- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fényhozó
tag
Na uraim, elkészült a G80-as SLI teszt. Kukkantsátok meg, ha értékelnétek is, megköszönném! vgabazár tesztoldal!!!
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
Eddie141
senior tag
válasz Eddie141 #2353 üzenetére
Jah!?!
Meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek meik érné számomra jobban meg:
-1- 2DB agyontuningolt Inno3D 8800GTS 320MB OC 725/1648/2000-ren járatva, sliben használva
Vagy esetleg:
-2-Egy darab 8800GTX HR03-mas hűtővel, tuningolva? Meikből mien eredményeket tudnék kicsalni?? Köszi előre is a válaszokat!![ Szerkesztve ]
-
S.A boris
csendes tag
Sziasztok!!!
Kéne egy kis segitség nem akar SLi-ben menni a két kari,túd valaki segiteni?
Előre is köszi Üdv Lui!AMD Athlon 64 4400+X2 DFI Lanparty NF4 SLI D ASUS EN7950 GX2 4x1Gb/400mhz CSX
-
JColee
őstag
helo
szerintetek megéri 2db 7900gtxet berakni egy gépbe?
v már tök felesleges?
nme si biztos h csak a teljesitmény szempontjábol hanem mer faszán néz ki, de sajna még drágák ezek a karik is
ill elég 2 ilyennek egy 4600+ v jobb lenne ezt is vmi utosebbre cserelni? -
adamsX
aktív tag
Hellosztok.
Az lenne a problémám, hogy van két 6600 gt de különböző gyártótól. úgyanolyan típus memória is azonos. Egy msi k8n sli platinum lapom van. De amikor szépen az alaplapon megfordítottam a kis lapot sli-re, a biosba is bekapcsoltam az sli-t, össze is lettek kötve, ezután a rendszer azt írta ki, hogy nem ismerhető fel. Letöltöttem a gpu-z és nem írja ki, hogy sli -be lenne bekötve. De viszont a lavalys beismerte hogy 2 kártya van benne, de teljesen máshogyan írja ki. Valyon mi lehet a problem, szerintem nem zavarhat be hogy 2 gyártótól lenne?
-
Rover623
félisten
válasz CyberJedi #2359 üzenetére
Húzzál az Apróhirdetések rovatba...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
3d
tag
Sziasztok!
Mit tudtok mondani az sli-ről? Van értelme most befektetni egy ilyen lapba, vagy inkább egy erős videókártyába? Merre fejlődik a piac? Várható-e , hogy a játékipar az sli-re fog egyre inkább építeni?
-
nagyúr
Ha közepes erősségű a rendszered akkor érdemes esetleg egy 570-es SLI lapot venni mert minimálisan drágább mint egy szimpla PCI-e alaplap. (De ez esetben elkötelezed magad a nVIDIA kártyáknál, mert az ATI nem fog menni az nFORCE-os SLI-s lapokba CF-be.) Ebben az esetben kis lépésekben tudod bővítgetni a rendszered, hol egy hol dupla vga kártyákat használva, attós függően, hogy melyik a legjobb ár-érték arány, vagy hogy mit tudsz lőni az apróhirdetések között.
A haveromat nem volt nagyon eleresztve és vettünk egy 570-es MSI-t mert csak pár száz forinttal volt drágább mint a sima lap, egy 7600GT-vel. Most összekukáztunk megint 7 ezret, és vett mellé egy másik 7600-ast. A két kártya sokkal jobban teker, mintha eladta volna a 7600-ast (7 ezerért) és vett volna a plusz 7 ezren egy 8500-ast.
Ha csúcsragadozót építesz, akkor inkább hagyd a fenébe, mert két rohadt drága kártya nem fogja a kétszeres befektetés után várható igényeket, én is ezzel szívtam (8800GTS-SLI, NF680-ban) Atom CPU limites lesz ha a GTS-eket felhúzom, úgyhogy most alapon mennek és várok a 9450-es Intelre meg a BIOS Update-re[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Drizzt
nagyúr
Kérdésem lenne! Intelhez melyik a legolcsóbb lap, ami tud 2*16-os slit, vagy 2*8-at, vagy nem is tudom mi most a legjobb, s lehetőleg a legújabb inteleket támogatja proci terén?
I am having fun staying poor.
-
NM-MIK
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud valaki valamilyen progit amivel mind a két kártyát lehet húzni, mert a riva tuner 2.06-os csak az egyik kártyát húzza. ( vagy csak nálam van gond? )
Amúgy az SLI nagyon jó dolog, de csak max a közép kategóriás vga-k ig. -
nagyúr
A 680-ast, abban sz@rrá is tuningolhatod a procit akkor is stabil marad! Én véletlenül állítottam 1600 MHz-es FSB-re mert a ramjaim 800-asok, és arra figyeltem a proci ffsb szorzót 2x-esen hagytam. Kb két hét múlva vettem észre mikor post-oltam az eredményeimet és azt írtam, hogy alapon van minden, ott hívta fel valaki a figyelmemet, hogy 3600 MHz-es C2D nincsen!
A kezdeti szívások után, nagyon meg vagyok elégedve a 680-assal. Most kerül eladó sorba, mert megérkezik a 780-as lapom.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ÜgyeletesNgr
csendes tag
Sziasztok SLI hajtók!
7950 GT páros kifogott rajtam.
hogyan fog hozzá az ember az SLI-be kötéshez? és hogyan lehet ellenőrizni, hogy SLI-be megy-é a két kártya? az alaplap egy Asus P5N-SLI. -
sisakos
csendes tag
Azért ez még is csak sok? Ezzel a pár videokarival bebiztositotad magadnak azt hogy a kövi 2 évbe az összes játék meg Veryhigh onSzerk: jaj ez cross fire akkor most off?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Moretimer #2374 üzenetére
Nem értem a kérdésed...
-A 9450-es Intel CPU kicsi szögletes lapos zöld bigyula fém kupakkal a tetején
-A BIOS Update az a dolog amitől úgy tönkremehet az alaplapod, hogy hozzá sem érszFélretéve a viccet, mit szeretnél megtudni?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Moretimer
aktív tag
válasz KillHates #2375 üzenetére
Szóval...jövő héten rakom össze a gépet:e-VGA 8800gts 512,evga 680sli deszka,és q6600.
Ram felől még nem döntöttem.Mit gondolsz kihajt 2 gts-t a quad,vagy valami nagyobb kell?U.I.:Azthittem valami nagyon spéci cuccod van a 9450 láttán.
Nem néztem még utána annyira nem vagyok benne.Ez vonatkozik a bios sütögetésre is.Moretimer
-
nagyúr
válasz Moretimer #2376 üzenetére
Szia! Gratulálok a finomságokhoz! Szeretni fogod a vasat, a villanyszámla csekket már nem annyira
A Q6600-as kb 3 GHz körül már elég lesz a két GTS-nek, de a teljes kihajtásukhoz 4 GHz fog kelleni. Tök mindegy, hogy Quad vagy Duo a sebesség a fontos. A játékok nem használnak két magnál többet, még a híres Crysis is csak csikizgeti a harmadik magot. A 3DM06-ban persze nyom a latban a Quad, csak az elég unalmas játék, mindenki tudja mi a vége
A ramokkal vigyázz, nézd meg az eVGA weboldalán a kompatibilitási listát, PQI, meg SAMSUNG és egyéb noname ramokat sajnos el kell felejtened. Nem lesz olcsó mulatság; nekem 3 GB Corsair TwinX SLI ramjaim vannak kifejezetten ebbe a deszkába valók!
Újonan veszed az alaplapot?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Moretimer
aktív tag
válasz KillHates #2377 üzenetére
Hali!Köcce a gratot,és a hasznos infókat.
Azthiszem későbbre teszem a 4G-s prci megvételét.
Először megízlelem a Quad-dal az Sli ízét.
[link]
Ehhez a ramhoz mit szólsz?Sok jót hallottan felőle,és a Grucial felől.
A deszkára rápróbáltam 1 kolegánál,de kicsit bunkó voltam a 25K-s ígéretemmel
1ébként ha jól tudom eladó a tied,mert jön a 780-as.....nem de?Moretimer
-
nagyúr
válasz Moretimer #2378 üzenetére
Hali!
Hát igen, most kezd lemenni az ára a 6600-asnak. mert jönnek a Wolfdale-ek!
Én kipóbáltam a 6600-ast, de egy lehetletnyi finggal sem volt jobb mint egy sima Dou, csupán a 3DM06-ban produkált nagyobb eredményt, minden mást (film dekódolása, tömörítés, grafikázás) ugyanazt produkálta mint a 2400-as C2D. És ami még durva, hogy sohasem volt 60 fokosnál hidegebb! Úgyhogy ezért váltottam 6850-re (3 GHz C2D) és azt könnyű szerrel húztam 4 GHz-re, és akkor is megállt 57 fokon az ősöreg DiamondCool-ommal.
Pöpeck a Mushkin, de nézd meg az eVGA kompatibilitási oldalán! Menni fog, de lehet, hogy nem lehet beállítani a megfelelő időzítéseket, vagy valami ilyesmi... A 680-as egy hisztis pics@ a ramokra, a VGA kártyákra, az SLI típusára, a perifériáira...
Nekem ilyen ramom van, nem a legfürgébb, igaz drága sem volt:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Moretimer #2378 üzenetére
Ja, eladom valóban, de 40k az ára. Nem regisztrált, (tehát mehet step-up-ba), nem hajlott (speckó CPU foglalatom miatt) nem gyötört (mivel csak 800-asok a ramjaim) alaplap, a szokásos 10 év garanciával.(most már csak 9 és fél) Az összes gyári tartozékát, szinte bontatlan állapotban adom hozzá, garancialevéllel, számlával.
-
nagyúr
-
5@$
aktív tag
halihó mindenkinek!
lenne egy lehet hogy barom kérdésem aki ért hozzá és nem a levegőbe beszél az irjon
szóval van nekem egy asus maximus formula lapom, meg 2db evga 8800gtx superclocked VGA-m mivel a lap crossfire-t támogat, menni fog benne valahogy a két vga sli ben?
köszönöm a segítséget előre is!
Telefon:0670-2094610
-
kavicssli
addikt
Elsők között annó 2006.03 eze voltak a szép idők
[ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
5@$
aktív tag
kö9szi
jöv kérdés
2dv asus x1950xtx cf be mennyen azt meg lehet oldani? egy sima cfes lapban, de egyik vga sem master card :S:S hogy megy ez?
-
5@$
aktív tag
abba segithetne valaki hgy maximus formulába hogy megy normálisan két db 8800gtx
-
kavicssli
addikt
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van nekem egy asus m2n32sli delux lapom és abban egy 5000+ black edition 2gb ocz titanium sli ram és egy Albatron 8600gts.
A kérdésem a következő: Csak ugyan ilyen albatron vga-val menne az sli vagy vehetek mellé más gyártót is? Ez hogy is van?? Válaszokat köszönöm.
-
fiATHaLON
őstag
Néhány embert már zaklattam privátban, mondom most
itt is tiszteletemet teszem.
Ha 1280X1024 fölé nem megyek játékokban, egy g92 gts
sli-hez elég egy quad 3.2-n, vagy inkább egy sima duo 4GHz
környékén?
Másik kérdésem az lenne, hogy egy teszt kapcsán olvastam,
hogy a 750i alaplap nem támogatja az 1200MHz-es sli
memóriát...Ez mit jelent?
Előre is köszönöm! -
fiATHaLON
őstag
Nagyon zsizseg ez a topic!
-
5@$
aktív tag
2389 hsz?
régen nem volt ilyen sittes csend egyik topikban sem? mivan veletek emberek?
-
fiATHaLON
őstag
Vagy bármelyik hozzászólás az elmúlt 2-3 napból?
-
nagyúr
válasz fiATHaLON #2392 üzenetére
A Quad-ot még nem igazán használják ki a játékok, ezért inkább a nagyobb órajelű Duo a szerencsésebb.
Ha a 750-es specifikációiban az van írva akkor valószinüleg nem támogatja az 1200-as SLI ramokat. Azt jelenti, hogy az SLI-s ramokat 1200 MHz-en nem támogatja. De ez a dolog változhat nVIDIA-éknál, minthogy a már leírt 680-as deszkák is tudnak mindent a D32-es BIOS-al amit a 780 tudni fog. (oké a PCI-E 2.0 nem BIOS függő )Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
fiATHaLON
őstag
válasz KillHates #2397 üzenetére
Ok, nagyon köszönöm.
Valószínűleg most sikerül beszereznem egy P5N32-E SLI
lapot. Akkor ezekszerint biosfrissítéssel közel 780-ast kapok?
Ez a Quad dolog meg nálam úgy néz ki, hogy igazán
utálnám fogni a fejem, mikor kijön az Alan Wake, mert
az meg pont elkezdi a divatot, és kihasználja a quadot.
Ez az sli téma értem, hogy ahol nem támogatott, ott nem hoz
látványos gyorsulást. De olyan azért nincs ugye, hogy annyira
nem támogatott valahol, hogy még be is kavar, és szarabb teljesítménye
lesz, mint egy egykártyás megoldásnak?Még talán annyi, hogy kicsit a kijelentéssel világítottad meg a kérdésem,
vagy én kérdeztem rosszul...
Mi az az sli ram?
A videokártyák ramja, és akkor ezekszerint darabonként 600Mhz-en mehetnek?
Szóval ezt nem értem, meg ha már szóbakerült, akkor az hogy van, ha bent
van 2 kártya, akkor mindkettő teljes értékeken (ram,gpu stb) fut, esetleg
húzni is lehet őket?
Ezekre is köszönök egy esetleges választ[ Szerkesztve ]
-
lelkesamator
csendes tag
Hali T. SLI-ben gondolkodok...
Sporolgattam kuporgattam es mivel itt a nagy nyugaton elobb kaphatok es ebbol eredendoen elobb arukat vesztok ezert beruhaztam ( a sok sok negativ "kampanyt" figyelmen kivul hagyvan ) egy masodik XFX 8800GT-be.
Sajnalattal vettem eszre, hogy bizonyos jatekoknal meg hatranyt is jelent a ket kari.
pl.Dirt Szamomra erthetetlen modon csikozodik a kep, borulasoknak, hirtelen utkozeseknel pedig szaggat. Iment emlitett megjelenitesi problemak 1 karis visszakapcsolas eseten megszunnek es a jatek ugyanazon bealitaok mellett csodalatosan fut. FPS-t is mertem meg keszuloben van egy lelkesamtor haziteszt is amit majd a kesobbikben mellekelek.
Azt gondolom mondanom sem kell, hogy amennyire elkeseredtem a Dirt eseteben annyira felvidultam a Crysis tesztelese soran, de ebbe azert nem mennek bele mert mar oly sokan leirtak, hogy a Crysis tipikus.....
Termeszetesen a deszka"egyuttmukodesen" kivul gondolnunk kell a fogyasztasra is es szereny velemenyem szerint nem csak a watt szamra kell ramenni hanem ilyen fejlesztes eseten erdemes megbizhato markat valasztani. Annyira nem neztem meg ra a 9800 varhato fogyasztasi adataira, a Radeon X2-t meg mar ugye ismerjuk, de osszegezve az eddigi tapasztalataimat, szerintem erdemes varni es varni mert nem igazan hiszem ( es nem is szeretnem ) hogy a 2 karis megoldasokban rejlik a jovo.
Azt ugye eddig is tudtuk, hogy + 1 kari nem = +100% teljesitmeny novekedessel, de azert abban remenykedtem, hogy +50-55%-ot el fogok vele erni, de sajna csalodnom kellett.
3D Mark 1 kari = 11048, SLI = 15055
Mara ennyi, menni kell mert dolog van, szep napot mindenkinek![ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790FX-DQ6, AMD 6000+, Corsair 2X1GB DDR2 800Mhz, 2x320,1x250 HD, 2X XFX Geforce 8800GT 512Mb SLI, NOX Coolbay 25 házikó, Creative SB X-Fi Platinum
-
fiATHaLON
őstag
válasz lelkesamator #2399 üzenetére
No, ha a Crysis respektálja, akkor hiba nincs, mert
ahogy a nóta mondja: A többinemszááámíííít.
Amúgy köszönöm, hogy leírtad, eléggé tífusz van itt sli-tájékon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs