- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brada:D
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Max 300 ezer, ha olcsóbb az nem probléma.
-új és használt
-Kvarc
-Mindennapos viseletre,
Méret:41mm
Narancssárga szilikon szíjjal szeretném hordani a leendő órát.
Kinézetre ilyesmikre gondolok, inkább a Hamilton stílusa tetszik jobban, vagy a kettő ötvözete.[ Szerkesztve ]
Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
Veron
addikt
Tapasztalat vagy képek utáni vélemény? Szinte mindenhol azt olvasom, hogy a Rouleaux szíj baromi kényelmes.
@No..01: 16 cm, plusz tetézi, hogy nem szeretem a nagy órákat. De pl. CW 12 36mm-es változatát már én is kicsinek éreztem."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
addikt
válasz Veron #272202 üzenetére
Tapasztalat. Az internet nepe minden hulyeseget ossze tud irni. A Santos-ra is irjak, hogy milyen jo az a bracelet, nekem meg a hajam hullik tole olyan borzaszto. Utalom mindig ezt irni, de jelenleg a Rolex oyster vagy jubilee az ami a teteje most. Mostanaban a Tudor-nak is engednek egesz jokat gyartani, az uj BB36 jubilee utanzata eleg jo.
Egyebkent vastag csuklon nem annyira szokott ez kritikus lenni, de vekony csuklon nagyon kijonnek a kulonbsegek. Pl. az endlink merete, a bracelet merevsege, mennyire drasztikusan kezd lefele menni az endlink es akkor meg arrol nem is beszeltunk, hogy egy 13-14mm feletti vastagsagu ora mennyire nem mukodik a vekony csukloval, vagy egy rossz tokforma. Ilyen moka ez, ha vekony az ember csukloja.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
A Santos-ra is irjak, hogy milyen jo az a bracelet
Nekem van Santos is meg Oyster is, nagyon jo a Santos bracelet. Viselve nem jobb, mint az Oyster, kb. ugyanolyan, de tudasban (egy mozdulattal csere, szem ki/be rakas is konnyu, bar azt meg sosem csinaltam) meg sokkal jobb. Neked mi benne a szornyu? -
fagyalllo
őstag
Új 36,1 mm-es King Seiko modellek, SPB457 (SDKS027 JDM) kék, SPB459 (SDKS029 JDM) zöld, SPB461 (SDKS031 JDM) bordó [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
lenox
veterán
Miert ne lenne, masik iranyba kell gorbuljon, senkinek sem konkav a csukloja. Milyen helyzetben lenne szukseg arra, hogy kifele ennel jobban gorbuljon? De akkor probaltad egyaltalan? Mert ez gondolom nem a te orad, hiszen nagy is rad, meg nem is koltseghatekony (15 misi), szoval nem lenne ilyened, ha utalnad.
-
addikt
Too cool for school
My name is Bond, James... Dean.
-
-
-
Taylor79
tag
Casio EFV-100 új színekben: Casio.com
[ Szerkesztve ]
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Szeretném az okosóra és Bering 14240-128 órámat kiegészíteni egy régi hatású, letisztult mechanikus órával. Régóta vágyom rájuk, de most már egyre közelebb értem a megvalósításához.
A legfőbb vágyam egy ZEPPELIN 8652-5 lenne, de ez túl drága még nekem, de remélhetőleg egyszer sikerül megvalósítom.
Van egy olcsóbb Zeppelin 8064-5_N ami szintén tetszik és ez megfizethető kategória lenne nekem, de ha jól olvasgattam utána, akkor érdemes a Citizen-Miyota 8215 szerkezetnél kicsit magasabbra lőni ha hosszútávra tervez az ember?!Ezután találtam rá az Iron Annie 59543 típusra, ami szintén nagyon bejön külsőre és a ETA 2824-2/SW 200 szerkezetről már sokkal jobbakat is olvastam.
Megtudjátok erősíteni, hogy érdemesebb ez utóbbit beszerezni valahonnan, arra hosszú évtizedekig jobban lehet számítani?
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
stellaz
veterán
Én teljesen laikus vagyok, mechanikusból csak egy Seiko 5 automata órám volt az elmúlt evekben, de szerintem ez a hosszú évtizedekre tervezett óra az kb úgy néz ki, hogy 5 évente el kell vinni karbantartani soktízezerért, ha leejted, megütöd, beázik megintcsak veheted szervizbe horror áron, stb.
-
bigmasterg
addikt
Most vettem észre, hogy Omegánál lekerült a honlapjukról a Railmaster.
Rákeresve már tavasszal abbahagyhatták a gyártását.
Nem is tudom van-e most az Omegának rendes, forgatható lünetta nélküli toolwatch formájú órája.Netes kép, gyászjelentés gyanánt:
-
őstag
Még mindig nem tudok leszakadni az egy mutatós órákról. Van már egy... De az fekete számlapos quartz... divatóra.
Találtam egy durván megírt ellenszeles vélemény ezekről.
De a végén van egy érdekes felhúzós belorusz 1 mutatós 2 pálcás áron hirdetett óra.
Luch One Hand
15 köves kézi felhúzós és gombokért adják. Pl. Amazon.
A szíjat nyilván cserélni kell rajta... De már a kosárban van.Szerintem az ilyenek továbbra is jók, mint alkalmi vagány viselet.
Gyártó szerint ez az egyik turista vakító, best seller órájuk: "One-hand watch is the bestseller of Minsk Watch Plant. This watch is popular not only among Belarusians, but also among tourists visiting Belarus. And this is one of the best gifts you can give to friends from other countries."
Meliora sunt bono inimica
-
fagyalllo
őstag
Becsapós, mert nagyon hasonlítanak, a japán honlapon megnézve látszik az összes modell: [link]
A 6R szerkezetesek között két forma van és mindkettőből két méret. Először az íves végszemes kicsi jelent meg dátum nélkül, majd jött a dátumos 39 mm-es.
Az egyenes végű szíjasból először a nagy, dátumos jelent meg, most pedig a kicsi, dátum nélküli.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
nagyúr
válasz bigmasterg #272227 üzenetére
Nem olyan nagy gond. A Ball-nál továbbra is van hasonló kivitel. Akár csillagszórós tricium piláccsal.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bigmasterg
addikt
válasz Polarstar #272230 üzenetére
Railmasterben ugyanaz a master chronometer Co-Axial 8800-as szerkezet volt, mint a 300M-ben, vagy aqua terrában.
Ballra gyorsan ránézve ETA 2892-es szerkezetet látok. Ballhoz még nem volt szerencsém, de szerintem nem összehasonlítható a két óra, másik piaci szegmensnek készül.
Akkor már hamarabb vásárolnék a Nivada Antarctic szériából, de ez nyilván személyes preferencia.pl
vagy:
-
Laby
őstag
válasz fagyalllo #272225 üzenetére
Jól hangzik, ha a Citizen-Miyota 8215 mellett döntenék, akkor spórolnál nekem jó pár tízezer forintot.
Értenek is ehhez a szerkezethez több helyen, alkatrészek is vannak hozzá bőven?
Nem vagyok jártas az órák szervizelésébe, szívesen viszem átnézetni, átkenni amikor szükséges, csak hogy sokáig működjön.
Milyen áron dolgoznak általában az órások? Egy 90 ezer forintos órára évente ~30 ezret rá kell költeni átnézésre vagy azért nem ilyen aránytalan a sztori?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
rbalint88
addikt
5-8 evente 20-500ezret oratol fuggoen. A 8-as Miyota nyilvan az olcsobbak koze tartozik. De mivel egy kifejezetten olcso szerkezet (20-30eFt), megkockaztatnam azt is, hogy szerviz nelkul megy ameddig megy, aztan a megsporolt szervizek arabol lehet venni egy uj szerkezetet, de akar uj orat is.
-
Laby
őstag
válasz rbalint88 #272234 üzenetére
Pont az lenne a célom, hogy egy ilyen órát életbe tartani jó sokáig szervizelésekkel. Jó lenne visszagondolni rá, hogy ez teszem azt már 50 éves óra. Vagy ez azért még "bucsus" árkategória ahhoz, hogy ilyen óra legyen?
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz bluemirage #272228 üzenetére
"Találtam egy durván megírt ellenszeles vélemény ezekről."
Az egy igazi f@$zk@l@p, az írásai pedig annyit sem érnek, mint a forró betonon gőzölgő kutya$z@r. -
őstag
-
nagyúr
válasz dzsi23 #272236 üzenetére
Beleolvastam, kár volt, az ilyen megmondóemberektől feláll a hátamon a szőr...
A nyelvezet nekem külön wtf, oké biztosan vannak közegek, ahol ez a mímelt kivagyiság és felülemelkedettség ezzel a sajátos önkifejezési szövegezéssel menő, ne adj ég imponáló is. Én szerencsémre nem ilyen helyeken fordultam meg az évek alatt, vagy ha odakeveredtem, meg is fordultam egyből Itt természetesen leginább a kommentekre gondoltam. Az írás simán csak alpárias.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
dzsi23
addikt
válasz bluemirage #272237 üzenetére
Sajnos nem most találkoztunk először a hányásaival. Hozzá kötődik a hírhedt "este sötét, nappal világos óra" elmélet is, és még sok f@$z$ág, de ezeket már említettem korábban.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Ahogy egy 50 éves Fiat 500 as, és egy 50 éves Carrera 911-es is komoly karbantartás mellett a mai napig is gurul... úgy egy Miyota 8-as és egy Rolex is szépen tud járni 50 év múlva is. Eszmei érték vs befektetés.
Más, tegnapi szerzemény
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
rbalint88
addikt
Anyagilag nem eri meg, de az orazas nem a racionalitasrol szol
A szervizek alkalmaval is cserelik a kopott alkatreszeket, szoval siman ez is nagypapa baltaja* eset lesz, ha epp ugy szukseges a mukodeshez.
* mar 5x csereltunk nyelet, 2x fejet, de ez meg mindig a nagypapa baltaja -
Laby
őstag
Teljesen érthető.
Csak nekem valahogy az automata óra az időtállóságot mondatja, olyan illúzióromboló, hogy veszel -oké egy olcsóbb- automatát, és 5-10 év múlva meg dobd a kukába, mert az el nem költött szerviz árából vehetsz igazából egy újat?! Ez tök racionális, de mégis ellentmondásos nekem valahogy.
Saját eszmei értéke valahogy azt mondatja nekem, hogy valóban nem reális szervizeltetni, de valahogy mégse akarnám elfogadni hogy pár év után legyen kuka.Mondjuk ez a Zeppelin 8064-5_N tényleg nem az az amit örök életemig szeretnék mindenáron életben tartani, csak az ahhoz vezető út első lépcsője, de mondjuk ha sikerülne megvenni később Zeppelin 8652-5-et mondjuk, akkor lehetne bármennyi a szerviz azt próbálnám életem végig életben tartani/tartattni.
-
5-ös kezelő
senior tag
Sztem pár éven belül más órák fognak tetszeni, v találsz jobbat és olcsóbban. Amúgy kinézetre a Miyotás szebb, tudom, ízlések. Viszont 90 ezerért 2-3 különbet is kapsz, ha nem ragaszkodsz konkrétan ehhez. Nézz át a másik, óccó topikba, ha gondolod. 20-30 ezresért acéltokos, zafírüveges, Seiko szerkezetű órák vannak. Zeppelinek nekem is tetszenek, de ennyit biztosan nem érnek. Inkább nézd meg a filmet Michael York-kal, ha nem jutottál el a moziba a 70-es években.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
rbalint88
addikt
A tok, szamlap, (fem)szij mind magan fogja viselni a az egyutt toltott eveket, hogy a szerkezetben mennyi eredeti alkatresz van, az mas kerdes. Semmi sem orok eletu, az osszes mechanikus eszkoz kopik. Ha milliokert vennel orat, abban is ugyanugy kell cserelni ezt-azt, csak abban rentabilisebb az ora ertekehez viszonyitva.
-
stellaz
veterán
válasz rbalint88 #272244 üzenetére
Pontosan ezért értékelem nagyra a kis kocka G-Shockot. Az enyém elmúlt 30+ évben kapott új szíjjat, új műanyag burkolatot, karbantartásként pedig kb 3 elemcserét a bő 3 évtized alatt és úgy néz ki, mint egy új óra, teljesen használható, ebben fürödtem egész héten a balcsiban is.
Eközben a Seiko 5 esetében pedig az alap karbantartás is drágább lett volna,.mint az egész óra újkori ára, a szíj szintén hasonló árban lett volna. És közben végig a telefonomon kellett csekkolni az időt, ha fontos volt valami vagy kellett a perc pontosság, fostam, hogy nagyobb esőben beázik és hasonlók.
Alkalmi órának mondjuk megfelelőnek tartom, de napi hordásra nálam teljesen kiesett a mecha óra. -
Csigusz 1
aktív tag
-
rbalint88
addikt
válasz stellaz #272245 üzenetére
Ezen jobban latszik a 33 ev, mert a szijon kivul mindene a gyari, de kapott egy uj szijat (izlestol fugg ki mit rak ra) es egy biztonsagi elem+tomitescseret 10.000-ert, aztan 5 evig le van a gond megint - ebben 5 evre igerik az elem elettartamat. Az elmult egy honapban miota megvan, alig hordtam mast
De ez meg igy oreg korara is egy viszonylag ertekes ora - ugyanakkor mivel kellemesen patinas, ezert nincs zabszem az allapota miatt -, amit rentabilisen fent lehet tartani.
Remelem a tobbirol is elmondhato lesz ez majd ilyen korukban, meg mindig nalam -
stellaz
veterán
válasz rbalint88 #272247 üzenetére
Szép gyűjtemény, magam sem választottam volna másként, (az inverz kijelzőt leszámítva és hogy nem hordok búvár órát, mert uszodában még az anyókák is egy hosszon kettőt vernek rám és így hülyén éreznék magamon egy ilyet.). A Speedmaster pedig a kedvenc klasszikus muztatós órám minden szempontból.
A metal G-Shockok kicsit ellenmondásosak, de legfeljebb patinásodni fognak minden karctól, mint harcos a hegektől
Egyébként nálam a kocka g-shock a metál kivitelben minden órás kívánalomnak megfelel: van tradíciója (az első ilyen óra és a típust számtalan űrsikló küldetésen használták, rengeteg filmben is szerepel), strapabíró, jól néz ki, atom pontos és az alap órához képest az ára miatt nem is gyakori, mégis szinte mindenki felismeri[ Szerkesztve ]
-
Puculo
aktív tag
Egyet értek az előttem hozzászólóhoz. Sajnos vagy sem, de az ízlések változnak idővel. Már én sem venném meg azokat az órákat amiket évekkel ezeleőtt birtokoltam. Egyedül a Zeppelint tartottam meg, mivel a pilóta órák nagyon bejönnek. De a kronográfos automaták amik tetszenek ( Ball, Fortis ) több milkát kóstálnak, így egyenlőre megmaradok a kvarc verziónál. Skeleton vagy openheart a jelenlegi mániám, habár lehet 2 év múlva már hidegen hagynak. Sajnálok kiadni érte annyit amennyit elkérnek ( 422 ezer a TUTU-nál ) de a szerelem már csak ilyen. De még így sem merem azt állítani ha megveszem hogy évtizedekig fogom vagy akarom viselni.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen monitort vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bestbuy játékok
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- További aktív témák...
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Három db SONOFF Zigbee okos relé/kapcsoló eladó
- Two Trees Sapphire Plus 3D nyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest