- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz Gyuri27 #11300 üzenetére
Hát pl. az Intel procik méginkább szét lettek darabolva. Gondolom látod te is.
Sajnos van egy olyan érzésem hogy ez az átjárhatóság sem fog örökké tartani, de ne legyen igazam. Konkrétan arra gondolok hogy a Phenom II után érkező 32nm-es procik szerintem már csak DDR3 vezérlőt fognak tartalmazni így már csak AM3-as lapokba fognak menni.
Hát azért gyanítom hogy el fog telni még legalább 2 év amire kikopnak az AM2/AM2+ lapok.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #11302 üzenetére
Tudom. Legjobb esetben is 2010 Q1-Q2. Viszont gondolni kell a jövőre is.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gyuri27
félisten
válasz Oliverda #11301 üzenetére
Látom, de az intel nem érdekel. Meg jönnek egyre majd az új magok mind tovább darabolják majd az egészet.
Nyilván nem tart örökké hiszen semmi nem tart örökké. Az am2 lapokat mondtam, szerintem azok hamar elfogynak majd. Nézd meg az aprót, tele am2 lappal. Az emberek vagy intelre váltottak, vagy am2+-ra. Ezért írtam, hogy lehetne az mellékszál.
A 32nm-ig meg el kell jutni.Szia VR.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Mercutio_
félisten
Újabb jó hír p*csába a drága és nyamvadt Atommal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gyiku
nagyúr
azert linkeltem, hogy ossze tudd hasonlitani a tobbi 790es lappal. bar ha csak a manualokat nezed, az lehet nem ad eleg infot, jw manual pl nem megy ilyen melysegig bele a bios ismertetesebe
mi nem egyszeru? bio nincs, msi ka fapad, jw van, msi dka van, giga is van talan meg arban is igy vannak sorban
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
bnss
veterán
Nem igazán néztem utána a J&W lapnak, mert valamiért nem szimpatikus. MSI-t én sem vettem volna mondjuk fél éve, de egyszer mindent ki kell próbálni, ráadásul ezt a lapot dícsérik. Majd meglátjuk, ha eddig kibírtam, pár nap már nem számít.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Lacika001
aktív tag
Szevasztok!
Egy kis segítséget kérnék,
Van egy alaplapom:abit a-n78hd,ugye socket am2es,namost az a problémám vele hogy 224Mhzes Fsb-n teljesen stabil,viszont225ön meg már el se akar indulni néha.
Azért akarnám húzni hogy a RAMok 800Mhz-n menjenek. -
Cadal
őstag
válasz Lacika001 #11314 üzenetére
Nem mintha itt nem tudnának a srácok segíteni, de sztem neked leginkább itt lenne a helyed az X2-es klubban. Amúgy kezdésképp had kérdezzem meg, a HT-t visszavetted 4x-re? +milyen hűtőt használsz?
Na de, inkább gyere át a másik topikba.Amúgy a 4850e procinak 12,5 a szorzója, és 12,5x224"fsb" / 7 (memória osztó)= 400Mhz. Vagyis a ramod pont 800Mhz-en megy ha jól számolom.
[ Szerkesztve ]
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni! A milyen alaplapot című topikban már feltettem kérdésem,de azért megkérdezlek titeket is. Szóval: új gépet szándékozom venni de bizonytalan vagyok az alaplappal kapcsolatban Gigabyte MA78GM-S2H vagy MSI KA790GX? Fontos lenne a későbbi fejleszthetőség, stabilitás, megbízhatóság. Tuningot nem tervezek. Ott az MSI-t javasolták, de nem tudom megérné-e a többletet a fejlettebb chipset. Az MSI-n is tartósabb kondik vannak? Ez sem egyértelmű számomra. Valamint a RAM is kérdéses: sima Kingmax vagy Kingston HyperX, 800 vagy 1066MHz?? Egyedül a prociban vagyok biztos (4850e).
Válaszokat előre is köszi!
Z
-
bnss
veterán
válasz Oliverda #11317 üzenetére
De, gondoltam arra is, viszont ha arra szeretnék egy PWM bordát, akkor ott vagyok, hogy másik lap is szóba jöhet, amely már rendelkezik ilyen bordával. (Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki rendeződik a helyzetem, kopp-kopp.)
gyiku: annyira nem is dilemma, inkább a 790-es kínálat hiánya a probléma.
-
Gyuri27
félisten
-
gyiku
nagyúr
válasz Gyuri27 #11323 üzenetére
23k vs 30k. szerintem 7k-t megert a dupla sideport (ddr3), meg az 5+1 pwm + fetborda. biora nemtom mennyi a gari, jw-re 3 ev. mondjuk meg nem jott ki am3 support bios, de ami kesik nem mulik.
amugy tod, hogy biot vettem volna, most mar vegulis orulok, hogy nem jott ossze, jobban jartam.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
Gyuri27
félisten
Dupla side port. A válság elött 18k volt az ára a 128-s meg 20k-ba került. A jw akkor is 30k volt. Ill aki nem int vgal használja annak mindegy. Sokan beszélnek itt az int vga-ról, de rajtam kivül talán nincs is más aki azt használja. Nyilván megvan az elönye az 5+1 fázisnak mint ahogy a pwm hütésnek is. Az hogy megéri e relativ. Mert van akinek van +7-10k-ja van akinek nincs. Ill azért a bioról meg kintese írnak rosszakat meg itthon sem.
A beszerzés az meg nem ide tartozik. Csak annyit, hogy amíg szlovákiába, csehországba kapni addig itthon nem. Ezt pedig nem kell kommentálni.Amd - Radeon - Ryzen
-
bnss
veterán
válasz Oliverda #11321 üzenetére
Leesett mire gondolsz, én a sima DS4-re gondoltam. Igazából a lélektani határ az a 30k, pár nap múlva kiderül mi sül ki a jelenlegi ajánlatból.
gyiku: kicsit több típus van, de szeretett hazánkban gyakorlatilag lehetetlen beszerzni őket. Az, hogy támogatja a 140W-os CPU-kat szép és jó, de én nem preferálom annyira az ilyen fogyasztású CPU-kat.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz Gyuri27 #11325 üzenetére
"...de rajtam kívül talán nincs is más aki azt használja...."
A "talán" egy jó szó. Én is az IGP-t használokSemmi értelme nincs a sideport méretén szenvedni. Csak az a lényeg hogy van-e vagy nincs. Sokat nem számít a mérete, csak legyen. Nincs olyan nagy számítási kapacitása Ezeknek a HD3xxx GPU-nak hogy a sideport mérete legyen a szűk keresztmetszet. Van persze különbség csak nem olyan nagy hogy érdemes lehessen figyelembe venni.
Viszont mindenképpen legyen sideport.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
spae
aktív tag
Hali!
Kellene egy kis segítség mert nem tudom, hogy mit tegyek.
Most akartam alaplapot venni, ASUS M3N78-EM deszkát néztem ki, és olvastam az AM3 kompatibilis lapok listáján, akkor abba megy majd AM3 proci (ugyanaz a foglalat?), és DDR III memoria is, vagy csak a chipkészlet tudja kezelni? -
spae
aktív tag
Tehát az ASUS M3N78-EM lapot, ha megveszem, használhatok hozzá majd DDR III-as memeket, és AM3 procikat is a DDR II, és AM2+ helyett, csak a Bios-t kell frissíteni!
Ebből akkor az következik, hogy ugyanolyan a tokozása az AM3-nak mint az AM2-nek, és a DDRII mem is megegyezik a DDR III-al! -
band1103
őstag
válasz Borokafa #11333 üzenetére
Na igen, ebben is egyet értek . Kell hogy DDR3-as legyen de mindenképpen legyen. A véleményemet a méretről azért még fenntartom .
Oliverda: De miért nem? Nem láttam még DDR3-ast. Fizikailag sem megy bele a DDR2-es foglalatba, más foglalat kel neki? Hisz ha belemegy akkor a memvezérlést a proci végzi és ha az alaplap maradéktalanul fel van készítve bioszfrissítéssel és belemegy a foglalatba akkor tudnia kellene nem? Ha nem akkor miért nem?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
spae
aktív tag
Akkor a proci hiába támogatja, nem megy bele a lapba! De DDR III-as AMD lap, meg csak 2009-ben jelenik meg, nekem viszont most kellene vennem. Sokat számít szerintetek a DDR III, megéri várni?
A proci foglalatok megegyeznek!? -
spae
aktív tag
Én ASUS M3N78-EM-t néztem ki, vélemény? Ebbe alvileg megy AM3?!
[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
Vagy valami más ötlet?!
[ Szerkesztve ]
-
spae
aktív tag
Én Asust szeretnék NVidia Chipsettel, amúgy mi az a sideport memory? Az alaplapi vga-nak memory?
-
band1103
őstag
Sok véleményt olvastam és mindenki akinek már volt tapasztalata vele azt mondja hogy:
ASUS-t 45 ezer alatt SOHA ne vegyél mert szarok, továbbá nvidia chipsetet ne vegyél mert lutri és nagyon melegszik. Ha meg olcsóbb asust akarsz ezzel a chipsettel az nem jó ötlet. Nagyon nem."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Microsoft Excel topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dark Souls sorozat
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik