-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz lita66 #55301 üzenetére
Felesleges, Zoli írta még anno, hogy leáll a fejlesztéssel (eléggé behatárolja a telefonban lévő 1 giga hely a rom fejlesztést)!
Ő maga is más telefont használ már, N5 csak másodlagosan van meg neki.
Amúgy is tiéd az utolsó hozzászólás pzoley oldalán!Más:
Pár napja kint van a Dirty Unicorns 12 official oreo rom!
Én ennek az RC verzióját használom pár hete, semmi baja, tehát ez talán még jobb lehet!
(^)(>.<)(^)
-
( V )
veterán
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Shirko
tag
válasz Martinitius #55296 üzenetére
Közben kiderült, hogy azért nem ment fel az unofficial Lineage 15.1 mert ez esetben nem kell törölni elötte a systemet. Gyári 6.0.1-re ráeresztve simán felment. Viszont a GPSZ valamiért itt is rendetlenledett és nem tudtam fiókot telepíteni. Már éppen azon voltam, hogy manuálisan megpróbálom telepíteni a szükséges fájlokat, merthogy a kész csomagok "helyhiányra" hivatkozva nem települtek, amikor olvastam vacs bejegyzését az unikornisról. Feltettem, elégedett vagyok! :-)
Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
Martinitius
tag
válasz Shirko #55305 üzenetére
Én mindig törlöm a systemet is telepítés előtt. Most is töröltem, és egyből felment az unoff. Lineage 15.1 + gapps is hozzá. Eddig elégedett vagyok.
(#55304) ( V ) Én is így jártam szombaton... Az egyik N5-m kijelzője megrepedt. Bár nem ennyire csúnyán mint a tied, még azon a szinten van, hogy nem érdekel, és használom így (keresztben egy csíkban). Erre a telefonra szerintem már nem éri meg költeni.
Ius est ars boni et aequi. // Nexus nagyhatalom vagyok: 3db Nexus 5; 2db Nexus 5X; 1db Nexus 6P.
-
gabro0
őstag
válasz Martinitius #55308 üzenetére
Kb már új akksit se . Régebben akartam újat venni, de nem érné meg. Inkább családon belül elajándékozom valakinek, ha nyáron sikerül valamit szerezni.
-
Shirko
tag
válasz Martinitius #55308 üzenetére
Biztos más verziód van, ez kifejezetten olyan üzeneteket írt a twrp telepítés során ami a meglévő rendszer patchelésére utalt, és működött. Törölt system mellett viszont leállt a telepítés az elején.
Apropó, te megtaláltad az adb over network opciót valahol, vagy oreo-n ennek búcsút inthetünk? Monjuk annyira nem nagy vívmány mert a reboot bootloader parancs után már úgysem élne a kapcsolat.Samu A53, Motorola G54 Power Edition ; Windows + Linux PC : Kicsit Kocka user
-
( V )
veterán
válasz radicspeter1 #55310 üzenetére
OP biztos nem lesz, nincs treble support
inkább Honor View 10 vagy Nokia 7 Plus felé nézek
(#55306) vacs
köszi, igen egyszer már voltam nála, de még 25-öt már tuti nem költök rá.[ Szerkesztve ]
-
palesz53
senior tag
Tegnap végre megjelent az első oreo béta a screw'd-ból is.
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
-
zolka95
őstag
annyi kegyeletet megadjak az enyémnek, hogy akksit cseréljek?
mert már kegyetlenül merül
ma kicsit jobban nyomkodtam mint máskor, volt videóhívás is stb és 3-4x-er raktam töltőreaoisp rom 8.0 androiddal
javítana a helyzeten egy akksi csere? az lg-től eredetivel, vagy csak egy kínai utánzattal?
valaki anno azt írta, hogy már az sem, csak azt nem tudom miért
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Na a lineageOS-en sokkal jobb az üzemidő.
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
nLali
őstag
-
nLali
őstag
-
palesz53
senior tag
válasz goccer #55319 üzenetére
No, feltettem a második (talán 28.-i?) bétát.
Egyelőre tetszik. Brutál sok beállítás lehetséges a kernelében!Amire figyelni kell - visszakerült a beépített root! A magisk nem kell!
Viszont a belerakott supersu vhogy nem okés. Rootoltnak tűnik, de mégsem. Feldobtam az utolsó (sr5) supersu-t, onnantól már rendben van a root. (Open gapps-szal.)vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
tomzi1
tag
Mire cserélitek a nexust? Nagyon megszerettem a vezeték nélküli töltést, így olyan kéne amiben van...
-
Zolás
addikt
válasz tomzi1 #55327 üzenetére
Moto Z de nincs vezeték nélküli töltés, csak akkupakkal. Van viszont tiszta droid, elvileg a hónapban jön a 8.0 is.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
gabro0
őstag
Jó kérdés, ez az idei notch dolog nem annyira jön be. Jövőre kb. az lesz az újítás, hogy minden a kijelzőben lesz bevágás nélkül. Talán Pixel1/2 használtan, nem tudom ezzel van-e hardvergond, mint a 6P-nél.
Jön elvileg idén középkategóriás Pixel [link]. Itthon nehéz lesz beszerezni, de nem lesz lehetetlen szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Eredetileg Pixelt szerettem volna, de az árak nyilvánosságra kerülésekor letettem róla és először Oneplus 3-at vettem, majd bejelentés napján megrendeltem a Oneplus 5-öt, azóta is azt használom, az OP3 meg a feleségemé lett.
5T-vel szemezgettem, de nem volt meg a vásárolni akarok érzés (kivéve a limitált sandstone white és a lava red variációknál )iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
tabletgenius
tag
Szervusztok. Az utóbbi időben többször elhangzott hogy különböző oreo romkat használatok a nexus 5-ön. Utoljára egy hónapja szórakoztam el e téren, de mindannyiszor visszatértem a jól bevált 7.x.xnitrogen OShez. Érdekelne hogy találtatok egy olyan 8as szofot amelyiknél
1. a beszélgetés hangereje, illetve a lejátszott multimédiás hanganyag kellően erősen hallatszik. (Eddig szinte használhatatlan új halk volt melyen a különböző javító csomagok, apkk se segítettek)
2. Olyan amelynél a bluetoothos kihangosítás tökéletesen működik, úgy zene mint telefonbeszélgetés átvitele esetén. (Itt konkrétan egy autós kihangosító rendszerrel való párosítása gondolok). Eddig nagyon random működött rengeteg torzítással, vagy pl. A hívásátirányítás egyáltalán nem is indult el BTn.)
3. Gps pozíció, gyors, stabil megtalálása rendesen működik-e?
4. Ez már alap elvárás hogy rootolhat, netán már rootolt legyen.
Kérem ha valaki bár az első három pontban említett eket le tudná ellenőrizni, mindhárom esetben pozitiv a válasz, írja meg használt 8 as Android disztribúció nevét, letölthetőségét. Előre is köszönöm. -
( V )
veterán
válasz radicspeter1 #55331 üzenetére
nekem azért csípi a szemem a treble támogatás hiánya, még ha cserébe jó is a közösségi támogatottság... kettő hogy baromi gyorsan amortizálja a telefonjait ez a fél éves ütemezett megjelenés.
részemről sokkal inkább Nokia 7 plus - nagyon korrekt hardver / ár és Android One (gyakorlatilag a pixelek után a leghamarabb jönnek rá a frissítések)
-
gabro0
őstag
Nokiák is elég jók, bár az árazása nem tetszik. Szerintem amikor itt a többség a Nexust beszerezte (kb. 2014 közepéig) csúcshardvert lehetett ennyiért kapni, sőt olcsóbban...
Pont a minap olvastam egy cikket Indexen a trendről [link]. Szerintem nagyon jól leírják, érdemes elolvasni.[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
válasz gabro0 #55336 üzenetére
Tény hogy nagyon elszállt az okosmobilok árazása úgy összességében és csak kevés gyártó termékpalettája tükröz reális ár érték viszonyt (pl Xiaomi, esetleg OP). Viszont az is igaz hogy a csúcshardver fogalma is sokat változott 4 év alatt: elég ha csak az összeszerelés az anyaghasználat minőségére gondolunk, a tárhely és memória ugrásszerű növekedése (ez utóbbi persze kérdéses hogy mennyire indokolt)... stb.
Az is baromi bosszantó hogy ebben a régióban jó 10-20-30%al többe kerülnek a készülékek mint keleten vagy akár nyugaton. Azt viszont szintén látni kell hogy a nyitó árak relatíve gyorsan konszolidálódnak pl egy nem is olyan régi, mai napig teljesen jó hardveres S7 már igen jó 100K áron meg lehet kapni, de már tavaly is csak 130K volt. Egyedüli (és elég szemét) probléma a szoftveres támogatottság ami elég sok gyártónál szinte a nevetségesség határát súrolja, ezért is fontos számomra hogy ne gyártó / szolgáltató függő legyen, hanem a Google ütemezze.
Nagyon kíváncsi leszek amúgy hogy az új treble support vonal mennyire tartja be az ígéretét és a tervezett 4 fő verziós támogatást megtartják e.* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
gabro0
őstag
Egyetértek azzal amit írsz, kiegészíteném picit.
Változott a csúcshardver fogalma: A teljesítménynövekedésért úgy vélem nem kellene többet fizetni, mint mondjuk 2014-ben. Akkor a Snapi 800 volt nagyon gyors mégis lehetett 100k körül kapni köré épített eszközöket.
Azt az összeszerelési minőséget is tudták volna nyújtani a gyártók, mint ma, ebben biztos vagyok. Mondjuk hasamra ütök, 4-50 ezerrel drágábban (mondvacsinált indokkal), csak akkor senki nem vett volna 150-200-250 ezres telefonokat. Manapság már megveszik. Akkor mivel vagyunk most előrébb?Felvettem a Treble támogatást a következő telefonom kiválasztási szempontjai közé
[ Szerkesztve ]
-
Shirko
tag
válasz tabletgenius #55334 üzenetére
Én a Dirty Unikorns-t használom, szeretem is. Szívesen ajánlanám de a Te szempontjaid alapján megbukott, mert a bluetooth itt is torzít. Ha lesz erőm és időm akkor felteszem a legújabb 04.06.-i verziót és tesztelem azt is.
-
Shirko
tag
válasz tabletgenius #55344 üzenetére
Annyi fejlemény van, hogy a bluetooth hangszóróra már tisztán megy ki a zene illetve a google szövegfelolvasó kimenete is. A mono headsetre átirányítva még mindíg torz. (A lenovomon oreó alatt egyáltalán nem tudom átirányítani)
szerk: Ez már az áprilisi frissített Dirty Unicorns[ Szerkesztve ]
-
-
Shirko
tag
válasz tabletgenius #55346 üzenetére
Fotó, videó működik. én csak a BT Headset torzítást vettem észre, amit rendszeresen használ az ember (net, gps, telefon, zene- videólejátszás, Asphalt 8 full grafikával ) mennek.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Megosztanám a tapasztalataimat a Resurrection Remix 8.1 Oreo rom-ról: [link]!
A szoftvert kb 2-3 hete használom, ez idő alatt soha nem indult újra, nem fagyott le és komolyabb lassulást se tapasztaltam. Az aksi időről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert már cserélni kellene, illetve nap közben rá szoktam tenni a qi töltőre!
Az elérhető extra beállítások száma (az almenükkel együtt) száznál is több!
Kedvencem, hogy ha alul a navigációs sáv üres részére kattintok 2x, akkor lezár a kijelző, természetesen ha felül az értesítési sávon kattintok 2x, akkor is lezár!A további beállításokról saját videót készítettem, link!
(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest