- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
need$
csendes tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Nem igazán tudom eldönteni, hogy van -e lényegi különbség a következő opciók között: ha két winyót használok, vagy ha egyet két partícióval. Ugye a rendszert mindenképp külön meghajtóra rakom, de számít e valamit ha még ráadásul külön winyója is van? Érdemes -e (legyen az sebesség, élettartam, megbízhatóság... céljából) két HDD-t használni, vagy bőven elég egy nagy is, ketté osztva?
Remélem érthető mire vagyok kíváncsi
-
Male
nagyúr
válasz Wasgyuro #2400 üzenetére
A lényeg, hogy az utasítások sorbarendezésével elvileg optimalizálja a fejmozgást, és így (elméletileg) gyorsabb lesz. Persze otthon ebből nem sokat fogsz észrevenni.
Bőveben... ha esetleg nem tudsz angolul, már az ábra is sokat mond
need$: Attól függ mire használod... teljesítmény szempontjából kettővel jobban jársz... de ha nagyobb vinyó-teljesítményt igénylő dolgokat nem csinálsz a gépen, hanem mondjuk csak netezgetsz, akkor felesleges (ezesetben csak pénz és áram pazarlás + zajosabb is).
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Annyiban jobb ha külön van, ha elszállt a win, akkor a másik hdd én nem sérül semmi, ujrarakod a másikat és kész.
De ahogy a másik hozzászoló is mondja attól függ hogy mire használod
Ha teszem azt sokat torrentezel, és tele vagy leszedett cuccokkal, akkor érdemes 2 hdd ét tartani.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Csabahun
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Samsung 750Gb Spinpoint F1-et.
Arra lennék kiváncsi,hogy honnan tudom milyen tányérral van szerelve?
Mert irtátok,hogy 2 fajta tányérral gyártják.
Felvan ez tüntetve a vinyón??Köszönöm.
-
need$
csendes tag
Köszönöm mindenki gyors válaszát!
Döntöttem is, az egy nagy mellet maradok, amit majd kettéosztok (jobb ár/érték arány).
Már csak egy apró kérdésem lenne: melyiket?
vs.
3-3 év gari, a samsung kb. 3k-val olcsóbb, de ne ez döntse el a dolgot, inkább a megbízhatóság!
Mi a véleményetek? (vagy esetleg valami teljesen mást? )
-
chatran
őstag
Sziasztok! Vettem egy Samsung F1 HDD-t (750 GB), és a Vista szerint inicializálni kell. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Melyik partícióstílust használjam? MBR v GPT?
Második lemez a gépben, a rendszer a másik HDD-n van. Érdemes rajta több partíciót létrehozni vagy inkább maradjon egyben az egész?
Köszi a választ előre is. -
Sonja
nagyúr
válasz chatran #2414 üzenetére
Elég felületesen olvastad a cikket! Idéznék:
"Vista alatt csak akkor lehet GPT meghajtóról bootolni, ha a rendszer Extensible Firmware Interface (EFI) -t használ, BIOS helyett. Adattárolásra természetesen használhatunk GPT-t attól még, hogy a rendszerünk MBR lemezről bootol."
Namost eszerint nem is tudsz bootolni róla, ha erre teszed a rendszered! Egyértelműen ez még a jövő gépeinek készült, ahol már csak EFI lesz. Felesleges ezzel szarakodnod. MBR-t használj és kész. Én is azt használom a HD753LJ vinyómhoz.
Szerk.: Nyomass rajta egy HD Tune 2.55-ös tesztet (KATT!) és, ha 75MB körüli az átlagos sebesség, akkor 250GB-os tányér. Ha 95MB körüli, akkor 334GB-os.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
chatran
őstag
Elnézést kérek tanárnéni v. bácsi már elég későn olvastam és fáradt voltam. Ígérem legközelebb maximális odafigyelés mellett olvasom a feladott leckét. De azért is a GPT-t választottam Mivel a rendszer a másik 160-as WD vinyómon van.
Beszéljenek a képek. (sajnos a jobb széle lemaradt valamiféle sortörési hiba miatt, de nincs kedvem ezzel szöszölni)
Ezek szerint 3 tányéros, ez sejthető volt hiszen mint korábbi hozzászólásomban írtam ugyanaz mint a "750 GB-os nagymenők" tesztben. Nem tudom számít-e a tesztnél, de még nem "laktam" be a winchestert mindössze egy DVD képet és némi divx filmet tartalmaz. A másik rendszervinyóm viszont teljesen tele van, gondolom rendesen töredezett, gondolom ez okozta a szélsőségeket, és a jóval gyengébb eredményt.[ Szerkesztve ]
-
Csabahun
senior tag
Skacok egy olyan kérdésem lenne ,hogy a Samu F1 1T-os vinyóba 334Gb-os tányérok vannak,mindegyikben??
Szeretnék venni egy gyors vinyót és nem szeretnék ráfaragni egy 250gb tányéros vinyóval.Inkább kiadok +4eft-ot érte de akkor legyen egy normális vinyóm.
Köszönöm.
-
Poplacsek
senior tag
Hali!
- SAMSUNG 1000GB 7200rpm 32MB SATA2
v. - SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2melyik halkabb, melyik gyorsabb, illetve melyik miben jobb?
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Az oké, ezek szerint a 7200-as gyorsabb, (viszont az ipon-ban olcsóbb??) de akkor mi az az F1 jelölés a lassabbon? Kis ellentmondást érzek, ezért kérdeztem rá.
Csak adatmentésre használnám, úgy hogy havonta egyszer ráteszem a gépre, rátolom az elmúlt havi adatot aztán gépből ki és elrak. Nem tudom eldönteni, hogy erre külső USB-s rack lenne jobb, vagy beépített rack-es.. Az USB-s megoldás esetén gondolom tök mindegy, hogy egy HDD 7200-as v. 5400-as fordulaton pörög?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Poplacsek #2423 üzenetére
F1 a generáció, technológia -t jelőli.
Mindenképpen usb és rackos legyen, és ne havonta, hanem esetleg gyakrabban mentsed a cuccokat, feltéve, hogy valóban fontos, ugyanis a hdd képes arra, hogy egyik pillanatban minden rendben, a következőben meg meghal.
Jol gondolod mindegy, hogy 5400 - vagy 7200 as jelen esetben.
Ha nem fog sokat menni, akkor azt vedd amelyik olcsóbb, vagy amelyikre hosszabb a gari.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Mankó
veterán
Rendeltem egy F1es hdd-t, ilyen jött HD642JJ
Az F1es szériának nem LJ a vége?
Rev. A-s. Mi a különbség a Rev A és a Rev B között?[ Szerkesztve ]
-
Csabahun
senior tag
Skacok,ha veszek egy F1 1T-os vinyót azt rendesen formázzam meg vagy elég a gyorsformat is??
Vagy ezek alapból megvannak rendesen formázva??Köszönöm..
-
Csabahun
senior tag
válasz Core2duo6600 #2429 üzenetére
-
LaMotta
aktív tag
Sziasztok!
Van értelme annak, hogy pontos cilinder méretekre formázzunk egy winchestert?
Illetve hogyan lehet ezt megcsinálni?
És hogyan kitalálni, hogy hány fejes a merevlemez?Részben OFF, de samu 750-re kéne az info..
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok
Van egy 80 gigás sata 2-es samu vinyóm.A tipust ne kérdezzétek, mert fogalmam sincs.Egy baj van vele, hogy iszonyatosan rezegteti a házat.Tudtok valami olcsó megoldást, hogy tudnám ezt kiküszöbölni?Cserélni nem szeretném.Üdv
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Rick4
félisten
válasz Ace Ventura #2434 üzenetére
ez elég olcsó, és gyors:
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz Ace Ventura #2434 üzenetére
Gumival lehet csillapítani, vagy szivaccsal fejjel lefelé.
-
Ace Ventura
addikt
Köszi, ezt inkább hanyagolnám
A szivacsos megoldás nem jó, mert rögzitenem kéne.A gumi nem volna rossz, csak nem tudom hol kapok olyat, ami befér.
[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Sonja
nagyúr
válasz Ace Ventura #2438 üzenetére
Gatyagumit vagy gumibelsőt ajánlok, és ezt nem viccből mondom!
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Ace Ventura #2438 üzenetére
Van kimondottan erre a célra gumifelfüggesztés, amit 5,25"-os helyre tudsz rakni.
Pl. Sharkoon Vibe Fixer (tudtommal ez a legjobb) vagy pl. Nexus Disktwin.
-
chatran
őstag
Tudja vki esetleg, hogy a Vistaban hol lehet beállítani, hogy a winchesterek sose kapcsoljanak ki? Csak olyan opciót találtam ahol időre meg lehet adni, hogy mikor kapcsoljanak le.
-
Sonja
nagyúr
válasz chatran #2442 üzenetére
Start -> Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek. A három opció közül, ami ki van választva (Kiegyensúlyozott, Energiatakarékos, Teljesítménycentrikus) az alatt rákattintassz a Séma beállításának módosítása feliratra, majd a Speciális energiaellátási beállítások módosítása opcióra. A Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása opció alatt a Beállítás részen 0-át állítasz be, ez lesz a Soha. Ok és kész vagy. Lehet, hogy van rövidebb út is ide, de én csak ezt tudom.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Teljesen normális az hogy bekapcsoláskor a samsung 400gb vincsi felpörög kattan egyet majd kb 1 mp múlva mégegyet? Így kell ennek működni? Mert jó hangosat kattanik.
-
chatran
őstag
Köszi Sonja! "Kattanik", ez aztán az ízes tájszólás, Bobalázs
-
bobalazs
nagyúr
nem sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest