-
PROHARDVER!
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoMagix
addikt
Srácok, nagyon szokatlan nekem a hívás felvétele a négyirányú lefele csúszkáva, néha túlhúzom az ujjam és elérem a kapacitív középső gombot is! A tárcsázó is olyan "sűrűnek" tűnik nekem!
Emlékeim szerint a Huawei-nél volt hasonló, ott leállítottam a saját progijukat és előkerült a gyári oldalra húzós felvétel.
Itt mit kell leállítani, mert próbálkoztam valamelyik Lenovo kilövésével, de minden maradt ugyan úgy!
Vagy nem lehet csak külső progival megoldani, esetleg az 5.1-es telepítésével változna? -
barni79
csendes tag
Sziasztok!
Párom Lenovo P70 telefonja folyamatosan eldobja a wifit. 5.1 S139 szoftver van a telefonon. Létezik rá vmi gyógyír? Bocsánat, ha olyat kérdezek, amit esetleg már kitárgyaltatok...
-
krixx83
tag
sziasztok! olyan problémával találkoztatok már,hogy mikor felrakjátok töltöre a teló és feltölt eddig max csippant egyet,az éjjel viszont az enyém szépen elkezdett csörögni a beállitott csengőhangon.lehúzt am a töltöröl egyből elkussolt..mi a bánat lett vele?
[ Szerkesztve ]
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszer a telómon 64 bites CM12.1. Ha vissza akarom rakni az utolsó hivatalos S136-os 4.4-et, akkor egyből mehet flashtool-lal vissza vagy kell valamit trükközni, hogy 32 bites legyen?
Előre is köszönöm!
-
NoMagix
addikt
válasz ®abstract® #13952 üzenetére
Nem, ezt a verziót még nem, de kifogom próbálni!
Köszönöm! -
zambozoli
aktív tag
válasz kismedve1982 #13955 üzenetére
Mehet vissza a 136 egyből.
Én anno (hogy volt értelme, vagy nem azt nem tudom) kapásból kétszer tettem fel a 134-et flashtoollal.
Utána régió váltás, és frissítés 136-ra (nem volt 136-os flashtoolos).
Azóta stabil, és hozza az összes 134-es funkciót.Üdv:ZZ
-
Tinuszka
tag
válasz gkrisz78 #13817 üzenetére
hát én erre ráhúztam, de tönkrevágta a rendszert, úgyhogy ehhez a változathoz nem ajánlom...
Viszont ha már MIUI, itt egy nagyon jól összeszedett leírás (igaz 7-hez van, de nagyrészt alkalmazható a 8-asra is), milyen appokat lehet lefagyasztani/megakadályozni az autostart-ot/törölni azért, hogy karcsúsítsuk a rendszert, anélkül, hogy bármit is tönkrevágnánk. Volt, amit én is kihagytam, miután kicsit utánaolvastam, vagy éppen használom (pld. a saját Launchert), de az biztos, hogy egy csomó MIUI bloatware-t kitakarítottam róla, és minden fut rajta ami kell. Amúgy én sem tudtam, hogy az SD Maid Pro ilyeneket tud, én is azt használtam mivel azt ajánlotta a cikk szerzője. Amire odafigyeltem: mielőtt bármilyen futó programot (pld Weather) töröltem, előbb leállítottam, másképp a bugreport folyamatosan dobta a felugró ablakokat, és újra kellett indítsam azért, hogy továbbléphessek.
Amúgy én felraktam a fennebb belinkelt 6.9.29-es verziót, egyelőre minden ok, kis kínlódással műkszik a buherált xposed is és a modulok (greenify, amplify, xmiui stb.). Illetve mielőtt tönkretettem volna a rendszert a fenti nyelvi fájllal, valóban anélkül ment fel az új verzió az előző, azt hiszem 6.7.21-es verzióra (cache és dalvik wipe), hogy bármi beállítás/progi/adat elszállt volna. Úgyhogy tényleg nem nagy ügy a frissítés recovery-ből, persze egy mentés előtte mindig javallott... Ja igen, a 15-ös kernelt tettem fel alá.
ennyi..
-
petya2000
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem kaptam még választ egy-két kérdésemre, ezért ha valaki tudna rá tippeket azt megköszönném
Pl a gps eltájolásának miértjére, illetve hogy lehet e valamilyen rejtett beállítás módosításával növelni a hívás közbeni hangerőt(beszéd hangszóró) ?Továbbá ma olyat tapasztaltam, hogy zene hallgatás közben egyszer csak lejjebb csökken a hangerő fülhallgatón. Tekertem oda vissza, de ugyan az maradt. Hangerőgombok nem nyomódtak be.
Erre van valami magyarázat ?
Feljebb vettem aztán, de már nem volt olyan a teljesítmény. Most másodjára tapasztalom ezt.
Kezdeti állapotban szépen szólt, erőteljesen, majd magától jött ez a halkulás...Várom az esetleges segítő válaszokat!
-
petya2000
csendes tag
Gyári 4.4.4, S134 kb 2 hete vettem a telót.
Naviból a 3 betűs van fent (verzió: Navigation 9.18.27.655384).
Semmi extra (launcher vagy egyéb ami módosítana bármit a gyári beállításokon kívül) nincs telepítve.
Zenelejátszónak a jetaudio-t használom.
A hívás rendben megy, csak halknak vélem a hangszórót közben. A régi samun ha felvettem olyan volt mintha kihangosítottam volna. De itt nagyon kell fülelni hozzá ha zajos környezetben vagyok.
Azt hiszem pl a Doogee telónál van egy kód, amit ha beírsz, tudsz ilyen hangerőket is módosítani.
Na ehhez hasonló megoldás kellene nekem, ha van egyáltalán erre.Root egyebek kizárva, garit nem akarom eldobni.
5.1 et pedig nem nagyon akarom feltenni, bár folyton ajánlja, mivel többek szerint csökken az üzemidő meg itt-ott gondok (talán még értesítő led) vannak.
Bár az hogy pl fapadosabb talán az nem zavarna, mivel ezt sem nyúzom. Csak netezek néha illetve zene hallgatás, olykor gps. ennyire kell nekem.
De ha mindezekre megoldás lenne a hivatalos S139-re frissítés, akkor talán elgondolkodnék. így most kb 4.5 napot bír. ez jó lenne ha megmaradna ezen használat mellett.[ Szerkesztve ]
-
Koszta
tag
Mivel már a sokadik olyan hozzászólás érkezett, hogy 5.1 alatt milyen az üzemidő, gondoltam leírom én is a tapasztalatot. Bár S136 sosem volt fent, de én mind 134, mind 139-146 alatt napi szinten töltöttem a telefont. Szóval intenzív használat mellett nem érzek a két rom között semmilyen változást (lehet hogy az 5.1 jobban merül pár százalékkal, de ez nálam nem észrevehető, és annyival egyik se volt jobb, hogy emiatt mondjuk ne dugjam töltőre a telefont). Nálam a CM12 jobban merült, azt egyértelműen észrevettem.
Ezt főleg azoknak a figyelmébe ajánlottam, akik kizárólag azért nem akarnak váltani, mert hogy milyen rossz lesz az üzemidő.
-
Koszta
tag
válasz Dave Crank #13967 üzenetére
Őszintén annyira nem volt jó, hiába anno a sok ota frissítés. Sem üzemidőben, sem duplakoppban (többször nem ment, mint nem). Plusz a bejövő hívások egy része csak rezgett, nem lehetett felvenni, mert fekete maradt a képernyő. Továbbá a végére a bekapcsológomb sem működött mindig. Használtam jó ideig, de ezt így mindet együtt meguntam, és inkább visszaálltam a gyári 5.1re.
[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
válasz Koszta #13968 üzenetére
Én most is CM12.1-t használok, semmi baja.
Van, hogy 3 naponta töltöm, de akkor a 3. nap már 30% körül megyek el vele reggel, nagyjából 6-7 óra képernyőidőt bír a 3 nap alatt.
Duplakopp mindig megy, most a bekapcsológomb is jó.
De nekem is volt, hogy elegem volt belőle, úgyhogy volt is, hogy újraraktam, de nem is értem, hogy most meg hogy hogy oké...Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
Diabo6
senior tag
Néha nem árt egy cach, dalvik cache wipe.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
"Sikeresen" összetörtem a képernyőt, s a bajt tetézve a képernyő felén nem érzékel a masina.
Valakinek van tapasztalata képernyőcserével kapcsolatban?E-bay-en néztem a komplett LCD-t.
Konkrétan a csere érdekel, ki mit tud, esetleg valaki sikeresen cserélt-e már?
Kit ajánlotok?Üdv,
M.L.Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
®abstract®
őstag
válasz petya2000 #13964 üzenetére
a masina tetején van egy pici luk-az a második mikrofon ami zajszűrést végez.takard le,hívás közben,teszteld.
zenéket az es file explorer hibátlanul kezeli,egyszerű de nagyszerű és a power amp ot is használtam,ez fizetős.
vagy a lenovo music appja is patent.Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Diabo6
senior tag
válasz Mecy_Lacee #13971 üzenetére
Már volt itt valaki aki linkelt is kijelzőt, meg is vette és be is szerelte. Talán még írt is róla, de ez nem biztos. Valahogy próbálj meg rákeresni. De azt hiszem a szerelést youtube videórol oldották meg
-
Xabi78
aktív tag
válasz Dave Crank #13969 üzenetére
A CM12.1 nekem is a legjobb eddig, de van vele némi gond, azért. Nálam 2-3 havonként betérdel (Google Play Szolgáltatások FC), olyankor vagy a Play Szolgáltatások adatainak törlése egy darabig megoldja a gondot, de inkább egy full wipe a célravezetőbb.
A másik, ennél fájóbb: a zenelejátszás minősége botrányosan rossz fülhallgatóval. Ez a gyári szoftokkal sokkal jobb, de azoknak meg a BT kezelése pocsék (ez vonatkozik a MIUIra is).
Mivel sokat használom a telefont kihangosítóval, plusz az órám is csatolva van, így nekem ez fontosabb szempont. De hazudnék, ha azt mondanám, nem nézegetem újabban a Xiaomi Redmi 3S-t...Cave canem!
-
szaszab
aktív tag
Oda kell adnom kb. 2 hétre a telefonom apámnak. El akarom kerülni a mentés / factory reset / beállítás / ha visszakaptam -> factory reset / restore kombót, ezért kérdezem, hogy Ti hoztatok már létre több user-t? Mennyire marad stabil a telefon utána?
-
petya2000
csendes tag
-
Ellia
addikt
válasz petya2000 #13977 üzenetére
Talán itt de nem avgyok benne biztos: AUDIO-normal mode-media. Állítsd át a szintet 14-re az értéket meg 159-re. hírtelen többet nemtudok segíteni, munkában vagyok és utánna megyek edzeni is, szóval max 9 után tudok ránézni, ha nem felejtem. Amúgy, ha megy az angol akkor rákereshetsz erre a mediatek-es fejlesztői beállításokra.
-
Xabi78
aktív tag
válasz nubiai #13982 üzenetére
Az autóban egy Parrot (mk9200i) kihangosítóval használom, és többször is "bennragadt" a telefonban BT kapcsolat, vagyis az összeköttetést a telefon nem szakította meg, úgy viselkedett, mintha még mindig kihangosíva lenne, volt, hogy órákkal az autózás után is (nem csörgött, és nem tudtam vele telefonálni, csak a BT kikapcsolása után). Ha a media-audio részt kikapcsoltam, csak kihangosítóként használtam, úgy működött.
Plusz a Garmin órámmal sem ment neki olyan flottul a kapcsolat fenntartása, naponta-kétnaponta megszakadt a kapcsolat, és újra kellett őket szinkronizálni.Úgyhogy vissza CM 12.1-re, ott flottul megy minden.
Cave canem!
-
Diabo6
senior tag
Sziasztok!
Elszálltak a telefonszámaim. Valaki járt már így? Gmailes fiókon használom, mind oda van mentve, egyszercsak eltűnt az összes. Visszaállítottam a superbackup-ból, majd fél óra múlva ismét sehol semmi. Mi lehet a gond? -
-
janos1988
addikt
Az alsó sor parancsikonjait, hogy tudom egyedire cserélni? Telefon, üzenetek, beállítások és kapcsolatok.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Ellia
addikt
válasz petya2000 #13981 üzenetére
Na úgy látszik sikerült megoldani
janos1988: álltalában a launcher beállításainál lehet, vagy csak szimplán fog és vidd megoldással azt teszed rá amire neked szükséged van.
Ha nem erre gondolták akkor témákkal - ez mondjuk függ attól, hogy milyen rom-ot használsz.
[ Szerkesztve ]
-
petya2000
csendes tag
válasz szaszab #13980 üzenetére
"Hardware Testing --> Audio --> Normal Mode --> Max Vol.0-160
Ezt írd át 160-ra Level 0-tól Level 6-ig.
Ha átírtad egy level-nél, utána bökj a set-re, különben nem állítja be."Megcsináltam, de gyakorlatilag semmiféle változást nem érzek rajta
Újraindítást is próbáltam, de nem lett jobb... :-/
Egyéb ötlet valakinek ?[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
-
Legalsó sor. Phone, Message Conacts. Szeretnék darkos-abb ikonokat, mert ez a zöld és lila nem illik a hátteremhez.
Bár ha vannak jó kis sötétebb (fekete) témák, akkor jöhetnek azok is.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.