- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
Hát..... Van pár műsor, amit szívesen megnézek. Pl zálogcsillagok, autókereskedők, top gear, van egy idősebb fazon, elég extra veterán járgányokkal foglalkozik, caffe racer. Ezek HD adások. Ott a mezzo, azt sem hagynám ki! Ügyesen megcsinálta a upc, mert csak a legnagyobb csomag ok, még ha nem is nézek belőle túl sok csatornát. Elég ha pl a mezzo a legnagyobba van, már nincs min gondolkodni. A HD meg nemkérdés, máris egy tízes a havi pakk nettel együtt két készülékre.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #32801 üzenetére
A Mezzo nálunk is alapkövetelmény volt, korábban az analóg családi csomag részeként, most a Digital (SD) Gold-ban. De az utóbbi fél évben egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kapcsoltunk oda. Múlt héten három műsort néztem: A Dal középdöntőket és a Cobra 11-et, slussz. Nekem bőven elég lenne a MinDigTV ingyenes 7 csatornája, legfeljebb az AXN 1-2 sorozata (CSIY) hiányozna, amiket lusta vagyok letöltögetni, inkább merevlemezes DVD-felvevőre rögzítem, aztán amikor kedvem és időm van, egyszerre megnézek kettőt-hármat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Lehet, hogy megőrültem, de ott van az ujjam a megrendelő-gombon, egy 65ST50 tévére. A nézési távom max. 3,3 méter, ott van az ágy fejrésze, de ha az ágy elejére ül valaki, nincs 2 méter. Sok HD-t nézünk, de SD is akad bőven, főleg mesék. Rohadtul kíváncsi vagyok erre a méretre, meg hátha hibamentes is lesz, 510-ért megkapnám. (Azt hiszem, jelzi a vételi szándékom, hogy alapvetően meg vagyok elégedve az ST50-el, az ismert bajokkal együtt is.)
Az a fő kérdésem, hogy vajon jövő ilyenkor lesz-e jobb áron egy 65ST60, és mennyivel lesz jobb, mint egy ST50? Tudom, jóslásos, nehéz kérdés, de szerintetek eddig hogy áll, a már meglévő infók alapján ez a kérdés? Olvastam erről a topicban, de összesítenem kéne a véleményeket, mindenkire számítok.
Nyilván kibírnám addig az 50ST50-el ha megérné várni, csak most be vagyok indulva. Nagy csapda egyébként, mert ha megveszem, onnantól kezdve már csak 65", vagy nagyobb tévében gondolkozhatok "örökre". (Ki a fene akarna kisebb tévére váltani?)
Szerintetek?
-
Cha-b
senior tag
válasz liszi70 #32803 üzenetére
Az biztos, hogy lesz annyiért ST60 mint amennyi az ST50 most, sztem kicsit olcsóbban is. Azt viszont, hogy mennyivel lesz jobb mint az ST50 senki nemtudja még megmondani neked sztem, legalábbis innen a fórumról, mivel élőben még senki sem láthatta, teszt meg még nem nagyon jött ki róla.
CSAKAKISPEST!!!!
-
Dexar007
veterán
Én megvárnám -meg is várom- a 65ST60-at. Eleve alacsonyabb árról indul -ami mire idekerül szinte elvész..elvileg- gyakorlatilag meg,mivel ott is alacsonyabbról indul,ezért itt is 1-2 tízessel alacsonyabbról fog------SZErintem.
Pletyka már sok van, teszt még egy se,úgyhogy majd meglátjuk.
A tv kinézetre mindenesetre az egyik legszebb amit láttam,az st50-nél meg nyilván nem lesz rosszabb.
Egyébként nem feltétlen lesz muszáj jövő februárig-márciusig várnod, szerintem szeptember-október környékén már érdemes nézegetni,azért a pár Szent Istvánért nem érdemes fél évet várni,mivel akkor már nem esett annyit az ára.Give me your cum,bull!
-
janos666
nagyúr
ST50 és ST60 közt szerintem nem lesz nagy különbség. Kevesebb, mint GT/VT50 és GT/VT60 közt, de még az sem lesz a közelében a 2011 és 12 közti ugrásnak, csak a ZT60 a VT50 mellett. Az ST60 nem kapja meg az új Hexa-nak becézett CPU-t sem, a panel sem változik. Leginkább egy ST50 - Revision 2.0 lesz. A VT60 meg mondjuk egy tuning-VT50.
Az árak a forintárfolyamtól, a többi gyártótól, és megannyi mástól is függnek. Ha jól áll majd a forint és nem változik a gyártók árstratégiája, akkor egy 10%-al lazán olcsóbb lehet majd egy év múlva a 65ST60, mint most a 65ST50, de ha szerencsénk van, akár többel is. Ha tovább lazítja a Samsung a Panasonic torkára tett markát, aki komolyabban veszi, hogy vagy profitot termel a TV-kkel, vagy semmit, akkor akár egy gyenge forint is elmoshatja a különbséget.
Cserélnéd a bútort is?
Emlékezetem szerint érdekesen állna most ott nálad, blokkolna ezt-azt, vagy akár útban is lenne egy ekkora TV.Utána szerintem csak vetítőkben gondolkoznál.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Úgy tűnik, hogy a ZT60 nem lesz gyárilag egyedien kalibrálva (csak THX profilt kap, ahogy a VT60 és a korábbiak is) és a példányszáma sem lesz limitálva (keveset gyártanak, de azért, mert nem számítanak magas keresletre, nem azért húznak határt, hogy emiatt "elit" terméknek tűnjön), csak túlbuzgó volt a marketingosztály az EU-ban. Irkáltak ezt-azt a japánok, aztán mondtak ezt-azt az EU-s prezentáción, megírtak valamit az újságírók, és ez lett a vége...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DeathAdder
veterán
De nem csúnyább a kép egy 65ST50-en, mint egy 42ST50-en?
Ugye a felbontás ugyanaz az átmérő viszont jóval nagyobb, így sokkal kevesebb a PPI is.
Mennyire látható minőségbeli különbség két azonos, de eltérő képátmérőjű tévén?
A 42"-es esetében 52 ppi, a 60"-as esetében pedig 36 ppi-t számolunk, ami közel 40% különbség.Lehet rossz példa, mert nem ugyanaz a felbontás, de ugyanaz a pentile kijelző esetében hasonló a differencia a Galaxy S és S3 között 233 ill. 306 ppi, ami nagyjából 35% különbséget jelent, és ez látszik is.
Lehet hülye feltételezés, de erre mindig kíváncsi voltam -
BBéci
legenda
válasz janos666 #32806 üzenetére
Talán azért, mert kicsi a nappalim, csak 22,5 négyzetméteres, de nem tudnék együtt élni egy 65 colos tévével. Amikor a 63-as Samsung volt nálam, durván uralta a szobát, egyszerűen barátságtalan lett a hangulat a nagy fekete laptól. Amikor filmet néztem rajta, akkor tetszett, de az a nap 24 órájának legfeljebb a tizede.
Láttam 65 colos Panasonicot 50 négyzetméteres nappaliban, ott nem tűnt nagynak, szóval ez is, mint minden, relatív. Ugyanakkor a nézési távolság 5-6 m között lehetett, tehát a full HD felbontás élvezetéről szó sem volt.
Sajnos 500-ért nem kapni olyan vetítő és vászon kombót, ami képminőségben akár csak megközelítene egy ST50-et.(#32808) DeathAdder
Kérdésedre az első hozzászólás táblázata adja meg a választ.
Akkora tévét, illetve vásznat kell venni, amekkorát a nézési távolság igényel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bogabi
senior tag
Valószínűleg nem légrésen repül át a jel, hanem valamelyik rossz csatlakozásnál a csillapítás ugrik meg, és a magasabb frekvenciákon ez már gondot okoz. Gyakorlatilag egy aluláteresztő szűrő volt a kábeled
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #32806 üzenetére
Én úgy látom, hogy az idei év nagy nyertese egyértelműen a VT60 lett a fejlődés miatt. Miért gondolom ezt? Egyfelől megkapja a hexa cpu-t, megkapja az új bevonatot és megkapja az új vörös foszfort is, új panelostul (ugyan az a panelje mint a ZT-nek) és benne van az összes smart funkció is és ráadásul van 65 colban is itt Európában. Az egyetlen különbség a ZT-hez képest technológiában az az, hogy nincs légmentesen ragasztva az üvege - ezért lesz annyi reflexiója, mint a mostani VT-nek. Ez egyébként nem extrémen oldalról nézve nem látszik egyáltalán.
Szóval én azt látom most, hogy a VT60 egy fekete szintben a ragasztás hiánya miatt egy nüansszal rosszabb lesz, míg színben, tudásban (98% DCI ugyan úgy mint a ZT-nél) simán ott lesz a ZT nyakán szorosan. Szóval egyenlőre nekem kicsit értelmetlennek tűnik most így az új adatok fényében a ZT széria. De majd meglátjuk.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
-
tisn
addikt
Sziasztok!
50-es UT50-et nezegetem, eddig crt-m volt, 3D kell a gyerekek + asszony miatt. Ebben az arkategoriaban van e jobb valasztas? Tudom, hogy ez a plazmas topik, de hasonlo 42-47-es lcd van e, ami alternativ valasztas lehet?
(Kicsit zavar a fogyi, bar a kezdeti lelkesedest leszamitva szeirnten napi 2 orat fog maximum menni, igy annyira nem erdekes.) Foci, filmek, rajzfilmek neznenk rajta.(Szerk: pl. egy samu u46es6100-hoz hogy viszonyul? Neztem mediamarkecban, de nem latok kulonbseget. (Ta'n meg nem is HD adas van ))
Koszi a segitseget.
(Szia SB)
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Sokkal jobb, mint az a Samsung, és mint bármelyik LCD ebben a kategóriában. Az egyedüli alternatívád, ami jobb lenne, az az 50ST50, de ennek ára már jóval magasabb, cserébe némileg jobb képminőséget és szűrőt is kapsz, ami lehetővé teszi, hogy nappal is élvezhető képet produkáljon.
-
DjKoxi
senior tag
Vegyél a különbözetből vetítőt, meg vásznat.
Megnéztem egy pár filmet a Samsung 6500-on, és nagyon szép a képe full HD-ban. A fekete is sokkal jobb mint az LG 950-é volt. Most jön a " de "! Nincs vele moziélmény egyáltalán. Nekem nem lenne a 65"-al sem. Nem csak a méret miatt, hanem mert annyira más az egész filmnézés ha vetített a kép. -
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #32811 üzenetére
Ez biztos?
Először az US oldalukon is odaírták a VT60-hoz a DCI gamutot, aztán korrigálták. Később pedig mondtak pár, azóta erősen megkérdőjelezett dolgot az EU-s ZT60-tól is.
De legyen igazad.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
efi99
őstag
Nekem UT50-em van és a helyzet nappal sem vészes egyáltalán. Ha világos van, az önmagában nem gond, gond akkor van, ha valami tükröződik benne, tehát valamit oldalról megsüt a nap és az látszik benne, vagy eleve hátul van az ablak.
Persze a TV - ha arra van állítva, hogy figyelje a fényviszonyokat - felnyomja a fényerőt, emiatt kolyan kissé zajosabbnak tűnik a kép, de arról szó nincs, hogy nem látni rajta a tartalmat.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
mayday00
őstag
Én annyiban tudok segíteni, hogy nekem is UT50 em van.
Előtte egy samu 6710 es em volt, ami szerintem egy jó erős középkategóriás lcd tv.
Lényeg a lényeg a mostani UT sokkal jobb mint a samu lcd. Pedig egy belépő modell a UT semmi extra, de a 6710 es sehol sincs mellette. Mozgásmegjelenítésben verhetetlen a plazma, fekete színben stb. Szebbek a színek a UT-n mint a lcd-n természetesebb, mindenben jobb.
Sötét jeleneteknél semmi fátyol, felhősödés..
Annyi a hátránya, hogy nincs rajta filter. Világosabb helyiségben tükröződik a képernyő.
Érdemes valami bútor mellé rakni ami ,,takarja", kevesebb fényt kapjon oldalról. Ablaktól minél távolabb. Nálam ablaktól távol van, bútor takarásában. Tükröződik Így is de simán elviselhető, lehet rajta filmeket, sorozatot nézni. ha zavar, picit lehúzom a redőnyt, és élvezem a képet.
Együtt lehet élni a tükröződéssel. Ne legyen mögötte pl polc stb, mert az picit látszik benne.
Inkább a sötét jeleneteknél van ez a tükröződés. De hamar megszokod, és úgy alakítod a szobát, hogy teljesen jó legyen a képe.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
tv hez kell alakítani a szobát, nem fordítva. Így csökkenteni lehet a tükröződést.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
tisn
addikt
Koszonom a segitseget.
-
Dorian
félisten
válasz kovadika #32828 üzenetére
Be kell festeni a falat feketére
Amúgy a korábbi Samsungomon sem volt szűrő, azon (nappal is) sokat segített a mögötte lévő ledcsík világítás. Mivel a tévével azonos fal így világosabb volt, a relatív kontraszt valamivel javult.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kovadika
őstag
válasz Dorian #32829 üzenetére
Hát, ilyen megoldás helyett már érdemesebb az ST-t választani. Igaz, 50k-val drágább, de érdemi javulás lesz. Az UT-t is nagyon jó készüléknek tartom, és simán megéri azt a 208k-t, amit kérnek érte, de aki ezt vásárolja legyen tisztában azzal, hogy nappal nem igazán használható.
-
kene84
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz kene84 #32831 üzenetére
Ez szerintem jobban megérné ilyen áron: KÁCSA OFC 2m ~2k.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz bucsher #32787 üzenetére
Viszont lenne még egy kérdésem.Miért remeg a monitorom (asztairól beszélünk most nem a laptop-ról)?
A HDMI amit vettem 3200 FT volt, tehát nem a legjobb minőség, de sajnos szükségmegoldásokra kell most hagyatkoznom.Egyszerűen ez az oka a remegésnek, vagy az hogy amik vannak gyárilag szerelt ferritgyűrűk (javítsatok ki ha marhaságot írok) a HDMI-n keveset árnyékolnak a különböző TV-n átfutó egyéb digitális mocsokból? -
sixer66
senior tag
válasz kovadika #32835 üzenetére
De akkor itt is miert 2700 a 3m-es es a másik Kacsa ami máshogy néz ki jo gondolom más is, az meg 8000.
Akkor ott is ekkora különbség van kacsa es kacsa kozt ?Nekem mondjuk minimum egy ilyen kellene, mert messze van a tv a PC-től.De akkor ez gond nélkül átviszi a 3D-t , nekem az a lényeg. Postázzák is amúgy? nem tudjátok mennyiért postáznak ilyen kábelt?
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
-
Dorian
félisten
válasz sixer66 #32837 üzenetére
Mi az hogy "ekkora különbség van Kácsa és Kácsa közt"?
BMW és BMW közt is van elég nagy árkülönbözet, típustól függően...
Hívd fel őket. Az olcsóbb esetében kérdezz rá, hogy "high speed"-es minősítésű-e, ill. külön arra, hogy mondják meg ők: 3m-nél gond nélkül átviszi-e a 3D-t.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mayday00
őstag
létezik olyan tv, illetve lejátszó ami kezeli a 48p-t?
Hobbitra gondolok. Gondolom nem 48-p ben jön ki BD-n..[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
,,Sajnos 500-ért nem kapni olyan vetítő és vászon kombót, ami képminőségben akár csak megközelítene egy ST50-et."
És olyat ami eléri egy X10-es szintjét? Mert akkor érdemes megfontolni..sajnos nálunk minden tv egérmozinak tűnik.
Na jó a mostani már kezd alakulni..Give me your cum,bull!
-
mayday00
őstag
válasz Dexar007 #32841 üzenetére
sima fehér lepedőre lehet vetíteni?
(#32843) GLOCK34 lehet hát.
De gondolom ehhez valami spécibb vászon kell. Nem mezei lepedőre vetítetek a moziban sem gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz daniel2121 #32845 üzenetére
Filmnézésnél nincs olyan hogy túl nagy, viszont egy szoba/helység összképét elronthatja lakberendezési szempontból.
CSAKAKISPEST!!!!
-
BBéci
legenda
válasz Dexar007 #32841 üzenetére
Az X10 szintjét könnyebb vetítővel elérni, mert nem full HD és 4 éves, tehát messze van az ST50 képminőségétől.
(#32847) Cha-b
Majdnem, mert szerintem 2 méteres nézési távolsághoz túl nagy egy 65 colos TV.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Lőttem egy képet,az egyik közelebbi ,,nézési pontról".[link] Ez kb 4.5-5 méter.
Van még egy fotel,ami majdnem tv-vel szemben van-végül is azt oda húzom ahová akarom- de per pill az van 3.5-re.Egy másik fotel pedig 6-ra kb.Viszont a képen jobb oldalt van egy nagy szekrény, az elé lejöhetne egy motoros vászon,és akkor 4.5-5 méterre lenne szinte minden nézési pont + egy mondjuk 100"-os vetített kép.
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.