- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Igyekszem behozni a lemaradásom az Őszintén órákról sorozatból, mostanában totál semmi szabadidőm nem volt... persze, most is tanulnom kellene, de az most mindegy.
Szal Roameres rész... most akkor a Roamerben svájci Fossil szerkezet van? Meg sok Zodiacban is? Ha egy órában egy divatcég szerkezete ketyeg, akkor az divatóra? A Zodiac konkrétan a Fossil alá tartozik, az is divatóra lenne? És a Roamer most akkor micsoda?
Nem tudom, kiderült-e közben, mitől csillog annyira a szíj, de itt elhangzott korábban, hogy "a volfrám karbid szíj, meg lünetta olyan fényes, mint a Salamon töke" (by schawo). Illetve csabulaxi is említette az anyagát.
g0n21, mennyire tartod a korábbi véleményed az óráról, miután megtapogattad?
Amúgy még mindig jók a videók, csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz Polarstar #215231 üzenetére
gondolj bele, egy időjárás jelző állomás 10e ft. évente elemet cserélsz bene, 2e ft / év.
5 évente tuti elromlik, tehát 5 év alatt ráment 4eft elem, és 10e forint a költség.
ez 50 év alatt 140e forint. Egy atmos pedig 400e-től már van. Ugye, hogy nem olyan nagy a különbség?#215252) dzsi23
Igazából meghasonlottam.
Meg utána jártam. És már tudom, hogy bár hongkongi a fő cég, van svájcban tokgyáruk. Ami egyik oldalról elég kiábrándító, a másik oldalról pedig egész bíztató. Ettől még tényleg nem ugyanaz, mint ami a mustangot csinálta régen. Vagy a Stingrayt.A szerkezet vagy STP, vagy Swisstech, mindkettő svájci, de utóbbi hk-i tulajdonban van szintén.
Meg néha ETA / sellita.
A Fossil nagyon erős, számtalan márkának bérgyártanak, és ugye az STP a saját márkájuk. Szerintem nem az STP lesz szarabb, attól, hogy Fossilé, hanem a Fossil lesz eggyel jobb, hogy van egy ilyenje.
A szíj nem derült ki, Svájcban is szünet van karácsonykor, talán január elején kapunk.
Mindenesetre ha sikerül eljutnom inhorgentára, akkor ott még jobban elmélyülök bennük.A lényeg, hogy vannak olyan modelljeik, amiket továbbra sem szívesen fogok a kezembe, mert nem tetszenek és találnék jobbat annyiért. De azok, amikkel a vlogban foglalkoztunk, és azok közül is elsősorban a Searock és a szkeleton modell elég jó ár/érték arányúak.
Fura, hogy szkeletonból most két féle werkkel szerelt is van, és úgy hallottam valakitől, akinek az újabb jutott, hogy kevésbé szépen kidolgozott, mint ami nálunk volt. Én az újat még nem láttam.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz dzsi23 #215252 üzenetére
Nem fértem az 5 percbe, sorry.
Szóval a tungsten magyar neve a volfrám, a volfrám karbid pedig egyfajta kerámia.
A tok az acél. Csak a lünetta és a középső szíjszemek készültek volfrám-karbidból.Csabulaxi előtt pedig le a kalappal, hogy megtalálta
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
rbalint88
addikt
válasz dzsi23 #215255 üzenetére
Azert a fossil a divatorak kozott is a vallalhato minosegu szintet uti meg. Asszonynak van egy 7-8-9 eve, elemcsereken kivul mukodik. Nyilvan a gyari szija lerohadt rola, de azt tenyleg evekig hasznalta mindennapos oranak. Mondjuk a nixonjairol is elmondhato ugyanez, azok 7,3,1,1 evesek. Ott is csak elemcsere volt, meg borszij potlas. Lehet, hogy nekik is a fossil gyart?
-
dzsi23
addikt
válasz rbalint88 #215256 üzenetére
"Lehet, hogy nekik is a fossil gyart?"
Szerkezetet biztos nem. Amúgy szerintem is vállalhatók a Fossilok, többször is leírtam már, pl. nekem bejött a Decker (acél, nagyon masszív tokozás, Seiko VD57 szerkezet...). Ajánlani viszont leginkább abban az esetben szoktam, ha a Casioknál is olcsóbban keres valaki órát (nem az F-91W-re gondolok, hanem a 30 ezres kronókra). A Lorus-szintet hozzák szerintem. -
SI-ZO
csendes tag
Erről az óráról mi a véleményetek?
Kidolgozás tekintetében milyen? :) -
petipetya
nagyúr
-
dzsi23
addikt
válasz SI-ZO #215259 üzenetére
Felmerül a kérdés, hogy vajon az index mutatóra üt-e. A szíj megoldása nem tetszik, nagyon Apple-szerű húzás. Amúgy létezik hasonló óra kicsit olcsóbban (arra sem mondható, hogy best buy), kisebb méretben, automata szerkezettel, normális szíj csatlakozással: Trifoglio Millimetro.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz dzsi23 #215262 üzenetére
Tippeket, ötleteket várnék, mert nem nagyon találok megfelelőt.
Ajándékba szeretnék egy:
Kvarc, titán tokos, de bőr vagy szövet szíjas, max 42mm kn tokos(de inkább kisebb, de legalább 38mm-es) órát.
Ennek 100k alá kellene beférnie. Minél inkább, de persze a minőség elsődleges.
Alapvetően Casio, Citizen, Seiko-ban gondolkozom.
Előre is köszönöm ha tudtok vakamit."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz BloodRay #215263 üzenetére
BM7470-17L
Titán tok, bőrszíj, zafír üveg, ECO-Drive, koronával 45,6mm, tehát 42-nél kisebb korona nélkül.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
BloodRay
veterán
válasz Sungoo #215264 üzenetére
Ezt néztem, de már kicsit túl puritán.
(#215265) Lami66 - > Ez a jelöltek között van, csak ugye feleslegesen fémszíjas alapból és nem tudom kellene e digitális rész. De nekem is tetszik amúgy.vzsryl - > Ez kinézetre tökéletes lenne, de anno kizártam mert 43mm kn és timecenter olala 55mm ltl-ot ír, ami rengeteg lenne ha igaz.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz dzsi23 #215269 üzenetére
Igen, nekem is soknak tűnik az az 55mm. Benézek majd még egy-két boltba, csak ez itt Pécsen problémásabb sajnos.
De egyelőre a Casio tűnik nyerőnek egy plusz bőrszíjjal. Azért még szívesen fogadok ötleteket, ha vakakinek van ne tartsa magában. :)Boldr Ventrure ami még szuper lenne, csak kvarc kellene...
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
lomposfarkas
tag
válasz BloodRay #215263 üzenetére
Olcsóbb titántokos/titánszíjas órákat gyárt a Boccia. Az olcsóbbak butuska formájúak, de a drágábbak már jobban néznek ki (ki van ezt találva..)
https://www.prokarorak.hu/ferfi-karorak/boccia-titanium?sort=maxprice
Még koranazáras/zafírüveges is van köztük.A konkrét esettől eltekintve, hogy egyáltalán nem kell a fémszíj, személy szerint az a véleményem, hogy érdemesebb megvenni a fémszíjas változatot, mert egy szokásos tokra bármikor fel lehet dobni akármilyen bőrszíjat, de a gyári lekerekítésű fémszíjat már izmosabb lenne beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz lomposfarkas #215271 üzenetére
Ez a Boccia nekem valahogy nem nagyon szimpatikus.
Magamnak én is szinte kizárólag fémszíjas órát vennék, de az ajándékozott egyáltalán nem szereti azokat..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
vzsryl
nagyúr
válasz BloodRay #215270 üzenetére
Pécsett a plázában lévő Two Time-ot érdemes megnézni, főleg ha a barna hajú hölgy dolgozik, mert Ő nagyon kedves és segítőkész. (nevét sajnos nem tudom)
Ez is a timecenter-es boltok közé sorolandó, és a weboldalon feltüntetett akciós áron el lehet hozni az órákat, csak rá kell kérdezni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MARVEL
tag
Nem tudjátok, hogy ilyen kis színes Casio CA 53wf órákat hol tudnék beszerezni? Az általam ismert oldalakon már nem kapható.... :(
-
nagyúr
Megjött a pravoszláv mikulás hozzám is.
Igazi meglepetés volt. Mert igaz, hogy dupla helyes uti tokot adták. És még kaptam plusz két Rios szíjjat, meg tengelyt is hozzá. És persze raktak a csomagba orosz kenyeret is. ezeket sem írták.
Az óra szép, makulátlan, nem nagy. Csupán egy negyvenes korona nélkül. Narancs Panda, alias Fanta!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
jlaudio
tag
válasz entropy #215174 üzenetére
A Maen Hudsonon sokat gondolkodtam egy időben, mert sajnos nem sok "olcsó" 40mm alatti búvár órát találni a piacon, nekem nem jönnek be a mutatói de ezen kivül semmi negativat nem tudok rá mondani svájci? STP szerkezet (mondjuk kár, hogy az eta-t lecserélték), a neten is dicsérik, hogy jó. Ami nekem még bejön és talán neked is ha szereted a vintage-re hajazó órákat az a Baltic Aquascape, na ezt már venném is ha nem Miota szerkezetet használna, nagyon bejön csak hát majd 700 ejró nekem kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nagyon ötletes, hogy a lünettájára nem a megszokott számok, hanem égtáj és fokok vannak rátéve, ámde belül is van egy tachométer skálázó tárcsa.
Plusz oké, hogy narancs, de szürkületben is igen jól látható rajta minden.
Egyirányú racsnis a lünettája, ami ráadásul egy magasságban van az üveggel. És maga az óra sem olyan vastag.
Érdekes a tok kiképzése a gombok felöl, és korona igen szép.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz Sungoo #215284 üzenetére
Melyik óra árával van egálban a szerkezet? Pl. Seiko 4R (NH) már 50 dolláros órákban is található, akkor egyik 100 ezres óra sem éri meg, ami ezzel van szerelve? Gondolom, 2824-gyel szimpatikusabb lenne az a 700 dollár, de annyival jobb lenne egy alap ETA (ami szintén kapható 700 dollárnál jóval olcsóbb órákban is), mint egy 9-es Miyota?
"Kinek mi a terve..."
Ha már ETA... 2020-ban egy svájci automata a cél, mert egyáltalán nem volt még svájci órám sem.
Bár az első óra már biztosan egy Bulova lesz, de az még idei vásárlás, csak jövőre ér ide.Amúgy a Bulova hol gyártja a "nem swiss made" óráit, illetve a saját szerkezeteit? USA? Kína?
-
nagyúr
Reggelt. Én most olvasni kezdek, mert Este természetesen szolgálatban vagyok.
Jövő évre terv; amphibia kompreszorra vagyok feliratkozva. Azt veszek, az biztos.
Van még listán egy Strela is. Nagyon nyálfolyós.
Valami német is jó lenne. Tutima, még nem tudom, van sok jó.
A G.Gerlach lekerült a listáról a sokak által tartott "Noisy rotor" miatt.
Narancs pandával ünneplek.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
jlaudio
tag
válasz dzsi23 #215279 üzenetére
Semmi csak én utálom őket, mert amikhez nekem szerencsém volt azoknak nagyon zajos volt a rotorjuk, persze lehet, hogy ezeknek már okés. Szerinted ezeket az STP szerkezeteket teljes egészében svájcban gyártják vagy ez is csak trükközés, hogy a kinában legyártott szerkezetet átviszik svájcba ahol bezserelnek még egy két alkatrészt és máris rá lehet irni, hogy swiss made? Ami bejön a Maen Hudsonban az a szij ami nagyon jónak tünik igy pár youtube videóból, szerintetek tömör vagy hajtogatott?
-
Szulita28
senior tag
válasz fagyalllo #215291 üzenetére
Pont ma jött a hírlevél, h a Crafter Blue egy automata kronót hoz ki (NE86, 8R28A), amit pl. az Ananta-kba szerel a Seiko. Tudom, az nem ugyanaz, de annyira ritka werk, h a nyomkövetést megéri
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
gipsztigris
addikt
válasz Szilágyi84 #215295 üzenetére
Ne félj tőle! Nagy bitang, de mindenhol le van kerekítve és nem kényelmetlen még vékony csuklón sem.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Szilágyi84
senior tag
válasz gipsztigris #215297 üzenetére
Igen beszéltük már aztán most egy másik Citizen Eco-Drive jött helyette de nincs elfelejtve.
-
Lev Abalkin
tag
válasz Sungoo #215284 üzenetére
1. Hamilton Khaki King, most már tényleg. Mindig visszatérek hozzá, számomra nincs jobb a súlycsoportjában.
2. Tisell 157. Steinhart Marine Roman ésszerűbb (és némely paramétereit illetően kisebb) alternatívája. Szigorúan egy kék cápabőr szíjjal.
3. A fentiek helyett hirtelen bármi, ami elvarázsol. Így lett a Bulova Moonwatch is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest