-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestle1
csendes tag
Sziasztok!
Vettem megint egy gyári független Z1c-t kérdésem hogyan tudom Flashtoolal vissza rakni az oldalon található 4.4.4 Kit kat verziót? Régi Z1c-n többször is megcsináltam vissza de az új Z1c-n nem működik lemegy a folyamat kiírja húzzam ki indítsam. Ez után bekapcs és mindig a kék háttér alatt kifagy és újraindul...Sony companionnal helyre állítom és megy 5.1.1-el újra de mi lehet a baj?? Flashtool verzió 0.9.22.2 Vagy vki leírná ebben a verzióban pontosan miket kell bebipálni? Kérnék egy gyors segítséget köszönöm!
-
kaciokos
őstag
Van benne védelem, méghozzá kettő is:
- Az érintkezők kialakítása aszimmetrikus (az alsó nagyobb), csak a rosszabb minőségű kábelek nincsenek pontosan megmunkálva, ezért megy rá fordítva is.
- A csatlakozó a dokkolóhoz való, abba meg nem tudod fordítva berakni. A Sony sose gyártott vagy árult mágneses töltő kábelt, az szintén a kreatív kínaiak találmánya. -
laacika
tag
Sziasztok.Legyen szives valaki megmondani hogy a bekarikázott jell mi?Egyszerűen nem tudok råjöni.köszönö.
[ Szerkesztve ]
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
kelly416
veterán
válasz laacika #29510 üzenetére
A telefon hátulján is van egy ugyanilyen jel, pont az NFC antenna felett. De én sem találtam soha a menüben a jelnek a jelentését, a kiskönyvben sincs benne.
A többire is válaszoltam volna, de szerencsére megelőztek. Pl. asszimetrikus csatlakozók, összefoglalós információk, kereső a jobb felső sarokban...
-
laacika
tag
Köszönöm köszönöm,nem is értem hogy nem találltam meg.
-
laacika
tag
Még egy kérdést feltennék,a kijelző legalsó részén a három gombocska 3 érintő gomb,szögletes a középső jobb oldali karika/vissza nyil,ezek alól hogy kell levenni hogy a rezgőmotor ne menjen,az az érintéskor ne rezegjen.
-
Nestle1
csendes tag
NA most feltettem régi flashtoolt 0.9.18.6 minden driver fel újraindít.. de ezzel meg meg sem csinálja csak dobja a piros hiba üzeneteket pl: root: this Bundle is not valid.
Mi a hiba?! Kell még előtte USB hiba keresési módba tételen kívül csinálni a telefonnal?? Rootolni kéne előbb? Vagy mi ? Nem értem,, előző ilyen telefonom gond nélkül cserélgettem 5.1.1-ről Kit katre Mircinkóra stb, csómóra ezt meg nem lehet vki adna utmútatót?!! az is megtenné ha kamera moddot mutatna vki 5.1.1-re amiben 4K-n kívül 1080p/60fps van nagy részt ezt akarom megcsinálni ezen is. Már kikészültem tőle help
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz PRDZsolesz #29518 üzenetére
Flashtoolnál minek?
Nestle!
Ugye kikapcsolt állapotban csatlakoztatod a készüléket, a hangerő le gomb nyomása közben?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
pinkcc
tag
Sziasztok.
A napokban elgondolkodtam, hogy újra visszarakom a Mircinko rom-ot. A készítője ugye abbahagyta a romok gyártását, így felvetült bennem, hogy van-e más rom, ami jobb, és hasonlóan egyszerű felrakni.
Továbbá az lenne a kérdésem, hogy ha felrakok egy külföldi romot, akkor a mobilon megmarad a magyar nyelv? -
addikt
Hali,
Elkezdett szórakozni a telefonom, 50%-ról hirtelen kikapcsol, aztán, ahogy töltöm 4%-ról 50% körüli töltöttségre ugrik meg ilyenek. Mit tudok vele csinálni?
Jó eséllyel garancia lesz, a Sony holnap szerint 2016.09.15-ig garanciális. Azonban a kapott Telekomos jótállási jegyen eléggé csak 12 hónap szerepel. Most akkor mi van?
Előre is köszi!
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz Dark Archon #29523 üzenetére
Beszart az akksi, irány a szerviz, de egy kis kereséssel ezt megtaláltad volna te is. A garancia pedig 24 hónap. :-)
-
kelly416
veterán
válasz Dark Archon #29523 üzenetére
Az összefoglalóban minden kérdésedre kapsz választ. A garanciára is.
-
addikt
-
Nestle1
csendes tag
Valaki tudna segíteni?! Ma a windows 7 is újra telepítettem hátha.. de semmi egyzserűen nem engedi mindig root: this bundle is not valid üzenet
Hát miért nem tudom feltenni a Kit Katet?? Előző Z1c-re simán pakoltam fel bármit hát szar a gyárifüggetlen telefon?! vagy ilyenel másképp kell?... Mit ronthatok én el?! Vki adna egy pontos leírást az összefoglalón kívül mert arról sehogy sem megy! Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Nestle1 #29529 üzenetére
Légy kedves kerülni minden utalást arra, hogy el fogod adni a készüléket, mert a fórum szabályzat szerint tilos a hirdetés szakmai topikban, és ez annak minősül.
Megértelek, hogy ideges vagy, próbálj figyelni a segítőkre és válaszolni a kérdésekre ( hátlapi USB port, nem 3.0-ás, jókor dugod rá a telefont ), mert nem ugratásból írják. Volt, aki harmadik gépen tudta csak megcsinálni a romcserét fene sem érti, miért. Ha tudnék érdemben segíteni, megpróbálnám, de eddig két özönvíz előtti gépen (egy asztali, egy laptop) csináltam a romcseréket, mindkettőn elsőre ment az összefoglaló szerint.
-
greatdoki
tag
sziasztok!
Akksi csere után zöld szaggatott keretbe került az egyik ikon (6 kis fehér pötty, funkcióját sem ismerem) a főképernyő alján. Mi lehet ez?
-
Nestle1
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítségeket, windows is frissített és lám feltette a 4.4.4 -et
VIszont Rootolni szeretném most de van több év garanciám a telefonra vhol láttam vitát arról hogy ha rootolom akkor elveszik a garancia a mobilra, na most én is szeretném rootolni mert mit ér anélkül de kérdezem sonyéknál is elvesztem a garit? Vagy csak változik? HA vissza csinálnám a root- jogot mielőtt szervízbe adom ha valami gond lenne akkor jó vagyok? Ha rájönnek esetleg csak a szoftveres hibákat nem javítják gariba?! Jó lenne tisztáznom mielőtt.. várom válaszaitokat köszönöm előre is.
-
kelly416
veterán
válasz greatdoki #29532 üzenetére
Kesztyűs mód be van kapcsolva. Asszem.
Szerk.:
Nestle1:
Ez nincs benne az összefoglalóban? Öreg hiba. Root-ot vissza lehet nyomtalanul állítani, küldheted gariba utána, de még olyan is előfordult, akinek root-tal is garizták, bár gyanítom, az szerencse volt.Nálam többet tudók!
Ha már bele nyúlok újra az összefoglalóba, hogy bele tegyem a fenti szösszenetet, akkor bootloader nyitással mi a helyzet (jó lenne, ha úgy írná le valaki, hogy CTRL+C; CTRL+V módon betehessem, mert halovány lilám nincs hozzá), illetőleg van-e még bármi, amit érdemes lenne bele tenni?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kelly416 #29534 üzenetére
"Root-ot vissza lehet nyomtalanul állítani, küldheted gariba utána, de még olyan is előfordult, akinek root-tal is garizták, bár gyanítom, az szerencse volt."
Kivéve, ha a hiba miatt már nem működik egyáltalán a telefon...
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
newsync
tag
válasz Dark Archon #29535 üzenetére
Ha Flashtool - al nem lehet helyreállitani akkor hardveres hiba,ha meg hardver hiba akkor pedig mar a root nem oszt nem szoroz...
-
kelly416
veterán
válasz glacious #29537 üzenetére
Igazából az lett volna a kérdés, mennyire lehet eltüntetni nyom nélkül, de úgy tudom, magától a Sony-tól kell kérni a kódot, ahol is fel is hívják rá a figyelmünket, hogy ezzel ugrik a garancia.
Tehát a root mehet nyom nélkül a levesbe, ha kell, bootloadert meg csak az nyisson, aki nem akar tovább garis telefont?!
-
laacika
tag
válasz Gyurka81 #29545 üzenetére
Hát nem tudom,én a gyári hátlapot is ugyan ilyennek látom,amúgy jó srapabiró a hátlap,ma meg is repedt,kb 3 tized mm vastag üveg,én nem tudom ez mire volt jó,sebaj találltam már 1000ft ér is,de nekem az is full úgy néz ki mint a 10.000ft os gyári.Kiváncsi leszek hogy jövőhéten ha cserélem és leszedem milyen képet fog csinállni,ha jó lesz akkor majd sötétbe fotózáskor megpróbállom mindig leszedni a hátát
Viccet félretéve nem értem ezt a dolgot.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
newsync
tag
válasz laacika #29547 üzenetére
Nem a króm gyűrű a ludas...a kamerába belevilágit a vaku exponáláskor a hátlap alatt mert megenged a ragasztó és nem simul telyesen a hátlap a telefonra .Ugy oldottam meg,hogy levettem a hátlapot és a vaku és kamera közé ragasztottam szikszallagot három réteget(kis vékony csíkot) nekem bevált.
-
kelly416
veterán
válasz laacika #29547 üzenetére
"Flash LED (FlashBleeding)hiba. Mi ez?
• Az eddigi tapasztalok alapján a színes (fehér, pink, lime) példányoknál előfordul, hogy sötétben elkészült képek elszíneződnek.
• Mi okozza? Tervezési ,illetőleg kivitelezési hiba,a színes hátlap túlságosan szétszórja a LED fényét és jut belőle a képérzékelőbe is.
• Orvosolható-e? A kamera kézi módjában a fehéregyensúly állításával, némileg csökkenthető a jelenség. De nem 100%-osan
• Lesz-e javítva valamilyen módon? A gyártó elismerte a hibát, a 11. hét után gyártott készülékeket már módosított hátlappal(a lencsét körül vevő gyűrű vastagabb és kissé ki is emelkedik) kerültek ki.
• Hogyan tudom meg mikor gyárották? A SIM-tálcánál van egy kihúzható műanyag, amin többek között az alábbi látható: 14wXX, ahol az XX a gyártási hetet jelenti."A jelenség okát fent (és az összefoglalóban is) olvashatod, megoldás: ilyen esetekben ne használj vakut. Nélküle sokkal jobb képet csinál a teló. Ha mégis kell vaku, akkor meg mát tudod az eljárást, csak szét kell szedni hozzá a telót.
Amúgy az utólagosan felhelyezett üveg vagy fólia is megviccelhet. -
laacika
tag
válasz newsync #29548 üzenetére
Köszi válaszod.
Komolyan mondom (most legszivesebben szembeköpném a tervezőt),bocsánat de hogy lehet valamit ennyire szarul/trehányul megcsinálni?
Voltam annó Sony is és Nokia párti is,most ezzel a kis Compactal tértem vissza a Sony hoz de úgylátszik nagyon rövid ideig Ezt az üveg hátlapos mai design-t sem értem,a Huawei nek is ilyen a hátlapjai,eladók közül szinte az összes repedt.Komolyan mikor kinéztem nem tudtam hogy a Z-sorozatnak üveg a háta,de hogy vakus fotós bajok is vannak,na bocsi de nálam leszerepelt a Sony ezen sorozata.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest