- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomta
tag
Amire figyelned kell:
Ha az alaplapodhoz adtak külön sata/raid drivert (lemezen) akkor azt nem árt telepítés előtt egy floppyra tenni.
És F6-al megadni a winXP telepítésekor.
Mert lehet nem látja majd a satás Hdd-t az XP, mivel nem ismeri az alaplapod sata vezérlőjét.
Ha jól látom AV8 as lapod van, aminél szinte bizos.feltéve ha rendszer vinyónak megy.
Ha nem csak másodlagosnak akkor meg winfos alatt is kell drv-t telepíteni:
ezt ni[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz audi100td #2603 üzenetére
samsung f1 1terras vinyot szeretnek (azert irtam ide ).... ne szeressek?
azt mar latom, h a wd vinyo feleannyival is beeri, mint a samu, viszont meg itt sem latom, hogy mennyit eszik kulon 5 es 12 voltrol.ezeket az adatokat hogyan talalhatnam ki?
az f1 oldalan csak a felporgesi aramot talaltam, ahol ampert irnak, mashol mindig csak teljesitmeny szerepel.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
-
xabolcs
őstag
válasz audi100td #2605 üzenetére
a masodik bekezdesedet egyaltalan nem ertem
ebbol a csodateljesitmenyu tapbol kijon egy db kisfloppy tap es egy db molex. [kep]
gondolom akkor itt egyetlen egy darab ag van.viszont az f1 oldalan is lattam, h ker mind kettobol, ugy +5 voltot, mint +12-t.
a tapomon meg ez van:90w = 65w + maradek
65w = 12A x (+5V) + 7A x (+3.3V)
maradek = 1.5A x (+12V) + 0.2A x (-12V) + 1.2A x (+5Vaux)ahol nyilvanvaloan a +12V a gyenge, s nem akarom kiengedni a fustot a tapombol
esetleg atmenjek valamelyik tapos topicba?
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
cor
őstag
válasz audi100td #2610 üzenetére
amenniyre egy fekete-szürke fémdoboz tetszhet
még kevesebb mint 1 napja megy csak ..
zajra sose figyeltem, de ha nem tudnám h uj rendszervinyo van, fel se tünne a különbség (elözö sp1213n -s szintés samsung )
HDS- szerint azonban mintegy 7C-vel hüsebb mint a régi...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
cor
őstag
válasz audi100td #2612 üzenetére
van benne vmi
hely kellett, meg lehetöleg samsung
zaj: már megszoktam h zajos a gépem, szoval ezért irtam h nem tünt fel h uj vinyo
( egy erösen nyitott "házban" lakik szegény konfig, ill ha hallotávolságon belül vagyok akkor ugyis szol a winamp )meg amivel kezdtem 0-napos winyoként olyan hüdesok alapon nincs az értékelésére még
...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
audi100td
nagyúr
"meg amivel kezdtem 0-napos winyoként olyan hüdesok alapon nincs az értékelésére még"
Engem igazából csak a rezonancia érdekelt volna, egyébként nekem is ilyen van, csak érdekelt volna, mert ki lehet fogni gyengébb példányokat is.
Enyémbe van "már" 1600 üzemóra, rendszervinyóként van használva, eddig semmi panaszom nem lehet rá, halk, gyors és úgy tűnik megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
Stormbird
tag
Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy 0perces bolti Samsung HD103UJ tehát egy 1terrás vinyát akarnék bedobni a rendszerbe, sata2es portra csatlakoztatom, amiből 8 is van plusz egy eSata amit nem tudok mi Szóval ha xp-t akarok rá telepíteni akkor 8000Mbytenyira ismeri fel, Működő vista rendszerben pedig 32megásnak, formázni nem tudom. 2lapban próbáltam egyik az én asrockom p43r1600twins aminek a BIOSában lehet állítani 3om módot IDE,RAID,ACPI IDE-n és RAIDEN simán bebootol de a végeredmény ugyan az 32mega... ACPI-re állítva azt írja a Biosnál mikor bootol hogy ACPI device error port 2es vagy 3as 4-es stb attól függően melyik sata II-es portba dugom... a másik lap meg egy régebbi gigabyte olyan másfél éves azon is van sata2es port... de ugyan ez a szitu.. Heheheheeeeelp was ist problemiren?
-
vagamo
őstag
Hi.
Van egy kis gondom! Vettem 1000Gb-os samsung sata merevlemezt, felosztottam 4 partícióra (különböző méretek, mindegyik elsődleges 1 aktív) Ezen kívül van még 3 merevlemez 2 sata + 1ides, ezek is fel vannak osztva . Össz. 12 partícióm van. Na már most, ha az új samsungra átszeretném másolni a fájlokat, szélsebesen elindul de aztán félúton leáll. A sebességis töredékére esik (kezd 55000visszamegy146-körülire)? Ez mitől lehet?
Vista64 és XP32-nél is ugyan ez a jelenség!
A sammsungot max 4 partícióra lehet osztani, gondolom a méretek azok mindegy, mi lehet a gond. Rendet szerettem volna tenni, de így nehéz lesz, hogy szarakszik!A 2db ST3400620AS ATA piros satán van az új Samsung HD103UJ pedig feketében csatlakozik az alaplaphoz. És most meg eltűnt a lemezkezelőben, nem látom
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
vagamo
őstag
]DOS HD103UJ ES-Tool(for CD-ROM Drive) (ver.2.11) ENGLISH
DOS HD103UJ ES-Tool(for FDD) (ver.2.11) ENGLISH
Van ez a két deiver hozzá mi a különbség köztük? Mi a cdnek, vagy fddnek?
Hát nem. Gondoltam este gyorsan minden átmásolok rendezem a dolgokat, rendet teszek, erre méééért. Holnap már telepíteni szerettem volna
[ Szerkesztve ]
-
mindfreak
őstag
Hali!
Azt szeretném tudni, hogy van-e a Samsung vinyókban valamiféle védelem sérülés ellen abban az esetben, ha kicsit bemoccan a gép működés közben. Ilyenkor nem sérül(het) a merevlemez?
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a kovetkezo 500GB-os winchestert hasznalom: HD501LJ
Nincs is vele semmi problemam, tokeletesen mukodik mar jo ideje.
Most vettem egy HD753LJ (750GB-os) vinyot, amit a windows frankon fel is ismert, viszont mikzoben masoltam ra a dolgokat a regi vinyirol egyszer csak eltunt es azota nem latja a windows. Mitol lehet ez? tudtok esetleg segiteni benne? (a vinyo teljesen uj, most csereltettem ki ahol vettem, de sajnos a dolog meg mindig fent all)
Van valami tipus hiba ezzel a vinyoval vagy mi lehet a gond?
ELore is koszi a segiseget!
-
-
vagamo
őstag
válasz audi100td #2626 üzenetére
Már ott is volt most tettem vissza! Mindegyik 100%, kivéve 1 83% azt szeretném kiváltani!
A linkelt 2 programról tudsz valami?
Az az érdekes, ha a Vistat indítom akkor is ua. történik. Érthetetlen számomra? Partíciók száma nem gond, sokk lenne a merevlemez? Mekkorára osszam fel az sem mindegy. Amikre szeretném: 350/250/150/250[ Szerkesztve ]
-
Padam
aktív tag
válasz audi100td #2624 üzenetére
Eleg halk az egesz igy nem hallani, viszont ha rateszem a kezem, akkor erezni, hogy mukodik.
Nem latszik sajna ott a vinyo.
Biosban pedig sajna nem tudom megnezni, mert csak vezeteknelkuli billentyuzet van itthon es nem tudok belepni BIOS-ba, mert hiaba nyomogatom a DEL gombot akkro meg nem aktiv...
-
vagamo
őstag
válasz audi100td #2632 üzenetére
De miért a Samsungot löki ki? Mert a hiba jelenség után az lemez és az eszközkezelőből is eltűnik? Újra kell indítani a gépet, hogy ismét lássam! A tálcán sárga háromszög benne 1 felkiáltójel bukkan fel, de nem ír ki semmit. Kikapcsolásnál valami hálózati hibát jelez? A ismét látom megjegyzem az üzenetet, OK!
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
A hiba oka a valószínüleg a régi WD vinyó lesz (mint ahogy hd sentinel írta: adatátviteli hibák is voltak), az adatok egy része lehet hogy olyan területen van, ahonnan nem tudja kiolvasni a vinyó.
Szerintem azért kérdezz rá itt: [link] jobban benne vannak a témában.
"De mi ez a 2 program?"
Már leírtam #2628-ba!
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Akkor nézd meg, hogy rendesen rajt van-e a Sata kábel a vinyón, illetve az alaplapi csatlakozón, ha igen, akkor cserélj kábelt, meg azért ellenőrizd a tápkábelt is. Ha ezek sem segítenek, akkor valószínüleg kifgotál egy selejtet.
Reinstall több mint valószínű hogy nem segít.
-
Stormbird
tag
audi100td köszi a segítséget, biztos szuperálna a help de kb 2szót tudok angolul:/
-
pitruka
csendes tag
Hali mindenkinek!
S.O.S segítségre lenne szükségem. Adott 2 db Samsung HD080HJ 80GB Sata II winyo. Voltam olyan okos hogy Dos alatt ráküldtem a Power Quest Partition Magic 8. Úgy kezdte hogy feldobott egy ablakot és kérdezte hogy Fix vagy No Fix, hát persze hogy Fix Azóta nem működnek! Pontosabban Bios látja, viszont semmilyen programmal (pl. Hiren's Boot) nem érem el a winyokat, és nem is akar boot-ni cd-ről sem. A harmadik HDD-n, amin van a rendszer nagyon lassan tölt be mikor rá van dugva a 2 darab 80GB HDD. Mi lehet a baj, mivel lehetne vissza állítani eredeti állapotba???? Előre is köcce mindenkinek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy 2 hetet használt, garanciális HD753LJ (750 GB, 32 MB cache, SATA 3.0) szerintetek eladható 18.000 Ft-ért?
Üdv
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz audi100td #2649 üzenetére
Az egész úgy indult, hogy akinek a gépébe szereztem, annak nem akart működni (5 éves alaplap). Még akkor sem, ha levettük SATA 1.5 -re. Vissza nem vihetem a boltba, mert semmi baja. Én magamnak meg 1 TB-osat szerettem volna igazából.
Ha már itt tartunk, az 1 TB-os (HD103UJ) ugye egy lemezzel többet tartalmaz. Ez a többlet nagyobb rázkódással, hanggal, melegedéssel jár? (melegedés nem is olyan érdekes nekem)
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.