- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
l4c
senior tag
válasz BaBoOoCa #7398 üzenetére
Lasy@
BocsiSEUS-sal nem fogod tudni downgade-elni azaz előző verziót visszatenni.
A csengőhangos dologban én hibáztam, ugyanis helyesen a media/audio/ringtones ide kell a csengőhangokat rakni a media/audio/notifications ide meg az értesítési hangokat.
Ne maradjon le az "s" a végéről![ Szerkesztve ]
||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
doc
nagyúr
ki az a 'hurikan23', aki ilyen kement hunglish-sal szorakoztatja a nagyerdemut?
-Nagyobb inner memory 156mb (I justify it)
-Repairing the Timescape-ben (I was useful never)
-Laggolások his correction (in truth better than the ones until now)latom nem csak az en szememet szurta
amugy nem hangzik rosszul, foleg a nagyobb belso memoria (az app2SD-vel voltak gondjaim, igy azt inkabb hanyagolom...)
-
BaBoOoCa
csendes tag
Hát, elkeseredetten jelentem, hogy nem sikerült a formázás után sem kijavítani a hibát, sőt még a szoftverfrissítés(/javítás) sem segített! Valakinek van valami ötlete??? Nem akarom szervizbe vinni, mer sose adják vissza
A hiba: nem lehet sehová sem csengőhangot beállítani, mert azt írja ki, hogy a zenetár üres, akármit csinálok! A lejátszóban (Winamp és saját egyaránt) sem lehet találni egy zenét sem és nem is tudok vele semmit kezdeni, csak ha megnyitom File Manager-el és egyenként lehet hallgatni! Bluetooth-on sem lehet küldeni, mivel nem érzékeli magát a fájlt (zenét)HELP!
Most betettem egy másik mem.kártyát, hátha az halt meg, de 45 perce csak "előkészíti"! Ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BaBoOoCa #7409 üzenetére
Figyelj már honnan szeretnéd beállítani a csengőhangot?
A Winampot töröld le, próbáld meg úgy, valamelyik alkalmazás csesztetheti a rendszert.[ Szerkesztve ]
-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
l4c
senior tag
akkor passzolom a dolgot.... ez érdekes... neked a sdcard/ringtones mappában van, én úgy emlékeztem, hogy sdcard/media/ringtones ban kell lennie, de az enyémen sdcard/media/audio/ringtones ban van. Ezek szerint a ringtones mappa a lényeg, és az lehet szinte bárhol?!
-
addikt
"és az lehet szinte bárhol?!"
Igen, így van.
Megnéztem a saját beállításaimat, pl. nekem van egy saját mappán amibe a dolgaimat rendezem, idekerült a csengőhang mappa is. Simán beolvassa innét is, amikor szükség van rá. Szerintem alapból felismeri a rendszer az MP3 fájlokat és így rendezi a zenetárba.
Olyat eltudok képzelni, hogy nem mindegy, hogy milyen az MP3 tömörítési rátája, vagy hasonló beállítási gond.
Most nézem, nálam beolvassa az összes MP3 számot, nem lehet, hogy a kérdéses szám MP4 formátumú, mert azt nem látja a zenetár?-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
szkrisz14
csendes tag
Úgy látom nagyon sok mindenkinek baja van ezekkel a programokkal...
Ezek nem passzolnak egymáshoz vagy gondatlan frissítés esetleg?
Mitől vannak ezek mert én próbálom elkerülni majd az ilyen dolgokat
Bocs hogyha sokat kérdezek csak nem akarom az első nap taccsra vágni a telefonomx8 t-s fehér eladó/csere kiválló állapot 1,5 év gari
-
l4c
senior tag
Nekem nem a zenetárba rendezés volt a kérdés ezzel kapcsolatban, hanem az, hogy a beállítások --> hang --> telefon csengőhangja menüben mikor jelenik meg az adott zene mint csengőhang. Mivel jelenleg nincs más zene a telefonon, így nem tudom, hogy ha bárhová elhelyezek egy zenét, akkor az is megjelenik-e ebben a listában. Ha igen akkor én szenvedek fogalmi zavarban ezzel kapcsolatban. Egyébként valószínűleg nem, mivel a notifications mappában lévő nem szerepel a csengőhangok között és a csengőhangok sem szerepelnek az értesítési hangok között.
-
rétisün
veterán
üdv,
régen jártam erre, eddig nem is volt különösebb problémám a telóval, de most.....
egyszerűen semmit nem bírok letölteni/frissíteni marketről. se wi-fivel, se mobilnettel. elindítok egy letöltést, frissítést, és (szó szerint!) akár órákig megy a "starting download" de aztán nem történik semmi.
mit csinálok rosszul?amit nem bírtam frissíteni: opera, google maps, nem tudtam letölteni az endomondo-t, a sports trackert.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Thome
veterán
Üdv!
Tegnapi napon leszedtem egy TW3.0 apk-t. (Konkrétan ezt: LINK)
Ez még az a verzió, ahol a program menüben minden programnak ad egy hátteret (kicsit iphone-s hatás), eleinte jól működött, sőt, amíg piszkáltam, addig jó volt. De ha hosszabb ideig nem nyomkodtam, utána rettentőmód akadt, mindenütt, menüben, beállításokban, hiába vettem ki az alapértelmezést és futtattam a gyári Launchert, akkor is akadt. Majd letöröltem, és meggyógyult. Ez egy gyári, rootolt 2.1-en történt.Az lenne a kérésem, hogy linkelne valaki egy -frissebb- Touchwiz-t, ami tökéletesen fut, nem kezd akadozni, stb? Ha van rá mód, a Galaxy Ace TW-je megtenné, tudniillik ezelőtt azzal rendelkeztem.
Szerk: Illetve az lenne a kérdésem, hogy a 2.3.4-es Android (+ JIT, egyértelműen) nagyon megdobja a sebességét a telefonnak? (Itt találtam (LINK) egy rakás ROM-ot, lehet hogy szintetikus tesztekben gyorsulnak, de én nem a benchmarkokra élvezek. )
Szerk2: Még egy dolog lenne, mondjuk erre biztos volt már rengetegszer szó (de ha már írtam egy hsz-t, akkor erre is rákérdezek). A gyári sok marhaság programot hogyan lehetne eltüntetni? Olvastam erről a Custom romról az első hsz-ben, amiben már nincsenek benne (de a JIT igen), de inkább mennék a 2.3.4-re, nem szívesen ragadnék le a 2.1-en.
Köszönöm a válaszaitok!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nálam az SD kártya nem volt átszerkesztve, így található benne a notifications mappa, rigtones mappa és külön még egy média nevű, amiben egy audió mappába van a notifications és a ringtones.
Ha az SD-én található rigtonesbe beleillesztesz egy MP3 fájlt, akkor a csengőhang menüben is elő fog jönni. Ha a notifications mappába, akkor az értesítési csengőhang menüben lesz ott, de egyébként a zenetárban ott található az összes MP3 zeneszám.
Ez egy olyan beállítási lehetőség, hogy több ajtón is be lehet jutni.Nem árt egy-két dologgal tisztában lenni, ha a zeneszámot tag szerkesztettük (felcímkéztük), akkor ne a fájlnév alapján keressük a zeneszámot. A fájlnév nem mindig azonos a zeneszám címével, ebből is lehet keveredés.
Számomra teljesen mindegy, hogy mi az elérési útvonal, csak működjön a dolog. A fórumtársunknak akartam segíteni, nem téged oktatni."és az lehet szinte bárhol?!”
Erre reagáltam, hogy ha megfelelő a hangformátum, akkor teljesen mindegy, hogy hol van, a zenetárban megtalálja, de hangsúlyozom, hogy nem a fájlnév alapján, ha fel van címkézve.
A zenetár egy virtuális hely, a csengőhang kritériumainak megfelelő zeneszámokat jeleníti meg, gyűjti össze.
Remélem, hogy most már érted, hogy nem téged csesztetlek, egy félre értés volt részemről.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
rétisün
veterán
xrecovery már van, de nem akar működni, hiába engedtem neki superuserrel mindent.
busybox is kellene, azt viszont marketből kéne leszedni, csak éppen megint ott vagyok, hogy marketről semmit nem bírok leszednivalami más módszer nincs a cache törlésére?
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
BaBoOoCa
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok Nem akarok egyesével mindenkinek válaszolgatni, mert akkor tele lesz a fórum, inkább leírom egyben:Az volt az érdekes, hogy eddig tökéletesen működött és csak így egyik napról a másikra kiírta, hogy a "zenetár üres" és a zenelejátszók se érzékelték a zenéket, szóval nem volt elbénázott frissítés, se semmi, még csak a számítógéphez se volt csatlakoztatva! Igen, egyébként az nekem is úgy van a mem.kártyán, h. külön sdcard/ringtones... Én csak simán feltettem a zenéket a -music- mappába és onnan volt a cs.hang beállítva, mert úgyis mutatta a zenetárban. Szóval a lényeg az volt, hogy nem mutatott semmilyen hangot/zenét, ami a mem.kártyán volt! De! Sikerült megjavítani, ne kérdezzétek hogy hogy, mert fingom sincs Először is leformáztam a mem.kártyát, majd miután ez sem lett jó a szoftverfrissítésnél a -Javítás-t használtam, majd éjszakára szétkaptam darabokra és úgy hagytam (mivel úgy tűnt, hogy semmi nem segített, elkeseredésemben szétszedtem a p....ba) és reggel mikor összeraktam és bekapcsoltam, tádáááám Jó volt
Egynek azért érdekes volt
De hál'istennek nem kell szervizbe vinni!
-
rétisün
veterán
igen, super one click volt, tehát akkor busybox is megvan (hogy tudnám megnézni egyébként, hogy nem töröltem-e le a rootolás utáni takarításban?)....
és akkor mér nem akar működni az xrecovery?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Feltettem a MiniCM 1.0.2 romot. Minden fasza, de nem látja a wifit. Valakinél volt hasonló? Lehet valamit csinálni, hogy működjön? Vagy a romban lehet a gond? (bár elvileg másnál működik)
Megpróbáltam visszarakni a cm v012-t de nem engedi. Seussal frissítsek, és utána fogja engedni? Illetve ha seussal frissítek akkor marad az xrecovery vagy azt újra fel kell tennem?
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Lasy
veterán
válasz rétisün #7423 üzenetére
az xrecovery egy egyszerű művelet.
van az a 2 fájlod amit fel kell másolni a rootexplorerrel.
ezt fel tudod másolni?Ha igen :
akkor a telefon bekapcsolásakor a Sony Ericsson felirat-kor, és egészen addig amíg nem jön be az xrecovery nyomkodni kell. megnyomni elengedni, megnyomni elengedni...Ha nem:
több oka lehet.
- nincsen rootolva, de gondolom ez kilőve.
- nem adod meg a másoláshoz a jogosultságokat.
(rootexplorerben a jobb felső sarokban egy E/W gomb katt rá R/O lesz)
innentől már be lehet másolni a golgokat.Ha ezek után sem menne, ajánlom a flashtool progit.
Ezzel is meg lehet oldani.JoolsNOS@
V018 a legfrissebb, és igen érdemes frissítened SEUS-al, utána root, fájlkezelő, xrecovery, és mehet a telepítése a V018 froyobread-nak.
Tökéletesen működő rendszert kapsz.[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
JoolsNOS
veterán
Na ezeket ezer éve csináltam.
Tehát seus telepít, utána frissít (itt gondolom értelemszerűen ír mindent)
Kapok egy gyári telót. Ugye.
Ezután superoneclick a root miatt.
xrecovery-re mi a legegyszerűbb megoldás? (rootexplorert még nem használtam soha)
Ha van xrecoverim akkor meg már mehet az új rom.
Ez így rendben ugye?Illetve a 18as rom miben jobb a 12nél? Mert a 15ös nem tetszett, nem játszott avit.
Köszi
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Lasy
veterán
-
Thome
veterán
Üdv!
Innét az első sorszámú romot szeretném felrakni: LINK
A telepítés folyamatánál azt írja, hogy szedjük le a fájlokat, majd a fő romot nevezzük át update.zip-re... Na most annyi problémám van, hogy csak 1 fájlt szed le, ha azt kicsomagolom, akkor már konkrétan a rom fájlait látom. Most akkor mit csináljak? Simán írjam át a letöltött fájlt (MiniCM6-1.0.2-X8) update.zip-re, és azt tegyem fel?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
most ott tartok, hogy az android/data/com.zoz33.xrecoveryinstaller mappában van 3 fájl:
busybox
chargmon
xrecoveryezeket kéne hová másolni? mod: közben megvan, a system/bin mappába, de gondolom ehhez kéne a root explorer.
illetve a root explorer, amit találtam, fizetős....
[ Szerkesztve ]
-
szkrisz14
csendes tag
Hűha ti aztán vágjátok ezt a telefon témát
x8 t-s fehér eladó/csere kiválló állapot 1,5 év gari
-
rétisün
veterán
még annyit, hogy ugye marketről nem tudok semmit feltenni a telefonra, innen indult ez az egész.
az xrecoveryt is bluetooth-al küldtem át pc-ről
(#7432) punk17: kösz, de a linkedhez be kéne lépni a fórumba
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
közben azért haladok lassacskán, fent van a rootexplorer, viszont....
astro-val simán látom a 3 fáljt a android/data/com.zoz33.xrecoveryinstaller mappában, ha rootexplorerrel nyitom meg a mappát, akkor csak egy lib almappa van, ami üres...
[ Szerkesztve ]
-
hazo40
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Most állok mobil vásárlás előtt, és az X8 tetszik nagyon, de nem találtam semmilyen információt arról, hogy a kijelzője üveg, vagy műanyag. Azaz könnyen karcolódik, vagy valamennyire karc álló? A másik kérdésem az lenne, hogy tudja multitouch-ot? Segítséget előre is köszi.
(X8 galaxi mini)??? -
-
rétisün
veterán
béna vagyok, na....
megtaláltam, bemásoltam, R/O is megvan, újraindítom, nyomkodom a vissza gombot a sony ericsson felirat előtt/alatt/után, semmi.....
az xrecovery fájlnak .tar kiterjesztésének kell lenni? igaz, az innen linkeltet tettem fel.
[ Szerkesztve ]
-
Lasy
veterán
válasz rétisün #7440 üzenetére
igen, de szerintem neked is jobb lesz a flashtool-al.
gondolom semmi extra nincsen neked.
akkor letöltöd a flashtool-t.
kicsomagolod egy mappába az egészet, és katt a flashtool.exe fájlra.
telefonon az usb hibakeresés legyen kipipálva (menü, beállítások, alkalmazások)
a harmadik fél által is engedélyezd a telepítést. ez is csak egy pipa.Amint rádugod autómatikusan felismeri a telefont.
Ha ez történt akkor csak egy root ellenőrzés kell.
Ha jó a root, akkor mehez az xrecovery telepítése.ez után újra fog indulni a telefon, és már léphetsz is az xrecovery-be a vissza gomb nyomkodásával.
érdemes egy optimalizálást is csinálni, ha valaki az Android 2.1 gyári romot szeretné használni, de ekkor az ujraindítás kicsit tovább tarthat, ez akár 4-5 perc is lehet.+36702778032
-
-
rétisün
veterán
innen hogyan tovább?
valamiért nem teszi be a képet a hsz-be.....itt van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Hmm. Igazából mindegy, már rég túl vagyok rajta...
Most egy olyan szopóágra jutottam, hogy feltettem a legfrissebb Cyanogen MiniCM CM6-ot, és ilyen elbaszott candybar elrendezésű billentyűzetet kapok mindenhogy. HTC valami marhaság, hogyan tudnám átlőni Qwertz-re? (Vagyis ezt letörölni, és a gyári billentyűzetet visszapakolni? Az SE-s bejött, de ez nagyon nem, a HTC-s qwertz sem tetszik. Illetve angol nyelvű marad a rendszer, hiába állítom magyarra a nyelvet, ahogy hiába állítom át, hogy Qwerty elrendezést használjak, nem működik.
Segítenétek a magyarításban, illetve a qwertz (vagy qwerty) elrendezés visszaállításában, lehetőleg a gyári SE-re?
Illetve tudnátok nekem egy Galaxy Ace (vagy legalábbis ilyen friss) Touchwizt linkelni?
Köszönöm!
-
Lasy
veterán
ha macró képet szeretnél akkor igen nagy csalódás lesz.
amúgy elviszelhető, ha szabadban fotózól tökéletes képet is lehet vele csinálni.rétisün@
honnan tovább?
mennyit csináltál meg?Thome@
Nos az egy másik bill mint amit megszoktál.
smart keyboard, vagy anysoft keyboard-ra keress rá.
Érdemes.
CSAK A FROYOBREAD tartalmaz magyar nyelvet, az összes többi 2.2-es rom nem. ja meg a FLOYO 1.0
Mivel a touchwiz ingyenes, megoldható.
touchwiz 3.0+36702778032
-
rétisün
veterán
flashtool megvan, telefont rádugom a pc-re, flashtool elindít, de a menükben minden szürke.
kép följebb linkelve, valamiért nem tette bele a hsz-be, még egyszer: link
"de feltudsz, amennyiben van egy gmail-es címed." ezt elmagyaráznád? lehet, hogy alap dolog, de kezdő vagyok okostelefonból
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest