- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
rb26dett
aktív tag
válasz Intruder2k5 #8646 üzenetére
Ha megpróbálok windows intézőben megnyitni egy ékezetet tartalmazó mappát, akkor ez fogad.
Minden más esetben megnyitja, az adott mappát, de pl főkönyvtárba nem tudok másolni csak egy létező mappába. Sőt főkönyvtárban lévő fájlokat sem látom így, csak ami mappában van. De még mindíg Ntfs fájlrendszer van rajta, de mindjárt egy pendrive-on kipróbálom az ext3 fájlrendszert, hátha... -
bacskait
tag
válasz Gubek-Einste #8648 üzenetére
Köszi! Már működik PIN nélkül.
-
félisten
válasz adorjant #8644 üzenetére
Köszönöm!
Az a baj, hogy gyakorlatilag kizárólag HiLink E3372 kapható már. Olyannyira, hogy az S-esek is valójában hilinkesek, sőt, a nem hilinkeseket is hilikesre cserélik garanciában.
A hivatalos verzió szerint a HiLink a jó, örülni kell neki.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Sajnos folyamatosan csukják be a hilinkmentesítési lehetőségeket. Éppen a héten olvastam egy frissen vásárolt darabról, hogy már egyik ismert módszer sem fogott rajta, az sem, ami az egy hónappal korábbinál még bejött.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
válasz PainKiller13 #8659 üzenetére
Erről az Alcatel L100-asról nem hallottam, de nem is látom, hogy bárhol kapható lenne.
Lassan egy évnyi keresés során egyedül a Huawei E3276-E3372 párosról olvastam, hogy normális sebességgel megy vele a 4G net, legalább Tomatoval.
Jelenleg egy D-Link DWM222-est használok (amint már számtalanszor leírtam), de 25 Mbps fölé nemigen megy a sávszélesség vele, és rendszeresen leszakad a routerről.
Ha tudsz ajánlani a "minden más" javaslatból jobbat, szívesen fogadom -- és még sokan mások is.
MaCS
-
PainKiller13
őstag
válasz MaCS_70 #8661 üzenetére
Nekem van itt rengeteg féle, jelenleg nincs időm tesztelni, de L100-al szépen ment pedig 3an lógtunk rajta 100Mbps körül falun, illetve E3372S-el próbáltam még, azzal is tökéletesen futott.
Ezeket használt piacon nézegesd itt és más aukciós tereken, párezer forintért lehet kifogni, nekem a telenoros E398 is bevált, emellett van még itthon E3272, E3276, ezeket nem próbáltam routerrel.
-
félisten
válasz PainKiller13 #8662 üzenetére
A 100 Mbps-ot milyen rendszerrel érted el?
A használtpiacot napjában többször is nézem, de nem elég sűrűn -- röptiben és nem olcsón kapkodják el az E3372-eseket, E3276-ost meg hónapok óta nem láttam.
De akkor beveszem a keresési körbe az E398-ast is.
Köszönettel: MaCS
-
adorjant
őstag
válasz PainKiller13 #8659 üzenetére
Nekem van egy ilyen Alcatel L100 modemem,telekomos,de nem működött sem gyári,sem tomato alatt
Elárulhatnád a titkot -
PainKiller13
őstag
válasz adorjant #8664 üzenetére
Nem tudom már melyikkel használtam, mikor kellett akkor én is elég sokat szívtam vele, a 3372s-t tuti hogy tomato-val használtam kb 3 hónapig az L100-at talán gyárival de ez nem tuti, ez még akkor volt mikor beszereztem a routert. (sajnos én is úgy próbálgattam hogy verziónként tettem fel a routerre a romokat aztán teljesen véletlenszerűen vagy támogatta vagy nem) (hiába volt odaírva hogy támogatja sokszor nem támogatta), emellett ugye minden ilyen modem többféle rommal jön ki szóval az is lutri hogy milyet veszel.
Igen a használt piac eléggé pörög ilyen téren, de pl 3372h-t 8ezerért kapni újonnan tescoban 1GB ajándék nettel, igaz valszeg az is HiLink szóval nem használható vele.
Azt honnan tudom, hogy amit függetlenítéskor rátett az indiai kolléga az HiLink rom e? Totál más mint a gyári, ezért kérdezem.
-
adorjant
őstag
válasz PainKiller13 #8665 üzenetére
Csak azért kíváncsikodnék, mert nincs sok jó tapasztalatom vele,legalábbis routerbe dugva.
Valamint USB 3.0 aljzatban sem működik,csak fizikai 2.0-ban.
Asus routerben sem nagyon, viszont pl TP-Link szereti
Ha csak pucéran, pc-vel használom,akkor persze szépen jönnek a számok,de 2017-ben ez már kevés -
félisten
válasz PainKiller13 #8665 üzenetére
Itt valami nagyon furcsa.
A használtpiac nálam nem látszik pörögni, ha néha napján feltűnik a Vaterán, Jófogáson vagy a Hardveraprón egy-egy példány, röptiben elviszik, ellenben sokan keresnek ilyen modemet.
Épp' az imént kérdeztem rá a Bécsi úti Tescoban -- nem is hallottak róla, hogy valaha is lett volna ilyen náluk.
A verziók kérdése még érdekesebb. A H-változat lenne a HiLink, az S pedig a sima Stick -- ennek ellenére az S-verziók is hilinkes rendszerrel jönnek, úgy, hogy ki van törve rajtuk valami fül, amiről fogalmam sincs, csak azt olvasom lépten-nyomon, hogy ha az ki van törve, onnan már HiLink a készülék.
A Huawei szerint egyébként csakis a HiLinknek van értelme, de azt az általam olvasottak szerint sem az AsusWRT (és derivátjai), sem a Tomato nem kezeli (jól), az OpenWRT listáján viszont szerepel.
A jelenleg kényszerből használt DWM222 stick az N18-asban HGG-vel max. 25 Mbps-ot hoz, tetszőleges windowsos PC-ben megvan vele a 100Mbps. A Tomato és egy RPI-ben az OpenWRT viszont tudomást sem vesz róla -- bár ez lehet konfigurációs hiba is, sajnos nem tudom, hogy mit állítsak rajtuk, hogy esetleg mégis működjenek együtt.
MaCS
-
rb26dett
aktív tag
Üdv. Tegnap frissítettem a gyári fw-t a legújabbra amit ő saját maga rendezett, viszont wifin a sebesség 90Mbit körülire csökkent 130 140 ről. Ez létezhet ettől? Amúgy hogyan tudnék kihozni belőle mégtöbbet?
-
woodworm
veterán
-
Stef@N
tag
válasz rb26dett #8671 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget kérnék, sajnos a napokban történt valami a routerrel néhány áramkimaradás után.. A mai napon újra telepítettem a HGG-t és az entwaret de változatlan minden. Konkrétan hol elérem kívülről a routert, hol nem.
A tűzfal script:
#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9900 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 9900 -j ACCEPTBootolásnál szépen el is indul:
May 25 23:05:16 custom script: Running /jffs/scripts/firewall-start (args: ppp0)
Azonban az 51413-as portot a transmission zártnak látja. Ha ssh-n beírom hogy sh /jffs/scripts/firewall-start akkor utána már jó az 51413-as port viszont a 9900 és 9091 akkor már nem elérhető, illetve hol igen hol nem. Mi lehet a gond?
-
Stef@N
tag
Közben reggel jött még mellé:
May 26 07:12:48 rc_service: httpds 710:notify_rc restart_firewall;restart_qos
May 26 07:12:50 miniupnpd[1428]: shutting down MiniUPnPd
May 26 07:12:52 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_eth0)!
May 26 07:12:54 custom script: Running /jffs/scripts/firewall-start (args: ppp0)
May 26 07:12:54 miniupnpd[14334]: HTTP listening on port 56045
May 26 07:12:54 miniupnpd[14334]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351előző hozzászólásomat amikor írtam akkor a 9900-es port működött kívülről, sajnos reggel most már az sem megy.
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! Előző problémámra lenne olyan kérdésem, miszerint gyári fw volt a routeren, és frissítette magát, viszont a wifi sebessége le-fel 130/140 Mbit/s ről lecsökkent 90/95Mbit/s körülire. Már minden beállítást, csatornát állítgattam, csak rosszabb lett. Kérdésem a következő, van rá mód hogy próba képpen vissza tegyem az előző gyári fw-t? Vagy itt is csak mókolással lehet megoldani ezt? Annyi dolog történt még hogy AP módba lett állítva a router, előtte alapértelmezett (wireless router) üzemmódban volt használva. De gondolom ettől nem változhatott a wifi sávszéle.... Köszi a válaszokat előre is!
-
titán
-
rb26dett
aktív tag
válasz Gubek-Einste #8675 üzenetére
Hol találom ezt a módot? Találtam az Asus oldalán egy firmware restoration progit, de az csak flashelés közben megállt routerre tud újra fw-t tenni azt írja a programja hogy működő routerrel nem megy. Vagy nem erre gondoltál?
GEPESZ66 - Vezetéken nem lett lassabb a sávszélesség, csak wifin
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
rb26dett
aktív tag
válasz Gubek-Einste #8678 üzenetére
Áhh köszi valamiért átsiklottam felette. Viszont próba képpen nyomtam egy factory resetet az előbb, és helyreállt a wifi sebesség 140Mbit/s le-fel. Nem tudom mi okozta ezt, mert volt már áramtalanítva is a router, és az se segített. De most jó lett.
-
titán
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Az vajon miért van, hogy ha áramtalanítom a routert, akkor az addig a pillanatig letöltött, de még be nem fejezett torrentnek a készenléti állapota újraindítás után bizonyos százalékkal kevesebb lessz, és azt a mennyiséget újra kell töltse. HGG firmware. -
titán
-
apszi
őstag
válasz Gubek-Einste #8682 üzenetére
Jól érzed, nem volt leállítás. Létezik valami megoldás arra (script) , hogy egy adott időpontban láljon a torrent?
-
apszi
őstag
Illetve van annak oka, hogy az NTFS fájlrendszeren lévő letöltés miért nem indul automatikusan újra? EZ kifejezetten az NTFS-nek köszönhető? Van erre valami gyógyszer?
[ Szerkesztve ]
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Némi iránymutatást szeretnék kérni a tisztelt közösségtől. Van egy N18U routerem, amire most külső winchestert tennék. Kérdésem, hogy az alábbi funkciókat meg tudom-e valósítani vele:
- fájlok biztonsági mentése
- multimédia-tartalmak közvetlen lejátszása a lemezről
- torrentkliens (alap-átlagos felhasználás)
- nagy ritkán adatok elérése neten keresztül
- esetleg egyes mappák közvetlen szinkronizálása valamely felhőszolgáltatóval
Elsősorban az érdekel, hogy a gyakorlatban mindezekre van-e elegendő erőforrása, van-e valamely funkciónak ismert buktatója, illetve hogy elég-e a gyári szoftver, vagy mindenképpen mókolni kell. Nem részletes leírást kérek, ha irányba állítotok, először utánaolvasok a dolgoknak.Előre is köszi!
-
htc07
addikt
szia, én ezekre használom:
-androidról automatikus biztonsági mentést küldök rá FTP-n
-DLNA-n filmet nézek róla TV-n etherneten
-torrentezni is szoktam ha úgy alakul, bár az én személyes tapasztalatom szerint masszívabb torrentre nem alkalmas, (2-3 max egyszerre), lehet csak az én HDD-m gizda hozzá - inkább gépről szoktam áttolni rá a filmeket LAN-on. Van itt, aki rendszeresen seedel róla, én csak fogyasztó vagyok
-VPN szerverként, public wifin, vagy ha hazanézek az IP kamerákra
-privát felhő, AiCloudA gyári firmware is egész jó, de a HGG pl. rengeteg pluszt ad hozzá (a gyári firmware tovább fejlesztve), érdemes kipróbálni szerintem, nekem bevált.
Hogy konkrétan a HDD tartalmát lehet-e továbbítani más felhőre, kétlem hogy ne lehetne, kicsit scriptelni kell hozzá szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
Sziasztok!
HGG firmware-on lehet valamilyen scriptel késleltetni a Transmission indulását boot-nál?[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz Gubek-Einste #8469 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet. Megpróbáltam custom DNS-sel, és így sem jutottam előrébb. Viszont kiiktattam a hálózatból az Asus routert, és a UPC-s modemre csatlakoztam fel, és így is ugyanez a hiba tapasztalható. Vagyis nem a router beállításával van a baj.
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Nos egy hetes próbálgatást követően úgy éreztem vissza kell térnem HGG-ről Tomato-ra...hiányzott a kis paradicsom .Ezzel együtt felkerült JFFS-re az Entware, és a transmission is. Nos, a transmission tartalmaz egy egy resume és egy torrents mappát, amibe értelemszerűen időnkét menteget. Át lehet vajon ezt a két mentési helyet irányítani a külső USB-és eszközre, hogy ne gyilkolja a flash-t, vagy igazából semmi baja nem lesz ettől neki?
Előre is köszi a lehetséges válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
apszi
őstag
válasz Intruder2k5 #8691 üzenetére
Teljesen igazad van, csak megzavart a HGG. Viszont a következő apró gondom, hogy valamiért hiába szerkesztem át a settings.json fájlt, ha újraindítom, visszaáll "alapértelmezettre". Ez miért van?
-
MODERÁTOR
-
apszi
őstag
válasz Intruder2k5 #8693 üzenetére
Mekkora láma vagyok, tényleg, közben be is ugrott még régről, de hogy miért emlékeztem, hogy a json-t kell buherálni...mit össze nem finomítgattam Örök hálám tovább üldöz
-
Csima
tag
Sziasztok,
A thome-s 120 mb miatt szereztem be a készüléket. Át kábeleztem a házat Cat6-al. De sajnos így is elvész 20 MB 20 méteren.Az lenne a kérdésem hogy az RJ45 csati mind a nyolc erét kössem? Gondolom a net 4-et az iptv a másik 4-et használja. A régi bekötés legalábbis ilyen volt. Ez okozhatja a 20 mb veszteséget? Nem zavarják egymást?
Köszönöm a segítséget
-
MODERÁTOR
Szia!
4 éren csak 100Mbps kapcsolat lehetséges, az 1Gbps-hez elengedhetetlen a 8 ér bekötése. Nekem az egyik szobába körülbelül 15 éves UTP kábel megy át, de lehet több is az. Azt sem tudom pontosan milyen, szerintem még lehet merev szálas Cat-4 falkábel, de azon is átmegy ~400Mbps körülbelül 25 méter hosszon, tehát a 20 méter sem akadály. Jó kábel jó bekötéssel 100 métert is elbír.
[ Szerkesztve ]
-
Prosector
addikt
Hello!
Ha atallitom a routerben, az MTU-t defaultrol kb. barmire, akkor nem tudok joinolni szervekre(BF4).
Nyomtam mar nvram torlest is, de nem valtozott semmi.
Ezt kb 2 hete csinalja, elotte soha nem volt ilyen gondom.
Az MTU allitgatasa nem szabadna, h ilyen problemat okozzon es teljesen tanacstalan vagyok.
Tudja vki mitol lehet ez?
-
Csima
tag
120mbs-em van. Mondjuk ezt csak a modem után mértem kábelen. Eddig egy 5e kábel volt, de szét bontva 2x4 érre, (iptv+net), gányolva, toldva.
Most csere után jobb, de még nem az igazi. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 2042
- Egérpad topik
- Politika
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest