- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Rengeteg offot kellett törölnöm, ez a téma nem idevaló, aki a plazmatévékre kíváncsi, nem erről akar itt olvasni! Keressetek megfelelő topikot a beszélgetésre! Nyilván nem a szakmai részen...
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Régi 82cm-es crt tv 10 év után elromlott, nem javítható. 47-es méretben gondolkodom, eddig lg led-es tv-ket nézegettem, főleg sport műsorokhoz és néha filmezésre lenne kb. heti 8-10 óra használattal. Most láttam, hogy olcsóbban kaphatok LG 50PB660V SMART Plazma Televíziót, csak erről nem sokat tudok. 3d, smart funkciók nem lényegesek, van egy pc a gép és az erősítő mellett, azon van net elérés, filmek, zene, képek stb. Mennyire jó a képe az említett LG plazmának pl az kiválónak számító Panasonic-hoz képest?köszi a segítséget
Balázs.
-
Kernel
nagyúr
válasz Osynho #73989 üzenetére
Én beszéltem egy LG szervizessel telefonon, aki kizártnak tartja, hogy a tápegység okozná a jelenséget. Amennyiben tényleg a fogyasztás limitálása lenne a cél, akkor miért emeli a fényerőt, ha sötét a háttér?
Múltkor én is beszéltem magammal a szervizemben, és arra jutottam, hogy pontosan azért.
Adott teljesítményű tápegység jobban ki tudja hajtani a képernyő felét, mint egészét. Tegyük fel, van egy kijelző, ami full fehér fénnyel 300 W teljesítményt igényel. (Egyik fele is 150 W-ot, meg a másik is.)
De ha én spórolásból csak egy 150 W-os tápegységet kreálok (meg persze ezzel összhangban takarékoskodom a többi alkatrészen is), akkor az csak a képernyő felületének 50 %-án képes akkora intenzitást produkálni, mint a 300 W-os esetében.
Másképp megközelítve, ha összesen csak 150 W teljesítmény áll rendelkezésre, amit el kell osztani a képernyő egészére, nyilvánvalóan csökkenni fog az egyes pixelek intenzitása, noha a teljes kijelzőfelület ugyanúgy világítja be a szobát, mint előtte a fél kijelző.
A plazma TV ilyen szempontból felfogható egy gázkisülésű fényforrásnak, amivel a szobát bevilágítjuk. Csodák nincsenek, noha korszerű megoldásokkal, bizonyos határig csökkenteni lehet a belső áramkörök veszteségét (hőtermelését), de alapvetően, minél jobban világít a TV, annál több energiát igényel a kijelző.
Ez megkerülhetetlen, a gázkisülésű technika hatásfoka pedig adott, azon javítani nem igazán lehet. Legyen az fénycső, kompakt fénycső, vagy plazma TV, mindegy lényegében.
Ha egy gyártó azzal reklámoz egy plazma TV-t, hogy milyen jó, mert ez már igen keveset fogyaszt, bizonyos határ alatt ez egyszerűen lehetetlen. Hacsak nem alkalmaz efféle teljesítménykorlátozó technikát, amit az alábbi videó kiválóan szemléltet, mint már mutattam korábban is:
https://www.youtube.com/watch?v=rHndICrpxqs
(Egyébként nem én értesítettem a moderátort, de egyetértek, mindennek van egy határa...)
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Osynho
addikt
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Osynho #74106 üzenetére
Sehogy nem oldja meg: normális plazma el van látva normális teljesítményfelvételű tápegységgel és egy világos tartalom esetén bele tud karmolni a 400-500 W pillanatnyi teljesítményfelvételbe is. Más kérdés, hogy átlagban jóval kevesebbre jön ki az érték, mert sötétebb jelenetek közben leesik 100 W alá is akár.
Az LG valószínűleg azért emeli az inicializáló feszültséget sötét tartalomnál, mert nem volnának stabilak a cellák a túlzottan alacsony feszültségérték miatt, elégtelen volna a gyújtás. Ezért picit emel a feszültségen, veszítesz a feketeszintből, cserébe ki tudja rajzolni neked a képet és nem fognak villogni/hunyorogni a pixelek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kernel
nagyúr
válasz Osynho #74106 üzenetére
Miért emeli a fényerőt a 660V sötét képeknél, ha az csak növeli a fogyasztást?
Azért, mert feleslegesen írtam az előző hozzászólást, nem értetted meg, én pedig ennél jobban már nem tudom elmagyarázni. Nem nézted meg a linkelt videót sem, nem érzékeled az ott lejátszódó jelenséget, amikor elkezdi növelni a fehér területet, emiatt az beszürkül. Noha rángatja az egeret, mint egy idegbeteg, de van egy olyan rész, ahol lassabban húzza, ott látszik jobban.
Ugyanez vonatkozik DM Fan hozzászólására is, aki ott esik tévedésbe, hogy a kijelzőnek akárhány százalékán van fekete terület, az mindenképpen cellánként ugyanannyi minimális gyújtást igényel, a villódzás elkerüléséhez.
Egyébként konkrétan nem fényerő vagy legalábbis nem olyan értelemben, mint a menüben a Brightness (feketeszint), hiszen itt a fehérszintről van szó (kontraszt), de mindent a saját helyén kell értelmezni.
Tehát nem feketeszintről szól a dolog, DM-Fan ezt hibásan értelmezi, szerintem.
Ügyfélkörömben főleg LCD-vel találnak meg, sőt még képcsövesek is vannak. Az újabb fajta, jelenleg garanciális készülékek majd csak később csapódnak le nálam, így ezekről konkrétabbat nem tudok, mint amit például interneten is láttam a belsejéről, hogy szerintem elég karcsúnak tűnik.
Márkaszervizekben egyébként akadnak manapság, akik csak panelcserélgetéshez értenek, ahhoz nem kell több ész, mint a PC-kártyák cserélgetéséhez... ez itt nem a nagyképernyő helye, de azért tegyük helyre finoman ezt is, hogy én nem az vagyok, szégyellném is magam.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
A jelenlegi Panasonic Plazma TV-m cseréjén gondolkodom, mert úgy érzem tudásban nem kicsit eljárt felette az idő. Tudtok valami helyet, ahol még Plazmákkal foglalkoznak? Ha igen milyet érdemes most venni, ami tudásban is ott van azért, mint például egy TX-50AS650E IPS paneles tévé, mert jelenleg ezzel szemezek, de ez nem plazma és félek a 6 éves plazma mozizás után a pokolba fogom kívánni az LCD-t, még akkor is, ha IPS paneles és a jobb minőségűek közül való.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kernel #74109 üzenetére
Értem, hogy Te most arról beszélsz, hogy amikor nagy fényerejű tartalom kerül a képre, akkor limitálja a fényerőt, sőt, inkább a kontrasztot annak érdekében, hogy a tápegység bírja szusszal a panel kiszolgálását. Ez teljesen érthető is és szerintem is az alulméretezett tápegység az oka, vagy valamilyen barom környezetvédelmi szabályozás, aminek keretében vállalták, hogy a készülékeik nem ugorják meg az x fogyasztási értéket és így oldották meg. De elsődlegesen én is a kókány tálegységre gondolnék.
Ettől függetlenül amiről beszéltem is meglévő jelenség és tudtommal az LG-plazmákat is érinti, ez a floating black, ami a cellainicializáló feszültség ingadozásával függ össze és ez okozza a feketeszint hullámzását sötét képtartalom mellett.
Get Moded!
-
Gicz
addikt
válasz DM-Fan #74114 üzenetére
Környezetvédelem az oka. Nem felelne meg az energystar akárhányas verziójának.
A fogyasztá limit ott van a panákban is. elvileg 300 vagy 350 watt. ha teljesen fehér a képernyp, akkor a kontraszt csúszkát hiába tolom följebb, kb 30-tól már nem változik a "fényerő". ha csak egy kis kocka fehér középen, akkor rendesen növekszik a fehér ereje 0-100-ig.
-
Kernel
nagyúr
válasz DM-Fan #74114 üzenetére
Nem tudom, létezik-e ilyen, hogy a feketeszint ingadozása, vagy egyesek csak ránézésre azt hiszik, a szürkülés miatt úgy tűnik neki, mintha emelkedne a feketeszint.
A látás így működik, hogy világos képtartalomban szebbnek, feketébbnek tűnik a fekete, mint amikor jönnek a sötétebb jelenetek és zavaróvá válik a túlzottan világító fekete. Holott az valójában végig azonos szinten volt.
Nem is lenne semmi épeszű indoka, hogy azt szabályozgassák. LG-nél inkább az szokott lenni, hogy gyárilag kicsit magasabb szintre lövik be a feketét, bizonyára ezzel akarják kivédeni a kijelző öregedésének hatására később jelentkező gyújtási bizonytalanságot.
Itt a készüléken belül van két trimmer, amivel a gyújtási és kioltási időzítéséket finoman be lehet szabályozni (a gyárilag beállítotthoz képest szebb feketét lehet elérni, több éves kijelzőnél is), utána úgy marad fixen, ezek a szintek nem változnak, mi értelme lenne...
A teljesítmény limitálásának van megmagyarázható értelme, ez pedig mindig is létezett, régebbi plazmánál is, csak magasabb szinten, de már képcsöves TV-él is, a sugáráram-korlátozó áramkör.
Nyilvánvalóan, az esetleg alulméretezett áramkörök (ismét hangsúlyoznám, hogy itt nem csak a tápegységről van szó) sincsenek valójában alulméretezve, ez egy koncepció, hogy direkt úgy van kitalálva, ahogy. Olcsóbb gyártás, vagy energiaosztáy, vagy akármi miatt, de tudatosan mennek ezek dolgok, nem csak úgy véletlenül "gyengébbre sikerült".
[ Szerkesztve ]
-
FordFair
tag
Sziasztok!
60"-as plazmához milyen fali tartót ajánlanátok?
A cél, hogy tartós/megbízható legyen + nem lenne baj, ha kicsit függőlegesen lehetne dönteni.Eddig Harmantrade-et/STELL SHO 1004/ + HAMÁ-t találtam itt a fórumon és a neten, ami jó lehetne...
Köszi!!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kernel #74116 üzenetére
"Nem tudom, létezik-e ilyen, hogy a feketeszint ingadozása, vagy egyesek csak ránézésre azt hiszik, a szürkülés miatt úgy tűnik neki, mintha emelkedne a feketeszint."
Hogyne létezne, nézz utána, floating black a jelenség neve és többek közt a Panasonic plazmáit is érintette, de a Samsung és LG egyes modelljeinél is jellemző volt, vagy az még most is. Az indoka pedig az, amit leírtam: ha teljes fekete képernyő mellett megjelenik valami kis, világos felület, akkor megemelkedik a panel nagy részét kitöltő fekete felület szintje is, globálisan. Én is szembesültem vele az előző, 50G20-as plazmámnál.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Pro Koryak
addikt
valaki(k)nek már van itt lg pb660-as plazma. meg kellene kérdezni őket, tapasztalták-e a jelenséget.
-
Kernel
nagyúr
válasz Osynho #74121 üzenetére
Itt két külön fogalomról volt szó, én a másikról (ABL) írtam részletesen.
Hogy a jelenleg kapható 50 collosnál pontosan melyik jelenség tapasztalható, azt az tudná elmondani, aki vásárol belőle.
-
Clemi
veterán
válasz Osynho #74118 üzenetére
Ez az információ most honnan, hogy az IPS panel gyengébb kontrasztja és szürkébb feketéje? A TV-ket ezen a téren nem ismerem de a monitoroknál az IPS panel a minimum ami színhelyes képet ad és kalibrálható. Most is egy IPS paneles Dell monitorral szemezek és szerintem nagyon jó képe van, de tudom ez nem TV ez monitor.
-
Osynho
addikt
Ez az IPS panel tulajdonsága. Betekintési szögben jobb, mint egy VA panel (bár azok is sokat fejlődtek), de kisebb kontrasztot tud, ami egy tv-nél szerintem fontos dolog. A monitor más téma, ott nem feltétlenül kell a mély fekete. Nekem is Dell IPS monitorom van, szeretem.
"az IPS panel a minimum ami színhelyes képet ad és kalibrálható"
Kalibrálható más paneltípus is.
-
janos666
nagyúr
A gyári specifikációkból, a boltban eladott készülékek méréseiből, szemre...?
Mindkét technológián belül vannak jobb és rosszabb egyedek, de általánosságban az IPS-nek (LG) jelentősen gyengébb a kontrasztaránya, mint a PVA-nak (Samsung). Ráadásul ezen a téren 2-3x különbségekről beszélhetünk, míg a színhelyességben és szögfüggetlenségben bár kicsit tényleg gyengébb a PVA, viszont számomra szubjektíven közel sem ekkora mértékben -> tehát összességben, szerintem, multimédiás felhasználásra sokkal jobb irány a PVA, mint az IPS (még ha egyik sem az igazi).
Komolyabb odafigyeléssel a PVA is alkalmas lehet a kevésbé komoly grafikai munkára is. Igazából csak a sötét árnyalatokkal vannak gondjai, azok változnak erősen a betekintési szög függvényében és azokat nehéz a helyükre tenni kalibráláskor.
A válaszidejük is magasabb, ugyanakkor olyan szempontból mindegy, hogy BFI nélkül mindkettőn pocsék a mozgás, de mindkettő elég gyors a BFI-hez (esetleg szélsőséges esetekben lassú kicsit a PVA, a kontraszttartomány határain, de BFI-vel általában nem zavaró).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Milyen TV, mennyi idős? Napi 8 óra üzemmel számolva 2 év alatt is belemehet ennyi, egyébként meg 6-7 év alatt is beletehető. Átlag 1 óra 50 perceket volt bekapcsolva két kikapcsolás között. Ha egy-egy bekapcsolást vetítenénk egy napra, akkor az jön ki, hogy 9,5 éves a készülék, de ez nyilván nem reális, tehát napi többször kapcsolgatták.
A fotózott számokra visszatérve: a készülék teljes élettartama ennél azért jóval több, szerintem kis szerencsével akár 20.000-30.000 órát is elmehet az elektronika, mielőtt megmakkan. De persze az sem kizárt, hogy 10.000 óra után mondja be az unalmast. Ez nagyon soktényezős dolog. A panelre a Panasonic az utóbbi években már 100.000-200.000 óra üzemidőt mondott (ez azt jelenti, hogy ennyi üzemóra után csökkenne a panel fényereje a felére), de ezt nyilván egyetlen elektronika sem tudja ilyen távon kiszolgálni, mert előtt hullanak el a melegedő alkatrészek, a FET-ek, a kondik, az IC-k, vagy esetleg maga a tápegység, vagy valamelyik kiszolgáló interfész-panel.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz S.Zoliy #74129 üzenetére
Ez az egyik 2007-es Panasonic fullHD plazma. Akkor viszont nagyot nem tévedtem, tényleg olyan napi 1 óra 50 perceket mehetett, mert már alsó hangon is 7 éves. Nem is az üzemórái száma sok, hanem a kora, ugyanis sajnos ilyen távon már az állás is sokat számít az elektronika szempontjából, ha csak készenlétben volt, akkor is. Időzített bomba ilyen szempontból, viszont legalább tényleg keveset futott ezen idő alatt.
Képiekben viszont nagyon messze van a mai színvonaltól, ahogy a fogyasztása is brutálisan magas (400-600 W-ot is lazán felvesz) és szolgáltatásokat tekintve is teljesen zérus a tudása, illetve nincs benne mpeg4-tuner sem, így jelenleg már nem tudsz vele fogni semmilyen TV-adást, ugyanis az analóg sugárzás megszűnt, földfelszíni, vagy kábeles digitális vételére pedig nem alkalmas.
Ergo kuriózumnak érdekes, de amúgy inkább elavult készülék. Persze ettől még szolgálhat jól, csak ne nagyon tervezz vele hosszú távra!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz S.Zoliy #74133 üzenetére
"Ha még 1-2 évet elmegy akkor megérte."
Erre azért simán van remény. Ha nem került többe, mint 200-250 euró, akkor lazán megérte.
Szerk.: Ja, most látom, korábban írtad, hogy 100 euró volt. Annyiért bombavétel volt!
Két reg-gel nyomod? Azt ugye tudod, hogy tiltott? Szólni fognak érte!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
a panasonic 55vt50-hez kaptam 2 pana szemüveget (N5ZZ00000248) és egy ilyet:
Samsung SSG-3100GB 3D Szemüveg
ezt össze tudom hozni a tv-vel, hogy működjön? ha igen hogyan, mert én eddig nem jöttem rá...
valamint olyan kérdésem van, hogy szükségem lenne egy 4. szemüvegre. mit ajánlanátok hozzá?
ha egy mód van rá, nem adnék ki érte 20.000 forintot...
köszi előre is.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz mandju #74137 üzenetére
Érdekes szemüveget kaptál hozzá, nekem nem ilyen járt a 65VT60-hoz.
Pont egy hete értekeztünk Gabesz26-tal a szemüvegekről. Nézd meg ezeket is!
A párosítást menüből el kell tudd végezni!
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz mandju #74137 üzenetére
Nekem van Pana és Samu szemüvegem is és azt kell mondjam, hogy azért a Pana nem véletlenül kerül többe, robosztusabb kialakítású, behajtható szárú és a lencse is tisztábbnak hat nekem. A Samu is ellátja a feladatát, de így hogy lehetőségem volt összehasonlítani a kettőt, bármikor a Panát választanám.
Viszont ha nem akarsz 15 ezret kiadni a 2013-as Pana szemüvegre és használtan sem találsz akkor pl. a Samsung SSG-5100GB szemüveg jó megoldás lehet, 5 ezerért kettőt is kapsz. -
anonym1s
őstag
válasz Osynho #73989 üzenetére
Hali.
Te felre ertetted ezt a fenyero ingadozas dolgot.
A fenyerot nem noveli, hanem csak csokkenti amikor nagyon vilagos a jelenet, majd amikor ujra besotetedik, akkor visszamegy az eredetileg beallitott ertekre, de annal magasabbra nem. Szoval nem emeli a fenyerot, hanem csak vissza allitja az eredetileg beallitott szintre.Egy pelda:
A fenyero 1-10 kozott allithato ami nekunk a 7-es szintre van beallitva, majd jon egy nagyon vilagos jelenet, es magatol lemegy 5-os szintre, aztan amikor ujra besotetedik akkor visszamegy 7-esre, de annal feljebb nem.Itt egy hozzaszolas, amiben egy 60PB660V tulaj is emliti a fenyero ingadozast, bar azt irja csekely merteku, de ez is ket dologtol fugghet.
Egyik, hogy nem vagyunk egyformak, ezert lehet ami neki csekely, az nekem vagy akar neked mar durva.
Masik a fenyero es kontraszt beallitas. Azt gondolom, alacsonyabb fenyero es kontraszt beallitasokkal mersekeltebb a fenyerovaltozas, mig magasabb ertekeknel joval szembetunobb.Igy mar csak a pb690 tipusban maradt nemi remeny, mert arra meg nem talaltam ilyen panaszt.
Elkepzelhetonek tartom, hogy a 3D miatt magasabbra van allitva a hatar ahol szabalyoz. -
anonym1s
őstag
válasz Kernel #73985 üzenetére
Hali.
Talaltam egy kepet a 60pb690v cimkejerol. Ezen 1.65 A felvetel van, ami kb. 380W. Ez eleg egy 60-as plazma tevenek? Felteve hogy nem csak oda irtak, hanem valoban tud annyit a tap.Kozben megtalaltam az 60PB690V adatlapjan, hogy a 3D tipusa "SG", ami aktivat jelent, szoval aktiv szemuveg kell hozza.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz anonym1s #74141 üzenetére
Kep a cimkerol lemaradt, itt van:
60PB690V cimke -
Kernel
nagyúr
válasz anonym1s #74142 üzenetére
Inkább 360 W, ami 50 colloshoz talán elegendőnek tűnne, 60-ashoz már elég kevés.
Például van itt egy 42 collos LG, amin az szerepel, hogy 3,2 A (320 W). Ez első ránézésre képtelenségnek tűnik, de ha megnézzük a feszültségtartományt: 100-240V.
Kapcsolóüzemű tápegység ezt megoldja, természetéből adódóan úgy szabályoz, hogy kisebb feszültségről nagyobb áramot vesz fel, azonos teljesítmény biztosításához. Mivel a készüléken mindig a maximális áramfelvételt kell megadni, az 100 V betápnál fog előállni: 100 x 3,2 = 320.
Az általad mellékelt fotón 220-240 V működési feszültségtartomány szerepel, ezért ott 220 volttal kell számolni, mert akkor vesz fel a legtöbb áramot.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz Kernel #74143 üzenetére
Ertem. Akkor 360W.
Megneztem az 50x50 hatlapjat es 200W van rajta, aztan megmertem a fogyasztasat. Max fenyero es kontraszt beallitasnal 212W teljes kepernyos egyszinu kepekkel, de normal tv adas vagy film kozben 189W volt a max, es atlagban 160W korul.
Igy is kevesnek tunik a 360W a 60-as merethez?
Bar az x50 csak hd ready, nem tudom ez befolyasolja e az aramfelvetelt. -
Kernel
nagyúr
válasz anonym1s #74146 üzenetére
Eszerint ennél az összteljesítmény korlátozódik be 210 W körül, ha egyszínűre kapcsolsz, akkor az az egy szín viszi el kb. ugyanazt a teljesítményt.
Ennyiből már lehet is világítani, egy részét elfűti, a többi még elég a normális tévézéshez. Ha így nézzük, 60-ashoz is elég a 320 W. Meg arról volt szó, hogy a 60-asnál állítólag nincs is az a kellemetlen limitáció.
-
Osynho
addikt
válasz anonym1s #74140 üzenetére
Hali.
Simán lehet, hogy félreértettem, mivel nem láttam élőben és valószínűleg nem is fogom, csak a hozzászólásokra tudok támaszkodni.
Például a tiedre:
"Lenyege, hogy a teljes kepernyo fenyereje valtozik attol fuggoen, hogy vilagos vagy sotet jelenet van epp a kepernyon.
Plazmanal meg epp forditva, sotet jeleneteknel emeli, vilagosaknal csokkenti a teljes kepernyo fenyerejet, es semmilyen beallitas nem segit ezen plazma teve eseteben."
Illetve az általad linkelt hozzászólásra:
"I recently bought an LG 50PB5600 Plasma and found it has a very strange feature - in dark scenes it increases the brightness and in light scenes it reduces the brightness."
"In a dark scene the LG will dynamically increase the brightness of the whole scene, so if there's a small bright component in a mostly dark scene, the bright part will appear unnaturally bight. For example, if somebody's face is shown against a dark background their face will appear unnaturally bright, as though it's glowing."
Hogy ezek milyen fényerő beállítások mellett jelentkeztek, azt nem tudom. A példádban szereplő 7-es beállítást milyen képtartalom mellett kell érteni? Mivel jelen esetben (ha jól értem) nem is létezik fix fényerő, ha beállítom a sötét képnél, akkor világosnál nagyon sötét lesz, ha világos háttérnél állítom be, akkor pedig a fekete fog ragyogni. Ilyen szempontból nézve meg mindegy is, hogy mikor emeli, vagy csökkenti a fényerőt (vagy kontrasztot), a fekete és a világos részek közti különbség minimálisra csökken a fekete világosodásával és a világos részek sötétedésével.
Annyira körülményes beszerezni ezeket az utolsó plazmákat, hogy valószínűleg lemondok róluk. Ehhez jön még ez a sok nyűg és a többi plazmához képest gyengébb képminőség. Ami egyébként sokak szerint még mindig elég jó, az árat figyelembe véve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest