- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
válasz kovsol #31992 üzenetére
Abban egyetértek WinnerHUN kollégával hogy eleve aki neten van, bármikor beazonosítható! Tehát ezzel a pasztával nem mentél sokra! Jó persze eléggé messziremenő képleteket állítok fel, de a tényekkel kell tisztába lenni.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
kovsol
titán
válasz Carasc0 #32002 üzenetére
Én nem attól félek, hogy ellopják az accountomat, hanem egyszerűen azt se akarom, hogy pl te vagy itt még 15 másik idegen tudja a nevem, ennyi Akit felvettem már az email címével barátnak és TS en órákat dumáltunk már, ők tudják, ennyi. (pl Föccer, vagy Winner is ilyen) Látom itt sokan élveznek lovagolni semmiségeken... de jó nektek, hogy van időtök ilyenre.
Amúgy meg Winner mióta kollégád, max fórumtárs.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Carasc0
őstag
válasz kovsol #32003 üzenetére
Jogos! Nem is probléma az hogy elrejtetted. Sőőőt.... Ennyivel is csökkented annak esélyét, hogy megtudják ki vagy. Ismétlem jogos.
Más: Sikerült megoldanom az 1.5 patchelés problémáját. Rendszerszintű probléma volt, egy folyamat volt nekem letíltva amit újra aktiválva már minden gond nélkül sikerült a telepítés.
Kinézet: Szokni kell az elrendezést de összeségében nem vészes. Igaz a gyári jobb volt szerintem is, de ez van. Amúgy szerintem csökkentek a custom mapok száma. Winter meg Hots mapokat nem találja meg. Apropó, van hivatalos Winter map? Ha igen, mi a neve?
Amúgy meg Winner mióta kollégád, max fórumtárs.
Azonos topicban járó egymás közötti felek között mindenki szólítható így. Társ == kolléga (ekvivalens)
munkahelyen: Én tanár vagyok, és dolgozik itt takarító is. Kolléga, mivel egy azonos helyen dolgozunk. Bár itt nézőpont kérdése is dolog hiszen kisebb az átfedés.
Amennyiben valaki linkel nyelvtani meghatározási ellentmondást, kérem és ez esetben akkor én kérek elnézést, lehet pontatlan vagyok.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Formaster
addikt
Na jó, hívjátok azt a rohamkocsit! Ez förtelmes Értem én, hogy sárga a citrom, de miért nem banán?!
Szerk: Nem vagyok platinás, de ha profile summary-ra megyek, ott azt látom, hogy Carreer Platinum, times achieved 4.
Ez azt jelenti, hogy még 4 win és feldob platinába? Kizártnak tartanám.
[ Szerkesztve ]
-
holydragon
csendes tag
válasz Carasc0 #32004 üzenetére
Kinézet: Szokni kell az elrendezést de összeségében nem vészes. Igaz a gyári jobb volt szerintem is, de ez van.
Anno béta után is vagy már közben is ez volt, más lett felület meg kellett szokni...
tetszik nem tetszik sajnos nincs ui change---SC2: holy#164--- ---D3: holy#2141--- ---"Sweet Mother of Mercy"--- ---ASUS/N53JQ-ASUS/904HA-Samsung/SGS4---
-
Formaster
addikt
válasz holydragon #32006 üzenetére
Van mit csiszolni, tele lett buggal. Ismerősömnek egy lezárt goldos seasonjét átírta silverre. Nem keverhette volna össze, mert összesen 1x placementelt, akkor goldos lett, se előtte, se azota nem játszott és ezt mindig goldként könyvelte a carrierbe.
Ennek ellenére most azt írja neki carreer-be, hogy jelen szezonban platinásnak tartja.
(#32007) zuzu000: Ezt 1v1-re írja, jelenleg bronz vagyok, platinást még nem kaptam ladderen, most csak silvereket ad. Igaz itt durva a win rate-em. 33 game-ből 24-et nyertem ebben a szezonban.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
azt hittem elinditom a gamet és jön majd az updater ablak, ehelyett semmi és belépés után program crash meg meg hülyül a cucc )
-
BeLucZ
addikt
nem lehet manuálisan leszedni vhonnan? mindenhol csak az arcade bétát látom
-
kovsol
titán
Én még azt hiányolom, ha már ilyen szépen ki lehet listáztatni az eredményeket akkor legalább azt is írhatná melyik baráttal szereztem meg.
-
BeLucZ
addikt
miért van az, hogy egyeseknek már rég felpeccselte, nekem játékindításkor mégcsak fel sem ajánlja az updater hogy frissítsen 1.5re?
-
BeLucZ
addikt
válasz zuzu000 #32015 üzenetére
nem, beenged de utána folyton kiirja hogy battlenet crash meg hogy ideiglenes nem elérhető semmi, de fel nem ajánlaná az a szar az autoupdatet véletlenül sem, nem vágom, mindenkinél jó csak nálam szar, probáltam az updater exével azt irja ki nincs elérhető frissités lol
enGB verzió van
az lehet a baj hogy sc2.exével nyomulok? mert eredetileg starcraftII.exe volt viszont az nv driver csak igy ismeri fel a profilt ha előbbi névvel van az exe elnevezve, de eddig simán felpeccselte mindig 1.4.4ig nem volt gond, nem vágom
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz BeLucZ #32018 üzenetére
az lehet a baj hogy sc2.exével nyomulok?
Amíg leírod a kérdést meg várod a választ addig simán ki is próbálhatod..
Van valami fixer cucc valahol (itt volt róla szó, nem jegyztem meg különösebben mert sose kellett még) lehet az megoldaná a problémát.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Smart_Shell
csendes tag
Hali,
tudna valaki nekem segíteni? Napokban vettem a Starcraft 2-t hozzá authenticatort, minap feltettem és azóta is szenvedek vele, ugyanis a hozzárendelt authenticator generált kódjait hiába írom be egyszerüen nem enged fel battle.netre. Még nem csináltam nevet (battletag) viszont a játék kódját még elején hozzárendeltem az acchoz.. Írtam Blizznek már, meg kitöltöttem azt az authenticator removal-os dolgot, személyi igazolványos fotóval.
A véleményeteket szeretném hallani, illetve hogy másnak ilyen gondja nem volt? Továbbá mi remény van arra hogy megoldódik ez a probléma, Blizzard leszedi véglegesen az authenticatort stb.?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
adrian360
őstag
válasz Smart_Shell #32020 üzenetére
Mobiltelefonos authentikátor, vagy gyári kütyü ? ha mobilos, akkor szinkronizálni kellene a blizzard szerverével.
-
hopehu
tag
Halihó, segítség, tudja vki, miért írja ki a patchelés után, h "You need an authorized language pack from Blizzard Entertainment to use this language"
Értem, mit jelent, de nem tudom, miért írja ki és h mi lehet a baj, vmi nyilván elállítódott....
Eddig semmi gond nem volt...SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever
-
Smart_Shell
csendes tag
Nem mobilos, "physical" authenticator volna a tárgy, 576-ban vásárolt.
-
hopehu
tag
válasz Smart_Shell #32023 üzenetére
megoldódott, fenn vana battleneten, h mely fileokat kell átírni
... nem válasz akart lenni, hanem új üzenet...[ Szerkesztve ]
SC2, Disciples 3 & GT5 and H6 4ever
-
BeLucZ
addikt
válasz Winner_hun #32019 üzenetére
lol és tényleg ez volt a gáz, átirtam az eredeti exe névre és egyből kezdte az updatet..
furcsade akkor nem értem az nvidia a meghajtó játék profiljában miért az sc2.exéhez rendeli a beállitásokat mikor a játék eredeti exe neve a starcraft II.exe
erre vki tud vmit mondani ? mert eskü nem vágom, soha nem találkoztam még ilyen ellentmondással, mindig a rendes exe névhez volt társítva az összes játéknál a control panel beállitásai, kivéve starcraft 2nél
olvasom a notesban, csak elkészült az élsimitás a játékban, mármint rendesen implementálták a készítők, emlékszem amikor kijött a game, ment a sírás hogy csak driverből lehet ráerőltetni meg hogy gyilkolja a vgakat
amúgy mikor mothership van játék közben, akkor úgy kb 10fokkal forróbb a vgam, nagyon megdolgoztatja fullon a 480ast, de tény hogy brutál jól néz ki a cloaking field
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
márcsak az lenne a király ha a játék motorját átdolgoznák úgy hogy normálisan skálázódjon 4-6 magos cpukon is és akkor a 4 v 4et is megennék reggelire a mai procik, nem lennének belassulások sok egység küzdelménél
-
BeLucZ
addikt
amit még észrevettem, hogy a játék mérete is csökkent kb 2 gb-t ,10ről lement 8.15re
-
kovsol
titán
válasz BeLucZ #32026 üzenetére
Majd talán a Warctaft4 de addigra meg már 16 magos APU -k lesznek két beépített gpu val , mire a blizzard elkezdi támogatni a 4 magot... Persze mikor tölt be és kiírt első indításkor valamit, hogy ügyködik akkor tekerte mind a 6 magot rendesen, elindul a játék és máris megszűnik a jólét
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz kovsol #32028 üzenetére
de érted pont egy rtsnél ahol rohadtul számítana a proci lásd supreme commandernél megvan oldva csak az a játék meg tartalmilag van elmaradva a blizz termékétől
csak azért furcsállom az egészet, mert egy ilyen gazdag cég mint a blizzard aki híres arról hogy olyan játékokat ad ki, amelyek híresek a minőségről, gondolok itt a tartalomra, milliók játszanak a termékeikkel, igazán megengedhetnék maguknak hogy a technikai megvalósítás is top legyen, nem gondolok itt nagy gépigényű gamekre, csak hogy egy remekül skálázható motort összedobhatnának majd starcraftok alá[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz BeLucZ #32029 üzenetére
Mi értelme lenne a drága processzoroknak ha egy 20.000 forintos cucc elboldogulna a StarCraft2-vel extrémen.
Kivan ez találva hogy mindig késztetést érezz rá hogy a kedvenc játékod miatt fejleszted a gépet.
Lehet direkt olyan a játék skálázódása, amilyen.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Formaster
addikt
Azért ennyire nem rossz a helyzet...
-
Formaster
addikt
válasz kovsol #32033 üzenetére
Amíg nem vettem ssd-t, nem sok különbség volt az i7 és az i3 között. Az volt régen, de ssd-nélkül a változás kb 0 volt. Aztán az ssd-vel, hirtelen mintha vettem volna egy 40 magos future pc-t És voala, sc2 mégis optimalizálva lett. Egyszerű, ezt a játékot már nem hdd-re fejlesztették. Nem is csoda, hisz 3 részes, részenként kb 2-3 év telik el, az majd 10 év. Addigra senki nem használ majd hdd-t.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz adrian360 #32035 üzenetére
Nem, akkor tökéletesen lenne megírva. De mindkettőre nem lehet... Ugye csak viccelsz, hogy 10 év múlva lesz még hdd? Addigra már az ssd-se lesz nagy szám, már a bilógiai háttértár lesz a menő. Már pár éve kitalálták, hogyan lehet baktériumokban BETAByte-nyi adatokat tárolni, egy hdd méretében.
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz Formaster #32034 üzenetére
Ekkora hülyeséget is rég hallottam már,hogy ssdvel jobban megy a game annyira jo max hogy gyorsabban betölti a meccseket,meg kevesebbet swappolhat talán,de több fpsed nem lesz tőle. nem tudom direkt van e ilyen szarul megirva a játék, de ide proci kell de kőkeményen és fontos az 1 magra jutó cpu erő is,itt kerül előtérbe az i7 meg i5 felsőháza,full hd maxon egy 5870 vagy 480 nem árt
-
Ghoosty
őstag
válasz Formaster #32036 üzenetére
3-4 éve vettem 1 Terás vinyót, most gyorsan megnéztem és beleszámolva a HDD piac meggajdulását most kb 2,5 terát kapnék. Tehát 3-4 év allatt alig nőtt a kapacitás, de 10 év múlva hirtelen egy teljesen új technológia olyan szintet ér el, hogy leverje a HDD-t? Gyorsan fejlődik az IT ipar, de azért nem ennyire.
-
adrian360
őstag
válasz Formaster #32036 üzenetére
akkor elárulom neked, hogy azért ez kurvára nem így megy, hogy 10 év alatt lecserélnek mindent. csak annyit mondok neked, hogy windows xp. 2001-ben jelent meg, a most még 2012-ben is 26-30%-os részesedése van.
vagy hogy közelebbi példát mondjak floppy lemez. két három évvel ezelött még az apeh és tb adatokat volt aki floppy lemezen adta be. és ez nem vicc. a floppy lemezek gyártását a Sony csak tavaly fejezte be, 2011-ben. addig még volt rá kereslet.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz BeLucZ #32039 üzenetére
Neked hülyeség, mert nem érted. Nekem tapasztalat, mert átéltem. Attól hogy valamit hülyeségnek gondolsz, vagy nem hallottad, még lehet tény. Például a föld kerek és a fodrásznál sokmindent hallani
Nem megírt sztoris "konzoljáték", 1 végigjátszással. Rengeteg kis fájlt kell Real Time feldolgozni, ha hdd-re optimalizálnád, minimum a fél játékot ramba kéne írni. Így csak 2,5 gigát rak ramba, de a maradékot a háttértárról szívja.
Esetem: 4v4-ben, i3-al alapon 30fps csatában 15 - váltás i7-re, alap 40fps csatában 20fps, i7+ssd= alapon 70-80 őrült csatában min 40fps.
Ahogy beraktam az ssd-t rájöttem, hogy mindent ami procifüggő, végre rakhatom maxra.
(#32040) Ghoosty: Ebbe beleszámoltad a november 400%-os HDD drágulást is, a Thaiföldi özönvíz miatt, ami miatt leállt az egész HDD-iparág?
Mondok érdekeset, tavaly márciusban a legolcsóbb 120giga SSD 120 e Forint volt, jelenleg most 30 e ugyanez.
(#32041) adrian360: Ismerjük a hardver lobbit, nem mondtam hogy tömegcikk lesz, hanem hogy érdekesség. Jövőre 150 gigás gémek lesznek, azért remélem itt csuklottál egyet. Ja és jön a 4k felbontás...
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Az ssd szekvenciális előnye a hdd-vel szemben eltörpül, a véletlenszerű kis fájlok elérési idejének különbsége mellett, ami akár több ezer szerese is lehet, egy mechanikusan keresgélő hdd-vel szemben. ROFL forever
-
Ghoosty
őstag
válasz Formaster #32042 üzenetére
SSD-t ne keverd ide, mert az egy új techológia aminél természetes a gyors árzuhanás. Mobil/okostelefon piac is hasonlón ment át.
Beleszámoltam (oda is írtam), ha nem tettem volna, azt mondanám, hogy ugyanannyit kapok a pénzemért. De durva túlzás a 400%, négyszeres áron nem is nagyon találok otthoni használatra szánt vinyót. kb 2-2,5 szeresére mentek fel az árak.
De ha ez nem tetszik, akkor nézd meg a csúcskategoriát. 2007 márciusában jelentek meg az első terás vinyók. több 5 év után lehet, hogy létezik 6 terás, de én legnagyobbat 4est találtam az Ipon kínálatában. Tehát 5 év alatt 6x kapacitás növekedés.
" ami miatt leállt az egész HDD-iparág?"
Fél éves termelés kiesés volt és nem is az összes cégnek, ráadásul a kutatás-fejlesztést nem érintette, csak a termelő kapaciást. A raktárak meg tele voltak, mert akkora túlkínálat volt. Javaslom olvasásra: [link]
-
Formaster
addikt
válasz Ghoosty #32044 üzenetére
Tájékozott vagy. Tavaly márciusban csináltam a gépem és vettem caviar green 500-ast kemény 9 pénzért. Ez novemberben legolcsóbban 36-ba ment, de volt ahol 45. Persze csak a WD ázott el, de az ipar 60%-át vitte és a többi cég se lesz hülye olcsóbban adni. Részemről innen off, nem vág témába a dolog és felesleges ezen vitázni. Jobban megy ssd-vel, ez a lényeg.
-
BeLucZ
addikt
válasz Formaster #32042 üzenetére
hát hallod, szerintem értek a hardverekhez és képzeld el nekem is van ssdm, 2 is és mindegyik csúcskategóriás és anno mikor kijött az sc2 hddvel nyomtam és ugyanugy rohadt jó fpsem volt és kb semmit se korlátozott a hdd, ami különbség van játékokban ssd és hdd közt azok a töltési idők lehetnek meg esetenként mondom pár swappolás az elején de amint betöltötte a cuccost, ez már nem lehet akadály
ssd-t nem kifejezetten játékra szokták ajánlani, hanem oprendszer gyorsítására, főleg a bődületes IOPS értékek miatt(kis fájlok rohadt gyors olvasása, 4k stb), amelyeket esetenként elérhetik a 85-90 ezret is újabb ssdknél, de az ocz vertex 2-m "csak" 50 ezret tud kb, de ez is jó sokszorosa egy hddnek, minden adatot ugyanannyi idő alatt ér el stb stb, de ez nem ssd topik, ugyhogy nem folytatom
szerintem nálad vmi totál más gubanc lehetett, mert nekem anno egy átlagos 7200 rpmes samu vinyón volt futtatva a játék és teljesen jól ment, játékokban nem a háttértár a szűk keresztmetszet teljesítményben, ennyi erővel a bf3hoz meg rengeteg nagy erőforrás igényes játékhoz is kéne az ssd pedig nem alapfeltétel, rendszerkövetelményekben sincs megemlitve hogy ajánlotthoz vegyél ssdt mert nem kell
de elfogadom a tapasztalatodat, de nekem más tapasztalataim vannak és én máshogy tudom, de azért ennyire ne vegyél mérget arra hogy neked van igazad
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz kovsol #32047 üzenetére
a min fps eltérés a swappolásnak köszönhető de ha már betöltötte rendesen a játékot hddről és játszol vele egy ideje akkor ez sem lehet probléma, de lehet a kolléga ssdjében van egy gamer gyorsító chip ami csak úgy 2xezi az fpst, de akkor én kérek elnézést én átlagos ssdvel nyomom és nem vettem észre fpsbeli eltérést, ugyanúgy kifogástalan a játékélmény
egyébként én a játékokat szinte kivétel nélkül a sima hddre pakolom, mert sajnálom a helyet az ssdn rá, főleg hogy nálam 0 difi van, ssdre oprendszer megy meg az alap programok amiknél tényleg szükséges a boost
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz BeLucZ #32048 üzenetére
Nekem nincs swap, ki van kapcsolva, elég a ram
diablo3 szarul van megírva, és ha kiesik egy item akkor a vinyóról olvassa be mindig, nincs betöltve előre a ramba. Hivatalos fórumon rengetegen írták, hogy hiába a csúcs i7 brutál config rengeteg rammal akkor is bezuhan az fps sokszor emiatt.
Nálam 120GB -on bőven elfér egy rakat játék is a rendszer mellett.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz BeLucZ #32048 üzenetére
Ahány gép, annyi beállítás. Nem vagyok egyedüli a témában, tessék nézelődni, aztán gondolkodj nálad mi van rosszul beállítva, hogy nem érzed a gyorsulást ...
Nem értem miért kell gagyi konzoljátékokhoz hasonlítani, itt annyi változó info van, hogy nem fogják az egész játékot ramba íratni, mert akkor mininum 8 giga igénye lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest