Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsé2003
aktív tag
válasz próbakocka #5152 üzenetére
(vissza)
-
Criton
veterán
válasz próbakocka #5155 üzenetére
szerintem ezt itt is lehet folytatni : Melyik okostelefont vegyem?
-
próbakocka
senior tag
ok, ámbár ha csak a herorol írna érdemben valaki, félévnyi tapasztalattal a háta mögött, engem már az is feldobna, amit a linkelt fórumban senki nem fog megtenni.
öszintén szólva Freak hozzászólása elbizonytalanított, és hogy többen fagyásról meséltek. az érdekelne ez mennyire általános, vagy csak az agyonappolt készülékek sajátossága.
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
KaoszTom
aktív tag
válasz próbakocka #5157 üzenetére
Akkor legyen egy Hero vélemény:
Nekem december óta van meg, és csak jót tudok róla mondani. Abszolút nem bántam meg, és ezután is Androidos telót fogok venni.
Külső:
A Hero-t jól eltalálták, nem túl nagy, mégis kellemes méretű a kijelzője, az alsó kis hajlítás kényelmessé teszi az alsó gombok elérését kézben fogva.
Nekem fekete van, a hátsó gumiszerű borítás miatt tenyérben fogva nagy biztonságban érzem a telót, nem félek, hogy kicsúszik a kezemből.
Belső:
Az Android nagyon jól el van találva (WinMo-ról jöttem, az szörnyű volt). Szép a design, teljes mértékben személyre szabható a belső. Nekem még egyszer sem fagyott le, pedig kéthetente más ROM van fent. Az első pár hónapban a gyári 1.5-el használtam, aztán kíváncsiságból feltettem a 2.1-et. A rootolás után beállíthatod a min. memóriaszintet nagyobbra, így nem kell foglalkozni a programok bezárásával.A mostani 2.1-es főzött ROM-ok nagyon jók, szinte hibátlanok. A teló így gyors mint a villám, és folyamatosan online állapotban is elmegy 2 napig! Mobilnet, Wifi nélkül 3 napig is bírja!
Van hozzá egy csomó navigációs progi, így mindenki azt használja ami tetszik. (iGO, Sygic, NDrive, Navigon, CoPilot, Google Navigation)
Nem utolsó sorban a tört programok felinstallálása sem különbözik semmiben a többi programtól. Csak megfelelő helyen be kell szerezni (file share oldalak).
Hozzáteszem IPhone-om még sosem volt.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Sziasztok srácok !
Gyors felmérés.... ki milyen ROM -on van jelenleg ?
Én tegnap jöttem le Daguu Espresso -ról, elegem lett, hogy jó 1 hét használat után egyre lassabb lett, már a bejövő hívásokat is csak röcögve rakta ki.
A Villainnal az volt a bajom (a 12es előttiekkel), hogy egyre gyakrabban csinálta azt, hogy home gomb nyomása után nem jött vissza a sense rendesen, sőt volt, hogy abban a miniatűr nézetben maradt kisebb hibákkal. A teló nem fagyott le, csak nem jött vissza rendesen a sense. Meg volt olyan, hogy felébredéskor visszajött a sense, csak épp a saját profil nem, tehát az óra, beállított ikonok etc. Restart vagy sense restart után ok volt minden.
Tehát, mi az ami gyorsabb, mint a gyári és hosszú távon is stabil ?
Most kimerán vagyok.[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
Hali,
Ajanlom Cronos-bol vagy az 1.7.1 Stable verziot, vagy ha kicsit meg varsz akkor hamarosan kint van a 2.0 Stable ami az EU Romra epult. Hihetetlen stabil es gyors (OC kernel + JIT)
Jelenleg 3 hete SenseHero 2.1 b5 van fent, gyonyoru es stabil. Semmi problemam nem volt vele eddig. Sajna nem OC kerneles, de JIT-et lehet engedelyezni, ugyanolyan stabil marad, csak az eredeti 2.2 MFlop helyett 3.6 MFlop-ra dobja a sebesseget
Cronos 1.7-rol valtottam kivancsisag kedveert, es nagyon bejott. Ha esetleg kint lesz a 2-es Cronos, akkor mindenkepp azt tolom fel, mar csak a sebesseg miatt is (OC+JIT - el 4,5-4,8 MFlop)
Sense:
linkCronos 1.7.1:
[link] -
őstag
válasz KaoszTom #5158 üzenetére
Én nyomkodtam elég sokat egy iPhone 3G-t (rokoné, csak ő kevésbé ért az ilyesmihez). Leírom a tapasztalataimat:
Amikor nekem kellett választanom inkább az iPhone-t vettem volna, mint a Herot, mert tényleg nagyon jó készülék a 3GS-t pedig sok helyen jobbnak minősítették a Heronál, és lehet jobb is, de akkor ezek elég drágák voltak net nélküli előfizetéssel.
iPhone 3G vs. HTC Hero:
Külső:
Iphone fém a hátlapja és az oldala, a G2-nek (T-s hero) csak a kijelző körül vmi fémes, talán teflonos, a többi magas minőségű műanyag. A Hero egyedibb.
Ergonómia, kényelem:
A Hero hátrafelé keskenyedik, és így sokkal jobban kézre esik. Az alapállapotba lépéshez az iPhone-nál egy nagy gombot kell nyomni, amúgy teljesen csak a touchpad.
Kijelző:
Az iPhone-é kicsit nagyobb és 16 millió színt tud, de a Heroé kontrasztosabb, nekem jobban tetszik (a 65k színétől kicsit féltem, de nem kellett volna. Egyáltalán nem zavaró).
Op rendzser:
Az iphone nincs jailbreakelve, a Hero viszont van rootolva. Az iPhone amit tud azt nagyon stabilan tudja, de korlátai vannak. A Hero multitaskingja viszont valami csúcs, hogy mennyi mindent tud plusz programokkal (talán az új iphone os is tudni fog multitaskingot, de erről nem sokat tudok,). Játékra, amúgy az iPhone sokkal jobb. Több és szebb játékok vannak rá. (Mellesleg hardveresen is erősebb). A Hero cpu-ja viszont húzható, így ebben is van plusz rendesen, csak grafikailag nem tud annyit (nincs benne erős 3d gyorsító v mi...), sima használatra szerintem nagyon gyors mindkettő (nem sok különbséget érzékeltem)
Stabilitás:
iPhone hibátlan, még nem is láttam akadását. A Hero, ha nincs rosszul moddolva, akkor az is gyakorlatilag hibátlan (mondjuk kéthetente egyszer bejelenti, hogy vmi program leállt (főleg telepített játék), mondjuk amikor el akarod indítani, vagy csak vmi háttér program, de ezt magától újra is indítja, v te újraindíthatod a progit.
Kamera:
A 3G fixfókuszos (bohóckodásra jó), így nincs értelme összehasonlítani. A 3GS már biztos sokkal jobb.
Zene:
iPhone szebben szól, de magasabb hangerőn a Hero is tűrhető (mondjuk én erre a célra mp3 lejátszót ajánlok)
Film:
Mindkettőre kódolni kell a filmet. A képernyőről pedig már írtam. Kezelőszervek hasonlóak,
Telefonálásra:
Talán Hero. Kényelmesebb, szvsz többet tud a contactokkal csinálni, egyszerű, de szerintem az iPhone-nal sincsenek különösebb gondok.
Bluetooth:
Mindkettőben egy rakás kaki. A Hero nem hajlandó kommunikálni egy csomó kihangosítóval, viszont lehet vele fájlt küldeni az iPhone fordítva.
Internet:
Passz.
GPS:
Most már iPhone-ra is vannak jó programok, a Herora mindig is voltak. A Hero biztosan megy internet nélkül is, az iPhone-t nem próbáltam. Én a GPS alapján a Hero-t választanám, de ezt nem tudom megindokolni.Szum:
Az iPhone-t egyszerűbb kezelni. Erősebb vas. Sokat tud. Játékra kiváló.
A Herot akkor javaslom, ha szeretsz moddolgatni. Iszonyat testreszabható, sok hasznos programmal rá.Egyéni vélemény:
Én most Herot vennék vs 3G, mivel én szeretek szórakozni vele, hogy mindig nyújt valami újat, és főzik rá az új romokat, valamint egyedi megjelenésű.
Viszont! Valószínűleg 3GS-t vennék vs. Hero, mivel ha brake-elik a a 4.0-ás szoftot, akk valószínűleg nagyon jó készülék lesz, és később avul el, mint a Hero, (((Jut eszembe a Hero szabványos usb csattal rendelkezik, ami nagyon hasznos tud lenni!))). Ez a választás viszont drágább. Szóval én is bajban lennék, hogy mi legyen"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
A VR 10.3 nekem majdnem tökéletes volt és nem volt gond a sense felülettel sem. Gyakorlatilag 0 fc-m volt és gyors volt. Most a VR12-t használom, ebben kijavították a kamera bugját, meg az FB syncet, és nagyobb OC-t is tud, és a GPS is gyorsabbnak tűnik, viszont nekem nem annyira stabil, mint az előző volt. Van napi egy FC-m, általában a root explorer az. Azon gondolkodtam, hogy mint ha romváltások között jót tenne a telónak, ha downgradelem, majd újra rootolom, a múltkor ez után lett minden stabil, de ez csak egy hipotézis...
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
válasz próbakocka #5164 üzenetére
Nincs mit!
Annyit még kifelejtettem, hogy mindkettővel nagyon jó jársz, de szerintem mindenképp vagy iPhone-t, vagy androidos okostelefont válassz, ez utóbbiból pedig HTC-t vagy a Motoroláról hallottam még jókat. És legyen kapacitív a kijelző, hidd el, sokkal kényelmesebb."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
nyogo83
senior tag
-
tgb
senior tag
lehet hogy volt már kérdés:hard resetre van valami bill kombináció,visszaállitja a telót gyári 1.5-re?
az irányár nem félarat jelent!
-
tgb
senior tag
melyik most az aktuális legjobb rom?stabil,gyors,minden működik,akksit sem zabálja?
az irányár nem félarat jelent!
-
-FreaK-
veterán
Kijött a Chronos amiről beszéltetek:
[link]tgb:
Gyakorlatilag az összes hivatalos 2.1-re épülő rom már megfelelő, komolyabb problémák nincsenek.[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Ha szeretnék csinálni egy hard/factory resetet, milyen programot ajánlotok biztonsági mentésre mondjuk smsekre, kontaktokra, stb?
Köszi
yo
-
szrobi66
aktív tag
Aki próbálta, mi a véleménye a Cronos 2.02-vel kapcsolatban? Nekem kettős érzés, néha nagyon gyors, néha nagyon bugos, főleg netről dobál le. A Villain12 egyenlőre jóval stabilabb... az aksi is mintha jobban merűlne cronosnál, nameg amikor a Jit-et rápakoltam az katasztrófa volt...
-
-FreaK-
veterán
válasz szrobi66 #5177 üzenetére
Uhh, pedig pont a jit miatt akartam tenni egy probat vele, de akkor hanyagolom..
Kenny123: en mybackup prot es titanium backupot hasznalok, utobbiban meg nem neztem meg hogy kell smst menteni, ezert azt az elobbivel csinalom. Egyebkent tok jol hasznalhato mind2 de mybackupot konnyebb kezelni.
-
hitchins
őstag
sziasztok
Milyen navigációs programot érdemes feltenni a telefonra?
Ez az első okostelóm ill. GPS-em sem volt, úgyhogy, ha valaki esetleg tudna helyet, hogy honnan tudom leszedni, ill merre találok némi telepítési segédletet, azt megköszönném.köszi
-
nyogo83
senior tag
válasz -FreaK- #5178 üzenetére
Sztem egy probat meger feltenni a 2.02-t Cronosbol. Par embernek nem mukodik rendesen, de persze ez ugyanolyan mint ahogy a tobbi ROM-nal, van hogy a userek 90%-nak a Villain stabil, van hogy kinszenvedes.
Reggel felpakoltam a 2.02-t. Haaat... Emberek, en meg nem nagyon lattam ennel gyorsabb es egyelore stabilabb ROM-ot mar regota. JIT -el 4.8 MFLOPS es erezheto is kegyetlenul ez a sebesseg Amiota fentvan, folyamatosan van WIFIn, minden flottul megy.
szrobi66: Szerintem probald meg, ha felrakod a Cronost, akkor utana egy radio ROM-ot is frissits, meg ha ugy is tunik hogy a legujabb van fent. Rengeteg embernek volt panasz a WIFI dobalasra, meg GPS jelet nehezen talalta es kiderult hogy elozoleg a Villain ROM valamit turkalt a radio ROM-al, ami bekavart a Cronosnal. Frissites utan megszunt a legtobb embernel a problema.
JIT elott 2,9 MFLOPS, ami szinten nem egy rosz sebesseg alapbol, de engedelyezes utan stabilitas megmarad, nekem OC widget 691 MHz-en tolja a procit es ugy 4,7-4,8. Esetleg meg egy probat megeresztek 710-es frekin is, bar sztem nem lesz olyan szamottevo kulonbseg.
-
gyiku
nagyúr
mi az a radio rom?
hüllő
-
aktív tag
Valaki segítsen plz!A múltkor már kérdeztem, de senki sem válaszolt rá, talán most.Az 1.5-ben ki tudtam kapcsolni, hogy a kontaktokat ne szinkronizálja google-n, a 2.1-ben viszont nem találok ilyet.Elcseszi a kontaktjaim képét, leromlik a minőség.
-
szrobi66
aktív tag
válasz nyogo83 #5180 üzenetére
Lehet teszek mégegy próbát, de nem a wifivel volt gond, sőt amióta a villain féle új radio rom van fent, azóta egyszer sem dobott le, előtte rengeteget küzdöttem ezzel a problémával, amióta gigás routerem van, 5 percenként megszakadt a wifikapcsolat. Egyszerűen a böngészőből hajigált ki(munkahelyen mobilnettel, kidobott, és amikor visszamentem a htc.com töltődött be. Volt olyan fagyásom, hogy csak az aksikivétel segített.
Hogyan tetted fel? Cronos 2.02, és utána rögtön Jit install? (Jittel egyszerüen eltünt írás közben a keyboard, és csak a telefon ki-bekapcsolása hozta vissza). Szóval nem tudom, mert amikor ment, akkor tényleg rohadtgyors volt... -
pepe1970
tag
Rábukkantam erre a battery use alkalmazásra a menüben, nagyon komoly . A kijelző több áramot eszik mint gondoltam. Volt ilyen az 1.5-ben is, csak nem fedeztem fel?
-
nyogo83
senior tag
válasz szrobi66 #5190 üzenetére
Eloszor feltolod a 2.02-es ROM-ot, abban ki van kapcsolva a JIT. Elso boot utan restartolsz 1x, majd a hatterkepet csereld ki egy SD kartyan levo kepere. Erre azert van szukseg, mert van akinel 'beragadt' a SenseUI configja a JIT utan es galibakat okoz.
Ha megvaltoztatod a hatterkepet, akkor felulirodik az eredeti SenseUI konfig, igy mar elvileg nem lesz gebasz, Szoval ha ez megvan, akkor restart es mehet a JIT enabler flash. Utana mar csak egy OC widgetet kell felpakolni es meg is van minden.
A WIFI dobalasra meg erdemes beallitani a WIFI sleep policynal hogy soha ne dobja a kapcsolatot, mert sok mas ROM-nal ez is okozza a kapcsolat bontasokat(nem pontosan a beallitott ertek alapjan megy sleepbe, ill hasznalat kozben is, hibasan) En pont emiatt szoktam kirakni a WIFI on/off widgetet, igy tenyleg csak akkor bontja ha akarom.
Szerk:
Elfelejtettem, hogy FULL wipe kell, de gondolom az termeszetes[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
válasz nyogo83 #5193 üzenetére
Erdemes egyebkent egybol ugy nekivagni, hogy SD kartyat APP2SD-hez formazni (0 Swap, 512 Ext2, tobbi FAT32), mert alapbol hasznalja a ROM ezt a featuret. Igy, ahogy leirtam, semmi gondom nincs. Telefon memoriaban 110Mega szabad hely miutan berendezkedte magat a ROM, es ugye a legtobb app az megy kartyara.
-
chros
őstag
válasz nyogo83 #5193 üzenetére
A WIFI dobalasra meg erdemes beallitani a WIFI sleep policynal...
Na, ezt sem tudtam ... Es azt sem, hogy ott meg van tovabbi lehetoseg ...1. A JIT-es verzio milyen programokat gyorsit? Az osszeset, vagy csak azokat, amik ezzel vannak forditva?
2. Milyen OC widgetet ajanlotok? Mennyire lehet huzni a procit?
Koszi
-
nyogo83
senior tag
1. JIT - Dalvik 'Just-In-Time' Compiler. Ez maga a fordito. Tehat amikor egy programot futtatsz, akkor ez analizalja az app bytekodjat es megprobalja nativ kodra leforditani realtime. Minden programnal mukodik. Bizonyos programok, amik a sebessegre lettek kielezve, azok gyorsabban hajtodnak vegre, azon programok pedig amik limitalt sebessegu(tehat nem a sebesseg fontos, pl egy widget vagy barmi) azok kevesebb akksit zabalnak.
2. OC widget neven fut a marketben. Betudod allitani hogy mennyi legyen a minimum/maximum frekvencia bekapcsolt ill. kikapcsolt kepernyo eseten. Nekem bekapcsoltnal 691/691MHz, kikapcsoltnal 245/384 Mhz. A kikapcsolt allapoti frekvenciat nem erdemes ennel alacsonyabbra allitani, mert esetleg tul lassu lesz hogy egy hivazhoz vagy barmilyen esemenyhez 'felebredjen' a telo. Erdemes az Update intervalt 5-10 sec-re allitani, hogy miutan feloldottad a zarat, hamar atkapcsolja a sebesseget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Yellow
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 12 128GB Fekete független
- Iphone 12 128GB Fehér Független dobozos SZÉP állapotban,karcmentes lcd és hátlap,Akku 79%-os........
- 0 PERCES Xiaomi Redmi Note 13+ 5G 12/512GB
- Iphone 13PRO - 256GB - fekete/grafit - Telekom - garancia
- teljesen Karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 128GB GOLD 88% ! 1 Hó Jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest