- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehella
senior tag
válasz Intruder2k5 #8400 üzenetére
Közben megvolt az NVRAM törlés és beállítás, megjavult az SSH, köszi
Beállítottam a settings.jsonban a preallocationt, már volt itt neki érték, 1, ezt megnöveltem 2-re.[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
MODERÁTOR
válasz lehella #8401 üzenetére
A settings.json-ban? Bár nem tudom pontosan miként működik a transmission a routeren, de lehet, hogy azt a file-t minden induláskor újra legenerálja valami default konfigból, az admin felületen beállított dolgokból, és a custom configuration tartalmából. Ha ez így van, akkor a következő transmission újraindításkor az el fog veszni belőle, így érvénybe sem lép. Ezt majd ellenőrizd.
-
lehella
senior tag
válasz Intruder2k5 #8402 üzenetére
Tényleg így történt, visszaállt az eredeti "preallocation": 1 érték
Szerk: Felületen a torrent beállításoknál is beírtam a "preallocation": 2-t, ez viszont már ott van a settings.jsonban reset után.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
lehella
senior tag
válasz Intruder2k5 #8404 üzenetére
Nem tudom, mert így nem jön fel a torrent kliens
Szerk: egy sokkal rövidebb settings.jsont generál le, ha a felületen bepötyöm a "preallocation": 2 -t
Hol kéne beírnom ezt, csak nem írtam rosszul.[ Szerkesztve ]
-
poki198q
tag
Sziasztok!
Korábban valaki leìrta, milyen paranccsal lehet putty-ban a socket órajelèt változtatni. Szánjon meg valaki! -
Dikri
tag
Sziasztok!
Már egy ideje megvan a rooter, gyári firmware van rajta.
Viszont most felmerült, lehet kellene megosztanom mobilnetet.
Kérdéseim:Tudja-e a gyári firm vagy egy moddolt kell?
Milyen usb-s eszközt érdemes beszerezni, hogy kezelje a roouter?
Mi az amire érdemes figyelni vagy tudni még?Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
lehella
senior tag
válasz Intruder2k5 #8408 üzenetére
Így jött össze:
"preallocation": 2,www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
MODERÁTOR
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Én is belefutottam a Limpi által leírt problémába.[link] A gond az, hogy már szinte használhatatlan a torrent része. A legfrissebb gyári firmware-t használom, és jóformán bármit csinálok a routerrel, azonnal lefagy a downloadmaster. Próbáltam azt is, hogy a letöröltem a downloadmaster-t, és a HDD-ről is letöröltem a komplett könyvtárat is, de így is állandóan lefagy. Valakinek van valami ötlete? Eddig tökéletes volt a router, de így nagyon nem jó.
Köszi: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
titán
-
szvl
tag
Talán másoknak is hasznos lehet: bár az RT-N18U routerének a kézikönyve azt állítja, hogy csak 2 TB-os merevlemez csatlakozását támogatja a valóságban szerencsére támogat nagyobbat is.
Konkrétan nálam sikeresen vizsgázott 6 TB-os merevlemezzel is:
Firmware: 380.65.6_HGG-FINAL
Merevlemez: WD60EFRX
Merevlemez ház: Sharkoon Swift-Case Pro U3
Filerendszer: ext4 -
molacika91
tag
Sziasztok!
Feltettem a V140-es Shibby féle Tomatot-t és olyan gondom van, hogy nem fut a lighttpd.
Az rtorrent-easy-install paranccsal tettem fel az rtorrentet,és ugye ez is települ vele, de valamiért nem indul.root@unknown:/tmp/home/root# /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
2017-05-08 16:11:57: (plugin.c.187) Cannot load plugin mod_scgi more than once, please fix your config (lighttpd may not accept such configs in future releases)
2017-05-08 16:11:57: (plugin.c.187) Cannot load plugin mod_fastcgi more than once, please fix your config (lighttpd may not accept such configs in future releases)
2017-05-08 16:11:57: (plugin.c.187) Cannot load plugin mod_scgi more than once, please fix your config (lighttpd may not accept such configs in future releases)
2017-05-08 16:11:57: (plugin.c.227) dlopen() failed for: /opt/lib/lighttpd/mod_authn_file.so /opt/lib/lighttpd/mod_authn_file.so: cannot open shared object file: No such file or directory
2017-05-08 16:11:57: (server.c.911) loading plugins finally failedÍgy indítva ez fogad.
Semmilyen conf fájlban nem módosítottam, minden úgy van ahogyan települt.
Tudna ebben segíteni valaki?Köszönöm.
-
FhRossi
tag
Sziasztok!
Ha a routerhez csatlakoztatok egy jelszóval védett merevlemezt, akkor el fogom érni a tartalmát! Szeretném jelszóval védeni mindenféle képpen, mert egy esetleges betörés alkalmával a hdd-t nem védi semmi sem. WD Passport ultra saját biztonsági védelmét használnám, ezzel a Routerre.Panasonic 50G30, PS4 1TB CUH-1216, iPhone 11Pro 256GB, MacBook Pro 2020, Watch 6 Series, PSN: FhRossi1908
-
szvl
tag
Működni működik a routerrel az említett 6 TB-os vinyó, de ha azon komolyabb fájlműveleteket végzek (pl. nagyobb fájlok másolása, torrent), akkor a CPU használat felszökik 100%-ig, és a routolás is akadozik. Úgy tűnt, hogy a samba process terhelte ki CPU-t. Így Konkrétan a SIP telefonom vált használhatatlanná. Kénytelen voltam áttenni a merevlemezt máshova (raspberry-re).
Nem javaslom, hogy a routerre olyan merevlemezt csatlakoztassatok, amelyet huzamos ideig komoly fájlműveletekre szeretnétek használni. -
poki198q
tag
Èn az èv 365 napján torrenezek ezzel a routerrel tomato alatt, plusz ftp szeverkènt is használom, fut rajta a samba is, wifin, kábelen netezek, mindezt sokszor 1 időben, ès tökèletesen működok!
Perze, azt ne feledjük, ez nem egy nas, "csak" egy nagyon jó router![ Szerkesztve ]
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
17.9K jó árnak számít a routerért, vagy más ajánlott inkább a 20K-s kategóriában?
Dual band nem probléma, mert a két legfontosabb eszköz utp-n keresztül csatlakozik. Jó öreg tp-link 1043nd-t váltaná.Köszönöm!
-
titán
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Most nézem van új shibby, elég régóta nem volt upgrade Érdemes felrakni illetve a mai napig nem tudom mi a különbség az AIO, VPN,NOSMP verziók között!? Én hibám....
Eddig AIO volt fent..
A másik kérdésem, hogy ez normális?
CPU Temperature 71°C
[ Szerkesztve ]
-
molacika91
tag
válasz molacika91 #8416 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát.
Hiányzott a lighttpd-mod-authn_file csomag. -
sittes79
addikt
A rendszer időt, hogy tudom állítani manuálisan tomato-ban?Közben meg lett...
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Szeretném felrakni a HGG-t, mert a gyári firmware megfelelne az igényeimnek, csak a wifi teljesítményét szeretném növelni. Úgy olvastam erre a célra ez tökéletesen megfelelő. Amit viszont nem tudtam egyértelműen leszűrni a keresések és beszélgetés töredékekből:
- Hogyan lehet legkönnyebben a gyári rendszerről átállni a HGG-re? Szükséges hozzá a linken található leírás? Vagy van egyszerűbb módja?
- Hogy lehet visszatérni legegyszerűbben, amennyiben szükséges? Ahhoz is az előbbi linken szereplő recovery szükséges? A visszatéréshez szükséges gyári firmware honnan szerezhető be? Egyszerűen az ASUS honlapján szereplő legfrissebbet kell feltölteni? Ha HGG-ről térünk vissza, akkor is érvényes ez az összefoglaló szekció? "Ha régebbi a firmware mint 3.0.0.4.378.8041 akkor elsőnek a 3.0.0.4.378.8041-t kell feltenni, majd utána jöhet a 3.0.0.4.378.9216, végül a legfrissebb."Lehet hogy hülye kérdések, de én alapesetben egyszerűen betallóznám az Adminisztráció/Firmware frissítés
fül alatt.Köszönöm a segítő válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
titán
Gyári admin felületen simán a firmware frissítés menüpontban is fel lehet rakni mivel gyári alapú a HGG.
Visszatérés is ugyan úgy megy, admin felületen a firmwar frissítés menüpontban azzal amit a gyártói oldalról leszedsz.
A lépésenkéntit nem kell betartani.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
qfm
őstag
válasz Gubek-Einste #8429 üzenetére
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
Mekkora HDD-t kezel a router biztosan?
(Lassan kezdem kinőni az 500GB-os tárhelyem)20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
-
qfm
őstag
Ezzel megszenvedtem azért. Nem engedte flashelni a gyári menüből a védelem miatt. Próbáltam a beépített webservert, kiderült hogy nincs az enyémbe. Maradt a restoration, végül azzal már működött, miután flashelés után reseteltem a routert.
-
Corsa02
őstag
válasz Intruder2k5 #8432 üzenetére
Szia!
Elkezdtem újratelepíteni az Entware + rtorrent kombinációt. Sikerrel fut mind a kettő, de sajnos nem nyílik meg a webui---http://192.168.1.1:81/rutorrent ---> a kiszolgáló visszautasította. Nem jövök rá mi lehet a baj, nincs esetleg ötleted?
Köszönöm
The Truth Is Out There --->
-
enginev3.0
félisten
Tegnap volt egy áramszünet és azóta megint 2 percenként magától újra indul router
Rohadt idegesítőA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Corsa02
őstag
válasz molacika91 #8437 üzenetére
Az a gond, hogy azt írja rá, hogy not found
-
Corsa02
őstag
válasz molacika91 #8439 üzenetére
Na előről elkezdtem az egészet, és megcsináltam az update-ot amit javasoltál és ÉLJEN Működik!
Köszönöm a segítséget
-
Corsa02
őstag
válasz molacika91 #8441 üzenetére
Az újratelepítés már vagy 4x meg volt ma és nem lett jó, most is ugyan úgy csináltam mindent, csak annyi, hogy felment az általad ajánlott csomag is és egyből jó lett.
-
félisten
Sajnos teljesen instabillá vált az N18(HGG)-DWM222 páros netkapcsolata. 2-3 nap után megszakad az internetelérés -- ami azért nagyon kellemetlen, mert ez egy távoli helyen fut és fontos funkciókat látna el.
Volt már róla szó, de most már nagyon élesben érdekel: tudtok-e megoldást arra, hogy ha a router érzékeli, hogy nem látja a netet, akkor újraindítja a 4G sticket.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
szvl
tag
Egy áramszünet után a router elfelejtette a korábbi "Traffic Analyzer" alatt összegyűjtött adatokat (pl. napi adatforgalom).
Tudsz olyan beállítási lehetőségről, hogy ezek az adatok túléljék az áramszünetet?
Firmware: 380.65.6_HGG-FINAL -
devil2k
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen routert (a legújabb gyári firmware van rajta) és az itt olvasottak alapján nagyobb wifi sebességre számítottam. A mérések alapján most wifin a DIGI 500/200 ból egy Honor 6 telóval 43/42-t, egy Samu tablettel meg 43/32-t mérek wifin.
Lehet hogy valamit rosszul állítottam be?
A segítséget előre is köszönomHa átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
titán
válasz devil2k #8446 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fixen 1 és 11 közötti?A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
devil2k
tag
válasz Gubek-Einste #8447 üzenetére
A beállítás a routeren így néz ki. Kép1
A mérés ilyen.
Az SG1 az enyém.[ Szerkesztve ]
Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest