Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wmzr

    csendes tag

    Helo, eddig csak olvastam, és okosodtam itt.

    Most kérdezek, hátha valaki tud válaszolni.

    Telenoros P-m van, gyári alig egyhetes JB-upgrade-el. (se root, se costum rom, nem akarok ilyenekkel szórakzni). A JB-vel a következő gondjaim vannak:

    1. Stamina mód. Ez ugye arról szólna, hogy alvó állapotban levágja a mobilnetet és a wifit, és csak a whitelist-en szereplő alkalmazásoknak enged kommunikálni. Én egyedül az exchange fiókom szinkronizálását engedtem itt (15 perces frissítésre van állítva), ennek ellenére gyakorlatilag minden jön. (gtalk, play frissítés-értesítők, frissít az időjárás szoftver, stb). Mi lehet az oka? Kamu a stamina mód, és van valami, ami felülírja ezt? Vagy valami állandóan felébreszti a procit? De elvben a stamina a képernyőhöz van kötve, tehát ha nincs képernyő, akkor le kéne vágnia a netet és kész, nem?

    2. A telefon a JB upgrade óta bizonyos beállításokra nagy ívben szarik. Ahogy itt is jelentkezett pár embernél, nálam is elkezdett hirtelen 20-30% energiát zabálni a rejtélyes phone alkalmazás. Hosszas kutakodás után kiderült, hogy a maps helymegosztás-beállításai miatt állandóan hozzá akar férni a cellainfókhoz, ha itt kicsekkolom a helyzet automatikus firssítését, akkor elvben nem wakelockol állandóan a cucc. Ezt kilőttem, a phone alkalmazás fogyasztása drasztikusan visszaesett, a phone alkalmazás ettől függetlenül még mindig rendületlenül wakelockol, és a maps még mindig mutatja a helyzetem a térképen (GPS kikapcsolva, tehát valsz cellanfo alapján teszi ezt, egyébként meglehetősen pontosan). Nekem olybá tűnik tehát, hogy a maps még mindig baszkurálja a cellainfókat rendületlenül.

    A másik x akta jelenség: az idokep.hu alkalmazását feltettem, szépen beállítgattam az automatikus frissítési szabályokat. (A dolgok nagy részét óránként és csak wifin). Ennek ellenére az idokep több mega forgalmat generál a háttérben. Természetesen a stamina módra is nagy ívben tesz a srác, pedig nincs a white listen. Azonos beállításokkal ICS alatt naponta max 200 Kb volt a háttérforgalom. OK, ez lehet applikáció hiba is, de nem hinném, mert akkor a play tele lenne fikázó kommentekkel.

    3. az már csak hab a tortán, hogy az adatforgalom mérő szerint az android OS elkezdett napi 10-15 megákat forgalmazni a háttérben, ICS alatt ez sem volt egyáltalán jellemző.

    Ötlet?
    Vagy gyalu, és tiszta felrakás SUS-al? PCC-vel frissítettem és nem nulláról, de ennyire szétcseszné egy ráfrissítés a rendszert? Utóbbihoz nincs sok kedvem.

Új hozzászólás Aktív témák