Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz TomBoy1986 #10652 üzenetére
Teccetősek
Nagyon hiányolom én ezen a Biostaron az optikai bementet ugyanis nekem eddig mindig azzal volt összedugva az erősitő.Nemrég kaptam privit gigastore-tól esetleg ha valakit érdekelné akkor :
Foxconn A7DA-S alaplap 29900 Ft + posta ért tud hozni számlával 1 év garral(én személy szerint kicsit drágáltam de ha valakit érdekelne akkor keresse meg)[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10652 üzenetére
Árak, tesztek?
Konfigos: az valóban sok, az egy év gariról meg ne is beszéljünk.
Amd - Radeon - Ryzen
-
TomBoy1986
veterán
válasz Gyuri27 #10654 üzenetére
A legdrágább, ami már kapható DKA790GX Platinum 34K-ért beszerezhető, tehát ezek mindegyike az alatt lesz kapható, hiszen az a csúcs lap.
A leggyengébbet esélyesnek tartom a 20K körüli régióra. Viszont azon semmi HeatPipe, meg DrMOS nincs
BIOS-okat még nem néztem át, csak a Platinumét, de az jónak tűnik. Olyasmi, mint a mostanim, csak van benne NB/L3 állítás és ACC is
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Mivel eléggé beszükűlt a piac vettem egy giga lapot, engedvén a nyomásnak. 6 napot bírt, de annyira nem is sajnálom, hogy beadta a kulcsot, mert nem volt szimpatikus. Eléggé gagyinak tűnt, és az elejétől fogva volt vele gond.
Azzal nem is foglalkoztam, hogy a procinak 0,08V-ot mért, a gpu-nak meg 3.4V-ot, mert a szoftveres mérésre soha nem adtam.
Kivágtam a gépből, és vettem helyette egy asus deszkát. Csodák csodája a telepített vista simán elindult alaplap csere után, és telepítgette a drivereket. Nem volt kék halál, vagy fagyás.
A montirozás is működik érdekes módon, legalábbis azt irják ki a diagnosztikai progik, amire nagyjából számítok.
Egyébként az asus lap átgondoltabbnak, és normálisabb kivitelezésűnek tűnik, annak ellenére, hogy természetesen kínai. De ha nem az lenne, akkor biztos hamisítvány lenne.
Ez csak azért tanúlságos, mert úgy látszik nem szabad végletes következtetéseket levonni a gyártókról.
Mindenhol előfordulhat rossz példány, nem csak az asusnál én példáúl gigát nem veszek többet, akkor már inkább asus, mert nállam még az nem romlott el soha, a gigából viszont 1-ből 1, és ez 100% elhalálozási arány.
Mindenesetre ha küldi a giga, vagy hazai forgalmazója a csere lapot már adom is el.
-
diablo1984
veterán
válasz antikomcsi #10657 üzenetére
melyik lap volt személy szerint?
-
band1103
őstag
És leírnád bővebben milyen cpu-val ? Szeretnék tanulni az esetből.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Milka 78
nagyúr
Engem is érdekelne...
Nekem is volt egy gázos Giga lapom,de az persze Nforce3-as volt és így már érthető![ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10655 üzenetére
A pipe nem érdekel, az nb állitás és némi tuning igen.
diablo1984: imádom a fél információkat. Egy újoncnak el is nézem. De szerintem ez mega lol. Mindegy legyünk türelmesek hátha kiderül valami.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Szia Mindenki!
Direkt nem írtam, pontos típust, mert csak azt próbáltam sugallani, hogy bármely gyártónál becsúszhat hiba nem kell annak, tipikusan 1-2 márkára szűkűlnie.
A giga lapokat sokan istenítik, erre tessék, ez sem volt különb a Deákné vásznánál.
A köz nyomásának engedvén azért elárulom, hogy a lap egy GA-M750SLI DS4 volt.
Már előre hallom, a következő szavaitokat, de szólok, hogy nem a csipszet volt a hibás, sőt kifejezetten fürge kis jószág volt, csak sajnos kicsiny lábacskái rossz talajon vertek gyökeret.Nem sokat tököltem vele, de úgy gondolom, a lap táp vezérlő áramkörei mentek tönkre. Ha megnyomtam a bekapcsoló gombot nem kapcsolt be, vagy elindult, leállt és mindezt 5-6 másodpercenkét ismételte, de a postig nem jutott soha. Utoljára nem kapcsolt le, de nem indult el. Elég is volt belőlle.
A proci ebben a lapban egy F3-as windsor 6400+ volt. Ennek semmi baja szerencsére, egy ninja 2 tartja 30 celsius fokon jelenleg is.
Egyébként egy M3N HT Delux-ra cseréltem. Kövezzetek meg, de szimpatikus.
-
TomBoy1986
veterán
válasz antikomcsi #10664 üzenetére
Azt meg tudnád nézni, hogy 800MHz fölé tudod-e emelni a RAM-ok órajelét tuninggal?
Mert nekem a kisebbik lap (M3N-H/HDMI) van 2GB CSX 800-assal, s valahogy nem nagyon akar összejönniKingMax-szal is próbáltam, de azzal sem akarta az igazságot Se Phenom, se Sempron alatt.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
válasz TomBoy1986 #10665 üzenetére
800-ra van állítva a ram, a proci pedig 277x12-re. Így cpu 3300MHz, ramok pedig 1100MHz-en mennek. 2x2Giga Geil 1066-osak.
-
TomBoy1986
veterán
válasz antikomcsi #10666 üzenetére
Akkor nálam valami homok van, vagy pedig a komolyabb lap többet tud
Majd még próbálkozom, mert nekem tényleg szükség volna rá az integrált VGA miatt
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10667 üzenetére
Áhh miért kell nv-s "vackot" (ha nem vacak akkor is) venni?
antikomcsi: a kövezés meglesz nyugi.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
HarryPotter
őstag
kérdés: mit kell tudni a 790FX sorozatú lapokról, és azon belül mit jelent a 790FXB?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Oliverda
félisten
válasz HarryPotter #10669 üzenetére
Ezt kell tudni: [link]
A 790FXB pedig nem chipset hanem egy lap modell neve lehet max.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HarryPotter
őstag
válasz Oliverda #10670 üzenetére
all right. Az FXB egy dfi lapnál jelenik meg: [link], de hogy a "B" mit takar, az nem teljesen világos. Ettől függetlenül jó kis lap lehet.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Oliverda
félisten
válasz HarryPotter #10671 üzenetére
Kérdezd meg a DFI-t.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Iron Funeral
őstag
válasz HarryPotter #10671 üzenetére
Nekem egyértelműnek tűnik, hogy a "B" a 790FX+SB750 párost jelöli a 790FX+SB600-as verzióval szemben. Persze lehet, hogy rosszul gondolom.
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Iron Funeral
őstag
válasz antikomcsi #10664 üzenetére
Azzal a DS4-el én is szemezgettem, bár kicsit tartottam tőle hogy olyan lesz mint az ATi chipsetes párja, úgy néz ki hogy jól jártam, hogy elvitték előlem a lapocskát. Kíváncsi lennék egy 780a DS5-re vagy DQ6-ra , ASUS-nál gondolom olcsóbb lesz, bár lehet hogy akkor is az ASUS-t választanám
Mod.: úgy értem hogy egyáltalán a DS4-el szemezgettem, nem pont azzal ami nálad halt meg
[ Szerkesztve ]
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10675 üzenetére
Melyik az a bolt lol? Iponban ha 8-ig rendelsz de 2-kor ott a cucc. Tudom gari, de indulnak jó irányba és én tudatos vásárló révén érvényesitem is.
Amd - Radeon - Ryzen
-
TomBoy1986
veterán
válasz Gyuri27 #10676 üzenetére
Ott rendeltem, de elfogyott a nagykerben, s kilenckor még hívtak, hogy mi legyen... két választás volt, egy bénább hangkártyás és PWM-es 780G és ez. Úgyhogy maradt ez.
-
HarryPotter
őstag
válasz Iron Funeral #10673 üzenetére
köszönöm. Oli: a dfi-t nem akarom megkérdezni, de azért kösz a tippet.
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10677 üzenetére
Ajajajjajaj mindig a türelmetlenkedés Ha én türelmetlen vagyok a konfigom soha nem jönn össze. Pedig láthatod ritka darab mind
Amd - Radeon - Ryzen
-
Balagex
csendes tag
válasz Gyuri27 #10679 üzenetére
Gyuri27 irányított ide egy másik fórum témából.
Kaptam egy 2magos AMD X2 procit (2.5GHz 64bit, többet nem tudok róla és venni akarok majd 4850-es raden kártyát is.
Olyan alaplapot keresek, ami ezeket befogadja, tudja a crossfire-t, nem ártana firewire port is, el kell férnie a meglévő PCI-os TV kártyámnak is, jövőben belefér még egy 4850 esetleg, valamint 4 magos AMD, ha megszalad.
Ja, és tunningolni nem igazán hiszem, hogy tudok/fogok.
MSI K9A2 Platinum V2-őt ajánlott ismerős, a fórumon meg ugyan ezt csak V2 nélkül.
Gyuri27 le akart beszélni erről, de nem rémlik, hogy ajánlott volna mást.
Több kérdésem is lenne:
- Mi a különbség a V2 és a sima MSI K9A2 Platinum között? Utóbbi picit drágább, és MSI honlap szerint néhol nagyobb szám szerepl a táblázatban, azaz több csatis, stb. Namost én naívan azt hittem, hogy a V2 az egy második generáció, ami jobb, újabb, stb. Itt mégis úgy tűnik, hogy ez valami mást takar.
- Kicsit fentebb láttam egy DKA790GX típust is emlegetni. Ez tud valami Hybrid CrossFire dolgot, ami ha jól értem valami olyan, hogy az integrált videókártya meg a rendes együtt tud dübörögni a cél érdekében. De mintha olyat is olvastam volna, hogy ez csak Vista alatt megy(?), meg hogy limitálva van, hogy milyen videokártya tehető bele, amivel ez megy. Ez a lap pl. menne 4850-nel, vagy sem?
- Más alaplap javaslat (indoklással?)
Üdv.
Balage
-
TomBoy1986
veterán
válasz Balagex #10680 üzenetére
1. V2 és "nem V2" közt az a különbség, hogy a "nem V2-n" van egy külső SATA vezérlő s így összesen 6 SATA eszközt tud kezelni, míg a V2 csak 4-et.
2. Hybrid CF csak 3450-es és 3470-es kártyával üzemel (ill. még talán 2400-akkal is). Szóval 4850-nel ezt nem tudod kihasználni. Az előnye, hogy tuningban jobb - mármint Phenom tuningban, mert az X2-t a K9A2 Platinummal is szét lehet hajtani. Hátránya viszont, hogy míg a K9A2 25K, addig a DKA790GX Plat. már 35K. És ha nem fogsz tuningolni, akkor kb. mindegy hogy melyiket választod.
Én más szempont alapján választok alaplapot, inkább a tuning dominál - na meg a megbízhatóság, szóval a tuning miatt inkább a 790GX-et venném. De ha az nem nagyon kell, akkor tökéletes a K9A2 is. Próbáld a sima Platinumot, ha nem drágább, vagy kell a 6 SATA, egyébként jó a V2 is.
-
Balagex
csendes tag
válasz TomBoy1986 #10681 üzenetére
Köszönöm a választ.
Amúgy az alábbit olvastam:
http://www.msicomputer.com/msiforms2/DKA790GX.aspItt mintha azt írnák, hogy ebbe még 2db 4870-est is lehet tenni, bár arról valóban nem szólnak, hogy egy ilyen és az alaplapi 3300 megy-e.
Amúgy az integrált kártya azzal a +1GB IGP-vel mire képes? Ha pl a Command&Conquer3 vagy CounterStrike Source megy rajta rendes felbontásban is, akkor esélyes lehet, mert akkor nem veszek most 4850-es kártyákat, hanem várok egy fél évet / egyet és talán mostani árból X2-est vagy 2db-ot is megkapok majd (tudom naív vagyok).
Vagy csak akkor veszek videókártyát, ha kijön olyan játék (pl Starcraft2, stb.) amihez nem lesz elég az integrált...
-
TomBoy1986
veterán
válasz Balagex #10682 üzenetére
Éppen arra képes, mint egy 3450-es, mivel van rajta 128MB Sideport memória, azaz kb. semmire. 800*600-ra és medium grafikára számíthatsz.
3DMark06-ban kifejezve ~2000pont alapórajelen és defaulton.
Viszont kétségtelen, hogy előny az integrált VGA, pl. cserekor nagyon jól jön. Bár szerintem vedd meg a lapot, nézd meg, hogy megfelelő-e neked a sebesség (mivel a fenti csak becslés), s ha igen, akkor nem kell venned, ha pedig nem...
Szóval akkor DKA790GX Platinum, s megnézed a VGA-t.
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10683 üzenetére
Az arany közép út. Annyit azért segitek a 3200-l régebbi játékok, bf1942, dio2, dod2 szépen futnak még a cod4 is. Ez meg már 3300 és sideport ram is van rajta.
Amd - Radeon - Ryzen
-
band1103
őstag
válasz Balagex #10682 üzenetére
"azzal a +1GB IGP-vel mire képes"
Hát nekem az "elődje" van a 3200-as és az tűrhetően hasít a Quake4-ben pedig nincs is sideportja (saját memo) ezért szvsz a C&C3-t meg a CS-t simán viszi.
Bocs, nem kötözködés miatt, de az Gbit nem GB. Tehát sávszél asszem."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Gyuri27
félisten
válasz TomBoy1986 #10685 üzenetére
Nekem olyan sajna nincs. Nyilván gyorsabb lenne mint a be-vel, de így sem aggasztó és fizetni se kellett érte.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
Gyuri27
félisten
válasz antikomcsi #10688 üzenetére
Milyen kaviccsal szeretnéd a kövezést kollega?
Megtévedtél istenem. Elöfordul egyszer. Ha mégegyszer akkor indulunk hozzád.Amd - Radeon - Ryzen
-
HarryPotter
őstag
-
silent84
csendes tag
[Biostar 790GX és phenom x3 8450]
Nem rossz eredmények. Nagyon jó ez az SB750 -
silent84
csendes tag
válasz Gyuri27 #10694 üzenetére
Hát szerintem erről.
[link]
Kicsi a web
Toku kolléga ide is bejegyezte eredményét.
Jöhetnének már a 780Gs matx SB750es lapok, láttam olyan roadmapot ahol Q4re igérték.
Valakinek van erről valami infója?10696: Na azon a lapon én is gondolkodok még. Bár a január mire gépet veszek még messze van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest