- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz pulutodurumo #271500 üzenetére
Még ha luxuscikk lenne..... simán csak sokszorosan túlárazott cucc Az VW Passat sem lesz luxusautó, attól, hogy 50-100 millióért kezdik adni.
De amúgy már az Órákról őszintén műsorban is volt téma, hogy ha pl valaki megnézi egy-két kínai gyártó 200-400 dolláros óráit, akkor előbb utóbb az úri társaságban is felteszi majd valaki a kérdést, hogy igazából mi a szent szarért fizettek ki 20-40 szeres árat egy-egy svájci óráért és egyre kínosabb és izzadságszagúbb lesz a magyarázata a dolognak, hogy a tulaj ne tűnjön bepalizott baleknak.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz GlitterJohan #271502 üzenetére
Nincs vele semmi bajom, mert nem kenyér vagy gyógyszer, hogy meg kelljen venni.
Inkább csak látok egy jelenséget, hogy a svájci óraipar elment egy ilyen lufi felé, amit marketinggel megtámogatva az emberek mérhetetlen rongyrázási igényére alapoznak. Nekem ez viszont nagyon visszatetsző és inkább az emberi oldaláról, nem a gyártóéról.Persze más lehetőségük nincsen az óragyártóknak sem, mint ezen az úton menni, mert műszaki értelemben a mechanikus óra menthetetlenül elavult, időmérő eszközként kizárólag hátránya van a kvarcórához képest, csak mintha egyre jobban elgurulna a gyógyszer a világban. Van egy érzésem, hogy ez az óra biznisz egy növekvő lufi, amit majd a kínai óragyártók fognak kipukkasztani. Szerintem jelenleg az árakat is azért emelik folyamatosan, hogy az emberek a növekvő árak láttán befektetésnek vegyék az órákat, csak hát ugye nincs mögötte valós fedezet, ami így egy piramisjátékra hasonlít a leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz stellaz #271503 üzenetére
Én nem mondanám, hogy ez csak svájci jelenség, borzasztóan tulárazottak a japán és német luxusórák is, azok is több millió forintba kerülnek, illetve onnan kezdődnek és határ a csillagos ég.
Én azt látom, hogy alsópolcosak a kvarc modellek kevésbé kidolgozva, felsőkategóriás kidolgozottsággal általában csak automata és kézihúzós órák vannak.
Igen GS-nél is az 1-2 milliós kvarc sokkal kevésbé van kidolgozva mint például az Evolution 9 széria ami sokszor 4-5 millió a GS-nél.
Néha van egy-egy limitált kvarc ami nagyon minőségi, például a legalább 10 milliós F.P. Journe kvarc, illetve volt egy-egy limitált GS kvarc, ami kiemelkedett az átlag GS kvarcok közül. -
GlitterJohan
csendes tag
A Rolex részhez, én meg a hajtogatott szíjú szart nem venném meg tőlük, meg a kolás dobozból készült csatosat. Szerencsére már rég kipusztultak ezek. Olyan bitang szíj+csat van az új sport modelleken, hogy túlél téged, nem tudnám letépni magamról pedig nagydarab vagyok.
Ja amúgy az óraipar válságban van, már nincs Covid időszak, hogy minden szart megvesznek. Ennek ellenére Rolex még mindig nem kapható, kb. minden más meg már igen. A legtöbb gyártó azért emel árat mert kevesebb órát adnak el, de kell a profit.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz GlitterJohan #271504 üzenetére
Igazad van, nem csak a svájci óraipar érintett, hanem globálisan az egész ágazat.
Ez a kidolgozottság iránti igény is szerintem elment egy egészen szélsőséges irányba. Mintha az számítana leginkább, hogy elektron mikroszkóp alatt is jól mutasson az óra. Persze, egy jó óra azért ne nézzen ki szarul közelről sem, de mintha az AMG Merciből lógatva számítana, hogy a számlap textúrája éppen rizspapírra hasonlít-e (tudja vajon, hogy mi az a rizspapír?) vagy éppen szép kerámia bevonatos, mint az ikeás serpenyő.
-
stellaz
veterán
válasz GlitterJohan #271505 üzenetére
A szíj a Breitlingen is kiemelkedően jó volt, azt aláírom.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
A Spinnaker hivatalos weboldalán 25%-os kedvezmény van mindenre. Mod: Lehet mégsem mindenre...eléggé ellentétes dolgokat állít az e-mail. Először azt, hogy site-wide akció....aztán meg azt, hogy csak bizonyos órákra....
Még vacilálok két óra közt... Mindkettő a Hull szériából van...csak a szín különbözik.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Kínaiak jelenleg nem igazán gyártanak igazán jó minőségű (felső kategóriához hasonlítható) órát. Talán az ilyen 1000 eurós 1:1 hamisítványok. Ilyen még ugyan nem volt a kezemben, de azt mondják, hogy hiába néz ki ugyanúgy, a szíj minőségén rögtön érezhető különbség. Meg nyilván a szerkezetnek sincs semmi köze az eredetihez.
Talán a San Martin az egyik top kínai gyártó, de legolcsóbb (10-20ezer Ft-os) Seiko nh35-el szerelt óráikat adják 100ezer Ft körül. Néhány modellből létezik selita sw200-as kivitel is, na azok már 200ezer Ft körül vannak. Azzal pedig már ott vannak a Steinhart áránál.Ezek az órák kidolgozottságra nagyjából hozzák egy 300ezer Ft-os svájci (vagy japán) minőségét.
De pl egy ~400ezer Ft-os Mido Ocean Star minden tekintetben (szerkezet , kidolgozottság) veri őket.
(Úgy írom ezt, hogy van 3 San Martinom és egy Midóm is).Ahogy megyünk feljebb árban úgy kapunk egyre többet, kicsit jobb szerkezet, kicsit jobb finish. Nyilván megjelenik a law of diminishing returns. (Magyarul tán' csökkenő hozzadék a neve)
Persze észnél kell lenni, nyilván léteznek jobb és rosszabb ár/értek arányú órák mindegyik alkategóriában. Így milliókért is lehet közép szerű órát venni.Az megint más kérdés hogy kinek mire van igénye / szüksége.
San Martinra és kínai órákra visszatérve: az a legnagyobb baj velük, hogy szinte csak
copyhomage órákat gyártanak. Nincs egy egyedi ötletük, ha pedig véletlenül egyedivel próbálkoznak, akkor az az európai gyomor számára sokszor nehezen bevethető. Mégiscsak design-ról beszélünk.
Majd ha elkezdenek európai designereket alkalmazni (ahogyan autóknál is teszik), akkor válhat érdekesebbé a dolog. -
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #271510 üzenetére
Az NH35 egy jó szerkezet, szerintem van helye a 100 ezres kategóriában, akkor is, ha kínai az óra, pláne, hogy a Seiko 200 ezer felett is alkalmazza. Az más kérdés, hogy 20 ezer forintos órákban is meg lehet kapni az NH35-öt, én azt nem engedném a Seiko helyében.
De engem inkább ez zavar, mert az a Ronda nem egy jó szerkezet.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
law of diminishing returns. (Magyarul tán' csökkenő hozzadék a neve) = Csökkenő határhaszon elve
Amúgy én erre hivatkoztam (meg az egész adásra), nem saját tapasztalatra
https://www.youtube.com/watch?v=GAm4K4-a6z8
Meg erre az órára, mert ez nem koppintás
[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
Ciga? Behrens?
-
addikt
válasz stellaz #271506 üzenetére
Eléggé csapongó kezd ezbigy lenni. Ha túl kidolgozott, az a baj, ha sz@rul kidolgozott a hátlap, az a baj?! Az svájci óraipar túlélt már egy kvarc válságot. Mindig lesz igény mechanikus órára. Mindig lesz az a réteg, aki megveszi. A mai napig van gyártó, aki tesz le minőséget az asztalra és 100 év múlva is óra lesz, amit gyárt. Kétségtelen, hogy a fogyasztói társadalom rákfenéje a vásárlási kényszer és ez gyakran társul sz@r minőséggel, drága áron. De elég széles a spektrum az óraipar terén, bárhol lehet a mai napig értéket találni. Legyen az egy 40.vagy 70 éves nos modell, vagy egy új kiadás.
My name is Bond, James... Dean.
-
bigmasterg
addikt
válasz Churpik #271517 üzenetére
Az volt az alap felvetés, hogy a kínaiak a jó ár/értékű órákkal letarolják a piacot.
A behrens a pár millió Ft-os árazásával nem hiszem, hogy nagyon tarolna.
Ciga pedig simán a fura design kategória. Vannak egész pofás modelljeik, de széles közönségnek nem hiszem hogy eladhatóak lennének.De az jogos, hogy egyedi designokat gyártanak, de jellemzően nem velük van tele a kínai órás topic.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Olyan problémám volna,hogy steinhart óceán 1 órám folyamatosan megáll
Kb három éve van nálam minden gond nélkül ment,de tegnap este letettem reggelre megállt.Reggel felhúztam, beállítottam mostanra megint megállt,nem értem mi történhetett vele... -
-
Gergőke88
addikt
FB liciten húztam be.
DW-5000SS-1ER
-
Veron
addikt
válasz Veron #271331 üzenetére
Bevittem a TMC-be az órát, hogy nézzék meg a csat hézagot és foglaljanak állást. Egy másik hasonló konstrukciójú csat megvizsgálása után, ez az ormótlan hézeg tervezési sajátosság és nem hiba. Kissé csalódtam a GS-ben.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest