- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Mondd már meg, miért gondolod, hogy átlagember vagy átlag munkával, átlag mobilhasználattal?
Erről az üzletemberes melóról már írtam... És tehetsz róla... Arról is tehetsz majd, ha nem lehet töltőről használni. Mert annak örülnél, ha azt se tehetném meg. Mert engem nem érdekel, hogy te nem használod. Tőlem használhatnád. De én tőled nem.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
őstag
Terveztem kiszállni ebből a vitából de ma az E-ON alakított egy nagyot, és szépen black-out nyomot egész délután csak úgy.
Ugyan nem volt egy 2013 de tisztán emlékszem rá, amikor az összes okostelefon kifújt a második nap közben-végén és én a 4edik nap betettem a második akkut a kevésbé okos Nokiámba olyan használat mellett hogy este pár órát azért ment a zene mert hát "micsoda dolog ez", napközben meg a net "mert hát mikor gyün vissza az áram és különben is mi van?".
Ilyenre tudomásom szerint nagyon kevés mai mobil képes, asszem a szifon egyáltalán nem. Ezért veszek majd olyan okostelefont amiben legalább akkut tudok cserélni, és lesz mellé még napelemes powerbank is mert amíg nincs TMK üzem az energiaellátásban, addig számolni kell ilyen váratlan áramszünetekre és ha pont este nem tudok rátölteni akkor az probléma...
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
gyulank
addikt
válasz SchumiBácsi #303 üzenetére
Azért amennyi fény megy egy napelemes töltőre, és amennyi tölt belőle, arra én nem alapoznék.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
őstag
-
tecsu
addikt
A negyedóránál hosszabb áramszünet meglehetősen ritka hazánkban.
Ha erre próbálsz felkészülni (hogy akkor éppen zenét hallgatnál stb.) az hasonló hobbi lehet, mint amikor valaki paracorddal a csuklóján mászkál, mert mi van, ha éppen összedől az irodaház és csak egy madzag mentheti meg. :-Dhttps://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
SunMount3r
nagyúr
+1 a napelemes akkura... (Bár még nekem okostelóm sincs ) és +1 arra, hogy ne dobáljuk ki a telókat az esetleges aksi gyengülése miatt (sem), hanem legyen e téren is -legalább néhány- megbízható alternatíva, hosszútávon akár az eredeti gyártó által is garantált minőségben...
(Ez az "1 évente cserélek telefont" divat is maxi gáz, sok értelmes aspektusból nézve, de SZVSZ még a 4 évente felfogás is igen sok...)
Nemcsak a konzumer, de a gyártói felfogás oldaláról is sok alapvető és sürgető változásnak kellene (kellett volna már vagy 6 éve) végbemennie...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jobb helyeken lehet, de itt Szabolcsban nem ez a jellemző... simán elmegy az áram a legváratlanabb helyzetben is. Emiatt a PC már évek óta totálisan szünetmentesítve van és igen sok hajtépéstől óvott már meg ez a megoldás. Ugyan a telefon nem létkérdés főleg hogy lesz hozzá pótakku is, de ha olyan dolog van és egész nap megy a zene akkor esetleg gond lehet. Ezért kell a plusz energia amire a napelemes powerbankot látom a legjobbnak.
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
dabadab
titán
válasz SchumiBácsi #305 üzenetére
"Jó hát nem is úgy gondoltam hogy akkor feldarabolom a hálózatos töltőt és megy minden a napból, de ha ilyen leállás van akkor 2-3nap alatt megszedi magát annyira hogy egy telefont feltöltsön."
Ilyen őszi időben Inkább 20-30 nap - de csak akkor, ha közvetlenül kinn van a szabadban egész nap, jó tájolással, árnyék nélkül.
DRM is theft
-
MongolZ
addikt
Fordítsuk meg a kérdésed: Miből gondolod azt, hogy a zenét hallgatva töltők az átlagemberek? Azt gondolod, hogy a powerbankos felhasználok az átlagemberek? Hát, nagyon el vagy tévedve. Továbbá az üzleti felhasználók sem átlagemberek.
Ettől függetlenül nem csak Android létezik, ott vannak az MS / BlackBerry telefonok, mindegyik százszor jobban illik egy üzleti/vállalati felhasználásra, mint akármelyik Andoridos telefon."Erről az üzletemberes melóról már írtam... És tehetsz róla... Arról is tehetsz majd, ha nem lehet töltőről használni. Mert annak örülnél, ha azt se tehetném meg. Mert engem nem érdekel, hogy te nem használod. Tőlem használhatnád. De én tőled nem."
Ezt a gondolatmenetedet abszolút nem értem. Bár biztos velem van a probléma, de még soha nem voltam olyan üzleti úton, hogy naponta ne lett volna számtalan lehetőségem tölteni a telefonomat, legalább este a szálláson. 1 napot meg akármelyik optimalizálatlan Androidos szutyok kibír. Ha mégis így jártál, akkor vegyél megfelelően optimalizált telefont: Apple, MS, BB.
(#302) Kopi31415: Töltőt minden telefonhoz adnak, akármikor használhatod, nem kell X évente cserélni, és gombokért veszel. Ráadásul akár éjjel-nappal használhatod.
(#303) SchumiBácsi: Most azért, mert 3 évvel ezelőtt volt egyetlen ilyen eset, és valamiért sehol nem tudtad tölteni a telefonodat (meló, iskola, stb.), valamint nem bírtad ki zene nélkül (mivan???) most ezért akarsz ilyenre beruházni. Veszel powerbankot és feltöltve fogod tárolni, hátha megint 4 napig elmegy az áram?
(#312) gyulank: Valamit elszámoltál, mert egy 50 cm^2 napelem olyan 0,7-0,8 Wp teljesítménnyel bír (jó, típustól függően lehet gyengébb, ez egy jó eset).
(#308) nlpK: "Ez az "1 évente cserélek telefont" divat is maxi gáz, sok értelmes aspektusból nézve, de SZVSZ még a 4 évente felfogás is igen sok..."
Egyetértek. Bár sajnos a kevés év Android vonalon reális. Azért a 4 év nem tűnik túl kevésnek, nekem most 3+ éves telefonjaim vannak, néhány (inkább néhány megfelelően "optimalizált") weboldalon igen csak lassú. Bár kérdés, hogy ez a telefon hibája-e, vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Én még sose tudtam tölteni sehol, csak itthon. Nekem lemerül, mert nem telefonálásra használom nagyobb részt. Nem tudom miért olyan nehéz belegondolni, hogy más nem tudja máshol tölteni, és másnak lemerül a telefonja, és nem akarja, hogy lemerüljön. Igen, ha ezt képtelen vagy elképzelni, akkor veled van a baj.
Számold már ki te is! Lehet, hogy elszámoltam.
1000W/m2-t vettem legjobbnak, ez 5W, 14%-os hatásfokú napelemet 0,7W, 60%-os step-up/down konvertert 0,42W, beesés 45°-ot 50%-nak vettem, 0,21W, felhősséget 50%-nak vettem 0,063W, még az akku töltésnél levontam 20%-ot, 0,0504Ws, és 5,55Wh-ás akkut kell feltölteni vele.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Nekem egyszerűen azok nem telefonok, amik nem bírnak ki 1 napot (mit 1 nap, reggeli felkeléstől a délutáni hazaérkezésig). Az nem telefon. Ha csak otthon tudod tölteni, akkor ki kell bírnia 8,5-12 órát, ha csak nem vagy sztahanovista. Igen, ezek után valóban nem tudom elképzelni, hogy valakinek ez legyen a problémája, hogy csak otthon tudja tölteni a telefonját, és lemerül.
Én a 1,7m^2-es 265 Wp-es (kristályos) napelemből indultam ki (ami egyébként hiba, mert szinte biztos, hogy amorf), nem számoltam semmilyen színkép eltéréssel, illesztési hibával stb, mert a Wp-ben ezek mind benne vannak. Ha 1,7m^2 napelem 265 Wp, akkor 50 cm^2 0,78Wp. Nem tudom, hogy mennyi egy konverter hatásfoka, de a mai inverterek 3-5%-os veszteséggel működnek, nem hinném, hogy ennél 1 nagyságrenddel nagyobb lenne. 45 fokos beeséssel, felhősséggel, stb. nem sok értelme van számolni, a legjobb esetet kell meghatározni, és onnan lehet következtetni. Átalakítással nem számoltam valóban, legyen 80% hatásfok. Tehát ha azt mondjuk, hogy így összesen 60%-os hatásfokú az egész rendszer, akkor ez azt jelenti, hogy 0,47 Wp teljesítményű lesz, ez jó esetben 12 óra alatt tölti föl. Vagyis töltené föl, ha kristályos lenne, de mivel amorf (aminek kb. fele a hatásfoka), ezért legyen 24 óra. 24 egymást követő ideális órát elég nehéz elképzelni, de ebben segít, hogy az amorf napelem kevésbé érzékeny a felhősségre és még kevésbé a beesési szögre.
Ha feltesszük, hogy egy nap alatt kb. 4 ideális órányit tudsz tölteni (ami lehet 8 kevésbé ideális is), akkor kijön, hogy 6 nap alatt tölti föl az akksit... Ami még mindig jobb, mint a 45 év, de azért azt hiszem, kevesebb, mint amennyit a telefon kibír 1 feltöltéssel[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
A Wp az ideális esetben kinyerhető legeslegmaximum ami lehetséges. Ideális körülmény kb. 0%-ban fordul elő, és legrövidebb ideig tart. Az, hogy te ezt az állapotot veszed általánosnak, és te nem számolsz veszteségekkel, (mert miért vennéd figyelembe, ha azt se veszed figyelembe, hogy más embernek nincs annyi lehetősége se telefont venni, se tölteni, mint neked), nem jelenti, hogy én számoltam rosszabbul. De a pénzen kívül is kétségeim vannak afelől, hogy találnék olyat, aminek a tulajdonságai is tetszenek, meg az akkuja is elég. Nem mindegy, hogy fél napig zenét kell rajta hallgatnod, vagy beszélsz rajta fél órát.
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Nem, Wp a szabvány által előírt körülmények mellett mért csúcsteljesítmény, annál tud többet leadni.
Én figyelembe vettem a veszteségek döntő részét, ennél már csak finomítani lehet. Nem érzed parttalannak a vitádat, miután megmutattam, hogy a te általad számolt 45 év helyett a töltési idő napokban mérhető? Az már lényegtelen, hogy 6 nap, vagy 10 nap, a kisméretű napelemes töltő életképtelen.Hogy jön a képbe a pénz? Egy Nokia Lumia 520-as készüléket, illetve utódjait meg lehetett venni 15e Ft-ért kártyásan. Ennél olcsóbban, vagy e körül nem találtál akkor sem és most sem hasonló tudású telefont. Ne tévesszen meg az 1430 mAh-s akksija, ez nem Android. Nekem pl. pont ilyenem van, viszonylag sokat telefonálok, Wifi folyamatosan megy, éjjel-nappal bekapcsolva, ráadásul mind a céges, mind a magán emailjeim erre jönnek, és mégis kibír legalább 2 napot.
Fél napon keresztül zenét hallgatni megint nem átlagos/életszerű, jó, hogy nem azzal indokoljuk meg autóvásárlásnál mondjuk a Nissan Micra elvetését, hogy tízszer kell fordulni, hogy ugyanannyi sódert elvigyünk, mint egy Skoda Felicia Pickuppal.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest