Hirdetés

2019. május 27., hétfő

Hozzászólások

(#151) pengwin válasza makkmarce (#149) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

A mihez tartás végett: az az AMD CPU majdnem a 9900K árának felébe kerül.

És két nyolc magos CPU-ról van szó, amik között a legnagyobb eltérés nem az IPC, hanem a maximális órajel terén van. Szóval nagyon rossz példa arra, amiért érvelsz. Ugyanezt kérjük egy 6 magos, HT nélküli i5-tel. Lehetőkleg Ryzen órajeleken, hogy azt a változót is ki lehessen küszöbölni.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#152) bot1978 válasza carl18 (#141) üzenetére


bot1978
(fanatikus tag)

Akkor te gondolom még monitoron nyomod FullHD-ban. Én a Rifthez vettem a mostani Ivy-t a GTX1060 alá, szóval tök más nekünk a minimum és mégis egyetértünk. Lap+cpu használtat használtra cseréltem anno, a 1060-at vettem újonnan (akkor jelent meg, de mégis csak 62k volt akkor az ára, mert időben csak utána kezdtek bányászni és szálltak el az árak).
Tulajdonképpen a tartós VR játékélmény után erősen leértékelődik a hagyományos videojáték és még öregszem is mellé szóval így már pláne túl bárgyú nekem a legtöbb, viszont ha a GTA6 kap VR támogatást arra én is rámegyek elővételben is akár.
Az ötödiket még 3 monitoron játszottam ki belső nézetből kormánnyal, mert így volt szerintem a legjobb, bár a kormányt emulálni kellett xbox joynak, így elég sokat veszített a vezetési élmény, mert eléggé le kellett csökkentenem az elfordulási szöget. Viszont a város mérete, a forgalom, az egész fizikája azért ütős volt. Abból kiindulva, ahogy az ötödik rész milyen vacakul fut nálam vorpx-el VR-ban most a 1060-al arra következtetek, hogy szevasz a hatodikhoz (már ha tényleg lesz gyári VR verzió) tuti gépet kell cserélnem. Addig viszont mostanában előre megvenni valamit, csak mert „erősebb” tök értelmetlen.
Már a szót is utálom, egyáltalán milyen hülyeség vásárlási érvnek az, hogy erősebb? És akkor linkel valami teljesen irreleváns szintetikus izét, hogy mittudomén hány százalékkal több prímszámot kiszámolt, mint az enyém és akkor mi van? Most éppen a Ryzen a sláger, mert az jó „erős” és csak ötvenezer és annyiért ajándék, hát nem rohanok? Nem. :DDD

A digitális kripto a semminek az a formája, amit még ki is lehet számolni, ezért Te kiszámolod a semmit, mert mások azért fizetnek, hogy eltüntethessék a valamit.

(#153) Puma K válasza pengwin (#151) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

Itteni fórumtárs mérése:

9700K@5.2Ghz vs. 2700@4.2Ghz & 4.2Ghz vs. 4.2Ghz@SMT OFF

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#154) M@cika válasza ledgeri (#15) üzenetére


M@cika
(őstag)

Ami valami fatális véletlen folytán ugyanazt jelenti.
Nyilván úgy van vele az Intel, hogy inkább maga jelenti be amit talál, mint valamelyik AMD-s szopassa megint halálra őket. :-)

123-makkmarce: Ez a lényeg, engem pl. 99%-ra hidegen hagynak a játékok. :-)

153 Puma K: Hát, aki ezt szabad szemmel észreveszi, hogy van különbség, az meg is érdemli. Ez a video azt mutatja, hogy nincs különbség semmi.

[ Szerkesztve ]

Nasit a kis fehér medvének!

(#155) Jack-666 válasza mcs (#12) üzenetére


Jack-666
(tag)

"..
Majd ha a világ összes Intel konfigján váratlanul tűnnek el az adatok, és lángra is lobbannak, akkor szerintem is jogos lesz. ;)
Íme az újabb AMD fanboy és Intel hater gyűjtő topik! ;]
.."

Jól van, hülyegyerek... :C
Ezzel két mondatoddal ki is jelentetted, hogy te vagy a fanboy és ráadásul még retardált is. :U
Címet elolvastad, retard?
"....processzoraikat érintő biztonsági réseket jelentett be az Intel..."
-szerintem még a cikket sem, csak okádod a butaságodat.
Odáig nem jutottál el a nagy kék füstben, hogy az Intel jelentette be...érted.
Nem érted, mi ? Hogyan is értenéd...

(#156) carl18 válasza bot1978 (#152) üzenetére


carl18
(őstag)

22 colos 1680X1050 felbontású monitorom van, mellette tévére is rá van kötve a gép. :))
Úgy vagyok vele ameddig a monitor bírja és nekem elég, sas szem jóska se vagyok aki megszámolja a kép pontokat.

Hát ez mindenkinek más jelent, tény most jelenleg ár-érték arányba a Ryzen többet add és nincs sebezhetőség se. De ez mindenkinek magának kell eldöntenie megéri-e fejleszteni a gépet, mert ha ki szolgál kellően gyors rendszer alatt akkor nem muszáj váltani.

Én 2012-2014 fele voltam úgy vele váltanom kellene, mert az E5200/2gb ddr3/GT 440 kezd kevés lenni. Szóval akkoriban a Sleeping dogs-ot játszottam ahol az E5200 teljesen kihalt alóla 15-20 fps-el ment 1280X1024 lowon, és sokszor be is dropolta az fps-t. 2014 nyarán bios updateltem, 775 foglalatból kivágtam a pöcköket és ment is bele a E5450. 1280X1024 Közepes beállításon beton stabil 40-60 fps lett egyből a játék, pedig az GT 440-nek nem igazán volt már hova gyorsulnia. Szóval az ember akkor vált ha már kevés a konfig, vagy sok ideget meg eszik a töltés idők miatt. Nekem az I5-3470 hála elégé távol van ettől a szintöl, szóval ez is lehet még egy 5 évet kiszolgál. Majd meglátjuk mikor halálozik el az alaplapja :DDD

Hasíts bele! :D

(#157) makkmarce válasza poci76 (#150) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

nem azt mondom nem lehet gyorsabb, hanem azt, hogy a játékok jó része még mindig érzékeny az 1 szálú teljesítményre. Ha az AMD gyorsabb lesz 1 szálon, máris a bestbuy lesz a gamereknek is. (végülis most is az, ha az ár-teljesítményt nézzük)

(#158) makkmarce válasza pengwin (#151) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

nem rossz példa, nem érdekel a freki, hogy mennyin megy.. felőlem mehet 1ghz-en is, meg 100on is, az a lényeg, melyik CPU futtatja gyorsabban a játékot. Senki se mondta, hogy az intel nincs túlárazva, én a játékban a teljesítményt néztem.
https://www.youtube.com/watch?v=P9-x4JAfJZM
gondolom ez a video jobban megfelel az igenyeidnek :)
BF1, amd cpu használat 50%, intel cpu használat 92%
whatchdogs.. amd cpu 75%, intel cpu 95%
fortnite amd 30%, intel 50%
amint látszik nem lassú az AMD, hanem NEM HASZNÁLJÁK.
remélem így már érthetőbb
amíg nem lesznek normális game enginek, amik szétosztják a terhelést rendesen a magok közt, addig az nyer, aki 1 szálon többet tud.
jelenleg egy átlag dx11-es játékhoz 2-3 mag elég, mivel 1 renderszál, 1 gfx kártya driver, meg 1 jatéklogika, multiplayernél meg 1 szál multikommunikáció/becslés, etc, ez gyönyörűen lejön a BF1 cpu használatából

[ Szerkesztve ]

(#159) kymera


kymera
(senior tag)

Azért az megfordult már valakinek a fejében hogy ezek a "hibák" lehet hogy nem véletlenek hanem gondosan megtervezett backdoor-ok ... ? :U

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#160) makkmarce válasza kymera (#159) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

ahhoz túl nehéz kihasználni őket, ráadásul a HT kikapcsolható, tehát megszüntethető a probléma. Ez inkább a biztonság feláldozása a sebesség oltárán.

(#161) Vesa válasza dagonya (#59) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

"a sportkommentátornál is gáz ha valamelyik csapatnak szurkol. még akkor is ha egy-egy közvetítésben "csak tényeket" mond."

Valójában nem azzal van a gond, hogy az Intelről megírja a tényeket, hiszen ez így eddig még teljesen korrekt, nincs mit tenni, ha egyszer az Intelnél most ilyen problémák vannak, azt le kell írni! A gond az, hogy az AMD-vel kapcsolatban még akkor sem olvastam ennyi "tényt" tőle, amikor kalap sz*rt gyártottak CPU címszóval jó 10-12éven át!
Valahogy nem volt tele a címlap hetente azzal, hogy "az AMD ismét egy Paksot igénylő kazánnal lépett piacra", vagy "komoly gyártó szinte nem épít AMD alapokra rendszert, mert a CPU-ik minden szempontból elmaradnak a konkurenciűtól". Ha anno ezt is láttam volna itt heti szinten, fel sem merülne bennem, hogy részrehajló a cikkíró.

Bár kezd az az érzésem lenni, hogy ez az egész nem más, mint clickbait. A téma mindig felszítja az érzelmeket, az meg klikkelést jelent...sokat. De ez csak egy fiktív gyanúper részemről.

[ Szerkesztve ]

(#162) DraXoN válasza makkmarce (#157) üzenetére


DraXoN
(őstag)

sok modern játék inkább az időzítésre érzékeny, nem az egyszálas teljesítményre, legalábbis ha már legalább 4-6 szálat támogatnak.... de sok játék persze kövület motort használ, ott még lehet gond, de eléggé "leszokóban" vannak az új címeknél.. a népszerű "kvázi free" motorok is jól állnak ebben már, pl. Uniti3D, UnrealEngine (legalábbis megvannak rá a technikák, amit vagy alkalmaznak, vagy nem...).

Vesa:
Intelről mostanában nem sok pozitív hírt lehetne írni ... a Foveroson kívül semmi "érdemlegit" nem hallani felőlük, de az is csak könnyű gépeknél jön.. bár engem nagyon emlékeztet a neve a Forever-re ... az meg a Dukenukemet juttatja eszembe, csak ne így legyen...
egyik nap volt hír, hogy már 21ben jöhet az intel a saját 7nm-ével (számozza akárhogy is)... másnapra kiderült, hogy valójában a, szerver chipek lehetnek az elsők... így asztali gépeken még jó ideig nem lesz változás...
Foverosról meg a bejelentésen kívül (hogy nyár végén jön) semmi érdemlegi megerősítés, teljesítmény szivárgás (big-little miatt érdekes lehet)...

makkmarce:
időzítés probléma (is), mert sok esetben intel se turbóz olyan nagy órajelre, főképp a 8400/9400-ak esetén, vázis azonos órajelen futva a 2600/2700-as egységekkel, még is az intel tud néha +10-20% teljesítményt, egyes játékokban... emiatt javul drasztikusan a ryzen a gyorsabb rammal, mert az IF és minden belső időzítés csökken vele erősen (de legjobb esetben se éri el az intel ringbusz szintjét)... ezért ragaszkodik az intel a ringbuszhoz (amíg tud), a HEDT-jeiben használt MESH elrendezéssel nála is megnő az időzítés és elveszne az előny...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#163) makkmarce válasza Vesa (#161) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

miért ebben a címben hol van az, hogy "Az intel tovább görgeti a sz*rgombócot, ismét egy újabb lassító funkció kerül beépítésre".. sehol.

(#164) makkmarce válasza DraXoN (#162) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

milyen időzitési probléma az, ha a cpu a 12 threadből csak 5-öt használ?

(#165) vicze1 válasza kymera (#159) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Ahogy írták, így 1,5 év után is erősen kérdéses, hogy és ha igen milyen adatokat lehet ezzel a módszerrel egyáltalán megszerezni.
Főleg azzal van a probléma, hogy lényegében random adatot tudsz csak kiolvasni, iszonyat lassan. Távolról nem kihasználható, így semmilyen formában se backdoor semmihez, az ég világon. De leginkább a sebesség és a mai adatmennyiség miatt, nem feltétlen van bármilyen praktikus kihasználási lehetőség rá. Az kiemelném, hogy desktop gépen, mert virtualizált környezetben egy kicsit más a helyzet, ott egészen más problémák vannak.

(#166) flimo válasza pengwin (#151) üzenetére


flimo
(őstag)

"Lehetőkleg Ryzen órajeleken, hogy azt a változót is ki lehessen küszöbölni."

Uhh, ennyi erővel Ryzenen a több szálat-magot kapcsold ki, és úgy hasonlítsd intel procikhoz.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#167) Viktor77 válasza Puma K (#153) üzenetére


Viktor77
(Jómunkásember)

Semmi.

[ Szerkesztve ]

Some people move on, but not us ... not us

(#168) DraXoN válasza vicze1 (#165) üzenetére


DraXoN
(őstag)

csak az a baj, nem lehet külön venni a 2 kategóriát, asztalon se "szarhatnak bele" a hibákba... eleve nem lehet tudni ki mire használja a gépet (jó esetben), így egységesen kezelik a hibamegoldást.. annak az eredménye, hogy mindenhova jön a lassító csomag...
mondjuk nem tudom a hiba lehetővé teszi-e, hogy a random olvasás helyett, random írást hajtsanak végre ... utóbbival meg lehetne "ölni" akár átmenetileg a rendszert, de komoly károkat is okozhatna egy-két "viccesebb vírusíró"...

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#169) koko52 válasza makkmarce (#158) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Azért látsz kisebb/fele %-ot mert 12 magot mutat (fiz+log). Ha lenne HT intelnél egyforma lenne a %

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#170) makkmarce válasza koko52 (#169) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

már miért lenne? mert akkor ott se használná a fele threadet? Milyen érdekes, ha dolgozok a gépemen, elérhető a 100% az amd-n.. Tehát megint ott vagyunk, hogy hiába gyorsabb az AMD multithreadben, ha a játék nem hasznája. Erről írok már 4 bejegyzés óta.

(#171) koko52 válasza makkmarce (#170) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Ebben a videóban minden félgőzzel megy. Nameg jó régi is. Azóta driveresen sokminden történt.
Ami tény hogy a 4x4.2 GHz után jóval több az FPS-em 6*3.9-en. Az hogy mit mért pár éve valamit és hogyan ezt nem befolyásolja.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#172) mcs


mcs
(PH! kedvence)

Látom, sikerült egyeseknél részleges idegösszeomlást kiváltanom szimplán azért, mert az AMD-t még nem ismerem el teljes értékű alternatívának. Az pedig tök mindegy, hogy egy szóval sem sz@roztam le, és nem is gondolom sz@rnak a Ryzent. :)

[ Szerkesztve ]

(#173) DraXoN válasza mcs (#172) üzenetére


DraXoN
(őstag)

még? .. hány év kell még hozzá? nem most született meg az első amd cpu generáció :DDD

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#174) mcs válasza DraXoN (#173) üzenetére


mcs
(PH! kedvence)

Na jó, oké, az Athlon 64 és az AM3 széria igencsak jóra sikeredtek, a Ryzen pedig még távolabb áll a trónfosztástól. ;)

(#175) vicze1 válasza DraXoN (#168) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Mindegyik "csak" olvasás.
A legnagyobb baj, hogy egybe kezeli mindenki az összes sérülékenységet, Meltdown a súlyos(egész memória egyszerre kiolvasható), és a javítása nem jár performancia csökkenéssel, a Spectre a mélyebb architektúra alapú támadás, és ennek a "védelme"(nincs és kész) okozz a lassulást. Jelenleg 13 változata van és mid a spekulatív végrehajtást támadja, használja ki. A módszer lényegéből eredően nem tudod, hogy mit olvasol ki, de ha tudod hogy mikor olvass pontosan, akkor szerencsével kinyerhető értékes adat.

És nem arról van szó még egyszer, hogy a sérülékenység nem súlyos, mert az nagyon is, de támadó a valóságban nagyon kis eséllyel fogja használni, mert elég ha egy linket küld mailben, és a user lefuttat neki bármit akkor felesleges ezt a bonyolult utat bejárni.
Nagyon szűk az a terület ahova felhasználható, mert 1 nem biztonságos a környezet és 1000 egyszerűbb módszer is, vagy túl biztonságos, és nem tudod az alkalmazásod a gépre juttatni. Tehát egy olyan célpont kell, ahol user tud alkalmazást futtatni gond nélkül, nem admin, hogy bármit tudj olvasni, és értékes az adat amit kinyerhetsz, hogy megérje az időt és erőforrásokat ráfordítani.

[ Szerkesztve ]

(#176) makkmarce válasza koko52 (#171) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

A drivernek semmi köze ahhoz, hogy a game engine mennyi magot használ, nézd meg az FPS-t és kész, nincs kibúvó, hogy de akkor is jobb a lassabb, mer az intel csalik. A frekvenciás bohóckodás meg nem érdekel. Kb olyan, mintha egy F1-es autónál nem a gyorsulást, hanem a lóerőt néznéd, és azt mondanád, nem az a jobb autó amelyik gyorsabb, hanem az, amelyikben több a lóerő. Van egy mérés, FPS, megmérettetett és lassabbnak találtatott. Amint elterjednek a normálisan megírt game engine-ek, változik a helyzet, a minél több mag a jövő (asszem a vulkan 20+ threadet is simán kezel), de amíg nem ilyen szellemben készülnek a játékok, addig marad az, hogy bizonyos magszám felett semmi gyorsulás, és a cpu fele teázik.

(#177) S_x96x_S


S_x96x_S
(fanatikus tag)

jönnek a felhasználói tesztek.

- Notebook - i7-6820HQ CPU (Haswell) - OLTP - 7-11% teljesítményvesztés.

"Ran a first benchmark. Comparing kernel 5.1.1 with old microcode to 5.1.2 with new microcode I see regressions in the 7-11% range for cache-bound read-mostly OLTP workloads."

https://twitter.com/AndresFreundTec/status/1128422371012956160

(#178) DraXoN válasza makkmarce (#176) üzenetére


DraXoN
(őstag)

nagyon-nagyon ritka az a játék ahol szándékosan kizárólag intelre optimalizálnak... olyan játékmotor már viszont könnyen lehet aminek jobban tetszik az alacsony késleltetés a memória felé, illetve a cpu szálak között.
Az intel előnye is itt 2, 1 az órajel kevés cpu száll esetén, vagy tuningnál, sok cpu szál terhelésekor nincs igazán órajel előnye gyári állapotban (ryzen 2x00-nek jobb a turbója).. a késleltetés meg a felépítésből ered, ez a ringbus miatt van. ha az intel azonban felhagyna a ringbus használatával az új cpuiban és helyette a hedt kategóriában is használt mesh felépítést használná a 8 mag feletti cpuiban budget vonalon is, a késleltetés miatti előny el is tűnne.. nem véletlen jelent csak meg lassan a 8 magos és 1 évre rá a 10 magos, kell ennyi idő a tervezésnek (most is már a "következő generáció" kell, hogy készüljön... bármi legyen is az)..
olcsóbban lehozhatná a mesh-t egy újratervezett egyszerűbb memóriavezérlővel és kevesebb sávos PCIE résszel.. a gond az, hogy nem marad meg az előny ez esetben (max amit az órajel enged)..

de ha zen2 most be is érné órajelben, késleltetésben kevés esélyt látok, egyszerűen a felépítés miatt "más", kicsit javulhat, de nem annyit mint amit a ringbusz tud (viszont a ringbus skálázódása erősen véges, 16magos biztos nem készülhet belőle hatékonyan, 10 talán 12 a vége úgy tippelem)..
el tudom képzelni, hogy jövő nyáron viszont jönnek a 16, és akár 20 magos budget intel cpu-k de már mesh felépítést használva...
ebből tudnak intelnél (most) építkezni...
a zen2-nél a kulcskérdés szerintem az ipc, az órajel és a "turbó tartás" mértéke lehet... ettől függhet, hogy hogy viszonyul a 2 cpu egymáshoz.

ebben a hozzászólásban most nagyon sok minden lett egyszerre, és nagyon "tömény" .. elnézést.. akár egy külön logout cikkben lehetne kifejteni a dolgot.

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#179) makkmarce válasza DraXoN (#178) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

én értem amiről beszélsz, de bőven elég megnézni a 2. videót amit legutóbb linkeltem.
Értem, hogy azonos órajelen, a késleltetés miatt az intelnek van előnye, viszont amiről én beszélek az az, hogy még mindig nem használják ki a cpu-kat a mai játékok sem. Előre dedikálnak pár szálat külömböző munkákra, de még a rendert se skálázzák fel a megfelelő threadszámra. Szerintem jelen esetben a késleltetés nem akkora előny, mint az, hogy egy azonos áru CPU-nál az amd plussz magjai teát főznek, és kekszet majszolnak unalmukban :), emiatt az intel szálankénti 10-20%-os előnyét nem tudják beérni, hiába szerepelnek jól a teszteken. Szóval de, intelre optimalizálnak, hisz csak annyi magot használnak, ami az intelnél optimális.

[ Szerkesztve ]

(#180) Loha válasza pengwin (#136) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Az összes CPU sebezhetőség közös jellemzője, hogy a rosszindulatú kódnak a procidon kell futnia, ami már eleve régen nagyon rossz szituáció, mert onnantól kezdve bármilyen hardveres sebezhetőség nélkül is hozzáférhetnek kb. mindenhez a gépeden (ha ügyesek), ezért ezeknek a sebezhetőségeknek gyakorlati jelentősége kb. nulla. Legjobb védelem továbbra is az, ha nem futtatsz nem megbízható forrásból származó progikat, és a Netbankolásodat SMS-es megerősítéssel véded.

(#181) Abu85 válasza Loha (#180) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az a baj, hogy ma már ez nem olyan egyszerű. Szimplán egy weboldalra ellátogathatsz, és máris fut egy kártékony javascript. Aztán hiába voltál elővigyázatos. Az egyetlen mód ezek 100%-os elkerülésére, ha be se kapcsolod a gépet.

Ha pedig a sebezhetőségeknek nulla jelentősége lenne, akkor nem csinálnának hozzájuk javítást.

Az se nagyon tudod megállapítani, hogy mi a megbízható forrás. Lásd az ASUS esete nem túl régről, amikor megszerezték az aláírásukat, és megbízhatóként futtathattad az amúgy káros programot. Maximum a Windows Store védett annyira, hogy ne legyen gond, de a gyártói ellenőrzés se 100%-os ám, lást a Google Store-ba bekerült vírusok esetét. A Windows Store-ba is be tudnák juttatni ezeket, csak nem annyira nagy a jelentősége, hogy időt pazaroljanak rá.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#182) SchumiBácsi


SchumiBácsi
(őstag)

Maradt még biztonságos Intel CPU?

Amúgy jó amikor csak néhány százaléknyi sebességcsökkenésről beszélnek, de ha már a 20adik rést foltozzák, mindjárt elmegy a CPU fele...

ATI 9700 VGA-t keresek megvételre. Ha van, üzenj!

(#183) Jack-666 válasza makkmarce (#179) üzenetére


Jack-666
(tag)

(#184) Loha válasza Abu85 (#181) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Nem látogatsz el megbízhatatlan weboldalakra, és a naprakész böngésződ nem engedi futtatni a kártékony javascriptet.

Az indokolatlan média visszhang miatt kénytelen minden érintett foglalkozni a dologgal...

A példák amiket említesz, azok esetében teljesen mindegy volt, hogy sebezhető-e a procid vagy nem, ugyan úgy megszívtad...

Ezeknél a CPU sebezhetőségeknél sokkal súlyosabb sebezhetőségek, nem kaptak kb. semmilyen média visszhangot...

[ Szerkesztve ]

(#185) Abu85 válasza Loha (#184) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Tehát mész fel egy weboldalra, és tudod, hogy milyen másik oldalra ugrik? Én még nem láttam úgy embert netezni, hogy az ideje nagy részében a forráskódot bogarászta, de lehet, hogy én látom túl szűken a világot.

Ha ez csak médiavisszhangról szólna, akkor a cégek nem fizetnének dollármilliókat az ilyen sebezhetőségek felfedezéséért.

Végeredményben mindegy, hogy hol van a sebezhetőség, az a lényeg, hogy azok kihasználását próbáld megakadályozni a frissítések telepítésével. Annyira mindegy, hogy az Intel procid, vagy egy szoftveres rés miatt lopnak adatot tőled, ez nem szabad, hogy érdekeljen. Csak arra szabad koncentrálni, hogy a réseket lezárd, amint van rájuk javítás.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#186) horppc válasza Apollyon (#48) üzenetére


horppc
(kvázi-tag)

Amd nagyon jön felfele.

https://www.kitguru.net/components/cpu/matthew-wilson/researchers-observe-marketshare-growth-for-amd-ahead-of-zen-2-launch/

Csak az új eladásokat nézve egészen 17% a részesedésük.

Szerverfronton meg tarolt a ripper, ott az új szerver eladásokat nézve egészen 2.9 % a részesedésük
(2 pont 9 ) -eleve ki a ...öm törné magát ezen szerverek feltörésével? amikor ott a maradék 97 % amit törni lehet.

Ahogy kiderült most ez a hiba állitolag már 8 főmérnök kiugrott a gyárablakon a 7.-ről

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=XkOUq2vNjH0

(#187) hokuszpk válasza Loha (#184) üzenetére


hokuszpk
(PH! addikt)

"Nem látogatsz el megbízhatatlan weboldalakra,"

nincs olyan, hogy megbizhato weboldal. hirportalokra vagy kozvelekedes szerint igen megbizhatonak tartott cegek oldalaira is csempesztek mar ilyen-olyan-amolyan waret.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#188) koko52 válasza makkmarce (#176) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Ahogy mondod. 6 maggal kisebb frekivel több FPS-em lett. Tehát jobb a 6 mag mint a 4, magas frekivel. Akkor ezt megbeszéltük.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#189) makkmarce válasza Abu85 (#185) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

ha jól értem elég bármilyen kódot futtatni az adott gépen, így ha egy serveren van HT, akkor akár egy legális előfizetéssel is "be tudok jutni", és a saját kódom fut, ami mentegeti szépen az adatokat a memóriából, hiába fut akár virtualizációban a saját kódom. vagy túl extrém az elképzelésem? :) mondjuk ha ez így működik, akkor egy vps-el aratni lehet az adott serveren.

(#190) makkmarce válasza koko52 (#188) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

mint mondtam, te 1-2 játékot nézel, de nem mindenki ugyanazzal játszik. Ha vennél mintának mondjuk 20 legújabb játékot, akkor reális képet kapnál.

(#191) vicze1 válasza makkmarce (#189) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Igen pontosan, ezért fontos, hogy ezek minél előbb patchelve legyenek. Pl. A januárban megjelent Meltdown/Spectre-t előtte novemberben patchelte Azuret MS, mivel az Intel szólt nekik. Ahogy az Amazon és a többi nagy gyártó is. Pl a Linode csak februárban patchelt így ott egy hónapig élt, és kihasználható volt.

[ Szerkesztve ]

(#192) Loha válasza makkmarce (#189) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Nem túl extrém, csak arról kell gondoskodnod, hogy előfizetett virtuális szervered, pont azon a fizikai processzoron fusson, amin a célpont virtuális szervere is fut, és ez menet közben változhat is, tehát nem olyan egyszerű, de lehetséges.

(#193) makkmarce válasza Loha (#192) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

Nemigazán van célpont szerintem.
Teljesen mindegy, hogy épp melyik szolgáltatótól lopod a kártyaadatokat, személyes infókat, emaileket, tokeneket.
A közepesen béna hacker jancsi nem úgy indul neki reggel, hogy na én most feltöröm a www.pististore.com-ot, hanem fellövi a scriptjét mindenhova ahova tudja, az gyűjti az adatokat, és lesz ami lesz.
Rohadtul nem érdekli, hogy melyik webstore, vagy melyik bank adatait szerzi meg, csak annyi a lényeg, hogy nagy legyen a merítés.

(#194) pengwin válasza Loha (#184) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Figyelj, én NoScriptet használok, és alapból minden script le van tiltva, egyesével engedélyezem az oldalak komponenseinek scriptjeit.

És elárulom, hogy teljesen megbízható weboldal nem létezik: mindenhol kb. egy tucat forrásból származó scriptek futnak a háttérben, és szerintem eddig nem is volt olyan oldal ahol mindent engedélyeztem volna.
SImán belekerülhet bármilyen, addig megbízhatónak itélt weboldalba egy olyan script, ami kártékony. Mindezt úgy, hogy észre sem veszed.
Szóval annyira nem egyszerű a védekezés az ilyen hibák ellen.
Igen, nehézkes és tulajdonképpen nem praktikus a kihasználásuk jelenlegi tudásunk alapján, de ettől még javítani kell őket.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#195) s.bala31 válasza Jack-666 (#155) üzenetére


s.bala31
(fanatikus tag)

Nem tudom te hány éves lehetsz, de nagyon óvodás szint amit produkálsz.

(#196) flimo válasza Loha (#184) üzenetére


flimo
(őstag)

Tudod te hogy néz ki egy mai weboldal? Kismillió javascript függőséget húznak be repokból, amikből sokszor csak egy-két funkciót használnak, a többiről fogalmuk sincs. De amit használnak az is legtöbbször fekete doboz.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#197) Loha válasza makkmarce (#193) üzenetére


Loha
(PH! kedvence)

Bankkártyás céges, bankok, meg minden biztonságra jobban odafigyelő cég, nem virtuális szervereket bérel, hanem sajátot használ...

pengwin: "alapból minden script le van tiltva" téged ez a egész akkor nem is érint...

flimo: Böngésződ attól még letilthat bármi problémásat...

[ Szerkesztve ]

(#198) Jim Tonic


Jim Tonic
(PH! nagyúr)

Tegnap frissítettem a szerveren a Linuxot, felbukkant egy Microcode nevű is köztük. Ivy Xeon. Lehetséges, hogy már ez volt az? Nem néztem utána.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#199) Jim Tonic válasza mcs (#12) üzenetére


Jim Tonic
(PH! nagyúr)

Mert az Intel csak hobbiból tol ki mikrokódokat. Ember, legalább gondolkodnál, mielőtt írsz valamit.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#200) makkmarce válasza pengwin (#151) üzenetére


makkmarce
(kvázi-tag)

Fejezzük már be ezt a leveszem az órajelet, mennyibe kerül, balról fúj a szél 35 fokban, akkor biztos gyorsabb lesz. Az AMD miért nem adja akkor magasabb órajellel a procikat? miért kéne az intel órajelét az AMD-hez butítani? Ennyi erővel legyen a C64 az etalon, és futtassunk minden tesztet 0.96 Mhz-n?
Nemigazán érdemes addig csavargatni a paramétereket, amíg olyan eredményt nem kapsz, amilyet te szeretnél, ezt méréstechnikában csak a mérési eredmény meghamisítására jó.
AMD eddig gyengébb volt jóval (nekem fx 4100, 6300, és 4350-em is volt, illetve a 4350 még mindig szolgálatban). Jelenleg odáig jutottunk az új ryzen előtt, hogy ár teljesítményben jobb, mint az intel, munkára az esetek többségében jobb, mint az intel, játékra meg jobb az intel.
Ha kijön az új ryzen, majd újra mérnek, és örülünk (vagy nem, de pár hét múlva ez kiderül).
Most is ryzen van a gépemben, de attól még nem fogom kijelenteni, hogy jobb (játékra), mint az intel, hisz ez nem igaz.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.