- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40751 üzenetére
Addig jó még válogathatunk
-
Just_Reboot
addikt
válasz x1port #40752 üzenetére
Még annyit tennék hozzá hogy amikor kijött a Note3 arra gondolta hogy na majd ez váltja az S2 őt de amikor megtudtam hogy knox meg ilyen finomságok vannak benne akkor már nem kellet. És abban igazad van hogy az exynos még álja a sarat mert pl:gtaSA,Asphalt4meg ilyen komolyabb játékok nekem szépen futnak.
-
kovacss72
aktív tag
válasz Just_Reboot #40751 üzenetére
Számomra is tökéletes a CM11.
Jelen igényeimet az S2 is teljesen kielégíti, nem tervezem mostanában lecserélni.
Még a youtube videók is szépen futnak rajta.[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40753 üzenetére
Én most rákattantam a Hay Day-re.
Az kőkeményen proci igényes.
Akksit úgy eszi mint a fene , a telefonnal pedig fűteni lehetne mert szinte tüzel.
Nem is értem..pedig nem egy full extrás 3D-s játék.[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
én több hónapja használok már neatrom extra lightot... semmi gond nincs vele
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
x1port
addikt
Valami gebasz lehet tényleg a gmail-es címmel.
Nekem wifin nem megy a hangouts.
És nem szinkronizálja a naptárat és a személyes adatokat.Mi a sz@r lehet ez ?
-
x1port
addikt
Ezt írja :
a szinkronizálás jelenleg problémába ütközik
( használtam a keresőt , láttam egy csomó fórumban jelezték már de konkrét megoldást nem találtam )
Nem tudja valaki ,hogy mi lehet ez ?
-
törölt tag
válasz x1port #40745 üzenetére
Ha elégedett voltál a gyári almával, akkor már értem a szitut. Amíg nem akarsz mást, mint amit Apu enged, addig tökéletes a rendszer, teljes a user elégedettsége. A gond ott kezdődik, amikor mást is szeretnél. Olyat, amit egyébként símán tudhatna a vas, csak Apu kifelejtette, vagy üzleti érdekeivel ütközne, ha Te tudnád használni azt a funkciót. A Note3 -at nem ismerem, de root nélkül én nem tudnám igényeim szerint használni az Androidot. Az S2 -nél viszont sok dologról tudok, amik számomra érthetetlen okból kimaradtak. Ennél a pontnál viszont tisztázni kell egy kérdést. A gyári rom csak egy dolog. De a kernel legalább olyan fontos, ha nem fontosabb. Azzal kapcsolatban is azt vallod, hogy a gyári a tuti?
Nem értem, hogy ha már nincs értesítő led, akkor a BLN miért maradt ki a gyári kernelből? Milyen hátránya van, amiért a Samsung megfosztott minket ettől a feature -től?
Azt elfogadom, hogy az usb modem támogatás, vagy a soros port támogatás extrém (bár ettől még lehetne gyárilag). De a CIFS miért maradt ki?
Azt is értem, hogy Koreában szigorúan büntetik a telefonbeszélgetések rögzítését. De ettől még máshol lehet legális. Miért maradt ki?
Értem, hogy egy beviteli mód váltás biztonsági kockázatot rejt. De hogy ezért ne váltson át automatikusan a bluetooth billentyűzetemre, az sztem vicc. Arról nem is szólva, hogy a gyári rendszer a mai napig nem kezeli külső billentyűzeten a nem Angol karakterkiosztást. Ez egyébként két fájl cseréjével orvosolható volt. Ma már ez sem kell, mert van rá külső program (persze ezt sem a Samsung, vagy a Google fejlesztette).
Én a T -től vettem a telót, még 2.3.4 -gyel. Ez volt az az Android verzió, amibe a Google integrálta a Gtalkot. Nekem mégsem sikerült hanghívást kezdeményeznem. Kicsit utánaolvastam, és kiderült, hogy a T -s romokból ez a feature "kifelejtődött". Vagyis a T felülbírálta a Samsungot, és a Google -t, de én fogadjam el, hogy jó az úgy és mindez tulképp az én érdekemben történt? Hosszasan sorolhatnám még a gyári hiányosságokat. Ezeket egyszerű, szoftveres módosításokkal, akár egy frissítés keretében is megoldhatta volna a Samsung. Én nem vagyok elfogult, ész érvekkel meg lehet győzni. Gyári alapú romot használok, mert MHL csak ezzel van. De hülye azért nem vagyok , hogy mindent megegyek, amit a gyárban főznek. Értem én, hogy az úgy fínom, de nem kaphatnék egy ki sót? -
x1port
addikt
válasz #79335424 #40760 üzenetére
Persze ez jogos.
De ha nekem megfelel gyári állapotában.. ?Plusz ami a legnagyobb gond az az ,hogy nem csak extra funkciók kerülnek bele a főzött romba hanem egy csomó bug is ,lássuk be.
Az extra dolgok valahogy mindig a minőség rovására mennek.
Talán nem véletlen nem erőlteti a gyártó sem ezeket..
Kvázi adsz a sz@rnak egy pofont.[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz #79335424 #40760 üzenetére
azért azt hozzá kell tenni, hogy iOS esetén is van lehetőség jailbreakelésre és cydiaból felrakni tonnányi cuccot hasznosat és haszontalant egyaránt
szóval ott is lehet tenni "Apu" akarata ellen, és a community ami a jb mögött van az sem gyengeKézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
törölt tag
válasz x1port #40761 üzenetére
"De ha nekem megfelel gyári állapotában.. ?"
Ezzel az opcióval kezdtem az előző hsz. -em. De ez felvet egy kérdést bennem. Honnan tudod, hogy bugosak a custom romok? Nálam ez úgy működik, hogy egy feature igény generálja a megoldás keresését. Ha Neked megfelel a gyári, akkor nincs igényed customra. Csak olyan funkciókhoz juthattál volna, amikre nincs is szükséged. Akkor számodra értelmetlen bármilyen custom dolog kipróbálása. Mi motivált rá, hogy mégis megtedd? Az általam írt extra dolgok minek a rovására mennek? Mert én nem látok, tapasztalok negatívumot velük kapcsolatban.obalix:
Azért a rootot, vagy a romolást ne hasonlítsuk a Jailbrake -hez, mert nagyon más kategória! A root legális, legfeljebb garanciavesztő. A hivatalos "alkalmazásboltból" ugyanúgy letölthetők a rootot igénylő alkalmazások. Mivel a rendszer nyílt forráskódú, ezért a romolással sincs jogi probléma. A Jailbrake -re ez enyhén szólva nem érvényes, sőt a termék "hazájában" jelenleg épp büntetendő (legalábbis a következő ötéves felülvizsgálatig). Nem tudom a pontos besorolását, de még az is lehet, hogy bűncselekmény.[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
válasz #79335424 #40763 üzenetére
Akkor számodra értelmetlen bármilyen custom dolog kipróbálása. Mi motivált rá, hogy mégis megtedd?
Ezért haragszom a sok olyan hozzászóló kollégára aki már-már mint valami jehova tanúja fújja,hogy" mennyivel jobb lett tőle és hogy ne hallgass másra csak ezt tedd fel mert 20 napig megy az akksi vele és űberhiperfrankó ".
Szóval én már megtanultam a leckét.
A roothoz hozzászólva pedig..nem tudom mennyire számít legálisnak.
Melyik szolgáltató rootol Neked hivatalosan (legálisan) ?
És ha nem rootol , miért nem ? -
törölt tag
válasz x1port #40764 üzenetére
Ahha. Szóval az akkuidő felől fújt a szél. Ez nem feltétlenül rom kérdése. Sőt! Inkább a kernelen múlik. Ez egyszerű fizika. Valamit, valamiért. Dori nagyon szélsőséges határok között állítható, igény szerint. Sokszor olvasok olyat, hogy bugos, miközben lehet, hogy csak változtatni kéne az alapbeállításain. Én beállítottam magamnak úgy, ahogy szerintem jó. De az én akkuidőmről lehet, hogy az lenne a véleményed, hogy vmi "bugos". Pedig nem, csupán arról van szó, hogy nekem pár óránál többet nem kell tudjon az akku, amiből egyébként van kettő. Gyakran szó szerint autóban élek, mivel kamionozok (is). Ezért az akkuidő nálam nem szempont.
Ami a rootot illeti, nem tudom, hogy jönnek ide a szolgáltatók. Ők ebben egyáltalán nem illetékesek. A gyár az illetékes. Nos ezek között több olyan van, amelyiknél kérheted rootolva, sőt, van, hogy eleve úgy kapod. Ami pl. a hazai forgalmazókat illeti, a Wayteq -ről és a Concorde -ról konkrétan tudom, hogy náluk a root nem garanciavesztő beavatkozás. Tudomásom szerint rootolást nem végeznek, de mindkét cég hivatalos fórumán megtalálhatók a hozzá való leírások, letöltések. Sőt, még custom romok is. A Concorde esetében tudom, hogy náluk a bootloader a határvonal. Amíg azt nem vágod haza, addig a készülék garanciális. A root egyébként sem több, mint rendszergazdai jogosultság. Szvsz. a legalitása nem kérdés. Vagy a Google -nak is lehetnek jogi problémái, mert a Play -ről való letölthetőséggel egyértelműen illegális tevékenység végzése céljából fejlesztett szoftverek terjesztésében "bűnös". A saját oprendszere ellen? Vicces lenne. Morális szempontból Aput sem kell félteni. Elítéli az illegális letöltéseket, de a saját szoftverboltjában csak a Youtube -ról letölthetőséget tiltja. Hmm... Egyébként a Knox -szal kapcsolatban inkább a Samsungnak van jogi problémája az EU -ban. A vizsgálat abból indul, hogy mégis ki lehetne a rendszergizda, ha nem a tulaj? -
x1port
addikt
válasz #79335424 #40765 üzenetére
az akkuidő csak egy példa volt.
Egyébként közel s távol a gyári rendszerrel bírja a legjobban , hiába ven tele bloatware-el.Igen , valóban a kínai szörnyetegeket lehet rootolva is venni.
Ez mondjuk nem csoda , hisz gyári állapotukban szinte használhatatlanok.
A gyártó nem hülye. Inkább ad alapból root jogot aztán mindenki oldja meg magának a gondjait ( ha tudja )
Így kevesebb a garis javításuk mint ha mindenki minden szarért visszahordaná.De képzeld csak el mi lenne ha a szolgáltató alapból rootolt telefont osztogatna.
Oké Te tudod azt hogy :mire, meg hogy, meg miért..
De lehet Maris néni vagy a Pista vagy kamasz Lacika nem tudja.
És randalírozna a kezében egy rootolt készülékkelAztán sorbanállás lenne a szolgáltatónál illetve a szervíznél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz x1port #40766 üzenetére
Ha ezt Te is így látod, akkor miért kérdeztél rá? Világos, hogy a szolgáltató nem akarja felvállalni az esetleges többletfeladatokat, ezért a rootolás nála nem támogatott tevékenység. De ettől még nem illegális. A függetlenítés, vagy az IMEI hamisítás az illegális. A root nem az.
-
Burt1793
veterán
válasz x1port #40766 üzenetére
Próbáltam pár gyári romot, ICS-t és JB-t egyaránt. ICS-vel talán jobban bírta, de a gyári jb messze nem bír annyit mint egy neatrom kipucolva, egy cm-et is be tudsz úgy szabályozni, hogy tovább bírja. A CM olyan az s2-n, mintha egy új telefont kapnál, két kategóriával feljebbről. Leveszed az animációsebességet és minden pörög, mint az ios-en. Gyárival, neatrommal, ha nincs betöltve a névjegyzék vagy a tárcsázó a ramba (oké, sokszor bent lehet tartani, de nem 100%-ban), akkor nem nyílnak meg rögtön. Míg cm-ben gond nélkül nyílik. A fb is gyorsabb, a játékok se akadnak annyira a cm-mel, sokkal kevesebb ramot zabál, jobban szól a fülesben a zene. Igaz, most neatromot használok, ami gyári, de a cm tényleg jó.
A root meg alapvető dolog az s2-n, anélkül a sok szar alkalmazást törölni se lehet... a reklámokat se tudod romszinten tiltani. Nem tudsz semmi infót kinyerni a telóból, nem tudsz a dpi-n állítani. Root nélkül csak csúcstelót, de inkább ájfónt használnék.
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40771 üzenetére
Borzalmas.
Mint a ravatalózóban.Láttál Te már iOS-t?
Esetleg használtál már? Na az után valami förtelem a Google gyári ui-ja.Akkor már 100x inkább TW.
S5 szerintem jól néz ki. -
logarithm
őstag
Áh skacok ne menjünk ebbe bele. azért van szerencsére ennyi rom, hogy mindenki válogathat.
inkább abba kéne belemenni kinek milyen gov és sch.-el megy jobban a teló.
pár példa: neox/cfq vagy pegasusq/row esetleg ondemand/row stb.ja hogy ez szakmai hsz volt.
ui én most: pegasusq/row -ot tesztelem ajánlották, hogy baba. apolo kernel-el most. eddig tweakelt ondemand/cfq voltam, az sem volt rossz. tegnap 4óra kijelző idő meglett intenzív használttal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Just_Reboot #40773 üzenetére
Már nem is emlékszem rá, hogy milyen. Nem forgatta a főképernyőt. Egérrel, vagy MHL -lel kilátástalan volt a kezelése. Na, ezt sem értettem, hogy képzelte ezt a Samsung. Még GB alatt nyugdíjaztam. De szifonon mi az eljárás, ha bár biztos szép, de nekem mégsem jönne be a gyári kezelőfelület? És Note3 -mon mi lesz a penes funkciókkal TW nélkül? Na, pl. ez a baj a gyári dolgokkal.
-
logarithm
őstag
válasz #79335424 #40778 üzenetére
Ezzel a progival lehet hangolni: [link] igen megtartja. először temporal use gomb majd save at boot. és majd ha beindul a teló azokat a paramétereket hívja elő amiket mentettél.
cifs-et még nem használtam soha, de gyorsan belekerestem: [link] készítő azt írta, tudja. de nem tudom, hol lehet állítani configuratorban nem láttam még.
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
Olyan lelkesedéssel beszéltek itt a CM-ről ,hogy mindjárt felteszem én is
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40783 üzenetére
Látod ez igaz
Egyébként a Philz féle recoval nem lehet feltenni ?
Mármint a CM -et nem TW-t.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz Just_Reboot #40783 üzenetére
dehogynem [link] [link] ezek csak példák voltak.
vagy maga a launcher: [link](#40787) Somatom
igen fixen azt használja, amire raktad(ha rebootolsz vissza rakja ondemand cfq-ra majd amikor indul a teló betölt mindent, akkor azt hívja elő amit beállítottál). igen tuti biztos, hogy tudja a cifs-et[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Just_Reboot #40780 üzenetére
Ezt tőlem kérdezed? Soha nem használtam S2 -n CM -et, csak gyári alapú romot.
Logarithm:
Kösz! Hú, nagyon bénán tettem fel a kérdést. A megtartja alatt azt értettem, hogy ha beállítasz egy govot, akkor fixen azt használja? Amikor először próbáltam Dori alatt alkalmazásfüggő gov -váltást, akkor nem nagyon sikerült. Aztán rájöttem, hogy Dorinál a gov beállítás csak azt jelenti, hogy mi legyen az alapértelmezett. Aztán majd ő váltogatja a govokat, különböző paraméterek alapján. Persze így összeakadt azzal, amire én adtam utasítást. Nem emlékszem, hogy én aktiváltam volna Doriban ezt a váltogatós ficsőrt, tehát vszínűleg ez alapértelmezetten aktív.
Ami a modult illeti, ha az van írva, hogy tudja, akkor lehet, hogy azért nem találod, mert nem külön aktiválható, hanem fixen betölti. Nincs ezzel gond, mert Dorinál azt tapasztaltam, hogy bár ritkán, de előfordul, hogy magától inaktiválja a modult. Olyankor jelzi a Mount Manager, hogy nem tud csatolni. -
kovacss72
aktív tag
válasz Just_Reboot #40780 üzenetére
USB hibakeresést be kell kapcsolni, OTG kábel + pendrive és már megy is. Én a TC -t használom file kezelésre.
-
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40789 üzenetére
Bizony,hogy tetszik !
-
x1port
addikt
válasz Just_Reboot #40791 üzenetére
A 10.1 már volt fent.
A 11 megér egy próbát..de nem vagyok képben ezzel a kk kompatibilis cwm-el. -
oba
addikt
legfrissebb CM11 nightly alá milyen kernel ajánlott? jobb akkuidő érdekel csak, semmi extra kernel funkciót nem használok
(mondjuk lehet hagynom kéne az egészet, a végén úgy is visszatérek neatromra úgy is pixeles lesz a YouTube a gpu driver miatt...)
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
x1port
addikt
válasz kovacss72 #40798 üzenetére
Azért már jobb a helyzet mint régebben volt de szemmel láthatóan rosszabb a kép minősége.
A másik ami még feltűnt az az ,hogy hallgattam a zenét ( ami valóban hangosabb mint a gyárin ) viszont pattog a füles ha közben nyomkodom a telefont.
Zeneszám léptetésnél is és ha valamire rábökök akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs