Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz buci30 #30259 üzenetére

    Azzal számolj, hogy ha külső eszközről (pl. DVD/BD-lejátszóról, médialejátszóról) játszol le anyagot (magyarán azt a TV-re kötöd HDMI-vel), akkor a TV-ből is csak maximum sztereó jelet fogsz tudni kinyerni annak optikai kimenetén. A TV saját médialejátszója ugyan többcsatornás hangot ad ki magából ugyanezen optikai kimeneten, de az meg más szempontból rossz: nem kadenciahelyes a HD-anyagok lejátszása. A PS3-ból vagy HDMI-n, vagy optikai kimeneten tudsz sokcsatornás hangot kinyerni, máshogy sehogy.

    A fentiek tükrében a legjobb az volna, ha egy HDMI ki-/bemenetes erősítőt választanál, amihez aztán összeválogatsz hangsugárzókat. Ezek az egybe-szettek nem igazán versenyképesek a komponens rendszerekkel és ráadásul bővíthetetlenek - a saját lejátszójukon felül maximum egy külső sztereó forrást hajlandóak fogadni.

    A sima, PC-s, fadobozos hangfalszettekkel már ott meg vagy lőve, hogy azok sem igazán rendelkeznek HDMI-bemenetettel, optikaival is ritkán, de ez utóbbi azért előfordulhat. Hangban viszont ezek sem érnek fel egy belépő komponens rendszer (erősítő+hangdobozok) szintjéhez sem.

    Szóval ha olcsón meg akarod úszni, akkor nézegess valamilyen belépő HDMI ki-/bemenetes erősítőt és sugárzószettet használtan! Egy mindent-egybe rendszer árából az is megúszható és sokkal rugalmasabban fejleszthető, illetve minőségben is egész más dimenzió.

    De szerintem fáradj át ide, ennek a témának is megvan a szaktopikja!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák