- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Annak több "értelme" van. Ez max. ronda lenne, de ezt meg elég 2-3 naponta ennyivel megoldani. Most így csak félszáraz. A kicsike vetemény is erről megy, zöldség, paradicsom, uborka ami kap, de az hordóból, kannával, napi kb. 120 liter... nem számottevő feltölteni.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
totron
addikt
Személy szerint speciel nem igen tudok tovább takarékoskodni, eleve laptop- és tablethasználat van. Ezekhez való, kiskaliberű napelemes töltő a napelemes piac létező legrosszabb ár/érték arányú kreálmánya, felfele haladva rendes méretű panel+töltésvezérlő beszerzésével sem jön ki a megtérülés emberi időn belül ha csak ezekre a kütyükre vetítjük, támogatott konstrukciók nem játszanak itt. Ha játszanának automatikusan ezekre az eszközökre is hullana a manna minden más mellett, illetőleg ha nem lenne hálózati áram, értelemszerűen a napelemes út lenne az alapértelmezett. A kettő között van egy olyan állapot, hogy pont nem tudsz tovább faragni érdemben. Ahol nincs beállítva autosleep, ott be lehet állítani nemtorrentező elemre, de ennyi. Desktop gémerkedés esetén releváns a kérdés igazából vagy házi hobbiszerverpark meglétekor, de az meg virtualizálható ugye.
(#25299) F.E.K.., ezt saját hatáskörben beiktathatod a rendszerbe? Nem kell szolgáltatói engedély? Elképzeltem kicentizett eseteket, mikor pont a fogyasztásmérő fogyasztása billenti át a delikvenst a támogatottság határán túlra, ironikusbruhaha.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bambano #25286 üzenetére
Hát, keveset fogyasztó, alap dolgokra elég, de normális desktop élményt adó vasra igazából két opció van, azt kell venni, ami jobban elfér és/vagy olcsóbb:
A) laptop + dokkoló (ami újabban egy usb-c hubot jelent), amibe bele van dugva a két monitor, bill, egér, ethernet, aztán megvan a keveset fogyasztó, relative kompromisszummentes környezet
B) valami laptopbelű minigép (nuc pl). Én ezt tényleg csak akkor választanám, ha az A verzió nagyon nem fér el.Hogy anyagilag se legyen csőd, én egy 1-2 éves használt, vagy nulla perces használt üzleti notira mennék rá, ebay tele van velük, nagyon jó vételeket ki lehet fogni, pl ez is ilyen szerintem: [link].
Böngészni, meg minden ilyesmire bőven elég, minőségi, valamennyire buherálható (memória, akku, ssd, hűtés, billentyűzet házilag is könnyen cserélhető/bővíthető) és mégis olcsóbb, mint boltból egy új fröccsentett műanyag fostalicska acer vagy hasonló.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
totron
addikt
Én már nem tudok semmit, de ThinkPad T szériában is tudok kifejezett fröccsöntéseket mutatni, míg az Acernek is van fémházas/nemgagyi műanyagos kivitele. Az összes modellre való rálátás (rátapintás) tapasztalata persze nincs meg, de azt mondanám kicsit át van strukturálódva az igazság ahhoz képest ahogy azt megszokhattuk, ahogy az berögzült. Mivel jobb egy ebay-es beszerzés, mint egy hardveraprós? Objektív érvekkel vizsgálva.
-
F.E.K..
senior tag
Eddig lusta voltam
@totron: a lakásban lévő biztosíték tábla már saját tulajdon, ha a megfelelő szabványoknak megfelelő cuccot raksz oda, az a te dolgod (amíg túl nem terheled a bejövő vezetkét/elosztót, stb. természetesen, de ez itt aligha fordulhat elő).
Persze be kell tartani az érvényes szerelési utasításokat és szabványokat a szerelésnél is (szóval ha agyonüt valakit vagy tüzet okoz az általad beszerelt elektromos eszköz, akkor azért te, mit szerelő vagy a felelős nyilván.)
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
válasz totron #25306 üzenetére
Ebay-en az ilyenek (jó ajánlatok) az esetek 90%-ban sok értékeléses, régóta működő cégek, nem eldobós accountos rikárdók, plusz ott az ebay protect (vagy hogy hívják), ha átvernek, meg vagy védve, visszakapod a pénzed, amíg az ebay rendszerén keresztül fizetsz. Cserébe HA-n találsz magyar billes meg töltős gépet is, ebay-en meg azért nehézkes. Mondjuk a töltőn csak a konnektordugós részt kell lecserélni, az filléres tétel.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
totron
addikt
Mondjuk nekem mindig külföldi billentyűs laptop jutott, lévén, hogy a használt üzletiket hajtottam. Aztán meg már annyira ráállt erre az agyam, hogy egyszer, mikor magyar kiosztásos esett be, az volt a fura. Most már az a csemege ha többletár nélkül és jó állapotban van egzotikus kiosztású (a németet már unom).
-
Angol dugos meg billzetes gepbol is rengeteg van, az meg gyakorlatilag magyar kiosztas (gyak amit Te is irtal), csak mas szitazas, dugot meg par szaz ft cserelni.
-
-
-
-
vince
őstag
Amin nincs hosszú
Í
a bal Shift mellett (és egy soros az enter) az nem angol, hanem amerikai, egészen pontosan ANSI szabvány szerinti."Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Nézem, hogy hogy a francba lehet az 200k... 300 gbp 140khuf... LYézus.
Mondjuk egy új elitebook 10.gen intellel 200k-ért is teljesen jó ajánlat, figyelembe véve, hogy újonnan, ugyanígy felszerelve (csak nem 10, hanem 11.genes intel procival, mert már nyilván csak azt gyártják), hivatalosan az majdnem 477k [link] , azért 200k se rossz. Szerintem bőven jó üzlet, simán megéri."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Ja, úgy igen.
@Vince : Ja, csak UK-n kívül minden máshol az US angol az angol (Nekem már az is WTF, hogy miért van külön a kettő )Az Elitebook meg jaja, olyan körül veszsük melóban is
Amúgy ezért is vettem tavaly 4 magos procit a 430-ba Kifizetni egy T460-at tudtam volna, sokkal előrébb nem vagyok, de 3x annyiba kerül. A proci olcsóbb volt, és érdemi gyorsulás történt.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Legyen is mindenképpen, a us angol az valami förtelmes foshalom, szerintem kb az azerty szintjén, a uk angol meg egy nagyon jól használható kiosztás.
-
-
vince
őstag
Sosem jártam Angliában (sem Nagy-Britanniában vagy esetleg az Egyesült Királyságban), de sosem vetemednék arra, hogy leangolozzam az ámerikaiakat
Oké, a feleségem angol szakos bölcsész, szórakoztat néha szakmai érdekességekkel."Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #25277 üzenetére
én igen. a szervert leszereltem, a monitorokat meg az asztali gépről átkötöttem a laptopom dokkolójára. a router cseréje egy 1043D-re még esedékes.
270-ről letoltam a fogyasztást ezzel a mindennapi kis bizbaszkodásokra 80w környékére.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #25324 üzenetére
Az szép!
@Vince : Eh ilyen szempontból egy hülyeség, onnan mentek ki, csak tovább (vagy vissza) fejlődtek
-
Egy volt osztálytársam tavalyelőtt még kiröhögött a NAS-nak használt RasPi-m miatt, most én röhögök a szerverein
Én már azt a két kis Mikit és egy AP-nak használt ASUS-t nem piszkálom, hacsak a tápjukat nem, mert volt munkahelyen a közösített táppal (MeanWell) meghajtott cuccokat mintha tovább bírta volna a szünetmentes, mint a sok kis dugasztáppal.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
válasz bambano #25327 üzenetére
Thinkfan megoldja . De olyasmit, mint egy USFF cucc, építhetsz is. Nem az a dolog lényege, hogy brand gép legyen, a meglevő asztalikat is tudod energiahatékonyítani (azon kívül, amit maguktól is megtesznek), alulfeszelni mindent lehet
@E. Kaufmann : Azokkal az AP-kkal amúgy sem nyernél sokat. A Raspi meg alapból is jó NAS-nak.
NAS és NAS között is sok eltérés lehet Nekem is azon röhögött mindenki, hogy általában teljesen offban van, de ha ritkán kell róla adat, akkor minek is kéne mennie?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz E.Kaufmann #25326 üzenetére
Nekem egy NanoPi Neo2 a NAS-om, még OMV 4-gyel (meg kéne lépni a 6-ra lépést, de lusta vagyok hozzá) + 2 TB noti HDD-vel (utóbbit sem ártana lassan nagyobbra cserélni, most nézem, hogy lassan a fájdalomküszöb alá csökkent a 4 TB-os noti HDD-k ára).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Armagedown
őstag
Vajon mi lesz az e-hulladékunk sorsa?
Azért itt sok olyan cucc van, amit még meg lehetne javítani, vagy alkatrésznek felhasználni[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
fatpingvin
addikt
válasz Armagedown #25330 üzenetére
az nem akkora biznisz, tudod. a mamutcégek zsebének tömése sokkal fontosabb mint az hogy adott esetben mondjuk ne daráljunk be raklapszámra teljesen jól működő vagy triviálisan javítható eszközöket. én direkt nem nézek ilyen videókat mert mindig az agyvérzés kerülget tőle. a dual Opteron alaplap szétbarmolásánál mondtam azt hogy oké nekem ebből ennyi elég.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Az a fő, hogy ne afrikai (vagy bármilyen) gyerekek játszanak a hegyekben álló elektronikai hulladékokon és ne kerüljön a természetbe sem. Nem örülök annak hogy a környezetvédelmi irányelvek mentén csökken a minőség/tartósság (szerencsére azért az újabb gyártástechnológiák és minőségbiztosítások részben kompenzálnak, de pl az RoHS nagy csapás volt a BGA-kra), de az se jó, ha már egy szardíniáskonzervet nem lehet bontani a friss halászatról ne is beszéljünk, anélkül, hogy megennénk azt ami tegnap még a munkához használt monitorunknak volt alkotóeleme, pláne hogy az nehézfém vagy valami klórozott műanyag...
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #25332 üzenetére
állítólag minden évben megeszel egy bankkártyányi műanyagot
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bambano
titán
ti mit használtok fájlszervernek?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
Top cat
addikt
Kevesebb idő az. Bár én az éves adagnak is sokallom.
-
F.E.K..
senior tag
válasz bambano #25334 üzenetére
Részemről samba a belső hálózatra + minidnla a média fájloknak, "kifelé" pedig owncloud van.
(Szerk.: Ja igen, pc, debian-al, néhány virtuális gép, a router/switch pedig freebsd-n alapuló pfsense. Hitelesítésre ldap-ot használok)
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Jó reggelt kívánok, mit szoktam mondani az aprósban, amikor röhögnek rajta, hogy valaki hibás cuccot hirdet...?
@bambano :
- Athlon X2 alapú NAS, 5 winyóval (kikapcsolva, amikor kell, akkor beröffen - ez inkább archívum jellegű)
- A home szerver, a LCD nélküli T410 - ez ha kell valamit megosztani
- A saját laptopomon is van Samba szerver, ha kell
- Asszony letöltősén is megy Samba
De igazából dedikált fileszervernek használt cucc nincs itthon. SMB, scp, web alapú, X forward-os elérések mindenhez. Mihez mi.[ Szerkesztve ]
-
-
koby11h
őstag
Google Drive, OneDrive a gépek közötti és sűrűn kellő dolgokra.
Samsung Story Station 2 TB SSD-vel és WD Elements 1 TB meghajtók archiv-nak.
Szerencsére nincs sok cuccunk.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Ja és rakok fel mindent hirdetni ami van eladó, és ami bejön az megy a "rezsi alapba"...
-
-
bambano
titán
válasz koby11h #25342 üzenetére
google vagy ms felhő sok okból sem lesz itthon.
1. utálom őket
2. annyi tárhelyet, amennyi kellene, nem hiszem, hogy olcsón adnának
3. akkor már saját hosztingos szerverszerk: többi hsz-re: értelemszerűen linuxok közötti fájlmegosztásra nem lesz itthon smb. a sötét hatalmak file service-e.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
koby11h
őstag
Most adtam el egy 1997-es Matsushita CD olvasót pl. Szóval egyáltalán nem új dolog, csak eddig nagyjából amit volt kedvem tesztelni, azt megcsináltam a többi állt. De egy 2TB HDD vagy egy 24 port switch tesztelése sok-sok idő, megy végig a gép... szóval felpörgettem kicsit, olcsó árammal - eddig még jó a fogyasztásunk...
Én sem szeretem a felhős dolgokat, ami számít az 20+ karakteres titkosítással megy fel, ami nem pl. képek eladandó cuccokról azt meg vihetik Mint írtam, könnyű helyzet, kevés a cuccunk. Sok cuccal már más lenne.
-
fatpingvin
addikt
ssh szervert... egy random összetákolt vason amibe bele van bökve egy SAS HBA bár diszkkel. amúgy nagyjából az a nóta mint hcl kollégánál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bambano #25346 üzenetére
Itthon Synology, irodában (tőlem 200 km-re) Qnap. A synology nekem egy kicsit jobban begyere. Igaz, nagyon régi a qnap amivel ismeretségem van (10 éves modell), az újak szoftverét nem ismerem. A Tanya Csenöl YT csatornáján van pár bemutató róluk.
szerk.
Nekem Inteles Synology-m van, tehát RAM-ot bele (sodimm) és mehetnek rajta ezerrel a konténerek és a VM-ek.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest