-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thesound
addikt
A mai nappal nálam is átkerült a nexus5 tartalék telónak. A mai napig ez volt a fő telefonom. Egy remek készülék. Kicsit eljárt felette az idő, de még mindig egész korrektül teszi a dolgát. Lehet, hogy soha nem adom el.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
törölt tag
Sziasztok!
Eredeti 6.0.1 van a telón, root nélkül. Hívásrögzítőt szeretném használni. Mit tudok tenni?
Arra gondoltam , hogy root-olom, akkor viszont a banki app-okat nem tudom majd használni. Hogy lehet ezt megoldani? -
thesound
addikt
-
gabro0
őstag
válasz thesound #55809 üzenetére
Egyáltalán nem macera, de nekem se ment először. A Telekom és az OTP is a telepített csomagnevek közt keres Magisk stringet. Ha rányomsz Magisk Managerben az elrejtésre, kb. csak annyit csinál, hogy random csomagnevet gyárt az appnak. Szóval ezután nem fogják tudni detektálni az appot, így kénytelenek lesznek úgy működni, mintha nem lenne fent. Ezt csak egyszer kell megtenni, 1 perc az egész.
Ezen kívül van Magisk Hide, nem egészen tudom hogy működik, de ezt is csak egyszer kell beállítani.
Az a helyzet, hogy sokkal jobb ez a Magisk, mint a SuperSU volt korábban. Sőt, mintha láttam volna Xposed-szerű modult is benne, de nem próbáltam, mert igazából semmi szükségem rá A gyári droid roottal már mindent tud szinte.
vacs: Lehet nem kell, de csipogni fog hívás közben.
-
( V )
veterán
Miért jó felvenni a hívásokat, és miért van szinte minden topikban feltéve a kérdés?
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
BlacKSouL
addikt
Az van, hogy a hangerő gomb alsó fele csúnyán kitöredezett belül, így beesett, nem nyomja a mikrokapcsolót. Ahol érintkezne a kapcsoló fehér pöckével, onnan hiányzik egy darab.
Lehet vajon biztosra szerezni pót hangerő gombot megbízható helyről. Egyáltalán érdemes? Fusi megoldás egy kis darab műanyag beragasztása a hiányba, de a másik oldala is repedezett már. Talán jobb lenne a csere. Új gombra. Vagy új telefonra?
2014 decembere óta szolgál, 4.4.4-el. Felnerült már a csere gondolata, de igazából mindig meggyőztem magam, hogy bőven megfelel még mindig a n5. Gondoltam használom míg nem lesz nagyobb baja. Amúgy mi9t-vel szemeznék.
De szóval beszerezhető új gomb?
Szétszedés óta a qi töltés se megy, talán kontaktgiba, de talán jobb is hozzászokni, sok mai új telefon se tudja.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tim82
félisten
válasz BlacKSouL #55816 üzenetére
Lehet vajon biztosra szerezni pót hangerő gombot megbízható helyről. Egyáltalán érdemes? Fusi megoldás egy kis darab műanyag beragasztása a hiányba, de a másik oldala is repedezett már. Talán jobb lenne a csere. Új gombra. Vagy új telefonra?
Szétszedés óta a qi töltés se megy, talán kontaktgiba, de talán jobb is hozzászokni, sok mai új telefon se tudja.
Nyomogasd meg a hátlap Nexus feliratának S betűjénél rendesen a telefont.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BlacKSouL
addikt
Köszi. Próbálkozom.
vacs: gyozkodom magam, de ha valami alapvetően jól működik, és igazából kielégíti az igényeket, akkor egy kisebb javítható hiba miatt nem szívesen válok meg tőle. Szeretem az újdonság varázsát, de egyre kevésbé tudnak elvarazsolni. Nem véletlenül nyuzom 6 éve.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tim82
félisten
válasz BlacKSouL #55819 üzenetére
Nagyjából ott van a hátlapnak azon a táján a kontakt, aminek érintkeznie kellene az alaplapi csatlakozóval ahhoz, hogy működjön a vezetéknélküli töltés.
Hozzáteszem, hogy jó pár szétszedés* után nekem előfordult, hogy a nyomkodás után is csak rövid ideig működött a dolog.
* Nálam kijelző, akku és hátlap csere is volt a telefon nálam lefutott életciklusa alatt, a Nexus 5-öt ott engedtem el tavaly nyáron, hogy a mikrofonja elkezdett nagyon szar minőségű lenni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BlacKSouL
addikt
Valóban. Megnyomkodtam, de toltore téve még nem változott. Tettem alá egy laposabb gombot az s betűnél, és úgy nyomtam rá picit a toltore, na úgy már elkezdte tölteni, de ha elengedtem abbahagyta. Akkor lehet hogy leszedem újra és osszerakom.
-
BlacKSouL
addikt
Sikerült. Leszedtem a hátát, a kontaktokat megsimogattam gyógyszerész alkohollal, és egy tűvel kicsit az érintkezési pontokon megpöcköltem, visszaraktam ugy, hogy legelőször ott nyomtam össze, és úgy körbe, és most már tölt ahogy kell.
Mivel 6 év alatt egyszer sem kellett szetszedni, nem is volt még, tegnap kicsit féltem tőle. Nem is én csináltam hanem haverom aki már sok telefont szerelt, de csak 2 rogzitoful tört le, a másik 3 hiányzó már korábban elpattanhatott. Ahhoz képest ma nem törtem semmit.
Na most megint a 2000 ftos cseregomb felé billen a mérleg, a százezres új telefonnal szemben :)
Másik érdekesség, a telefon hátlapján belül d820 van, de a telefon maga 821. Illetve az alsó részén minden videó azt mutatja, hogy butilozva van, holegfuvozni kell, ebben viszont egy gram nem volt.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
rover45
őstag
Van valami ötletetek arra, milyen alkalmazással tudnám használni timelapse felvétel elkészítéséhez? Egy cirka 1 hetes építkezést szeretnék végigvenni vele, csak elakadtam a szoftvernél
-
gabro0
őstag
válasz rover45 #55825 üzenetére
Taskerrel tudsz ütemezni felvételkészítést, bár lehet van rá jobb alkalmazás is
Szerk: Hmm, lehet egyből a legjobb megoldást mondtam Mivel ha jól rémlik, lezárt képernyő (=készenlét) mellett is tud fotózni, ami mondjuk 1 hetes időtávlatban nem hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz rover45 #55825 üzenetére
Én javaslom, hogy az Android alkalmazások topikban is kérdezz utána!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
BlacKSouL
addikt
Hogy lehet kikapcsolni, hogy érvénytelen sim esetén fölöslegesen ne keressen hálózatot, és nagyon merüljön?
-
BlacKSouL
addikt
válasz rover45 #55833 üzenetére
Valóban...
Az elmúlt 3 telefonomnál soha egyetlen egyszer nem kapcsoltam be repülő módot, ezért nálam az élt, hogy az minden kommunikációt letilt. Ezek szerint csak a gsm-rádiót kapcsolja ki?
Úgyhogy igen, köszi, repülőbe tettem, wifi megy, tesztelem.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
gyulavezir
aktív tag
Hátha....
https://hardverapro.hu/apro/nexus_5_hasznalt_telefon_rengeteg_tartozekkal/hsz_1-200.html -
Helga0203
tag
válasz gyulavezir #55838 üzenetére
Már nem azért, de azt se írtad bele a hirdetésbe, hogy 16 vagy 32 gigás modell!
-
kerjani
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani stabil Android 7+ custom romot ami unrootolható is?A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...
-
kovigab
csendes tag
LG Nexus 5 Akkumulátor 2300 mAh BL-T9 NOHON eladó.
https://hardverapro.hu/apro/lg_nexus_5_akkumulator_2300_mah_bl-t9_elado/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest