Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beren

    tag

    Sikerült - ezt a bejegyzést már az Advanced Tomato-val futó router-en keresztül küldöm. :D

    A megoldást ebben a hozzászólásban találtam meg. A leírtak elvileg Unix/Mac rendszereken müködnek, de ha engedélyezi az ember a TFTP klienst, akkor Windows alatt is megy a dolog.

    A dolog menete:

    1. Nyiss meg egy parancssort és írd be: tftp /?. Ha megjelenik a parancs súgója, ugorhatsz a következő pontra. Ha viszont a parancs ismeretlen, akkor be kell kapcsolni a TFTP klienst: Vezérlőpult » Programok és szolgáltatások » Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása » TFTP ügyfél elé pipa, majd OK.

    2. Kapcsold a routert recovery módba.

    3. Jöhet maga a firmware feltöltés a következő utasítással: TFTP -i 192.168.1.1 PUT [firmware_neve].trx. A -i kapcsoló nagyon fontos!

    4. Ha a firmware felment, a parancssorban szépen megjelenik a végeredmény, illetve minden led elalszik a routeren. Ettől először egy kicsit barnára színezed a gatyád (nekem sikerült), de nem lesz gond (nekem sem volt), vársz 6-8 percet, utána kikapcsolod a routert, majd rövid szünet után vissza.

    5. Ha minden jól ment, elindul a motyó, majd pár perc szüttyögés és egy újraindulás után be is lehet jelentkezni az új firmware alá.

    Ha valaki végigzongorázza a fentieket, és valami nem oké, nem vállalom a felelősséget, én csupán összefoglaltam, hogy nekem hogyan sikerült megoldani a firmware cserével kapcsolatos problémámat... :DDD

    Elég valószínű, hogy a gyári fw visszaállítására is használható a fenti megoldás, de ezt még nem próbáltam ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák