- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Amióta visszajött a szervizből a telefonom, és visszaraktam rá az aláírásomban szereplő rendszert, most harmadik alkalommal fordult elő az, hogy bedugtam a töltőt, töltött egy darabig, aztán leállt a töltés. Ha újra csatlakoztatom a töltőt, akkor az értesítő sávon villan valami ikon, de csak egy ezred másodpercre.
Ki kell kapcsolnom a telefont, és csak utána tölt újra.
Mitől lehet ez?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Már másik kábellel is próbáltam, sőt van egy vésztöltőm is, és úgy sem csinál semmit olyankor.
Egyébként szeretem ezt a rendszert rajta, csak most nem értem miért csinálja ezt.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Szerintem szoftver lehet, de nem értem miért.
Ha kialszik a képernyő, és úgy dugom be, akkor felvillan, de nem tölt. Kikapcsolom a telefont, bedugom, egyből be is kapcsol, mert ennél a rendszernél nincs kikapcsolt állapotban töltés.
Amikor ez rájön akkor géppel sem tárgyal usb-n.
Pedig most még az a hiba is elmúlt, ami korábban volt, hogy a GPS nem akart bekapcsolni.
A csatlakozó azért sem lehet, mert most is mozgatom, és folyamatosan tölt.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dnelb
veterán
válasz draco31 #23105 üzenetére
Érdekes Esetleg próbáld meg 1 teljesen más kernel + rom pároson(pl 2.1/2.2+stock vagy 4.0/4.1, esetleg 2.3 + alfs kenel), ha ott nem csinálja akkor ezzel van valami.
+esetleg 1 korábbi tuti jó állapotról nincs cwm mentésed? Azt kéne visszaállítani, esetleg 03as kernelt felrakni és megnézni.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Nincs mentésem.
Minden ugyanúgy csináltam ahogy először a leírások szerint. A bootloader nyitásnál ugyanúgy vacakolt először is, mint most, de megcsinálta.
Még azt sem mondhatom, hogy máshonnan töltöttem le, mert meghagytam a gépen. Annyi volt az egészben a változás, hogy nem 4-es kártyáról, hanem 16-osról telepítettem, de sz szerintem nem befolyásolja a dolgokat.
Két hétig tökéletes, aztán csinál egy ilyet, aztán megint jó.
Azt az egy újraindítást kibírom, annyi mindent kell beállítani ha újrahúznám, hogy inkább hagyom így, lusta vagyok.
Persze ha majd egy reggel úgy indulok, hogy nem töltött fel akkor másképpen fogok gondolkozni.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Rootolt és xRecovery-s X8-am van, régebbi CM7-el.
Simán nyithatom a Bootloadert és mehet rá a kernel és a friss CM7, vagy először gyári állapotba kellene visszaállítanom?
Illetve ha vissza akarnám gyáriba rakni (lehet gariztatni kellene a wifije miatt, pár perc után nem fogad adatokat), hogyan kell a sok módszer közül? T-mobilnál 1 vagy 2 év gari? Hirtelen ennyisza.sa
-
quailstorm
nagyúr
válasz sza.sa #23108 üzenetére
Simán PCCompanionnal ráfrissítesz. Elvileg 2.1 update 1 fogad minden barmolás nélkül. Ezzel tudod gariztatni, és bootloaderét nyitni. Főzött ROM-on loadert nyitni nem javasolt, bár volt akinek sikerült. Csak ha baj van. nem érte meg.
Ezen kívül én a flashtoolos offline flashelés híve vagyok, de most csak X10minipro-hoz van offline gyári visszaállító kitem. Szóval ha majd(1-2év) megszűnik a támogatás PCC-n, akkor meg gyári ROM flashtoollal fel.
Javasolt rendszer: [link] Javasolt kernel: [link]
Tesztelve, marhajó.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Tegnap este felhívott egyik barátom, hogy MiniCM7-ABuild v002 + ABu-Kernel-02b mellett problémázik az X8-asa sms írás közben.
Ha jól emlékszem az elmondottakra, akkor a teló függőleges helyzetében nem tud szóközt írni, míg a teló vízszintes helyzetében "a"-t érintve "s"-t ír be ("s"-re is "s"-kerül beírásra)A kijelzőt is takarította, hátha .... de nem oldotta meg.
recovery-ből újrarakta a rom-ot és a gyors próba alkalmával rendben találta a működést.
Ma délelőtt viszont újra felhívott, hogy ugyanúgy problémázik a teló. Rákérdeztem telepített-e valamit az újrahúzást követően, mire elmondta, hogy 3 játékot rakott csak rá, egyebet nem.
Telepített program/játék okozhat ilyen problémát? Ill. ötlet, hogy mi lehet a gond?
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz draco31 #23111 üzenetére
Eddig barátomnál sem volt ilyen gond, pedig egy ideje már ezt a kernel-rom párost használja.
Telepített alkalmazás/játék okozhat ilyen problémát?
Illetőleg hogyan kell eltávolítani a telepített cuccokat a készülékről? Leszedetném vele a 3 játékot, mert gyanús, hogy friss újrahúzás után, amikor is frissiben még jól működik, rákerül 3 játék és már hozza a hibát.
read-only mode on the forum
-
draco31
veterán
Menü->beállítások->alkalmazások->alkalmazások kezelése
itt rámegy a játékra és ott lesz az eltávolítás.
Nem tudom hogy a játékok okozhatják-e a hibát.
Én friss telepítés után 1-2 órával 28 programot telepítettem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Maffia91
aktív tag
válasz quailstorm #23099 üzenetére
Srácok, nagyon köszönöm a segítségeteket illetve, hogy felvilágosítottatok. Köszönöm nektek a segítséget!
Honor Magic 5 Pro, Huawei P30, Xiaomi MI A1, OnePlus One
-
generic
senior tag
GingerDX felrakáshoz mindenképp kell kernelt cserélni? Néztem, hogy van v029, azt akarom felrakni, de ahhoz nem találok kernelt, csak v024-ig. Feltétlenül szükséges az hozzá? És ez felmegy zárt bootloaderre is? Mármint maga a rom.
-
Noddy
senior tag
válasz generic #23117 üzenetére
Én a gyári kernelre tettem fel és a bootloader nem is nyitható a telómon, mert ez már utolsó szériás. Jah és működik, nincs rá nagyobb panaszom, vannak hibái mint minden főzött romnak, de teljesen használható.
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
válasz generic #23119 üzenetére
Ha sokáig nincs újraindítva (pl 1 hét) és sok programot indítasz el egymás után akkor fogja magát és újraindul. A szöveg beíráskor nem jegyzi meg a gyakran használt szavakat. Nem segíti semmi a szövegbeírást (lehet valamit telepíteni kellene, ezt nem tudom, de alap telepítéssel nem kerül fel). A wifi helyeknél néha frissíteni kell, mert nem mindig csatlakozik a már korábban használt helyekhez.
De a gyári 2.1-nél 4x gyorsabb, kényelmes használni. Mióta feltettem sokkal többet használom a telefonomat, mert nem kell perceket várni mire elindul egy-egy progi.
-
-
Noddy
senior tag
válasz generic #23121 üzenetére
Task killert nem használok. Szerintem nem tudod 2.1-re felrakni. És igen. Én is rootoltam, felment a recovery és utána sd-ről telepítettem. Kernellel nem foglalkoztam, mert nem nyitható a bootloader.
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
De ezeket mind végig kell csinálni igaz?
1. Factory reset - Full wipe
2. Install custom zip from sd card -> choose zip és megkeresed a GDX24-et a memóriakártyán és install.
3. Ezután lépj vissza a főmenübe és ismét nyomj egy Factory resetet.
4. Utána alatta wipe cache partition.
5. Majd Advanced options -> wipe dalvik cache.Azt hogy érted, hogy 2.1-re nem megy fel? Akkor mire?
-
Noddy
senior tag
válasz generic #23123 üzenetére
A GDX v29 az 2.3. Tehát nem a 2.1-et frissíted fel 2.3-ra hanem 2.3-at teszel fel, azaz a telepítésnek nincs semmilyen szoftveres előfeltétele csak a recovery. Jah és én nem a v24-et hanem a v29-et használom.
[ Szerkesztve ]
-
Noddy
senior tag
válasz generic #23125 üzenetére
Én ez alapján telepítettem:
[link]Install Instructions:
Choose the version you want to installDownload the ROM
Copy the ZIP file to your SD card
Reboot to CWM (v014 or newer) or xRecovery (v013 or older)
Install custom zip
Reboot
-
LaciGSM
aktív tag
üdv. leírom a problémám, segítsetek légyszi!
Van egy X8. valamilyen floyo rom van rajta! amikor bekapcsolom, kéri a goggle accountot, ha a sajátomat írom be, nem fogadja el. gondolom valami telefonzár lehet!
Nahmost.. hogyan lehetne ezt megoldani?
esetleg ha szeretnék helyette visszatenni egy gyári romot, azt hogyan?
elolvastam az első hsz-t de ott már rom főzés és társa... elvesztettem a fonalat.
sima gyári független romot pakolnék rá a mostani "lezárt helyett"
Előre is köszönöm...https://www.twitch.tv/lacigsm Kövess be!
-
totti100
csendes tag
válasz LaciGSM #23129 üzenetére
Sony Ericsson Update Service (SEUS)-al tudsz gyári állapotot vissza rakni, nem tudom neked ez a probléma hogyan adódott, de érdemes vissza rakni a főzött romot
Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.
-
félisten
Sziasztok!
Valaki próbált már Turbo SIM-et főzött Rom+kernel párossal? Mik a tapasztalatok?
Esetleg nincs valakinek egy Vodás, vagy független X8 alaplapja, vagy komplett telója egy T-Mobile-osért cserébe? Az alaplapcserét megoldom, vagy komplett telefon csere is szóba jöhet.
Köszi: Bici
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
-
félisten
Köszi!
A 2.3-as Rom-oknál van gyorsabb erre a telóra? Lehet 2.2 és 4.x is.
Első körben a MiniCM7-re vagy GingerZaraki-ra gondoltam, de ha van gyorsabb más Android verzióra alapozva, akkor tennék vele egy próbát.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
MarceeKa
tag
Üdv!
Van egy 11W36-os X8 , lehetne nyitnia bootloadert ? Ha nem akkor milyen romot ajánlanátok ?
-
quailstorm
nagyúr
válasz razorka777 #23142 üzenetére
De 11W28 után kockázatos a művelet.
-
razorka777
veterán
válasz quailstorm #23143 üzenetére
Tudom.Csak már szerkesztették azt a leírást és ott 11W30 volt a plafon ha jól emlékszem,ezért linkeltem be,hogy nem tud nyitni.
Itt már 11W38 van.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
dnelb
veterán
válasz MarceeKa #23140 üzenetére
11W28 felett nagy az esély hogy tégla lesz.
You have been warned, DO NOT TRY to unlock the boot loader on phones manufactured PAST 11W29!
But it has been seen that there are few devices with manufacturing code above 11W29 have also successfully unlocked their bootloader.
For example me,i have 11W34 and unlocked the bootloader just fine..
But let me remind you again that this was just a matter of luck.
You might not be so lucky...Also if you have manufacturing code above 11W29 and are desperate to unlock your bootloader then there are paid methods for it as reported by few users who had successfully unlocked their bootloader with manufacturing date above 11W29.
Mellesleg van olyan xda-n aki x10 minit 11w45 gyártással kinyitott, de ez csak szerencse.
[ Szerkesztve ]
-
xcel2000
aktív tag
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársnak!
Alku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."
-
xcel2000
aktív tag
Sziasztok!
Melyik verzió S1tool al tudom megnézni hogy nyitott e a loaderem anélkül h csinálna e valamit is a telefonal??Alku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."
-
xcel2000
aktív tag
válasz razorka777 #23149 üzenetére
Köszi
DO JOB?[ Szerkesztve ]
Alku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs