Hirdetés
Aktív témák
-
-
salapp
addikt
Én nem osztom azt a véleményt, miszerint, ha az ember mozit vagy sztereó rendszert épít, sosincs megállás. Értelmes ember olyan egységeket rak össze, amikkel együtt tud élni egy évtizedet kényelmesen. Mindig van jobb. A lényeg az elég.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
super666
csendes tag
Tápegység zúgásért és egy pixelhibáért nem cserélték ki munkatársam tv-t.Nem elég, hogy kb 3 hetet volt szervizben neki és ugyanolyan szar mint volt.Elgondolkodtató kiadsz egy rakás pénzt egy termékért utána meg pofára ejtenek ha valami nem jó.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Voice24 #45143 üzenetére
Több lehetőséged is van:
- nem tudom, milyen a szolgáltatód, de a beltérit ki lehet váltani Conax-modullal, azt már a legalapabb HD-Ready modell is tudja fogadni, így máris felszabadul az egyik HDMI-port
- a DVD-lejátszódat komponens kimeneten keresztül kötöd a TV-re, így megintcsak felszabadul egy HDMI-port
- lemezes médialejátszót veszel (pl. Dune egyes megoldásai), így ki tudod váltani a DVD-lejátszódat
- HDMI-switch-et veszel, ahogy már más is említette
- veszel egy házimozi erősítőt (a HD-hangok miatt úgyis kell előbb-utóbb) és mindent abba kötsz HDMI-vel, az erősítőt pedig szintén HDMI-vel kötöd a TV-re, így a TV egyetlen portját fogod csak használni.Én a helyedben akkor sem adnám 50" alá, ha 3 méteres nézési távolságot tudnád csökkenteni 2 méterre.
Get Moded!
-
-
super666
csendes tag
Azért ez is érdekes , hogy ha 2 hét után adta meg magát már magyarán cseszheti nevetséges szerintem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz super666 #45158 üzenetére
Azért az nem jellemző, hogy 2 hetes korában kezd el zúgni egy tápegység, az vagy zúg már az elején, vagy jó eséllyel később sem fog.
A pixelhiba meg bármikor előjöhet, de 1 darabra természetszerűleg nem fogják cserélni, hiszen elenyésző, gyakorlatilag alig észlelhető hiba, ettől a TV tökéletesen használható, maximum bosszantó a dolog. Ha több van belőle és a pixelhiba-politikának megfelelően helyezkednek el, akkor meg természetesen cserélik.
Szóval ezek azért nem olyan hibák, amelyek miatt ne tudná használni a TV-t. Abba meg jobb beletörődni, hogy manapság nem nagyon kapsz semmiből makulátlan készüléket. Tömeggyártás van, kisebb hibák mindenhol előfordulnak, én is rendszeresen belefutok a legkülönbözőbb műszaki cikkekkel ilyesmikbe.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BaLee
addikt
Ma benéztem a helyi Euronicsba is. Ott is 139990 volt a 42S30, csodálkoztam is, aztán kiderült, hogy a bemutató tv-re vonatkozik az ár, másik nincs is. Bár az eladó szerint Október 18-a óta megy napi 9-10 órát kizárólag demó anyaggal szóval talán nem vészes.
Ki volt téve mellé egy 42G20, hát úr isten mekkora különbség. Mintha tényleg valami szürke fátyol lett volna az S30-on. Ezt így eddig még nem sikerült megfigyelnem.Jobb alternatívát nem találva az MM-ben eltetettem egy 42S30at szerdáig, akkor már 5 év gari lesz rá. Ha beégetik beégetik, úgysem fogják észrevenni, de hasonló áron csak 50hz-es LCD-k voltak, vagy kamu 100hz-es samsung.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Azért plazmából nem biztos, hogy vennék bemutató darabot. Az előző lcd-m az volt, kb. 50 órát ment a boltban, mielőtt megvettem. De legalább láttam működés közben és leellenőrizhettem pixelhiba ügyben.
Ha hazaviszed majd az S30-at, nem lesz mellette G20, úgyhogy pont jónak fogod látni a képét
-
Voice24
őstag
válasz DM-Fan #45156 üzenetére
Amiket sorolsz, mind kompromisszumok csak azért, hogy nagyobb tévém lehessen. Ráadásul mind vagy plusz kiadás (némelyik nem is kicsi), vagy valamiről lemondás (pl. hdmi a dvd-nél, anélkül hiába van felkonvertálás). Már írtam, hogy Sat-tévét nézek, tehát a box sem váltható ki.
Az utolsó mondatoddal pedig még a sokat emlegetett táblázatnak is ellentmondasz, mivel az szerint a 42-es hd-ready optimális nézési távolsága 2,5 méter, a 50-esé 3 méter.BaLee is írta, hogy a G20 és az S30 között mekkora különbséget látott. Akkor mi lehet a helyzet a C3-mal? Mert olyat nehezen tudok elképzelni, hogy a JÓ képnek akár 4-5 fokozata legyen... Szóval mindenáron azért ne legyen nagy tévém...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Voice24 #45163 üzenetére
Minden kompromisszum esetedben. A legnagyobb kompromisszum az lesz, ha 3 méterre veszel 42"-os fullHD panelt, de Te tudod, én innentől kezdve nem mondok semmit, tégy, ahogy akarsz!
"Az utolsó mondatoddal pedig még a sokat emlegetett táblázatnak is ellentmondasz, mivel az szerint a 42-es hd-ready optimális nézési távolsága 2,5 méter, a 50-esé 3 méter. "
Az a táblázat nem a saját művem és ezzel a részével nem is értek egyet. Nekem először 42"-os HD-Ready-m volt és simán 1,5 méteres nézési távolsággal toltam a PS3 játékokat, illetve néztem filmeket és így is kicsinek érzetem sokszor. Most egy 50"-os fullHD-t használok és ugyanezen távról érzem azt, hogy korrekt, 2,5 méterről már kicsi és nem jön ki a fullHD előnye sem.
Egy 50"-os HD-Ready 2 méterről már tökéletes, főként HD-anyagnál, de már SD-nél is. A 3 méter az 50"-nak ígyis-úgyis kicsi, de legalábbis semmiképp sem optimális.A C3 és az S30 képe között nincs szakadéknyi különbség, ezt már írtam korábban is neked, a lényegi különbség a felbontásban rejlik közöttük - ami meg esetedben nem releváns, ha 3 méterről néznéd a 42"-t. A G30 azért nagy ugrás, mert más paneltechnológiájú kijelző van benne, mint a C3-ban és S30-ban. De ezen kár agonizálnod, mert gyanítom G30-ból a 42"-ost sem vagy hajlandó megfizetni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
creatorium
tag
Sziasztok, igazságtalanul nagyon kevés szó esik a pana 50u30-ról , pedig 200K-ért 50-es fullhd pana sem rossz vétel. Megnéztem a többi társaságában és igen szép képe volt. Persze az 5év gari itt is játszik!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #45167 üzenetére
Így van, ráadásul képben nem igazán van különbség az S30-hoz képest, inkább csatlakozókban és médialejátszó-funkcióban több az S30, de mivel az S30-ból itthon nincs 50"-os verzió, ezért valóban hiánypótló az 50U30, egy korrekt árú 50"-os fullHD modell.
Get Moded!
-
Farkas82
tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem 42-es u30-om van, láttam boltban s30-at is, képminőségre nézve laikus szemmel egálnak tűntek. Tudom az s30 szolgáltatásokban felülmúlja, de médialejátszót a legtöbb ember úgyis vesz mellé, az inteligent frame creation meg nem mindenkinek tetszik, szóval az is értelmes alternatíva lehet a c3 és s30 szériák között.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz bencze #45147 üzenetére
Valószínűleg be volt kapcsolva a mozgásinterpoláció, és annak a hibáit láttad.
A „false contouring”-ra is illene a leírás, mely jellemző PDP dither hiba, viszont nem hiszem, hogy ilyen durván kiütközött volna neked egy gyors ránézésre, az azért finomabb.
Az interpoláció hibáitól viszont nekem is szokott „viszketni az agyam”. (De azt azért szinte mindenhol ki lehet kapcsolni.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
bencze
senior tag
Aha, gyors mozgásnál mögöttük, mintha valamiféle megkésett reakció lenne a képernyőtől. Hát nem mindig látom csak bizonyos körülmények közt, ha figyeltem. Nem egy perdöntő dolog csak érdekesség. Amúgy így, hogy álltam és néztem félórát a g30-at, kezdett kb mindenben jobban tetszeni az lcd-nél, szóval nem mintha lett volna gond csak ez volt az egyetlen szembetűnő dolog. Evvan, látom, hogy nincs tökéletesség de ha még párat alszom és nem változik a véleményem (utóbbi 2 hétben naponta szokott), akkor megvan mit gondolok mégis elfogadhatónak a pénzemért..
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
rihi1
tag
én is valószinü átpártolok a vételi szándékommal 50u30 ra az 50c3 ról.
az 5 év garancia nagyon csábitó -
ZEN1TH
őstag
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
A Panasonic kiadott szeptember 15-én firmware frissítést a 2010-es plazma és LCD tv-ihez (2.515 verziószám), a Viera Cast-ot cseréli le Viera Connect-re. [link]
Az én TX-P42G20E plazmámon most a 2.506-os firmware van, de hiába eresztem ki az internetre hogy keressen magának új firmware-t, azt írja ki, hogy ez a 2.506-os a legfrissebb.
Az miért lehet, hogy nem találja meg az elvileg frissebb 2.515-ös firmware-t?
Illetve fel merjem-e rakni ezt az új firmware-t a tv-re?
Üdv.: Munkácsi Márk
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Voice24
őstag
válasz DM-Fan #45166 üzenetére
Hát nem tudom. Másfél méterről kis túlzással a 32-es hd-ready tévén is pixeleket lehet számolgatni, te meg a 42-est is kicsinek találtad. Magam elé képzelve 2 méter távolságból a majdnem 130 cm-es képátlót, hát az már szinte a fejforgatós kategória.
Megnéztem, kb. másfél méterről a mostani 32-es tévémen is ramatynak mondható a kép, látszik az sd adás minden jellemzője. Akkor ez vajon hogy mutatna ugyaninnen nézve akár egy 42-esen?
Mindegy, kár folytatni ezt az eszmecserét, szerintem sem fogunk zöld ágra vergődni. Teljesen más dimenzióból nézzük a dolgokat, én még nem jutottam el arra a szintre, hogy 32-es tévé után ránézve egy 42-esre, a falba verjem a fejem, hogy úristen de kicsi... -
Gabor970
addikt
válasz Voice24 #45175 üzenetére
"Teljesen más dimenzióból nézzük a dolgokat, én még nem jutottam el arra a szintre, hogy 32-es tévé után ránézve egy 42-esre, a falba verjem a fejem, hogy úristen de kicsi..."
ezt nem kétlem, de tudom, hogy amikor feldobod a falra az 50"-51"-est a 32-es után, akkor jön az: ...ez igen, ezért nem volt kár a pénzt kiadni! Sőt: a bazdmegezkurvajó szófordulat is elhagyhatja fogad kerítését!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
bencze
senior tag
válasz adabra #45178 üzenetére
Tudtommal a hivatalos viszonteladókra, de épp most nézem és már eltűnt az 5 év garancia szöveg a panasonic.hu-ról. Kicsit aggasztó, remélem nem gondolták meg magukat.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Voice24 #45175 üzenetére
Megint olyan dologról beszélsz, amiről csak sejtéseid vannak, de soha nem tapasztaltad, én meg lassan 5 éve használok plazmát. Akármelyik plazmatulaj meg tudja nekeed erősíteni, hogy a 42" 1,5 méterről már tökéletes képet ad. LCD képminősége alapján nehéz megítélned a plazmáét.
De mondtam: azt csinálsz, amit akarsz! Vegyél 3 méterre 42", aztán verd a fejed a falba! Legalább annyi fárdatságot vegyél, hogy egy üzletben megnézed, hogy miről beszélünk itt neked!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #45176 üzenetére
Nem tudom mikor fogunk eljutni arra a szintre, hogy az emberek el tudnak rugaszkodni a TV vásárlás során attól, hogy ahhoz viszonyítsanak, hogy korábban mekkora CRT-t néztek és hogy azt nevelték beléjük a CRT-korszakban, hogy a képátló hétszereséről kell nézni a TV-t. Nem csoda, hogy kialakul az a kényszerképzet, hogy azt gondolják, hogy 50" esetén 2 méterről forgatni kell a fejet. Mondjuk ezt nem is értem, ez TV nélkül is kimérhető otthon és gyorsan belátható, hogy az 50" pont ideális erre a távra és a fullHD-élményhez ennél nem is szabad lejjebb adni. Mit szólnának ők a 2 méteres átlójú vetített képhez, amit sokan ugyancsak 2-3 méterről néznek? A moziban sokkal durvábbak az arányok, még középtájról is, ott sem forgatja az ember a fejét.
Az LCD tulajoknál meg ezen felül általános probléma, hogy az LCD-n tapasztaltak után szkeptikusak az SD képminőség tekintetében és el sem tudják képzelni, hogy plazmán inkább úgy néz ki az SD-anyag, mint anno a CRT-ken, még viszonylag közelről nézve is. További kényszerképzeteket szül, hogy nem hiszik el, hogy a korábbi 32"-os LCD-jük árából minőségibb 50"-os plazmát tudnak hazavinni.
Get Moded!
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #45182 üzenetére
A tények makacs dolgok...
és mégis, anyukámék is inkább vettek 32-ed led-es samu smart tv-t 120-ért (MM 10 havi 0% Töhötömmel, ajándék wifi adapterrel), mint vették volna akár 110-ért a 42-es C3-mat.
"Az olyan nagy" a felkiáltás még oly sokszor
Hazavitték.
Nagyon szépen mutat.
Amíg be nem kapcsolod rajta az UPC kábeltévé adását.
Na onnantól aztán pffff....
És ha már itt tartunk, én hurcolós vinyót rádugtam, és az arról lejátszott 720p-s film sem tetszett. Semmivel sem mutatott jobban, mint a 8 éves samu lcd-nken (na jó, csak a feketeszintben)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BaLee
addikt
Nem, nem éri meg, az MM-ben tetettem félre egy bontatlant szerdára.
Bár ha belegondolok, hogy 2 hétig ment folyamatos demo anyagokkal, akkor az egy kis alap bejáratásnak nem rossz, addig úgysem hoznám el amíg ott a helyszínen meg nem nézem a szervízmenüben a futásidejét...
-
Kornel
veterán
válasz salapp #45183 üzenetére
Ja. Másik tipikus eset:
"Régi már a TV, kéne egy új!"
Mit csinál az emberek nagy része?
Bemegy az Auchanba, zsemle, tejcsi, meg parizer mellé akkor vesz egy "ólcsó" LCD-t, mert hű de megéri a 32-es FULLHÁDÉ 90ezerér
Ugye majdnem ennyiért már van 42C3 vagy Samsung HD ready plazma is, de az nem kell a népnek, mert csak HÁDÉREDI
Magyarországon még gyerekcipőben jár a tudatos vásárlás, és az arra való nevelés is. -
Hsanyika1
senior tag
sziasztok én is dilemmába vagyok.szüleimnek ajándékba 40"lcd vagy 42c3? két ablak is van szóval világos környezet.iptv szolgáltató nem figyelnek bejáratás, ghost stb.
-
salapp
addikt
válasz Hsanyika1 #45186 üzenetére
Nálunk a nappalinak kinevezett szoba csak 14m2, két oldalán 2 ölég nagy ablak (mondjuk keleti fekvés, délután már sosem kap direkt napot, és mi inkább esti filmezősek vagyunk mint tévézősek). Az egyik ablak szemben (!) a tévével.
Szóval: világosság - két roló (Kikea teljes fényzáró, kijön a kettő úgy 16-ból)
Iptv - az lcd-n nézhetetlen f..s kép lesz, egy HÁDÉRED (ezt átveszem már :-)) plazmán nézhetőbb
Dvd - lcn-n szintén f..s kép, plazmán épp ma reggel néztem a Júrakori Állatkertet, ami ugye egy régi film, felkonvertálós 6 éves sunyi dvd játékoson. Több, mint élmény a dolog.
Hd - lcd-n a mozgásmegjelenítés hiába a fullHádész, szerintem szar, a képi világ, akármilyen beállítással mesterkélt. Plazmán tökre közel van a "megszokott" crt-hez.
Beégetik, mert nem figyelnek - Állítsd be nekik te magad a truecinema képbeállítást, és mondd, hogy ne babráljanak rajta semmit. Be kell állítanod nekik a 2 órás limitet, hogy nyomjanak utána egy gombot a távon, és akkor az esti hulladék Nyalóvilág alatti behorkantás esetén sem csinálnak durva ghostot vagy beégetést reggelre. Egyébként meg ne paráztasd őket a beégetés lehetőségével. Nézzék, ahogy jólesik.
És esetleg állítsd be nekik a dvb-t adásokat, hogy lássák, milyen is a normális képű tévéadás.
Talán ennyi és szerintem nyugodtan bevállalhatják a jobbat a f..s helyett.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Voice24
őstag
válasz salapp #45187 üzenetére
Két kérdés:
Ha maradok a C3-nál, érdemes-e hdmi-s, felkonvertálós dvd-t venni, látszani fog-e valami a hatásából, vagy teljesen felesleges?
Ha maradok a C3-nál, érdemes-e médialejátszót venni, vagy elég a dvd lejátszóban lévő usb-s lehetőség? Mert ugyebár a médialejátszóban nyújtott plusz formátumok, főleg hd filmek, a tévén kicsit csökkentett élménnyel fognak megjelenni. Vagy rosszul gondolom?Az meg természetes, hogy vásárlás előtt mindenképpen élőben is szeretném látni a tévéket, bár elég korlátozottak a lehetőségeim ilyen szempontból. Elérhető távolságban csak Euronics (meg Tesco ) van, a még viszonylag közel lévő MM pedig a nyáron bezárt.
-
Farkas82
tag
válasz Voice24 #45189 üzenetére
Szerintem mindenképpen érdemes felkonvertlós DVD-t venni, nálam ugyan full-hd tv van, de az igazi képminőségbeli ugrást akkor látom, amikor a DVD beállításánál a kimenetet 576i -ről 720p-re állítom, 1080p-re való tovább konvertálás már alig finomít a képen. Médialejátszót meg szintén érdemes venni, a 720p-s MKV-k is sokkal szebbek mint akár a felkonvertált DVD. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy Pana P42C3E televíziókészülékem.
A kérdésem az lenne, hogy milyen formátumú filmet érdemes rajta nézni ami kihasználja a tévé tudását? Felbontásban gondolom elég az 1024x768, mert úgysem tud megjeleníteni többet."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
erdoke
titán
válasz Klemens #45192 üzenetére
Tapasztalatom szerint a 720p-s netes kiadványok igen gyakran túl alacsony bitrátával készülnek, hogy helyet spóroljanak. Bár filmtől függ, 5000 kbps alá semmiképpen nem mennék, ha nem rajzfilmről vagy CGI-ről beszélünk. Ha csak ilyen gyatra kódolással van 720p-s, inkább valami magasabb bitrátájú 1080p-st szedj le.
A legjobb aláírás a héten
-
bencze
senior tag
Hú ez jó, köszi, az este vagy 20 percet kerestem az oldalon és nem találtam sehol. Most sem sikerült rájönnöm hogyan lehet odáig eljutni. Az url-ből ítélve is érdekes. Azért képesek eldugni ilyesmit, pedig a főoldalon kéne legyen...
-
kbalazsa
senior tag
Mi okozhatja a problémát, ha bizonyos TV csatornák folyamatosan akadoznak? Akad a kép és a hang is (utóbbi néha ismétel is).
A felállás: digitális TV előfizetés Panasonic G20, CI kártyaolvasó és kódkártya. Egyik napról a másikra akadozni kezdett néhány csatorna. Kipróbáltam, hogy a beltéri egységgel (HDMI-vel a G20-hoz csatlakoztatva) ugyanazzal a kártyával ugyanaz a csatorna nem akadozik. Viszont beltéri/HDMI felállásban összehasonlíthatatlanul rosszabb a képminőség
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
Aktív témák
Hirdetés
- trek81 károsultjai
- Milyen házat vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elite: Dangerous
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl