- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasy
veterán
Főleg, ha tegnap elcseréltem egy vodásra.
Froyobread 2.2.9
Froyobread v009 letöltése
Ez már tartalmaz magyar nyelvet is, és eddig ez lehet a legstabilabb. egyedül a proci húzás nincsen engedélyezve benne, de csak annyit kell csinálni, hogy az x8oc.ko fájlt a system/lib/module mappába kell másolni, és már használható is rtendesen.
illetve ha sor restart lesz akkor érdemes az x8uv.ko fájlt törölni.
forrás xda-developers topica
A framework-res.apk fájl ami nincsen lefordítva, de amint lesz időm feltöltöm a fordítottat.Dual touch (Multitouch)
Telepítés menete:
Pinch to zoom v007 letöltése
Nem csomagolod ki, csak felmásolod a memkarira. (lehetőleg ne másold mappába, hogy könyebben megtaláld.)
elindítod az xRecovery-t (telefon bekapcsolása közben a SonyEricsson feliratnál a vissza gombot nyomkodod addig míg nem jön be a menü)
install custom.zip (középső gombal kiválasztod, és a hangerő gombokkal tudsz lépkedni föl le, vissza gomb a vissza)
kiválasztod a memkariról ahová másoltad, és a középső gombal telepíted
ha végzett a telepítéssel akkor egy Reboot phone-t kell nyomni.Ha nincsen xRecovery a telefonon, de szeretnéd ezt használni, akkor sincsen semmi gond, megoldható.
Fontos hogy legyen rootolva a telefon, és legyen telepítve a rootexplorer.Telepítés menete:
Pinch to zoom v007 letöltése
Kicsomagolod a memkaridon valahová, hogy tudd hol van.
Az x8gesture.ko fájlt rootexplorerrel belásolod a helyére. (system/lib/module)[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
Lasy
veterán
Rootolás menete egyszerűen SuperOneClick-el
- Töltsd le a super one click 1.9.1 programot. (SuperOneClickv1.9.1-ShortFuse.zip elég)
- Amennyiben nincsen telepítve a kábel drivere a gépedre azt megteheted innen
- Csomagold ki egy mappába.
- Indítsd el a SuperOneClick.exe-t
- Engedélyezd a telefonon az USB hibakeresést. (menü, beállítások, alkalmazások, fejlesztés menüben találod)
- Katt a ROOT gombra a programon belül.
- Dugd rá a telefont.
- Felugró ablakban olvasd el mit kell csinálni! Busybox telepítése kell, tehát nyomj YES-t, teszt nem fontos, de ott is nyomhatsz YES-t, a donate ugye nem kell mondanom mi. Azt eldöntöd te, hogy szeretnél e adni kis összeget, vagy sem.
- Amint lefutott a program, indítsd újra a telefont, és a superuser alkalmazást ott fogod látni a telefonban.Fájlkezelő teleítése legegyszerűbben.
Letöltöd a rootexlorer-t pl
Átnevezed 1.apk-ra
Felmásolod a memkarira. "Semmi mappába ne legyen, csak a Memóriakártyán!"
Pipáld ki az ismeretlen forrásokat! (menü, beállítások, alkalmazások, és itt fogod megtalálni.)
Elindítod a böngészőt
És beírod a címhez: file:///sdcard/1.apk
Amikor megjelenik a telepítés, akkor telepíted.Ennyi lenne, már fel is van telepítve egy fájlkezelő.
xRecovery telepítése
Mivel nem szeretem a programokat, és nem mindig biztos, így maradok a bemásolásnál.Telepítése:
- Töltsd le és csomagold.
- Használd a RootExplorer-t.
- Másolad a csomag tartalmát (3 fájl) a system/bin mappába. (Ha nem engedi bemásolni, akkor a jobb felső sarokban katt az R/W gombra az megváltozik R/O-ra és engedni fogja.)
- Indítsd újra a telefont, és máris be tudsz lépni.Hogyan léphetünk be?
Amikor megjelenik a fehér SonyEricsson felirat akkor nyomkodd a vissza gombot addig míg nem jelenik meg a RECOVERY menü.Menüben való lépkedés:
HANGERŐ-FEL és HANGERŐ-LE a föl le mozgáshoz.
HOME gombot a kiválasztáshoz.
BACK vissza gombot a visszalépéshezFőzött rom felrakása xRecovery-vel!
Két megoldás létezik rá.
Az első amikor egy .zip fájlunk van letöltve, és a tartalma ha kicsomagoljuk két mappa.
META-INF
system
Ha ez van benne, akkor nem kell kicsomagolni!!!
- Simán a .zip fájlt másold a memkarira.
- Indítsd el az xRecovery-t
- Install custom zip
- Choose custom zip from SDcard
- Megkeresed azt a mappát ahobá bemásoltad, és katt a .zip fájlra
- Kiválasztod a YES-t
Megvárod míg feltelepíti a romot
- Egyet vissza kell lépni, és Reboot phone
várni míg bekapcsolt.
Ha nem sikerülne a bekapcsolás (pl folyamatosan a bootanimációt ismételi), mert nem egy rom frissítése volt, hanem egy másik romot tettem fel, akkor szükséges egy FACTORY RESET, és megint reboot phone. Ekkor már menni fog.
Ezt is az xRecoveryben fogjuk megtalálni.
Első bekapcsolás 5-6 percet is igénybe vehet ettől nem kell megilyedni.Másik megoldás, amikor a letöltött fájl-t ha kicsomagolod akkor egy mappa van és abban több img fájl található.
Telepítéséhez ugyancsak az xRecovery kell, de itt restoreként kell feltenni.
- Csomagold ki a fájlt
- Másold mappástul a memkarin az xrecovery/backup mappába
- xRecovery indít
- Backup and restore menüt kell választani
- Ezután a Restore
- Kiválasztod azt amit fel szeretnél tenni.
- visszalépsz a főmenübe, és megnyomod a Reboot phone-t
Ez is megvolna.Biztonsági mentés xRecoveryvel
- Lépj be az xRecovery-be
- Válaszd a Backup and restore-t
- Válaszd a Backup-ot
- Elkezdi menteni és várj addig amíg azt nem írja hogy Restore complete
- A Reboot phone-al tudod újra indítania telefon.Ez egy olyan mentés mint a számítógépen a rendszervisszaállítás. Tehát minden adott pillanatot ment, telefonszámokat, bejelentkezett gmail, sms, és ilyeneket!!!
X8 overclock. Azaz a proci húzása!
Fontos megjegyezni, hogy a nem mindig fut együtt rendesen az undervolt-al.
Éredemes ilyenkor kitörölni a system/lib/module mappából az X8uv.ko fájlt.
Akkor kezdjük is:
Fontos, hogy meglegyen már
- Root-olt készülék
- Baseband x15
- xRecovery
Telepítése:
- töltsd le a fájlt v04, és csomagold ki.
- rootexploler-rel másold a x8oc.ko fájlt a system/lib/module mappába
- szerkesszük a system/etc/hw_config.sh fájlt és írjuk bele ezt a sort
insmod /system/lib/modules/x8oc.ko # x8 overclock
- indítsuk újra a telefont, és működik.
SETcpu, vagy bármi mással lehet is állítani a proci sebességét.
szerkeszteni a rootexplorer-rel lehet ha hosszan nyomod, és open in text editor.
Ha készen vagy megnyomod a menü gombot, és save & exit.[B]Fényerő növelése
Ez akkor fontos, ha pl napfényben nem látod eléggé a kijelzőt. Nagyon hasznos lehet ilyenkor, és hatásos is.
Kellékek:
- ROOT-olt telefon
- Rootexplorer
Aktiválása:
Rootexplorer-el megkeresed a system/etc mappában a hw_config.sh neveztű fájlt.
- Hosszan nyomsz a fájlra amíg kiadja a további menüpontokat és ott kiválasztod az „Open in Text Editor”-t.
- Keresd ki ezt a részt:
echo XY > /sys/devices/platform/i2c-adapter/i2c-0/0-0036/br::fsc
(az XY helyén nálam 12.0 volt)
vagy ha gyári romod van akkor ezt:
echo XY > $dev/br::fsc
- Az XY helyére írd be ezek a számok közül valamelyiket(értelem szerűen: nagyobb szám=nagyobb fényerő):
5.0, 8.5, 12.0, 15.5, 19.0, 22.5, 26.0, 29.5 26.0 bőven elég volt nekem
- Ha beírtad nyomd meg a menügombot, majd válaszd a Save & Exit opciót
- Indítsd újra a telefont és ha mindent jól csináltál nagyobb lesz a fényerőRemélem sok embernek segítek ezzel.
+36702778032
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tegnap sikerült felszenvednem a FroyoBread v009-es romot a telóra Krisztián kollega hathatós segítségével, de van pár problémám: külső videókat nem akar játszani más programmal sem, illetve sok játékból kidob akár újraindítással is. Ez a legstabilabb rom? Vagy van ennél jobb, az se baj ha nem magyar. Illetve még olyan gond van, hogy így is szívja a belső memóriát rendesen, miközben be van állítva, hogy sdre telepítsen. Köszi[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
bagyusz
őstag
Üdvözletem
Egy offos kérdésem lenne.
Egy LG GT 540-t szeretnék leváltani SE X8-ra, és mivel még nem járt nálam x8 ezért nem tudok dűlőre jutni.Fórumon keresgéltem de választ nem találtam.
Újonnan a teló kijelzőjén van fólia? Ha nem akkor a kapacitív kijelzőre speciális fólia kell? Ha valaki erősebben nyomja a kijezőt a kelleténél akkor bekristályosodik?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
JoolsNOS
veterán
válasz bagyusz #6805 üzenetére
Van rajta fólia, és nem kell erősen nyomni, sőt nem kell nyomni csak érinteni. Semmi spéci fólia szerintem, én már cseréltem a gyárit.
Közben a játék és belső memória gondom megoldódott: játékot 16 bitre állítottam, belső memóriát áthelyeztem sdre. De a videók még nem nagyon működnek.
(#6802) Lasy: frankó a dualtouch, bár még csak angry birdsnél próbáltam.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Lasy
veterán
válasz JoolsNOS #6804 üzenetére
JoolsNOS@
Valamit nagyon elrontottatok.
Nekem semmi ilyet nem csinál.Kezd teljesen előlről.
SEUS-al frissítst, 2.1-re, és onnantól.
1.
root megcsinálása
2.
rootelxporer telepítése
3.
xrecovery telepítése
4.
rom telepítése.Ha ezeket megcsinálod jónak kell lennie.
És csinálj ext2 particiót is a rom telepítése előtt, mert benne van az app2sd, ami a memkarira telepíti a progikat. ekkor nem fog fogyni a memóriád.bagyusz@
igen van rajta alapból fólia, bármelyik fóliát használhatod, nem lesz semmi gond mindel működik. semmi speckós nem kell.
Nekem nem csinál ilyet, hogy kristályosodna, de mivel ez kapacitív, így nem is kell megnyomni.+36702778032
-
bagyusz
őstag
Köszönöm a válaszokat, nagy valószínűséggel a jövőhéten én is tulajdonosa leszek egy x8-nak.
-
JoolsNOS
veterán
Azt hittem itt nem kell sza**kodni az app2sd formázással. De mint mondtam az megoldódott, már csak a videók lejátszásával van gond.
Annyi hogy én companionnal frissítettem, és nincs root explorerem.
[ Szerkesztve ]
-
acc200
tag
Csak megtalálnak..
Szerintem a 2-3x gyorsabb igenis helytálló, ugyanis nekem quadrantban 1150-1200 között mözög a score-om.. ÉS EZT MOST NEM AZÉRT MONDTAM, HOGY EZZEL MENŐZZEK VAGY UTÁNA KAPJAM AZ ÍVET, HOGY ÍGY MEG ÚGY, CSAK LEÍRTAM, HOGY ÉN MIHEZ VISZONYÍTOK.. Ugyanis amikor még anno márciusban volt 1 fullos 2.1-em, JiT is benyomva, app2sd stb.. azzal olyan 450 körül volt a quadrant score.. Oké aláírom, hogy nem teljesen 3xos a gyorsulás, de közelebb áll ahhoz szerintem.. Erre jönne a válasz, hogy így meg úgy, nem a tesztek számítanak.. Nekem számítanak Valamint sokkal gördülékenyebb minden, az egész felület.. Játékok is teljesen játszhatóak, nem úgy mint a korábbi 2.1el amit az angry nagyon megfingatott.. Ezt is néha-néha megfingatja, de koránt sem annyira mint az előző romon.. Kisebb hibák.. Nekem konkrétan annyi van, hogy nem műxik a kamera, meg azt hiszem az FM rádió, bár azt nem használom.. Akku közepes használat mellett elvan másfél-2 napig, bár akkor már 10% körül van..Én csak a saját tapasztalataimat írom le, nem trollkodok, nem akarok senkit félrevezetni..
Ennyi..
[ Szerkesztve ]
-
orkati
tag
Ezek szerint ahhoz, hogy multitouch-os legyen a készülék rootolni kell?
-
JoolsNOS
veterán
Annyit azért hozzátennék, hogy ez a multi touch csak nagyításra való. Pl játékban nem tudsz egyszerre futni, és ugrani. Nálam csak angry birdsnél sikerült használnom, szintén nagyításra.
-
Lasy
veterán
egy kis build.prop modosítás és akár 1300at is el lehet érni a quadrant-al
tehát értelmetlen ezt nézni.JoolsNOS@
De tudsz, csak megszokás kérdése, illetve ha aktiválod a game módot.
Ja, hogy ezt elfelejtettem írni.game mód aktiválása:
Fordítsd el a telefont mintha játszanál.
tartsd az egyik ujjad a jobb alsó sarokban
és a bal felső sarkot és érintsd meg
Közben ne engedd el a jobb oldalt se!
Igaz még ez sem a multitouch, de a tankheron tesztelve, és elfogadható. igaz nem feltétel, hogy mindig jó lesz.Game mode
To activate game mode, keep your phone at "vertical" state, keep one finger at the bottom right and then another at the top left of your screen, one-by-one (don't release first finger).
Generally you should have more pressure with your second finger so that the digitizer recognizes it as the moving finger.
I tested with Tank Hero and it seems to work. This is not dual touch. It only makes you feel more comfortable with MT games. Sometimes it's incorrect though. That's the limitation of our hardware.[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
acc200
tag
tehát értelmetlen ezt nézni. Ha értelmetlen azt nézni, akkor mit érdemes nézni? Lényegi újítás lenne akkor a 2.1-hez képest? Oké, alapból benne van az app2sd meg a JiT.. De azért azt ne mond, hogy nem gyorsabb mondjuk egy 2.2 vagy 2.3-mal a telefon, mert még a végén elhiszem.. Meg ha nem mérnéd valamilyen tesztprogramban, akkor mihez viszonyítanál? Mivel érzékeltetnéd a gyorsulást?
-
Lasy
veterán
A te kedvedért megmutatom, mit csinál egy kis mod a qudrant-al.
Sehol nem mondtam, hogy nem gyorsabb, de jobban optimalizált.
pill most csinálom.+36702778032
-
addikt
Biztos az életkor miatt van felfogásbéli különbség közöttünk, de nálam a játék nem szempont, ellentétben veled, akinek a játék a fontos. Nekem is hiányzik a zökkenő mentes készülék kezelés, engem a telefonkönyv menüben való belépés lassúsága bosszant, de egyébként semmi problémám a sebességgel.
Nem is áll szándékomba ellenkezni, de nálam az a rom, amiben nem működik a kamera és a rádió, egyenlő a nullával, sebesség ide vagy oda.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
acc200
tag
Felőlem csinálhatod, mivel ahhoz nem értek.. Csak most akkor mihez viszonyítanál? Hogy mondod el másnak, hogy gyorsabb (jobban optimalizált)? Ha valami kézzel fogható bizonyítékit akar pl? De mind1, nem akarok rosszat senkinek, sem trollkodni, legyen neked igazad Úgy is értesz a dologhoz, ahogy nézem..
-
Lasy
veterán
Ha a kamera jó lenne a racht féle romban, még 640x480 sincsen aktiválva.
Ha ez rendes felbontás lenne, a 3.2mp. akkor lenne jó.
Viszont a rádió már megy benne, ha minden igaz.nos lefuttattam a tesztet a te kedvedért a 2.2.9-froyobread-ban, és nekem az app2sd aktív igencsak. nem a szűz telefonon teszteltem, de ha ki van kapcsolva tehát a gyári beállítások akkor 863
ha bekapcsolom akkor 1050Nem sok különbség szerintem.
JoolsNOS@
soha nem próbáltam még ki, de szerintem bárhol.[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
acc200
tag
Igen, elképzelhető.. Kinek a pap, kinek a paplan.. Mindenkinek másra kell a telefon, ilyen egyszerű.. Nekem pl kamera nem sokat számít, mivel nem csinál valami lenyűgöző képeket (szerintem..). Valamint FM rádiót sem szoktam hallgatni (én legalábbis), de van aki meg igen.. Nekem sem a játék a fontos.. Sokkal fontosabb, hogy pl Lancher pro-ban is rendesen menjen a menük közötti görgetés, rendesen tudjak a telefonkönyvben is a nevek között keresgélni, ne fagyjon, meg lassuljon be, mert attól agyf*szt kapok.. Az angry-t meg csak példának hoztam fel, mert gondolom azért nem csak én játszom vele.. Kb ennyi a részemről.. Csak nem értem miért kell mindjárt lehurrogni azt aki esetleg másra használja a készüléket mint mondjuk pár ember..
(#6822) Lasy
Én sem szűz telefonon tesztelem, tele van mindeféle app-al az egész rendszer.. Azt viszont nem értem mire írtad, h app2sd igencsak aktív.. Az nekem is aktív, az appok 95%-a sd-n található..
[ Szerkesztve ]
-
Lasy
veterán
Fiam miatt vannak fent játékok, de akkor sem sok értelme a 2.3.x-nek, de mégis sokan azt használják.
Játékok ugyan úgy mennek rajta a 2.2-n is mint a 2.3.x-en.viszont nekem fontos a kamera, ezért inkább annál maradok amiben jó.
640x480-as videót rögzítek vele, és nem mondanám, hogy az rossz teljesítmény.+36702778032
-
bakos123
csendes tag
Dual touch van csak rá. Itt a leírása: [Dual touch]
-
JoolsNOS
veterán
Mert most próbáltam ki a multi touch testerrel (market), és gyakorlatilag a második érintést csak az első tükörképeként tudja értelmezni, ezért van, hogy csak kicsinyíteni és nagyítani tudok. Nem tudom ez másnál is így van-e vagy én csináltam valamit rosszul.
-
JoolsNOS
veterán
Úgy néz ki jött egy vevő a telómra, és azt kéri állítsak mindent vissza olyan alap 2.1 állapotba, hogy esetleges gariztatás esetén ne legyen gond. Jelenleg van a legújabb Floyobread, roottal, recoveryvel és dualtouchal. Ebből hogy lehet akkor csinálni root nélküli 2.1et?
Köszi
(van egy saját beckupom a legfrissebb 2.1el, ha azt recoveryvel visszaállítom akkor után se root, se recovery és kész?)I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Lasy
veterán
válasz JoolsNOS #6827 üzenetére
JoolsNOS@
SEUS-al frissítesz és kész is. Megvan oldva a gyári beállítás.bakos123@
Mindenki azt az oldal linkeli, mikor itt is le van írva minden?
Nem értelek benneteket.
És a legszebb benne, hogy most írtam le.
Xperia X8 FAQ, vagy ki minek nevezi.
Megtalálható benne, a root-olás, xRecovery, custom rom, dualtouch (majdnem multitouch), fájlkezelő telepítése, főzött rom felrakása, bizonsági mentése, proci húzása (overclock)...Lehet megbeszélem, hogy kerüljön bele az első hozzászólásba, de inkább mindenki használja a keresőt.
én elmentettem, és tudom linkelni bárkinek.[ Szerkesztve ]
+36702778032
-
webdeejay
aktív tag
Hali!
Feltettem racht féle 2.3.4-es cm-et, de lenne egy olyan problémám, hogy a wifit mindig eldobja a telefon. Próbálkoztam a régi tiwlan.ini-vel illetve a jelszó levételével, de ugyanolyan. Nincs valami tippetek erre?
-
addikt
Nem hiszem, hogy bárki is lehurrogott volna, és te is figyelmeztettél, hogy érdemes tájékozódni.
"Érdemes utánaolvasni mind a 2 esetnek, mérlegelni és utána dönteni." (#6795)Itt egy másik vélemény, hogy dönteni tudjanak az emberek. [link]
Hurrikan véleménye a legutolsó tapasztalatai alapján. Úgy gondolom, hogy neki már van annyi tapasztalata, hogy érdemes elgondolkodni rajta, de ez is csak egy vélemény, ami változhat is. Ő sem android guru, de az ő szavának már van nyomatéka, másik ilyen hangsúlyos ember ebben a témába Lasy.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
l4c
senior tag
Az is egy szempont, a másik szempont meg az, hogy tény, van hibátlan főzött ROM is.
És szerintem lehet ugyanolyan stabil is, ha nem húzod szertendő szét a motyót.
Én ezek után már el sem tudnám képzelni az életet még egy hiper-szuper gyári 2.1-el sem.[ Szerkesztve ]
||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
acc200
tag
Nem értem akkor viszont, hogy miről beszélünk.. Én elmondtam az én véleményem, én mit használok, nekem mi az ami bevált, mi az amit én használok, ami nekem mint 1 fiatalnak megfelel.. Ha megkérdeznek én elmondom mi az ami szerintem, vagy nekem bevált.. Biztos vannak, akik jobban értenek hozzá, akik régebb óta benne vannak a témában, aláírom.. De 1 biztos, az én igényeim szerint, meg az amire én használom a telót, arra a Rach-t rom tökéletes.. Igen, nekem az, másnak az, gondolom Lasy a 2.2-t favorizálja, mert h abban megy a kamera is.. Oké.. Ha kérdeztek tőlem bármit, elmondtam mind a 2 verziót, melyikben mi a helyes vagy sem, habár nekem nincs szavam különösebben itt, de azért gondolom rosszat nem tettem senkinek..
(#6836) l4cegyetértek, nem bántam meg semmit, sokkal jobb mint a 2.1 (Hangsúlyozom, ismét nekem, arra amire én használom..)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Így van ebben teljesen egyetértünk, ez a jó az androidban, hogy válogatni lehet a ROM-ok között, kinek mi az igénye.
Mért tettél volna itt rosszat bárkinek is, elmondtad a véleményedet, ráadásul fel is hívtad a figyelmet kisebb nagyobb problémákra. Úgy emlékszem, hogy segítőkész intelligens válaszokat szoktál adni.
Csak valamit félre érthettél, vagy érzékenyebben reagáltál le valamit. Az állításodon gondolkodóba estem, úgy éreztem, hogy túl van misztifikálva a sebesség bajnok főzött ROM-ok. Ezért gondoltam, hogy ellen pólusként kontrázok, az igazság a két állás pont között van, úgy mint a folyó is a két part közt folyik.
Nincs semmi ártó szándékom, ezért van a fórum, hogy kibeszéljük magunkból a tapasztalatainkat.-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
robertobango
csendes tag
Sziasztok !
Ma megkaptam , végre a várva várt X8 amat , az előítéleteim ellenére , eddig (2-3órája használom) Nagyon bejövős kis mobil . Ami meglepett , a hangszóró minősége ... Ezelőtt egy SE Vivazom , volt , és ennek a hangja ahhoz képest ... (Y) De a nagy szívfájdalmam , a kamera(VGA) , és a fényképező minősége ... De viszont Eddig(kopp-kopp) Nem fagyott le egyszer se ... Elég gyors szerintem ... (első Droidom)Böngészgettem Store ba , leisszedtem , jópár alkalmazást ...
Van valami "kihagyhatatlan program" store - ban , amit mindenféleképpen töltsek le ?
Szükségem lenne , egy olyan alkalmazásra ami kijelzi , hogy adott időtől adott időig , mennyi netet forgalmaztam ... meg egy offline navira .. és valami 'igényes,szőp' akkumulátor jelzőre(ami %-osan jelzi , mennyi van még hátra ...Ja , és a LEGFONTOSABB ..
Hol tudom megnézni , hogy milyen programok futnak a háttérbe ?? Mert pl. amikor belementem az ''Internetbe'' és böngésztem , amikor kiakartam lépni , nem találtam olyat , hogy kilépés , vagy bármi ... :| Ezért simán nyomtam egy menü gombot , és így kilépett , de nem tudom , hogy így fut e tovább a háttérben ... :|
SEGÍTSETEK !
A válaszokat , előre is köszönöm !
-
punky10
addikt
válasz robertobango #6840 üzenetére
Call Meter NG--méri az adatforgalmat,a hivásokat és az SMS-eket.Beállithatod a számlálás kezdetét is.Magyar.
Navinak mindenkinek más jön be,én az IGO-t ajánlom.
Megnézheted még az Elixirt,magyar alkalmazás,info és alkalmazás indito,illetve"kapcsolo"widget-gyüjtemény,maximálisan testre szabhato.Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
orkati
tag
Ha most veszek a Ténél egy ilyen készüléket, azon már a 2.1-es droid lesz?
Ja, és azt mondta a Tés lédi, hogy náluk a fehér telót kizárólag kék átmenetes hátlappal forgalmazzák, nincs rózsaszín, pedig a feleségem olyat szeretne... Szerintetek lehet valahol rózsaszínes hátlapot szerezni hozzá?
-
addikt
válasz robertobango #6840 üzenetére
Szia!
Új felhasználóként ajánlom, hogy olvasgass sokat, mert egy csomó bosszúságtól megkímélheted magad.
Az ember első örömében letölt mindenféle alkalmazást, amit lehet, hogy sohasem fogja igazán kihasználni. Sokszor teljesen felesleges, a gyári alkalmazás is megfelel.
A gond ott kezdődik, hogy korlátozott a memória, ezért ész nélkül fölösleges mindenfélével teletömni a kicsikét. Tudatosan a szokásokhoz igazítva kell szelektálni."Hol tudom megnézni , hogy milyen programok futnak a háttérbe ?? "
Beállítások, alkalmazások, futó szolgáltatások.
Az akkumlátor feltöltöttség kijelzőre is vannak alkalmazások, de számomra ez is felesleges alkalmazás, itt is van gyári megoldásból is több lehetőség.Az Android egészen más gondolkodást igényel, mint egy hagyományos mobil, itt nem kell külön bezárni, mint a java alkalmazásoknál. Ahogy írod is egyszerűen ki lépsz belőle, a rendszer a memória felhasználás mértékében úgy is automatikusan bezárja.
Egyébként ha hosszan nyomod a középső gombot, akkor az utolsó hat alkalmazás ikonja jön elő.
Majd biztos sokan javasolnak különböző "Task Killer" alkalmazás bezáró programokat, de nekem is rá kellett jönni, hogy 99% fölösleges alkalmazás. Ez egy régi beidegződés az emberben, bezárni, bezárni, bezárni...
A gyorsaságról csak annyit, eleinte amikor az alkalmazások ikonjait görgeted ide-oda, persze azt tapasztalod, hogy milyen gyors, de majd fogsz azért néha bosszankodni is.
Nekem a telefonkönyvbe való bejutás tűnik a leglassabbnak, de a saját képalbum is képes, súlyos, akkor 20-30 s várakoztatni. Erre van sokkal jobb alkalmazás.
Azért nem kell elkeseredni nem olyan vészes összességében ez az olcsó készülék.
Itt sok hasznos jó tanácsot találhatsz : [link]
Kellemes olvasgatást!-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.
-
orkati
tag
válasz robertobango #6846 üzenetére
Köszi! A 2.1 jó hír, rózsaszínes hátlapot pedig majd próbálok valami egyéb helyről újítani
A telefonkönyvbe való bejutás tényleg olyan lassú? Lehet esetleg valamit tenni vele, hogy jobb legyen?
-
l4c
senior tag
Yeah... FroyoBread v010 és végre az első FroyoBread amin műkszik a Navitel!
-
l4c
senior tag
ezt én sem értem... nekem a gyári 2.1 alatt is csak akkor volt lassú a megnyitás ha taskillert használtam autokillell (de azt már elég régen nem használom), 2.2 alatt meg pikk-pakk alapból. Ja és ~240 kontaktom van ebben a telóban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest