Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz Gabi 8906 #3994 üzenetére
Ugyanez a bajom nekem is. Van otthon egy régi Nokia 6233, aminek a hangszórói óvatosan fogalmaza is a legjobbak közt van a világon. Kettő is van benn, sztereó.De én sajnos nem mernék nekiállni a mókolásnak. Kiváncsian várom a fejleményeket.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Gabi 8906
senior tag
Nokiánál vannak jó hangszórók. Talán 6233-ban is olyasmi van, mint amiket írtam.(Jó lehet Ionba) Hasonló a hangszóró kinézete-felépítése mint ami az Ionban van.
Pl Nokia 808-ba be lehet ültetni egy N95 8 giga hangszóróját. (Valahol neten van is erről egy cikk) Ezzel új értelmet adva a kihangosításnak.
Nokia 3250 az egyik legbrutálisabb e téren. (Az elforgatható alsó része egy nagy hangszóró.)Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Gabi 8906
senior tag
Csatlakoztam egy kamera nosztalgia képpel a "Fotók-videók mobillal" topikhoz.
Remélem elég érdekes témát sikerült találnom.Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
kelly416
veterán
Szasztok!
Így hétvégén kicsit kevesebbet nyomkodtam a telefonomat, mert felkészítettem a motoromat a szezonra, meg amúgy is volt jobb dolgom.
Nem mondom, hogy nem használtam egyáltalán, mert nem lenne igaz. Kicsi frissítés, kicsi wifi, kicsi ez-kicsi az. Telefonálás biztos volt benne vagy egy óra, de tudjuk, hogy nem ez fogja megölni az ION akkuját. ) -
kelly416
veterán
Tudtátok? Amúgy a film is nagyon jó.
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami űber profi védőfóliát, ami nem karcolódik és nem gyüjti az új lenyomatot?
Elöre is köszönöm! -
Keraa
aktív tag
válasz Ferenczi Áko #4009 üzenetére
Tettek rá egyet amikor megvettem de az máris karcos (igaz, hogy csak fénybe fordítottan látható mikro karcok) eddig csak gorilla glass-os telefonom volt (mind az egy :-) de az jó sokáig) félek, hogy ez a kijelző könnyen karcolódik. Esetleg hosszabb távú tapasztalat fólia nélküli üzemben van valakinek?
-
redspot
tag
Valaki (#3955)-re tud magyarázatot?
-
kelly416
veterán
válasz redspot #4013 üzenetére
3D játékokat nem nagyon játszom (azt hiszen legalábbis, hogy a temple run 2 nem egy nagy eresztés fogyasztás szempontjából), de azt kell mondjam, nem normális. Mármint az én véleményem szerint. Az enyém is felmelegszik ha játszom, főleg töltőről, de nem merül, hanem töltődik. Lehet, hogyha energiavámpírabb játék lenne, merülne, de ezt elpasszolom. Annak idején a Defy merült navigálás offline közben töltőről, de ott kicsi volt az autós töltő. Nemrég merült az ION HTC töltőről, de ott meg kompatibilitási problémák vannak. Nálad nem tudom, mi lehet a baj, de (még egyszer mondom, szerintem) ez nem jó így.
De mint feljebb láthatod, én másképp is használom a telefont, mint mondjuk Te. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nézegettem az Ionos, de valahogyan nem látom túl jónak az Ionnal lőtt fotókat, pedig a Sonyk nem rosszak. Az Xperia Go-ról készült Androidportalos tesztben az 5 Megapixeles kamera fotója alig mard el szépségben (nem felbontásban) a 12 Megapixeles testvér mellett.
Ide feltettem egy SGSII-vel készült fényképet, szerintetek ezt a szintet hozná az Ion?
Az akkumulátor üzemideje 1-2 óra telefonbeszélgetéssel, fél óra rádiózással, Wifizéssel mennyi ideig bírná, a 1,5-2 nap meglenne, mik a tapasztalatok?
-
darvinya
titán
-
Somy_
tag
válasz Dhampir #4018 üzenetére
Szia!
Pár oldallal előbb kezdődött pont egy ilyen beszélgetés sorozat a topic-ban az Ion fotós képességéről.
Nekem ez a véleményem róla, vagyis itt kapcsolódtam be a témába. Később elérhetővé tettem egy nyers képetnyers képet is, amit a telóval csináltam.
Igaz ezt nem mutogatnám egyébként, mert nem tartom jónak. De mutat valami közelítést mire képes (igaz makróban) az Ion. Csak azért tettem elérhetővé, hogy esetleg elhihetőek legyenek az előtte linkelt képeim is. Nyilván nem rajzolati tesztképnek készült. Viszont az általad idelinkelt kép sem eredeti kép, nincs exif-e -hiszen legalább átméretezted. Ez utóbbit csak azért írtam, hogyha érdekelne az, hogy manipuláció nélkül mit lehet kihozni a gépből.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Somy_
tag
válasz Dhampir #4029 üzenetére
Köszi!
Abban a cikkben, amiből ez a topic indult ezt írják: Méret 133 x 68 x 10,8 milliméter
Hogy ez nagy-e neked, Te tudod.
Annyit hozzá adalék infónak, hogy SGS3 tokjába megy bele, de szerintem ahhoz képest inkább keskenyebb/hosszabb kicsivel (bár semmibe nem kerülne azt is megnézni).Nekem szoknom kellett egy 3,5"-os teló után és nem is érem át rendesen 1 kézzel, de szerintem ezzel azért nem vagyok egyedul a 4,55"-os mérete miatt.
-
MODERÁTOR
Everybody lies.
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #4031 üzenetére
Meg is találtam a képeket, melyeket boletus utólagos engedelmével megosztok (mivel az Ion az övé). Ion és S egymás mellett:
kép1 kép2 kép3 kép4Érdekesség, hogy a bekapcsolt képernyős fotó a gyári beállítások visszaállítása utáni első bekapcsolás után készült mindkét vason (az enyémet is ekkor formatáltam, mivel aznap értem rá és egyik telón sem állítottam a fényerőn). Látszik, hogy az Ion képernyője szebb.
"nincs rá lezsóidő"
-
bobace
addikt
Sziasztok! Meg lehet oldani valahogy, hogy a FB profilképeket hozzácsapja a teló a kontaktjaimhoz a'la HTC?
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
zsiniktra
csendes tag
Hali mindenkinek!
Tegnap lőttem ezt a pár képet az ember ionjával. Szerintetek miért van az, hogy egyik-másik "fakóbb", míg a többi "teltebb színekkel" van megáldva? Nem állítottam semmit, full automata, csak kattintottam. Sajnos le kellett kicsinyíteni, hogy be tudjam linkelni, de az 50%-os kicsinyítésen kívül mást nem tettem velük.
[ Szerkesztve ]
-
Somy_
tag
válasz zsiniktra #4045 üzenetére
Szia!
A következőket tudom tippelni, mivel full automata állásban van a gép, minden beállítás felől az dönt az expozíciód előtt. Ilyen pl, hogy milyen motívum programot hsználjon, milyen érték legyen a fehéregyensúly, hova élesítsen, használjon-e vakut, stb. Ha a fehéregyensúlyt változtatja két exponálás között, más színvilágú (színhőmérsékletű) képet fogsz eredményül kapni.
Tegnap pont próbálgattam kicsit én is a motívum programokat és a tájkép beállításnál találtam különbséget a manuális módtól. Hidegebb (kékebb) színhőmérsékletűre lőtte ugyanakkor ugyanazt a képet az Ion, mint manuális módban (lehet a kinti napfénynek a hidegebb fehéregyensúly jobban megfelelne) -ezt furának találtam. Belenagyítva a képekbe az is feltűnt, hogy a tájkép módban lőtt képen többminden éles, mintha szűkebb rekeszt használt volna. Biztos csak valami szoftware-es változtatás ez is sztem -nem gondolnám, hogy az optikájában blende is lenne. Mindenesetre érdemes vele tovább játszadozni.
Visszatérve a kérdésedre, lehet a motívum programokat is változtatta automata beállításban az Ion és ez is okozhatta a fenti megfigyelésen alapulva azt, hogy más színhőmérsékletű képeket kaptál.
Javaslom, ne teljesen automata állásban használd.
[ Szerkesztve ]
-
Keraa
aktív tag
Ezzel nekem sikerült, a kettő facebook apk- telepítettem és újraindítás után megoldódott.
[link] -
arpy17
tag
volt szó róla régebben, van rá valami patch.
ha nincs türelmed keresni, lődd ki a timescape-t, az is megoldja a fénykép kérdést - de csak azt.oké, kicsit lekéstem, egy hsz-el felettem a link...
[ Szerkesztve ]
SONY Xperia Ion <= HTC Desire <= Samsung Galaxy 3 <= HP 614c <= Mio A701
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest