-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew01
tag
válasz batmun #272689 üzenetére
27 értékelése van, ami mind pozitív, személyesen adná át, ezek mind jó jelek.
Általában az ilyen hirdetésekben írják mennyi a járás eltérése egy napra lebontva - ha 1 percen belül, akkor jó állapotra utalhat, ha 3 percen túl, akkor már lehet, hogy szerviz igényes.
Erre érdemes rákérdezni, ill. hogy mikor volt utoljára szervizelve, van-e tudomása róla.
De Flx jól írja, ilyen értékben már mindenképp együtt be kell sétálni egy óráshoz (akinek van tapasztalata ilyen/hasonló órával), ha azt mondja jó állapotban van, akkor kb. reális is ez az ár érte, ha azt mondja ráférne lassan egy szerviz, akkor rögvest több 10k alkualap. De rögtön ki tud szúrni rajta olyan anomáliákat, hogy eredeti-e benne minden alkatrész, pl. egy nem eredeti korona is már jelentősen csökkentheti az értékét.~60k alatt kicsit kisebb a súly a dolgokon: az ember húz rajta párat - érzi, hogy mennyire vajszerű avagy be van ragadva a szerkezet, hozzá teszi a füléhez, hallja hogyan ketyeg, nézi a mp. mutató járását, kicsit fürkészi a kopásokat.
Hasonló kaliber alatt mit értesz - ár, küllem, presztízs?Még egy dolog - én nem szeretem, ha teljesen felhúzva vizsgálhatok egy vintaget, mert ilyenkor rögtön szkeptikus leszek, hogy 'lehet nem akarja az eladó, hogy a felhúzásból következtessek dolgokra'. Ha meg én vizsgálódom, akkor mindig mondom a másik félnek, hogy 5-6-ot húzok rajta (nem többet, hogy a következő vizsgálódó is tudjon húzni rajta, mondjuk egy börzén).
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz batmun #272693 üzenetére
Nos, ha csak a forma tetszik, akkor számos más hasonló óra szóba kerülhet. Érdemes lehet Marketplacen, ebayen (Európára szűrve) vagy vaterán körbe nézni vintage karóra/watch kereséssel. (De akár orosz régi óra is szóba jöhet, azokat lényegesen olcsóbban be lehet szerezni és szerintem hasonló tartósak; vannak orosz órás csoportok is facen, nagyon csinos darabok is fellelhetők ezekben)
Most hirtelen 5 perc alatt találtam 4 impozánsat:
Longines vintage - 199k, 35mm, ez automata, így a napi felhúzással sem kell foglalkozni (de ezeket túl sem lehet húzni, nem vonatkozik rá az a cécó, amit tegnap fejtegettem), szerintem szebb állapotú is mint az Omega, továbbá Bp-i, könnyebb a szervizt meglátogatni adott esetben.
Delbana - egy mezei szép svájci, 88k, kézi húzós, ezeknél a ebayeseknél ráadásul alkudni is lehet!
Seiko 1972ből - Gyönyörű kis automata japán, 164k
Longines - még egy szép Longi, 176k
Utolsó három az 36mm - ez korrekt méret vintageben, ha keresgélnél erre is figyelj! (34mm még jó lehet, de ez alá már nem mennék)Szóval, igen sok szép állapotú óra van a piacon, ezen eladók többségének ebayen 100% az értékelésük(erre is figyelj), ez szinte már garancia, hogy nem zsákbamacskáról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest