Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Ma hívtak a B-tel-től, szerdán fog megérkezni a csomag. Addig tudtok valami gyorstalpalót linkelni, leírás vagy hasonló, hogy mit lehet/ érdemes csinálni az első használatba vételkor? Gondolok itt, hogy pl. lehet-e olyat, hogy első indítás után lementem a telefon gyári állapotát, és ha valami elromlik, akkor visszatöltöm rá az eredeti állapot. Mint pl. windows-ban a rendszer visszaállítás. Vagy mit lehet elkövetni még vele, ami nem vonzza magával a garancia elvesztését? Szóval nyitott vagyok szinte mindenre, csak első androidos teló révén még nem volt lehetőségem megismerkedni a rendszer adta lehetőségekkel. Segítségeteket előre is köszönöm. -
1stVikman
senior tag
válasz Footballer #1749 üzenetére
Gratulálok hozzá! Honnan rendelted és mikor kapod meg? Majd írd meg mit kaptál a dobozban.
-
petipetya
nagyúr
válasz 1stVikman #1751 üzenetére
- Miután megkaptad, tedd töltőre - nyugodtan hagyd bekapcsolva, ismerkedj a menüjével.
- Mikor elérted a 100%-ot, frissítsd fel a Sony Update Service segítségével
- Ha talált frissítést ha nem, utána csinálj egy gyári beállítások visszaállítását a telefonon (a belső tárolót is töröld)
- Ha készen vagy, akkor belakhatod[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz 1stVikman #1754 üzenetére
A power + hangerő fel csak egy reset funkció, ha fagyás miatt újra kellene indítani a telefont.
A gyári beállítások visszaállítását a beállítások / biztonsági mentés és visszaállítás / gyári adatok visszaállítása menüben éred majd el.
Látom, hogy már beástad a topicba és olvasgattál.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
1stVikman
senior tag
válasz petipetya #1755 üzenetére
Igen, elolvastam mindent ebben a topicban. Ha jól tudom:
power+ hangerő fel 5mp-ig: telefon újraindul 1-et rezeg
power+hangerő fel 10mp-ig: hard reset, 3-at rezeg a telefon
power+hangerő le ? mp-ig: képernyőmentés
Elkezdtem olvasni az S topicját is, de ott azért nem ~1700 hsz van, így csak felületesen futok át a dolgokon, hátha írnak olyat is, ami hasznosítható majd ezen a telefonon is.[ Szerkesztve ]
-
Footballer
tag
válasz 1stVikman #1752 üzenetére
Köszönöm!
A b-teltől rendeltem én is. Gyári garisan akartam, de addig vártam, hogy már nem volt... :S
Na ezek a tanácsok nekem is nagyon jól jönnek! Soha nem volt még okostelefonom, az androidot is csak hírből ismerem, meg fog gyűlni vele a bajom, érzem. Már a biztonsági mentéssel is
Nem tudom, hogy mikor vehetem át (én bemegyek a boltba), ma rendeltem meg, gondolom majd holnap felhívnak. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz boletus #1747 üzenetére
Ha minden igaz,csütörtökre meglesz a gép! Ahogy látom egy kis közösség vagyunk Ion tulajok,de nem is baj.. Az Optimus 2x topik tele volt sok nagyon barommal. A Xperia P-ben már kevesebben voltak,bár mikor kiléptem abból a táborból,már sok embernek volt P-je.. Ionja meg még kevesebbnek. Lassan de biztosan egyre jobb telefonjaim lesznek, most az Ion a csúcs nekem. Meg úgy az Xperia telefonok általában.. Inkább legyünk kevesen,de összetartóak!!
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
darvinya
titán
válasz Ferenczi Áko #1761 üzenetére
Ahhoz képest, hogy Arc(v. ArcS)-ről kacsintottál LG felé, aztán P, azt hamar (megunva) váltottál Ion-ra.
Szép kis életkép.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
boletus
aktív tag
Segítőkészek a fórumtársak,nem baj ha kevesen vagyunk,néha " valaki" betéved,mert nem bírja ki,hogy el ne mondhassa,az ő telefonja a leg. Semmi baj,ez is természetes dolog. Emberek vagyunk.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz darvinya #1762 üzenetére
Jah hát az LG egy botlás volt..Hardveresen jó telefon,viszont sok hibája volt. Ugyan azok mint az első Optimus 2x-emnél.. Legalább 2naponta újraindítani,különben iszonyatosan lelassult,kamera fotózás után lefagyott,csak az akksikivétel segített. Mikor újra 2X-et vettem,elfelejtettem ezeket a hibákat,de újra előjöttek. Az Xperiáknál hibát egyszer sem tapasztaltam,így a jövőben is eme tábor tagjait bővítem!
-
mrlujoak
veterán
...és a 4X ?
Láttam oda is beköszöntél, mint alternatíva. Mi tántorított el?Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz mrlujoak #1765 üzenetére
Az,hogy nincs használtan eladó. Ha meg van,az 100ezer ft környékén mozog.. Néztem az apródon,jófogáson,vaterán,teszveszen,expressz.hu-n,hardveraprón..telenoros vagy független kellett volna,de most már nem érdekes,mert úgy néz ki,hogy csütörtökre IonÁgyú tulaj leszek egy kedves fórumtárs jóvoltából!! :-)
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Bocsánat a dupláért,még annyit kérdeznék,hogy szerintetek az ICS vagy a Gb jobb az Ion-on. Nekem a P-n jobban bejött a GB. Az Ics alatt itt is akadozik a görgetés,ha élő háttérkép van beállítva?
-
darvinya
titán
válasz Ferenczi Áko #1764 üzenetére
Csak szólok, hogy frissítik a NeoV-t.
Ennél több mint valószínű a 3-as kernel.
Vagy JB?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Batistuta87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Januárban, amint megjön a fizetésem, veszek egy Ion-t
Gondos kiválasztás után esett rá a választás. Eddig egy Nokia E66 -ost nyúztam, amivel meg voltam elégedve, de elég koros már, ezért döntöttem úgy hogy újítani kéne.
Soha nem volt még androidos telefonom, ezért ebben a témában teljesen kezdő vagyok
Fórumot végigolvastam már, és rendszeresen követem is.
Valaki segíthetne, mit/miket kéne megcsinálni/beállítani először a telefonon. A készüléket az itt olvasottak alapján mindenképpen a B-tel-nél fogom rendelni függetlenül.
Telenorosként fogom használni, a mobilnet beállítására mindenképp szükségem van.
Írhatnátok pár app-ot amit ti használtok és meg vagytok elégedve vele.
Munkám miatt sokat utazok ezért valami jó navigáció létfontosságú. Én az IGO-ra gondoltam, ez mennyire lesz jó nekem ?
Ha eszembe jutnak még dolgok, nem leszek rest kérdezniKöszönet a segítségért! Szép napot mindenkinek
Egy jővőbeni ION tulaj -
Ferenczi Áko
addikt
válasz Batistuta87 #1770 üzenetére
Szia! Megbánni nem fogod,mert nem igazán van hibája ( ez a Sonyknál márcsak ilyen) A telefont ha majd bekapcsolod, egy rövidke beállítás varázsló lesz a segítségedre! A mobil internet beállításokat megcsinálja magától,ha viszont nem, akkor a szolgáltató elküldi a telefonra! Alapból van rajta térkép,de ezt az Igo témát ne feszegesd,mert wareznak számít.. Leírni azt,hogy hogyan használd a telefont,szerintem nem fogja senki,mert akkor egész nap gépelhetnénk,neked kell megtapasztalni..Nem nehéz,magyarul van, és minden érthető benne! Ha meglesz a telefonod és konkrét kérdéseid lesznek, természetesen segíteni fogunk! Üdv!
-
whitehand
senior tag
válasz Ferenczi Áko #1771 üzenetére
B-telnél megrendeltem a telót
Olyan kérdésem lenne hogy fagyni szokott-e vagy nem igazán?
az aksikévetel miatt kérdezem -
sixpak
nagyúr
válasz whitehand #1772 üzenetére
Az enyém már kétszer fagyott (pénteken vettem). Mind a két alkalommal az történt, hogy nem tudtam elhúzni a képernyő feloldó csúszkát:-)
De nem nagyon aggaszt a dolog, nincs olyan telefon ami ne fagyna néha és a készülék többi tulajdonsága bőven feledteti az apróbb kellemetlenségeket.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz Footballer #1775 üzenetére
Biztos vagyok benn, hogy elégedett leszel a készülékkel, mert tényleg frankó. Az enyém is csak az első nap csinált ilyeneket, azóta nem. Még bejáratós volt szerintem.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
1stVikman
senior tag
válasz petipetya #1757 üzenetére
Megvan a telefon.
B-teltől van a telefon, a csomagban headset, usb kábel, és EP850-es gyorstöltő volt a telefon mellett, viszont UK szabványú! Kaptam mellé átalakítót, meg fel is hívtam őket, hogy ez mi akar lenni, de mondták, hogy ők csak ilyet tudnak rendelni, és pont emiatt mellékeltek átalakítót. Mivel erről nem tájékoztattak külön, ezért kicsit keserű a szám íze, de legalább gyorstöltőm van.
Ígéretemhez híven a kombinációk:
power+hangerő fel kb. 5 mp-ig: 1x rezzen a telefon és újraindul
power+hangerő fel kb. 10mp-ig: 3x rezzen a telefon, és kikapcsol ( valamiféle vészleállítás funkció)
power+hangerő le: képernyőmentésElső töltés megvolt, úgy nézegetem a telefont, meg a menüjét, mint valami fogyatékos, mert minden új rajta.
Most éppen SUS-on van fent, 421,9 MB-os valamit szed le a netről, és telepíti a telefonra.szerk.: Küldhető a Sony-nak adat a használatról minőség javítás miatt? Egyenlőre nem engedelyéztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
1stVikman
senior tag
válasz whitehand #1780 üzenetére
Igen, első indításnál rögtön a nyelvválasztással indított, természetesen magyar is van benne.
Most már kész a szoftverfrissítés, és megint nyelvválasztás.
A SUS-sal úgy frissítettem, hogy gyári beállítások visszaállítása+ frissítés, de azért most is nyomtam egy visszaállítást a menüből.
Most már elkezdem kicsit személyre szabni, telefonszámok átmásolása, csengőhangok meg ilyesmi. -
whitehand
senior tag
válasz 1stVikman #1782 üzenetére
A feketéhez vajon ilyet adnak? Gyorstöltőre gondolok.
Memkártyát szeretnék beletolni 32 gbost kingstont 4est vajon hogy fog vele üzemelni.
Vodkás vagyok tegnap hívtam az ügyfélszolgálatot hogy szeretném cserélni a kártyámat azt mondták 5000 ft nem előfizus vagyok hanem feltöltös valakinek tapasztaalate ezügyben -
ayden
tag
válasz whitehand #1783 üzenetére
10 éve van feltöltős vodás kártyám. Bementem, mondtam szeretnék micro simet. Kérdezték ugyan miért. Ekkor jöttem a készülék váltással. Amire annyit mondtak akkor ingyen van.
Én is vettem vele 32 gigás class 10es samsung kártyát, simán viszi semmi gond vele.Love is like wind, even though you can't see it, you feel it.
-
1stVikman
senior tag
válasz whitehand #1783 üzenetére
Én pirosat rendeltem, és ahhoz EP850-et adtak, de UK-angol szabványút+ külön egy átalakítót.
Én is vodás vagyok,
1. bolt- persze kicseréljük 7000 pénz.
2. bolt- készülékcsere miatt kéne micro sim, ok, semmi akadálya, 7000 pénz
3. bolt, egyben a helyi központ: a hálózatot eldobálja a telefon, és néha kiírja, hogy hibás sim, kéne egy új, de lehetőleg már micro sim-> ok semmi akadálya, kicseréljük Ingyen!!! utólag is köszönet darvinya-nak [link]
Egyébként már készültem a szolgáltatóváltásra.szerk.: Lesz majd pár kérdésem, de most lépek aludni, mert holnap 5kor kelek. Sziasztok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Footballer
tag
Én a minap a t-mobilenál voltam simc-sere ügyben. Kérdezték, hogy miért? Mondtam, hogy készülékváltás..., aztán kérdezték, hogy náluk veszem a készüléket? Mondtam, hogy nem, erre furán nézett és csóválta a fejét a hölgy, de nem volt gond, INGYENESEN kicserélte.
Én hétfőn rendeltem meg, 88.000 Ft-ért, feketét.
Lehet, hogy miattunk vitték feljebb az árát, mert most rövid időn belül rendeltünk páran, aztán még többet akarnak "használni" ?!Ez a SUS-os dolog hogy megy? Letöltöm a progit, feltelepítem a gépre, majd csatlakoztatom a géphez a telefont és futtatom a progit? A progi végig "mondani" fogja, hogy mit kell csinálnom ahhoz, hogy frissíthessem a telefon szoftverét?
Magyar? -
darvinya
titán
válasz Footballer #1791 üzenetére
Igen magyar, de kell mellé net, különben nem tölti az fw-t.
Csak annyi kell, hogy a telodat kiválasztod, de figyelj oda „h” és „i” között van különbség.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Footballer
tag
Fw? Az mi? Biztos valami nagyon alap dolog és már volt róla szó itt is, de nekem most nem ugrik be. :S
Van net, wifi is (a telefonnak), úgyhogy akkor elvileg mennie kell majd. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz Footballer #1793 üzenetére
fw= FIRMWARE
-
darvinya
titán
válasz Footballer #1793 üzenetére
Telefonnak nem kell net frissítéskor, hanem a programnak.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
whitehand
senior tag
Még annyi kérdésem lenne hogy a felirat az mi a telefonon? Sony vagy at t?
-
whitehand
senior tag
Meg még egy olyan kérdés hogy ami várható az a hspa vagy az lta változat?
-
boletus
aktív tag
Hallgatom fülessel a zenét,kikapcsolt kijelzővel. Fogja magát,bekapcsol egy m.percre,ötször. Tíz pec múlva ugyanez,ugyanígy. Most az elsőnél azonnal lekapcsolom,nem ismétel,de tíz pec múlva újrakezdi. Igaz,már csak egyszer. Van rá gyógymód ? Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest