kezdő
A Michel Herbelin és a Luminox óramárkákròl mi a véleményetek, tapasztalatotok?
-
driv4r
aktív tag
válasz RetroAnalóg #272837 üzenetére
Érdekes párosítás. Tapasztalatom egyikről sincsen, a
véleményemetelőítéleteimet inkább megtartom magamnak, főleg a Luminox esetében, mert nem akarok konfrontálódni pl. ennek a szubkultúrának a vérmesebb tagjaival.Inkább azt kérdezném vissza, miért nem egy konkrét típusra vagy modellre kérdezel rá? Nem 'óramárkát' fogsz viselni, hanem órát.
-
tag
válasz RetroAnalóg #272837 üzenetére
Szia,
Volt és van is pár Luminox órám.
Nagyon széleskörű a kínálatuk, az egyszerű resin quartz óráktól kezdve a komolynak mondható kolabokig (mint pl. a befuccsolt XCOR aerospace, vagy a kedvenceim közé tartozó Lockheed MARTIN kolab). Ezekben megtalálható ETA, 7750, sőt még az ETA 988.333 anadigi szerkezet is, ami (igaz picit módosítva) megtalálható a Breitling Emergency-ben és Aerospace-ben is. De volt brutál búvárjuk is, mint pl.: a DEEP DIVE AUTOMATIC ETA 2826-al Scott Cassel kolabban.
Pár képecske:
P-38 7750
XCOR Aerospace titán Scott Cassel nehézbúvár
Még egy pár quartz Lockheed MARTIN kolab (F16 és titán F22 Raptor)
... és sajnos szerintem ilyenek már nem lesznek, marad a Bear Grylls és hasonló kolabok resinből#272838driv4r
Igen.... az újkori Lumi Szábkálcsör az már egy más tészta[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
driv4r
aktív tag
válasz RetroAnalóg #272840 üzenetére
A Herbelin órákat semmiképpen nem nevezném bossi vagy hilfigeri értelemben vett divatórának, legalábbis nem SS-uniformis vagy alsógatya-bizniszre alapozva csináltak egy plusz márkakiterjesztést. Francia családi cég, csinos, néha gentás tokokba tokoznak svájci szerkezeteket, gondolom szenvednek is erősen az ismeretlenségük miatt. Ez egy korrekt írás, hébe-hóba WUS topikokban is felbukkan a nevük. Ha megtetszik, nyugodtan vegyél ilyet, se leköpni nem fognak miatta, sem hasra esni előtte. Szerintem, teszem hozzá teljesen feleslegesen.
A Luminox márkát djeperto már méltatta, legit brand, a Mondaine csoport része. Több modelljük is MIL-SPEC minősítésű, de azért az nem egy megugorhatatlan akadály. A trícium-csöves index biztos hasznos dolog, de fórumokon néha elhangzik, régen jobbak voltak. Ránézésre strapabíró, itt egy
marketingtesztelős írás. Ha egy péemcében dolgoznék, inkább olcsó Casiot használnék, ezért se annyira szimpi a Luminoxnak ez a fotel-túlélős, hétvégi military operátoros körítése.De az legyen az én bajom, biztos csak vékony a csuklóm és irigykedem.
-
Puculo
aktív tag
Na még a végén én húzom ki őket a szarból ha megveszem az órám.. [link]
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
baal-amiga
senior tag
Sok böngészés után béjen lőttem klassz szíjakat; az alis daraboknál többe jön ki, de amikor megérkeztek, láttam csak, hogy OEM irregular"" darabok.
Az Omega szíja Nomos Shell Cordovan, 80€ helyett 31, rá lett nyomva más a logozott részre.
A Laco 60 € helyett 15, a márkajelzésbe bele lett ütve 3 vonal.
Szíjmániás vagyok. Vállalom."God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
driv4r
aktív tag
-
addikt
Tegnap megjött a series 8 óra. Sajnos a ráma széle 1 óránál le van verve. Bosszantó, hogy így elküldik. A német Montredo órás oldalról rendeltem, ahol leírják magukról, hogy kiemelten figyelnek erre. Két opciót javasolták. Vagy partial refund vagy csere. Természetesen cserét kértem. Ingyenesen felveszik nálam és küldik az újat, de azért bosszantó, hogy ezzel megint hetek menek majd el.
My name is Bond, James... Dean.
-
Churpik
tag
Lehet, hogy boltban volt kitéve, és felpróbálgatták a leendő kedves vásárlók, vagy újságíróknak, YT influencereknek lett kiadva előtte. A Series 8-nál az óra nincs külön becsomagolva a fekete fedeles dobozban?
Acél toknál ez kőkemény asztal széléhez vágás, legalább. Ha a jobb kezedre veszed fel kb ott lesz a lepattanó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest