- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordyka
aktív tag
válasz belavagyokbp #14238 üzenetére
jaja az volt a sony elődje
-
assemble
addikt
-
-
Tin
veterán
válasz assemble #14255 üzenetére
el, csak drágán, illetve a gsm boltok útján.
nekem az akkuja kicsinek tűnik (3950 mAh), illetve nem értem, ebben a méretben minek FHD felbontás. a vékonyság jó, a könnyebbség szintén.
most ugye jön az asus memopad hd 7 olcsón, de abban is ekkora az aksi, de van rajta kártyahely, igaz az nem full hd.
pár év, és a "normális" tabletek is 50e alatt lesznek, remélem. átlagembernek felesleges az erős gép.
-
Hegasus
senior tag
válasz elfelejt #14235 üzenetére
kicsit megkésve ugyan de válaszolok szívesen neked, ugyanis én csak és kizárólag játékra használom
szerintem majdnem minden játékot toltam rajta, ha megkérdezed melyik játék a kiszemelted, akkor mondhatok róla véleményt hogy hogy fut. (de általánosságban, egész szép és gyors minden, egyedül a batman és a wild blood, amin optimalizáció hiánya miatt lebutították a grafikát -kocka fejű emberek- )Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor vársz egy kicsit a következő generációs n7-re, mert nem rossz a tegra3, de már majdnem két éves soc(40nm) és ehhez kell mérni a fogyasztását, és a melegedését is. De a snapdragon andreno 320-ával sokkal jobb lenne a játékélmény, mert amint olvasom a játékok fhd-n(még csak telefonokon) közel 60 fps-el mennek, itt meg (ha tippelnem kéne) olyan 30-40 fps sima hd felbontáson. Arról nem is beszélve hogy arra a socra minden játékot optimalizálnak, míg tegrára nem feltétlenül.
Ami kiverte nálam a biztosítékot a tegránál, hogy ez az állat(vagy épp okos) nvidia kivette a tegra3 effekteket és újból eladja mint tegra4 hiper mega special effekt
ez a komment mindent leír: "When tegra 5 comes out tegra 4 will all of the sudden not be able to handle water and particle effects. Lol."
én valami jobb grafikai fejlődésre számítottam, de legalább eldőlt nálam melyik soc a tuti befutó most már, és talán nem véletlen, hogy már a samsung is qualcomm-al adja ki a készülékeit, mert ő se bírja az exynosokat szinten tartani a sanpi-kal.
szóval lehet hogy van egy-két szebb játék tegrára, de több lesz olyan ami le van butítva.(#14231) obga "Van 1xxMb szabad ram" mit tettél te fel erre a szerencsétlen gépre nekem tele pakolva (26 giga foglalt) van 400-500 mega szabad ramom gyári rommal... és még csodálkozol hogy akad... mi lesz a következő, hogy csodálkozol, hogy gyorsan merül? ha meg semmit se tettél fel, akkor azonnal nyomj egy factory resetet, mert ez több mint nem normális...
(#14256) Tin mi ez a hülyeség, hogy minek fhd?!?! azt ugye tudod, hogy az emberi szem olyan 700 ppi-ig meg tudja különböztetni a pixeleket, magyarul a kör nem kör, hanem sokszög lesz addig... ezt a pixelsűrűséget meg 5"-on a kb 2500x1600 felbontás fogja elérni, és értelem szerűen a nagyobb kijelző meg nagyobb felbontást követel, majd ezután lehet bőgni, hogy "minek nagyobb felbontás", de addig inkább keress egy jó szemészt ha neked ez a felbontás elég, mert engem nagyon idegesít hogy minden rohadt pixeles
[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Tin
veterán
válasz Hegasus #14257 üzenetére
van az a 700 ppi 300 ppi is... ne az extrém esetekből indulj ki. 7"-on az fhd meg már 314 ppi...
miattam lehet 4K is 7"-on, csak tök felesleges. játékban többet számítanak az effektek az átmenetekhez, egyébként meg egyszerűen az agyad nem foglalkozik a felbontással, csak ha éppen azt figyeled.
szerintem ezek a retina kijelzők is csak arra jók, hogy elmondhassa a delikvens, hogy neki retina kijelzője van. az a vicc, hogy közel 20 éve léteznek teljesen normál használatban lcd kijelzők, de az apple retina hülyesége előtt eszébe nem jutott senkinek, hogy a napi 8 órában bámult lcd monitornak legyen irreálisan nagy felbontása. ma meg már ebben mérik.
-
brumi1024
veterán
Nézési távolságtól is függ az emberi szem felbontóképessége, ezért kell egy tabletnek magasabb felbontás, mint egy monitornak, mert a monitort távolabbról nézed. Amúgy nekem megfelel 7"-on az 1280x720 is, csak akkor rakjanak bele egy sokkal jobb minőségű IPS-t, mint a mostani. Ne legyen ilyen mértékű bevilágítás mint sok Nexus 7 esetén előfordul, és egy kicsit lehetne színtelítettebb. Játékban lehet amúgy, hogy tök felesleges, de én pl játékra nem használom a tabletet, olvasásnál pedig elég komolyan kijön a 300+ ppi előnye.
-
Tin
veterán
válasz brumi1024 #14260 üzenetére
a színekkel egyetértek, az előző gt7+-nak sokkal szebbek voltak a színei, ez a zöld eléggé lapos.
viszont, az csak 1024x600 volt, semmi gondom nem volt vele, ahhoz képest ez az 1280x800 nagy előrelépés. nem hiszem, hogy pont olvasásnál bármi előnye lenne, hogy jobban vagy kevésbé szőrösek a betűk. ha meg nagy a ppi, sokkal kisebb betűméretet alkalmazhatsz a kényelmesnél, akkor viszont csak a szemed erőlteted, ami rontja. 1 évig használtam 15"-os, fullhd notebookot, sokkal jobban elfáradtam estére, mint az 1680x1050-el, ami előtte és utána volt. az agyadat marhára nem érdekli a felbontás, amikor olvasol, egyszer figyeld meg, hogy egy cikk olvasása közben a betűket csodálod-e, vagy a tartalmát értelmezed, illetve azon gondolkozol.
de mondom, semmi értelme ezen vitázni, kinek ez jön be, kinek az. a fejlődéssel meg nincs semmi baj, még ha az egész csak marketing is.
-
Hegasus
senior tag
jajj hát igen az alma az egy külön világ, hagyjuk is azt a majomságot amit az alma lenyom a fogékony emberek torkán... az úgynevezett retina b@romság az csupán azt jelenti, hogy az alma elnevezte a 300 ppi-t retinának, és ezzel is már megvett több ezer embert magának. És már látom magam előtt, hogy az alma az újabbaknak is csilivili neveket ad majd, mint super retina, meg ultra retina, és közben ott tart ahol a többi gyártó. Amúgy a hivatalos definíciója: "használati távolságból (40-45 cm) a pixeleket nem lehet látni", nos én a 23"-os monitorom szoktam 50-100 cm között használni és oda kéne inkább ez a 300 ppi, mert ott már talán nem látnám a pixeleket.
De az igaz hogy extrém esetet mondtam valóban, mert a 700 ppi az 1 cm távolsághoz kéne , de amúgy is én ezeket 20-30 centi között szoktam nyomogatni, és ott számomra zavaró ez a felbontás. De én azt mondom, hogy nyugodtan elmehetnek 700 ppi-ig senkinek sem fog ártani, és olyanok is megnyugodnak mint én.(#14258) elfelejt elfelejtettem a kontrollerhez is hozzá szólni: nekem ebay-ről rendelt ps3 kontroller(valszeg utángyártott, de nem gond) van amit mini usb kábel+ otg kábellel használok (root nélkül csak kábellel működik), és tökéletesen működnek azokkal a játékokkal amik támogatják a kontrollert, de én mondjuk csak gta 3-hoz használom, mert shadowgun deadzone-hoz használhatatlan számomra, touch paddal könnyebb és gyorsabb irányítani(de persze egérrel lenne a legjobb az fps itt is )
amúgy a fentebb linkelt oldalakon azt írják, hogy júliusban jöhet, de itthon lesz az szeptember, plussz míg olcsóbb is lesz az is később lesz.[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
Hegasus
senior tag
válasz elfelejt #14263 üzenetére
nekem szerencsére semmi problémám nem volt vele, és mai napig nincs (bár volt ehhez hasonló, de szerencsére nem állandóan, és csak le kellett vennem a szilikon tokot és nem is jelentkezett azóta) szóval nekem megérte, nem úgy mint a telefonom, de az nem ide való
amúgy ment püWork it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Valaki már találkozott olyan problémával, hogy ha a készülék tokban van (szilikon, vagy bőrtok) a kijelző önálló életet él? Nem nyúlok a kijelzőhöz csak oldalra fordítom a tabot és legördül a menü, vagy elindít egy alkalmazást. Olyan mintha feszítené, vagy hozzáérne valamihez a tok. Ha leveszem semmi baja.
-
Tin
veterán
válasz elfelejt #14269 üzenetére
szerintem nem. a 8GB-os változatot, amit tavaly október óta nem forgalmaznak, adják 50-ért.
szerintem simán felmatricázták refurbished-ként a raktárban álló készletet, és piacra dobták. amit én vettem, az zsír újnak nézett ki.
a 16GB-os refurbished változat már lehet szerelt, mert az ugye a mai napig forgalomban van és kapható újként.
-
Kaminski
tag
válasz elfelejt #14271 üzenetére
Én nem mondhatom magam Hardcore júzernek, de a 16Gb is lassan kevés! Zene, képek, videók, pár film, egy-két GB-os játék, esetleg navi térképekkel, ja és én elkezdtem torrentgetezni a tabbal kényelmesen az ágyban , szóval törölgetve is van 2Gb szabad helyem. Kell ma már az a minimum 16Gb!
[ Szerkesztve ]
Honor 8
-
assemble
addikt
Az aksi tenyleg nem tunik nagy durranasnak, de a Qualcomm chip benne valszeg kevesebbet fogyaszt, mint a Tegra 3, igy a gyakorlatban valszeg nem lesz nagy kulonbseg, az 1080p kijelzo ellenere sem.
A kijelzovel kapcsolatban: Mivel ezzel lepik at a 300 ppi-s hatart, igy ennek sztem meg boven van meg ertelme, illetve ilyen meretben valszeg ez kb az utolso noveles aminel a legtobb ember viszonylag egeszseges tavolsagbol meg erzekelni fogja a kulonbseget. Manapsag a csucstelok is egytol egyig ilyen felbontast kapnak 4-5"-ra, amiket mondjuk hajlamos is az ember kicsit kozelebbrol nezni. N7-en azert lehet latni kis pixelezettseget akkor is ha nem olyan nagyon kozelrol nezed, 300 ppi-nel ez mar sokkal kevesbe lesz lathato.
Egyebkent a retinanak nevezett iPad is csak 264 ppi, ez annal joval jobb lesz.Engadget is lehozott amugy valamit, nem tudom ez ugyanaz akar-e lenni: [link]
-
Tin
veterán
válasz assemble #14274 üzenetére
remélem nem értettél félre, hogyne jöhetne a fullhd vagy 4k felbontás, még jó hogy, ez is minél nagyobb, annál jobb. csak arra próbáltam célozni, hogy a 800p felbontás fölé menni ebben a méretben nincs nagy értelme, de ha nem lesz tőle sokkal drágább, jöhet a nagyobb.
az aksi-fogyasztás témakörrel kapcsolatban: igen, én is erre gondoltam, de szerintem van benne egy kis marketing is, a nexus7-nek elég jó lett a fogyasztása, és szerintem a google-nak nem célja, hogy kiszorítsa a gyártókat a piacról, szóval ha engem kérdezel, szerintem ugyanannyit vagy kevesebbet fog bírni az új n7, mint a régi. pont még a használhatóság határán lesz. -
TripleB
senior tag
Két hét után minden előzmény nélkül meghalt a tab (16GB non refurbish). Fél évesen vettem, de eddig semmi előjele nem volt ennek. Érdekes, hogy recovery be belépve és újraindítva félig van töltve az akku...
[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
front3r
őstag
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy Nexus 7 8GB refurbish verziót! Remélem nem csalódom majd! A tárhely miatti korlátokkal tisztában vagyok, ha mégis több hely kellene, akkor az android rendszeren az megoldható tudtommal elég ügyesen.(pendrive, felhő)
Kíváncsi vagyok a Nexus élményre!PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
-
tyll30
tag
A Google referencia táblagépének frissített változata nem szeretne az olcsó ajánlatok riválisa lenni.
-
front3r
őstag
válasz front3r #14279 üzenetére
Ahogy látom a fényerő villogás nem hardveres gond. Ezen kívül nagyon tetszik a N7 teljesítménye, és tényleg smooth, bár én felraktam egyik főzött ROM-ot a leghíresebb kernellel, mert amúgy sem álltam volna meg, hogy ne próbáljak ki egy ROM-ot.
Na ez már tudja helyettesíteni a PC-t is, ha nem akarunk nagyon nagy dolgokat végrehajtani vele.(Komolyabb játék, több asztalos munkavégzés - remote desktop)
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
kovsol
titán
Most nekem a gyári andorid van fent, csak rootolva van.
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy így legyenek a status barok? [link]
Ezt hívják Tablet UI nak ugye? Valami olyan megoldás nincs rá, hogy ne a DPI állítással jöjjön elő?May the Force be with you!
-
elfelejt
aktív tag
Valaki tudna segíteni nekem vadászni egy Nexus 7et? 60.000 alatt szeretném venni.. lehetőleg nem refurbished változatot, és 16 GB os méretben
-
zsírsámán
senior tag
válasz elfelejt #14286 üzenetére
Újat szeretnél? Most hirtelen ezt találtam, de csak 1 év gari van rá. az is forgalmazói. Amúgy biztosan találsz valakit a fórumon, aki kint él és vele leboltolhatsz egy rendelést ha itthon nem fogsz jobbat találni.
-
elfelejt
aktív tag
válasz zsírsámán #14288 üzenetére
láttam, ennél a boltnál valami light box ennyi, ami kb semmi csak a tablet.. töltő se .. de am jó hozzá a micro usb töltő?
Egyébként mi az a forgalmazói garancia?
Amúgy lehet refurbished is akár ,csak akkor azt kellene, hogy legyen rá min 2 év garancia.. :S
[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
válasz elfelejt #14289 üzenetére
A sima microusb jó, kb bármelyik mostani telefon töltőjét használhatod, csak kicsit tovább fog tartani a töltés mint a gyyárival. A forgalmazói garancia gondolom olyan, hogy nem a futár jön érte, hanem a boltba kell visszavinned, de az oldalon biztos leírják rendesen.
-
zsírsámán
senior tag
válasz elfelejt #14295 üzenetére
Hát elég fura az az oldal. Azt írják, hogy 2 év ari van hozzá, de ha le akarod pecsételtetni a jótállást, el kell küldened pozsonyba a papírokat... Itt egy másik, csak kicsit drágább, de itt legalább világosan le van írva, hogy 1 év gyártói garanciával.
-
Scoobyka
addikt
Egy kis segitseg kene. Nem tudja valaki hogy lehet beallitani nexus 7en hogy a hetter ne mindig fekete hanem feher legyen inkabb? Koszonom :r
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest