Hirdetés
-
Letartóztatták a bitcoin-Jézust
it Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger Vert.
-
Ilyen lesz a SteamWorld Heist II
gp A folytatás a tervek szerint a nyár folyamán, pontosabban augusztus elején érkezik.
-
Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Vakegérke #16 üzenetére
A férfiak mindig percre, grammra és deciliterre főznek
5 percenként nézz rá, ha a széle kicsit barnul, akkor kész.
Gázsütőben lehet gond, hogy az alja szenesre ég (mint minden másnak) ha nem légkeveréses. A megoldás egy jóképű tetőcserép sütő aljába helyezése, azzal már jól oszlik el a hő, addig pedig nem kell max fokozat neki.
-
lapa
veterán
válasz Vakegérke #19 üzenetére
"Vajat nem tartok itthon, nem szeretem."
ááá.
én egyszer "ettem" a manna pizzéria gyártásában "pokol tornácát". az "ettem" kb 4 falat volt a széléből, gyakorlatilag ehetetlen volt. pedig vem vetem meg az erőset, éhes is voltam.
idén vetettem egy marék jalapenot is, majd kiderül mire megy. azért az ecetesnek brutál ára van bótba'.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
veterán
válasz Vakegérke #46 üzenetére
Na, tegnap debütált a kaja.
A tepsibe alufóliát tettem, arra meg a pizzát. Benyomtam a maximumon előmelegített sütőbe, adtam neki közel húsz percet. Majdnem sok. A széle odakapott, de amúgy rendben, és nem ragadt le.Nos, némi csalódást érzek.
Először is nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja.
Másodszor (bár tettem rá karikára vágott debrecenit,) szegényes.
Harmadszor nem értem, hogy ezt miért tartjátok erősnek. "Haragos" ketchupot nyomtam rá, mégsem volt fickós.Van még egy a jégen. Ha rá kerül a sor, fel fogom turbózni pörkölt maradékkal, vagy bélszínroló karikákkal, vagy bármivel, hogy legyen is rajta valami.
Adódik a kérdés.
Tényleg ilyen vékony, vagy én hibáztam? Talán meg kellett volna várnom, míg felenged?[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Raucher
tag
válasz Vakegérke #47 üzenetére
..nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja..
A "rendes" pizzák ilyen vékonyak, az aljuk egy kicsit ropogós is. (Elméletileg lávakövön sütik elő, ettől finomabb ízűre sül a tészta alja.)
Ha nem elég ízletes, akkor olívaolajjal érdemes meglocsolni sütés közben vagy a végén. Jelentősen javul az íze és illata.
Az Inferno nekem sem elég erős, ezért olyan olívaolajat szoktam használni hozzá, amibe szárított csípős paprikát törtem előtte. (Ha sok paprika van összetörve, akkor pálinka ízjavítására is használható a maradék.)Őszintén szólva, ízletesebb és (talán) olcsóbb, saját készítésű pizza.
Itt van egy leírás a készítéséről.
Nagyjából jó a recept. Bár az olaszok nem kelesztik hosszan a tésztát, viszont elősütik, a feltét felhelyezése előtt. (Az elősütés előtt érdemes villával megszurkálni a tészta közepét, akkor nem púposodik fel, a sütőben.)Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
mephi666
nagyúr
válasz Vakegérke #47 üzenetére
ha egyszer véletlenül kecskeméten jársz és brutális pizzát szeretnél enni, akkor ajánlom a központban a labirintus-t... az "ördög pizza"-juk kegyetlen: maga az alap olyan, mintha erős pistát összekevernének őrölt chilivel... már a színe is sokat sejtet, olyan narancssárga... rajta meg legalább fél tucat pepperoni a keményebb fajtából, de ez az alaphoz képest már csak csemege ...mire felét megettem, taknyom-nyálam folyt kegyetlenül és az állkapcsom is teljesen lezsibbadt (mondjuk ki lehet fogni olyankor is, amikor épp gyengét készítenek és meg sem érzi az ember, de általában el szokták találni)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Raucher
tag
válasz Vakegérke #50 üzenetére
A sütés hossza függ a pizza és a sütő hőmérsékletétől.
Légkeverős sütőben 180°-on, 10-12 perc a fagyasztott pizza sütési ideje. Légkeverés nélkül, 200-210 fokon is ennyi szokott lenni.
Akkor jó, amikor a szószos - sajtos része már bugyog. De érezni is lehet a sülő pizza illatán mikor van kész.Hű, annyit beszéltünk a pizzáról, hogy teljesen megkívántam.
mod:
..Lehet, hogy páncélgyomrom van..
Nem. Csak egészséges a gyomrod. Sőt baktérium fertőzéses gyomorbetegség esetén kifejezettet orvosság egy méregerős pizza.
[ Szerkesztve ]
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
lapa
veterán
válasz Vakegérke #62 üzenetére
hidegen persze, koviubi csak hidegen. legalábbis az én hitem szerint.
annyira ráizgultam erre a témára, hogy sütöttem ma jutalomfalat pizzát magamnak, életemben először. ideje volt már. egész jól össze is jött. ehune. a korábban linkelt kitűnő összefoglaló segített az elkészítésben.
iszogatásról annyit, hogy múltkor megettem a kis üveges ecetes jalapeno paprikát, aztán utána a levét szürcsölgettem mindenhez cseppnyi pici kortyokkal. de elfogyott azért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AirPods Max - Silver (Hibátlan és tökéletes állapot, tulajdonképpen új, pár napot volt használva)
- LEGJOBB ÁR! GAMER PC - RTX 3070 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD
- ÚJ Playstation 5 CFW képes (feltörhető), lemezes
- ÚJ Dell Vostro 3520 - 15.6" IPS 120Hz / i5-1235U / 8-16Gb DDR4 / 512Gb / HUN backlit / 3 ÉV GAR.
- Nikon D7000, Tamron 18-270mm, Sigma 150-500mm
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest