- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
eckmester
tag
Üdv a topiklakóknak !
"Sajnos" át kellett jönnöm 808dcc-ből, mivel végre megszabadultam tőle. Szerda délután rendeltem a T-home-tol egy Nexust, azt mondták, hogy 3-4 hét múlva hozza a futár. Ehhez képest péntek reggel csengetett, véletlen hogy a Nejem otthon volt. Összeszerelés kifogástalan, bekapcsolás után kérte a töltőt, majd frissült 4.2.2-re.
Mit nézzek meg rajta nagy hirtelen ?
-
törölt tag
válasz havri1 #13207 üzenetére
Nem, egyik sem
Na viszont jól megszívtam. Vehetek új töltőt...
Átmentem a másik szobába megnézni, hogy a másik router is rendben sugározza e csupán N-en... A töltőn volt a nexus 7, az meg a 10 méteres hosszabbítóban. A hosszabbító végét elejtettem ami leesett a földre, de a Nexus 7 töltője nincs olyan hosszú mint egy derékmagasság. Az USB egyik vége kijött ugye az adapterből a hosszabbító súlya miatt, a másik vége meg elhajlott a képen látható módon. Most az a helyzet, ha kiegyenesítem, a két pöcök benyomul, és nem tölt ha így van akkor tölt.... ez így elég gáz
-
törölt tag
válasz havri1 #13209 üzenetére
Az szerencsére nem sérült, de ennyitől ennek sem lenne szabad...
Amúgy az adapternek nincs baja, csak az USB-Micro USB kábelnek, annak is a Micro USB végének. Elvileg ilyen kábellel helyettesíthetném, de ugye jó lenne eredeti ASUS... Ezt ugye így garanciáztatni sem lehet - mármint a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
Sonja
nagyúr
válasz #41133696 #13210 üzenetére
Külön a kábelt nem árulja az ASUS, csak magával a töltővel együtt, de 7eHUF! Egyszerűbb venni valami normál kábelt szvsz.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
törölt tag
válasz havri1 #13211 üzenetére
Igen, egyformák, de ha a Nexus-al egyéb garanciális probléma merülne fel a jövőben, kábellel együtt kell odaadni a futárnak - dobozzal, használati utasítással - és érted...
(#13212) Sonja: Az általad linkelt az ez: Nexus 7 10W hálózati adapter, igen ez annyi láttam is. Viszont akkor már,
ASUS Táblagép 18W hálózati adapter
Kompatibilis modellASUS Vivo Tab(TF810C)ASUS VivoTab RT(TF600T/TG/TL)/ ASUS VivoTab SMART(ME400C/CL),Nexus 7, MeMo Pad(ME172V)/MeMo Pad PAD 10 SMART(MT310T)
Szerk: Van Dokkolójuk, rendelek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #13213 üzenetére
Azt nézem, hogy a dokkolóban van e ilyen. Mert akkor tiszta ügy. De a videókból kiderül, hogy nincs benne. Ami érthető is. Ezt a kábelt kéne helyre pofozni, mert egyébként nem látszik rajta semmi... kijött, de nem tűnik, úgy hogy helyrehozhatatlan lenne... csak azt nem vágom, ha ha vissza hajlítom, miért nyomod vissza a két pöcök... A dokkoló így jó megoldás lenne, mert abban egyszer dugom bele, és nem kell állandóan kihúzni, bedugni... Mert így hajlítva a kábel nem hosszú életű... meg egyébként a garancia miatt izgat, amúgy még lenne is itthon talán ilyen kábelem.
-
agyhalal
aktív tag
válasz #41133696 #13213 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy garanciális ügyintézés során jobban örülnek annak, ha csak a készüléket és a garanciajegyet kapják kézhez. Így legalább nem kell foglalkozniuk a kiegészítőkkel. Kivétel persze az olyan eset, amikor a micro USB aljzattal kapcsolatos a hibabejelentés. Ilyen esetekben szeretik a kábelt is megvizsgálni, hátha azzal van a gond.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
stomi76
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom, hogy én is beruházok egy 8Gb-os darabra.
Az lenne a kérdés, hogy ez a 8 Gb mire elég? Ez lenne az első tabletem....Pendrive-ról egyébként megoldható a videók lejátszása?
-
Graphy
aktív tag
válasz stomi76 #13222 üzenetére
A 8GB-os változat szerintem semmire sem elég. Legalább a 16Gb-osat éri meg megvenni szerintem. Feltelepítesz rá pár játékot és már majdnem tele is van.
Pendriveról vagy kártya olvasóról OTG kábellel tudsz rajta filmeket/képeket nézni.
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
Sonja
nagyúr
"More recent rumors suggest that the new Nexus 7 could feature the Qualcomm Snapdragon 800 processor, the quad-core behemoth that is even more powerful than its Snapdragon 600 sibling. In addition, new reports suggest the Nexus 7 will include low power usage, LTE support, USB 3.0 support, QuickCharge 2.0 capability allowing for full charges in three hours instead of seven, improved battery life and gameplay support."
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
törölt tag
-
brumi1024
veterán
Hát ezt kevéssé tartom valószínűnek. Snapdragon 800-at nem hiszem, hogy beraknak egy 200 $-os tabletbe. Az elődjébe is az olcsóbbik Tegra 3 jött, ami akkor már nem egy ennyire új és felsőkategóriás SoC volt, akkor is voltak erősebbek a piacon. A 800 pedig a felső kategóriába jön egyértelműen. A másik nagy ellentmondás ezekkel az információkkal kapcsolatban, hogy a Snapdragon 800 május végén kerül a számítások szerint tömeggyártásba, és így nehezen jut el egy június-júliusban kiadásra tervezett Nexus 7-be. Szóval ez csak egy gyengébb pletyka szvsz. Az S4 Pro sokkal reálisabb. Ne felejtsük el ez egy 200 $-os tablet lesz, nem a felsőkategória.
-
törölt tag
válasz assemble #13227 üzenetére
Az lenne a jó, ha ahol csak lehet törekednének arra, hogy a különböző alkatrészek több generációval kompatibilisek legyenek. Persze ez sem érdekük a gyártóknak.
Az már haladás, hogy bevezették az USB-s töltést - azért mondjuk nem egy strapabíró cucc, mert valószínűleg egy jack-es megoldással most nem szívtam volna meg... de kompatibilitási szempontból mégis haladás.
Itt van pl a Dokkoló. Már a Nexus 7 -re is lehetett volna tenni, HDMI, meg más olyan kivezetést amit most majd talán a még meg sem jelenő generációra fognak pakolni. Mint ahogyan HD képes elülső kamerát is tehettek volna rá. Ami védhető a részükről az a processzor, hogy még nem létezett. Memóriából is pakolhattak volna bele 2 GB -ot eleve. A Full HD felbontás nekem annyira nem hiányzik, ami égetően kellene az vagy egy nagyon keveset fogyasztó de erős proci - az erő most is megvan, vagy egy új akksi technológia:
Egy másodperc alatt feltölthető lesz a mobil.
Aztán lehet ezt a technológiát sem fogjuk, még 5-10 év múlva sem megkapni. Na meg eleve ilyen gyökérségek, hogy felhasználó által nem cserélhető akkumulátor...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brumi1024 #13230 üzenetére
Igen, de a Google egy kicsit más mint a többi tábla gyártó, mivel nekik az a lényeg, hogy a webes szolgáltatásaikat használd, ezért nincs is sok hasznuk magán a hardware-en. Olyan kicsit -nem teljesen sajnos - mint a konzol biznisz. Ott is a rávásárolt szoftverekben van a profit, és érdekük is, hogy 8-10 évig bírja a konzol.
Szerk: Tehát van egy fajta kivédhetetlen technológiai kényszer: a konkurensekkel lépést kell tartani, ami most még nem létezik processzor, csak jövőre, azt nem teheti bele nyilván. Ugyanakkor muszáj jövőre új táblát kiadni, mert ha nem így tesz, akkor a mostani generáció lemarad a konkurens mellett, és nem a Google szolgáltatásait fogja használni, tehát veszít. Ez evidens.
De ilyen dolgokat, mint Mobil HDMI, USB 3.0, vagyis csatlakozók, több generációra szóló dokkoló, cserélhető akkumulátorok a felhasználók által, megléphetőek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
rootolt a nexusom, de a greenfy nem látja annak, fel se ugrik a root hozzáférés kérelme. A root checker se rootoltnak látja... Viszont én tudom, hogy az (én csináltam) és a titanium backup is így látja.
Most ilyenkor mi van? Használ valaki itt greenfy-t?
plata o plomo
-
forintuser
őstag
-
Jano_023
őstag
Szép jó reggelt mindenkinek.
Érdekelne a véleményetek, már 3-4 napja haszálom a tabot és nagyon jól belaktam. A gyári rendszer van fent és nem nyultam még hozzá, meg is vagyok vele elégedve de bántja a fantázám hogy rootoljam és valami custom romot tegyek fel.
Ti melyiket használjátok, egyátalán érdemes másik ROM-ot feltenni ? Ja az enyém T-s.
Köszi''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Mi a kulonbseg a ket 16GB-os modell kozott?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
gps76
őstag
Meg tudja valaki mondani nekem,hogyan tudnék gyári romot felrakni a toolkittel?
Mert hiába indul újra bootloaderbe amikor küldené a "boot" részt csak gondolkozik a végtelenbe.
Kijelzősárgulás miatt kellene gariztatnom.[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Toolkit nelkul told fel, leszeded a factory image-et, ott flash-all.bat, es 2 perc alatt kesz.
-
törölt tag
válasz brumi1024 #13232 üzenetére
Amúgy bizonyos Samsung okos tévéken van egy úgynevezett Evolution Kit-nek nevezett cucc, amivel minden évben upgrade-elni lehet az aktuális okos tévé verzióra. Ezt a Chipben olvastam, hogy pontosan meddig megy ez a móka, nem tudom, és az is esélyes, hogy felső kategóriában elérhető csak.
Ami a Nexus 7 -et illeti. Hát igen, a dokkolón lenne hely...
Elalvás előtt gondolkoztam azon is, hogy figyelembe véve az én szokásaimat különösen, miszerint néha ágyban azon nézek tévét és olyankor töltőn szokott lenni, nem felesleges a második töltő. Az viszont így elég nagy szívás, hogy a dokkoló mellé nem adnak egyet. Az egyik töltő ugye fixen a dokkolóban, a másik meg mobil módban. Amúgy is ezek úti töltők. Csak az a baj, hogy a sérült töltő kábele elég ramaty állapotban van, szóval örülök, ha addig bírja ameddig ideér a cucc.
Szerk: USB-Micro USB kábelt, aminek a Micro végén van ez a két pöcök, tudna valaki linkelni? Megbízhatót. Mert néztem párat, de ezek között is van különbség.Az Adapter úgyis hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Nem tudom miert nem megy vele, nem szoktam hasznalni, nincs benne semmi olyan, amit nelkule ne lehetne megoldani
@(#13244) GoodSpeed: szerintem tulspilazod a toltotemat Vegyel egy 300HUF-os kabelt, dugd ra a gyari toltore es megoldva. Semmi baja nem lesz se a toltonek, se a keszuleknek. En a gyari kabelt csak addig hasznaltam, mig megneztem mukodik-e minden rajta, azota a Kindle kabelet hasznalom (az majd' ket meter).
Toltonel esetleg megerheti eredetit venni, ha a kinai csodakban nem bizol, az tonkreveghatja a kutyud (ettol fuggetlenul az osszes gyari tartozek ara rablas )
-
fPApi
őstag
válasz Jano_023 #13239 üzenetére
Ha meg vagy elégedve, és nem hiányzik semmi, akkor nincs értelme custom ROM-ot felrakni, mert azoknál azért mindig van valami bibi (valamit, valamiért...). Ha meg mégis: én a P.A.C ROM-ot használom már elég régóta, és eddig nagyon bejön (igazából egy több ROM-ból a -nekem- hasznos funkciókat összegyúró ROM).
-
eckmester
tag
Üdv.
Segítséget kérnék a rootoláshoz. A Nexus 7 ToolKit 5.0.0-val megcsináltama bootloader nyitást, utána a 8. ponttal a rootolást, de a végén megáll ott, hogy "Waiting for Device" és persze nincs rootolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest