- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Rastaman17 #214800 üzenetére
Elvileg a szerkezet ugyanaz: [link]
(#214792) k.zoltan83:
Nekem pl. nincs bajom az open heart órákkal, volt is egy Orient RA-AR0003L10B-m, az elvileg csak a másodpercmutató elhelyezkedésében különbözik az általad kinézett Esteem II-től (F6S22 vs. F6T22). Rendben tette a dolgát, stabilan +5 és +10s/d között volt a járáseltérése, nálam az simán tűréshatáron belül van.[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz nrg.960 #214799 üzenetére
Az eredetiségről való nyilatkozás teljesen egyértelmű, hogy szükséges, és egy órásnál való bevizsgálás - ha találsz még olyat, aki vállal, és nem, a butiknak sem kötelessége -, normális.
Teljesen természetes az igényed a full szett órákra és kívánom, hogy találj egyet. Nekem is nagy vágyam volt, hogy a velem egykorú Datejustot ha megtalálom, legyen papírja. Velem egykorú Datejust lett, papír nem.
Viszont van egy másik oldala, amivel egyre többször találkozom: A magyar embernek sokszor az a természetes, hogy minden megvan hozzá, és ha nincs, akkor az lejön az árból.
Külföldön, ahonnan a hazai órák többsége származik, az alapár, ha nincs hozzá semmi, ha van, az plusz.És egyre inkább azt tapasztalom, hogy itthon nagyítóval kell keresni azt a réteget, aki megfizeti a full szett adta pluszt. Tisztelet annak, aki megteszi, de a legtöbben inkább csak elvárják, de ha többbe kerül, mint a "csak óra", akkor már megy a felháborodás.
Meanwhile, amíg te papíros Seamastert szeretnél, addig a Replika órák minden kategóriában c. csoportban - teszem hozzá, nem tudom olyan szavakkal illetni az ott aktív embereket, amiért a PH ki ne tiltana engem örökre - első ránézésre, és sokaknak második ránézésre is az eredetivel teljesen megegyező luxusórákat posztolnak 150-200.000 forintért a valódival szinte teljesen megegyező kártyával, amin a legtöbbször még a számok is stimmelnek az óra számaival. És a hamisságot csak akkor veszed észre, ha tudod milyen az eredeti werk.
És ezekkel a tetvedék férgekkel nem lehet mit kezdeni, pedig simán letöltendőt érdemelnének.
És pont 10 perce dobott ki a face egy blancpain fifty fathoms hirdetést az egyik adminjuktól, és a leírásba az én BP FF cikkemből szedett ki egy részletet, persze forrásmegjelölés, vagy a megkérdezésem nélkül, úgy, hogy én azt a cikket nem olyan embereknek írtam, akik foglalkoznak hamis órával, és nem azért, hogy ott felhasználhassa.Szóval kifordult ez a világ egy kicsit magából.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Ulenspiegel
tag
-
Rastaman17
csendes tag
válasz Ulenspiegel #214803 üzenetére
Kínai=hulladék? Vagy mondjuk egy 4r36-hoz képest milyen lehet?
-
SOAD19
addikt
válasz g0n21 #214794 üzenetére
Az szép! Hát igen, a svájciak nem ismernek tréfát, ha a szabályokról van szó. Nem túl rugalmasak, szolidárisak. Furcsa egy népség. Azért birságolásnál, lehetnének egy kicsit empatikusabbak.
Itt egy magyar kamionos esete, ahol egy nem teljesen elhúzott függöny miatt kapott 460 frankos bírságot: [link][ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz jozs6200ax #214813 üzenetére
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz jozs6200ax #214817 üzenetére
NJ0110-18A, ázsiai modell, de azért beszerezhető ebay és hasonló oldalakról.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
Interjú a Marathon jelenlegi cégvezetőjével (ABTW)
[Interview With Third-Generation Marathon Watches Leader Mitchell Wein]
Ennyit a "marketingről" érdemes elolvasni
-
S.J.
tag
sziasztok!
tissot pr200 hoz sodorony acel szijam van. hogyan lehet feszesebbre allitani? csak orasnal, mint a "sima" szijnal? [kép] -
nagyúr
válasz squir #214819 üzenetére
Érdekes volt olvasni a Marathon cikket. Kurva kényelmes zárt és szinte korlátlan piacon megélni az évtizedeket.
Az előd Hampden története érdekesebb, hogy kooperáltak a ruszkikkal és nocsak! Ott ketyegnek az amcsi szerkezetek majdnem másai a Kirovákban és pobi-mollikban.De hogy a Benrus ilyen áron adja az óráit. jó kis miyotákkal 1100 dollár felett. Sok sikert nekik!
Ez ellenben tetszett nagyon!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Vesz valaki még a héten órát?
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnek venni egy uj orat, ami kicsit nagyobb es mas stilusu mint a mostani Sector 300-am. Nem ertek az orakhoz, annyit tudok, hogy "svejcit" kell venni mert az a jo csak Azt mar tudom az itt olvasottak alapjan, hogy a belso szerkezet is szamit, nem csak a kulcsin de en ahhoz vegkeppen nem ertek. Lehet elemes, automata ugysem nagyon fer bele az arba.
Korulbelul olyan 500€-ot szanok ra, lehet hasznalt is. Ritkan hasznalom a mostanit is, inkabb csak hetvegen.
Olyan 42-44mm-es atmerore gondoltam, nincs vastag csuklom, pedig 180 cm felett vagyok. Amiket kineztem eddig:
[steinhart] [Victorinox] [Roamer] Szerk: az utolso nem tudom milyen gyartmany csak tetszik
Ezeket mint iranyadokat gondoltam, stilus es meret miatt de nyitott vagyok a ti ajanlasotokra is! Barhol lehet az EU-n belul, postan rendelnem.
Koszonom elori is[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz ryger #214827 üzenetére
"annyit tudok"
Azt is rosszul. Nem csak a svájci jó, sőt, szerintem 500€ alatt jobbak a japánok, a választék is sokkal nagyobb, és még ott vannak a microbrandek is mindenfelé. Ennyibe automata is bőven belefér (akár még svájci is), de egy óra nem attól lesz jó (a használati értéke meg főleg nem attól lesz nagyobb), hogy automata, szal te döntsd el, milyen szerkezetet szeretnél. Ja, mellesleg az első linkeden pont egy automata van.
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz Polarstar #214823 üzenetére
Ki így-ki úgy élte túl az elmúlt évtizedeket van amelyik gyártó tönkrement/felvásárolták, másik alapítvány égisze alatt folytatta a tevékenységét, megint mások óriáskonszernekbe tömörültek, megint másik beszüntette a minőségi kollekcióját és gyengébb minőségű eldobhatós cuccokkal árasztotta el a piacot Biztosan kényelmes volt, de annak a zárt piac minden elvárásának folyamatosan meg is kellett felelni
Fagyálló: nem baj, mert olcsó, eldobhatós divatguruknak pont megfelel
-
ryger
aktív tag
Koszi mindenkinek a tanacsokat es beszolasokat Igazabol nem neztem itteni markakat, az olyan mint az oroszoknal Ladaval jarni, not cool Amugy tetszenek a Skagen-ek is de valami mast szeretnek. Sportosan eleganst, mint a Victorinox amit linkeltem.
Talan az elemes jobb lenne, ugy gondolom, lehet rosszul, ismet hogy egy elem csere egyszerubb mint par evente tisztittatni az egeszet. -
tag
válasz ryger #214844 üzenetére
Hát igen... maranellóba ferrarival járni
Az 500 eur keretbe már tényleg szép és jó óra is belefér legyen az svejci vagy rizsszemű vagy germán vagy viking... a stílusodra gondolva, mármint a képek alapján egy kicsit pilot-racer stílus ami megfelelne. Ha nem hordod napokig és annyira nem is érdekel akkor quartz. Igaz az automatához lehet venni óraforgatót, de ezt neked kell eldönteni. Nézz meg egy Fortis Fliegert vagy Christopher Ward Rapid sorozatot"there are more jacks then one at the fair..."
-
nagyúr
Az a Ladás hasonlat nagyon félrement.
Az oroszok órái otthon sem cikik, és itt sem.
Plusz ugye a svéd hazai gyártók sem cikik, otthon sem, nemhogy még itt!
Alig várom már hogy itthon szénné égessem és körberöhögjenek egy UTC Extrémmel, vagy egy Landsort-al, netán lesajnáljanak már egy Calypso-val, Tusenö Black Watter-rel itt is.
Én kérek elnézést!Kickstarteren nézz szét, hogy találj svéd cuccot. Van 3 cég, akiknek ma indul a jegyzés. Az egyik nekem is könyvjelzős.
[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
En is orosz orat akartam es azt az infot kaptam, hogy mar nagyon nem olyan jok mint a regiek voltak, csak egyszeru kinai belso van bennuk, szinte mar nincs "hazai" gyartas. Egyebkent en nem szeretnek skandinav dizajnt, az van mindenhol, barhova is nezek...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ryger #214847 üzenetére
Küld ide azt az embert! Sorba fog állni nálam is két pofonért!
Lássuk csak: Vostok-europe megy, és nem kínai belsőkkel.
Poljot létezik és kint is vannak a Svájci börzéken.
Vostok szépen dolgozik.
Raketa kollekciót úgy gondolom még nem láttál. Az új kollekcióin igencsak kikerekedett a szemem nekem is.
Pobeda kapható.
Slava is remek új darabokat csinál, felújítja a régi modellleket.
Továbbá az oroszok szerkezeteit veszik a németek és két holland microbrand is.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
g0n21
senior tag
válasz ryger #214827 üzenetére
Roamer (svájci gyártmány) Searock, vagy a skeleton javasolt.
Orient Star is kijön ennyiből, kifejezetten javasolt!
Seiko Presage-ok is vannak ennyiért.
Meg van egy zsák mikrobrand, de azokat akkor érdemes, ha már kellőképpen geek vagy ahhoz, hogy a régibb gyártók konformságát kevésnek érzed.Ha mindenképp még svájci tippet szeretnél, akkor Tissot, Certina is működhet, de ha nem a DS1 az etalon, akkor engedd el.
Roamerekről, Orient starról van videó a vlogunkon, de nem linkelhetem, ha Empsepo hsz-eire szűrsz, kidobja mindet
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
dzsi23
addikt
Én azt vallom, hogy mechanikust (automatát vagy kézihúzóst) csak az vegyen, aki mechanikust akar. Aki nem tudja, mit akar, az inkább kvarcot. A másik szempont az ár: 500 euró már nem éppen kevés, annyit itt sokan csak mechanikusért adnának ki, mert az eszmei értékét annak többre tartják, szal ne csodálkozz, ha arra próbálnak rábeszélni. Én pl. sosem vettem még annyiért órát, de amin most gondolkodom, és hasonló árú, az pont kvarc. Ettől függetlenül ugyanúgy szeretem a mecha órákat is.
Az viszont igaz, hogy egy elemcsere egyszerűbb (és általában olcsóbb is), mint egy mecha szervize. De a szervizelés csak egy különbség a sok közül, érdemes utánaolvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest